Serie A (15): JUVENTUS 2-1 Inter

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2009, 12:41

tu jest wszystko dobitnie pokazane. Zasmucił mnie strasznie Sissoko - nigdy bym go nie podejrzewał o tak dobitne symulowanie. No i chciałbym podkreślić jaką parówą był sędzia, który nie widział zajścia Malijczyka z rumunem, a potem tylko się gapił jak Buffon szarpie się z Mottą... Już szybciej dobiegł liniowy do nich niż główny :doh: BTW strasznie mnie ciekawi o co się tak pospinali.
No i zauważyłem, że Canna też się poszarpał z kimś - od 0:32 - to chyba Samuel, jedną sztukę mu sprzedał :smile:
brakowało tylko, żeby Materazzi dostał z byka, a Poulsen kogoś opluł :lol:

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2009, 12:47

Raczej Poulsen został opluty ;). A co do zajścia Motty z Buffonem to wydaje mi się, że Motta usilnie próbował coś tłumaczyć Saccaniemu, po czym Gigi stwierdził że ten gada głupoty i sprzedaje jakby był na komisariacie. Jeżeli tak było to tylko pokazuje zachowanie gracza Interu w porównaniu do tego kiedy Buffon przyznał się że dotknął piłkę gdy ta wyszła na rzut rożny. Jakże dwa inne światy.

Jack

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2009, 12:49

pan Zambrotta pisze: tu jest wszystko dobitnie pokazane. Zasmucił mnie strasznie Sissoko - nigdy bym go nie podejrzewał o tak dobitne symulowanie.
nie popłacz się

Mecz sredni ale ciesza wielce 3 ptk. co sprawia ze nadal mamy szanse walczyc o mistrza.Bardzo dobry mecz Caceresa,juz któryś z kolei.Urugwajczyk jest na dobrej drodze do wykupienia go z Barcelony.
Marchisio słabo,niewidoczny wogóle.Ratuje go tylko gol(swoja droga majstersztyk) ale jak zwykle nie pokazal nic.W przyszlych meczach wolalbym widziec Poulsena.

Co do postawy żenujących to wszyscy widzieli a szczegolnie wyrózniał się Mario "HOP HOP" Barwuah :smile:

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2009, 12:49

Mecz świetny, może nie było to piękno rodem z La Ligi, ale na pewno walka. Właśnie tego oczekiwałem od Juventusu. Przecież każdy wie, że Alex, Diego czy Amauri nie są w formie, ale jest różnica, kiedy zawodnik stara się szarpie, a kiedy przechodzi obok meczu.

Martin Caceres - po prostu fenomen. Świetny mecz tego młodziana, mam nadzieję, że Juve skorzysta z prawa pierwokupu i wyda te 13 mln € na zakup Martina z Barcy.

Inter pokazał, jak bardzo jest uzależniony od Sneijdera, podobnie jak wcześniej od Ibry. Ten zespół jest w naszym zasięgu, absolutnie.

BTW. Balotelli to naprawdę, przeciętny gracz, ale jeszcze gorszy aktor.

Z pochwałami poczekam do wtorku.

Obrazek
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2009, 12:52

Jack pisze:Marchisio słabo,niewidoczny wogóle.Ratuje go tylko gol(swoja droga majstersztyk) ale jak zwykle nie pokazal nic.W przyszlych meczach wolalbym widziec Poulsena.
Polusen - Melo - Sissoko? Totalnie bez sensu... Niewidoczny to ja byłem na gg podczas meczu. Marchisio rozegrał wczoraj naprawdę dobre zawody.

Z niecierpliwością oczekuję wypowiedzi Mourinho (gol Melo ze spalonego, karne dla Interu i utrzymana pozycja lidera Serie A powinny być motywem przewodnim).
Ostatnio zmieniony 06 grudnia 2009, 12:54 przez szczypek, łącznie zmieniany 1 raz.

mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2009, 12:53

pan Zambrotta pisze:szczerze to ja się wam dziwię, że zauważyliście zmianę koloru siatki :o ja w takim meczu to bym samolotu koło mojej chaty nie zauważył...
dość obszerny temat więc nie przeglądałem całego i nie wiem czy ktoś o tym pisał ale oprócz siatki także opaska kapitańska miała czerwony kolor :P no i te czerwone race, może to nie był zwykły zbieg okoliczności, wie ktoś możne coś więcej na ten temat?

PS. po wczorajszym meczu stawianie na równi umiejętności Cesara i Buffona to okropna ujma dla tego drugiego

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
kameleon512

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2009, 13:03

Ja tam radze nie popadać w euforię, bo już nie raz nasi ulubieńcy pokazali, jak wpierw zagrac swietny mecz, a potem... wiadomo.
Oczywiście bardzo mnie cieszy zwycięstwo nad interistkami, pokazaliśmy im kto jest naj we włoszech :)
Melo ostro pojechał z tym łokciem, ale i tak nic nie przebije balotelliego. Potem sie chłoptaś dziwi, że za bardzo nikt go poza mediolanem nie trawi.
Forza! Juve!

juventusprzemek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2009, 13:08

Mecz naprawdę świetny w wykonaniu Juve. Pokazaliśmy, że mecz z Bordo czy Cagliari to tylko wypadki przy pracy.
Ma ktoś link do skrótu meczy bo chce go mieć ale na youtube wszystkie są słabej jakości.

Obrazek

Spykee

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2009, 13:12

Normalnie śmieszy mnie ten... z 45 z iNTERU. Oglądaliście dobrze tą powtórkę którą podał pan Zambrotta ? Ja bym powątpiewał czy on w ogóle go uderzył. Bardziej dotknął :D. A czy teraz może coś grozić Ballotellemu za symulację ? Bo nie bardzo wiem, może jakaś kara pieniężna xD. A co do meczu to cieszy komplet punktów, chodź gra nie porywała, ale za to mnóstwo walki i sportowej ( nie tylko ) złości. :D
Juve per sempre...
kameleon512 pisze:Melo ostro pojechał z tym łokciem, ale i tak nic nie przebije balotelliego. Potem sie chłoptaś dziwi, że za bardzo nikt go poza mediolanem nie trawi.
Powiem Ci że czytałem tak z ciekawości forum tych niebieskich z Mediolanu i nawet tam chcą go wypchnąć z klubu niektórzy. xD
Ostatnio zmieniony 06 grudnia 2009, 13:27 przez Spykee, łącznie zmieniany 3 razy.

dr.DeV

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2009, 13:14

mateo369 pisze:
pan Zambrotta pisze:szczerze to ja się wam dziwię, że zauważyliście zmianę koloru siatki :o ja w takim meczu to bym samolotu koło mojej chaty nie zauważył...
dość obszerny temat więc nie przeglądałem całego i nie wiem czy ktoś o tym pisał ale oprócz siatki także opaska kapitańska miała czerwony kolor :P no i te czerwone race, może to nie był zwykły zbieg okoliczności, wie ktoś możne coś więcej na ten temat?
dowiedziałem się od kibica ynteru że mecz został sprzedany i wszystko zostało ustalone już wcześniej...

Oczywiście po przegranej nie mogło zabraknąć newsów na stronie ynteru jak to nie sprawiedliwie sędzia zagwizdał wolnego a chwilę potem liniowy nie zauważył 0.1 mm spalonego! Jak to w ogóle możliwe! To jest nie do przyjęcia ci sędziowie nie powinni już sędziować w Serie A, bo nie pomagają nikomu, a w szczególności ynterowi.

Jeżeli Kakeres będzie dalej utrzymywał taki poziom to zapewne problem prawego obrońcy mamy z głowy - chyba że nasi go nie wykupią co byłoby chyba w tej chwili najgorszym ich postępkiem (tak tak Almirony i Knezevice)

no i chyba czas aby ynter zaczął wracać na swoje miejsce w szeregu. Zapraszamy na trzecie miejsce podium, chociaż :think: jest Fiorentina jeszcze.

Oby to nie był tylko pojedynczy zakończony zwycięstwem pojedynek :pray:

Obrazek
Pawel1897

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2009, 13:29

Szkoda ze np w TVP ani slowa o derbach wola pokazac boski Real...

ketraB

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2009, 13:30

Derby są nasze! :)

świetny mecz, ja akurat oglądałem do końca 1 połowy bo później wieczór kawalerski mnie czekał ale cały czas byłem w kontakcie z kumplem, bramka Marchisio cieszy podwójnie bo to wychowanek :D

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2009, 13:51

Strasznie ciesze się z wczorajszego wyniku, szkoda, że tydzień temu zwaliliśmy sprawę z Caglari, dziś różnica punktowa byłaby do odrobienia po jednej kolejce, a tak musimy troszkę bardziej się napocić, strasznie podobała mi się gra Martina, nie sądziłem, że będzie taki kozak w jego pierwszych derbach Włoch i mam nadzieje, że nie ostatnich, jak będzie się tak rozwijać to Barca straciła świetnego zwodnika, po prostu mistrz, oby mu się wiodło tak dalej.

Obrazek

Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2009, 13:52

Niektorzy z was sa naprawde zalosni :lol:
Smiejecie sie z Interu bo za swojej stronie narzekaja na sedziow, gdy sami w poprzednim sezonie dostawaliscie chisteri. Mecz z Genoa (nie wiem jak odmienic), gdy pilka na 0-2 o milimetr nie przekroczyla lini i wy debata na 3 strony forum jak to Interowi nie pomagaja sedziowie.
Niektorzy nawet w paincie az analizowali.

Od ponad 20 lat nie mieszkam w Polsce i z jezykiem mam malo kontaktu, wiec w razie bledu ortograficznego daruj sobie poprawianie mnie.
Donnie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2009, 14:43

Pięknie, pięknie. Prawdziwe derby, mnóstwo walki, spięć i walki :-D
Caceres biegał za trzech, twardo, nieustępliwie. Po prostu pięknie.
To co zrobił Marchisio to poezja, 98.(3)% piłkarzy uderzyłoby w bramkarza.
Teraz liczę, że z Bayernem ujrzę takie samo zaangażowanie.

FORZA JUVE!

Zablokowany