Ekstraklasa 2009/2010

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ

Kto zdobędzie tytuł Mistrza Polski?

Można wybrać tylko 1. opcję

Pokaż wyniki
Radek_88

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2010, 20:16

Oderka 3 mecze - 7pktow i juz poza strefa spadkowa. Podtrzymuje swoje zdanie, ze druzyna z Wodzislawia, moze z trudem, ale utrzyma sie w ekstraklasie.
No i wg mnie ich najmocniejsze wzmocnienie to Onyszko, naprawde bardzo solidny bramkarz jak na polskie warunki, co udowodnil chocby w poprzednim meczu z Legia.

Ciągnik_Na_Gąsienicach

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2010, 20:34

Z takimi zawodnikami jak niezly Kolendowicz i Bueno, rutynowanym Wosiem i Piechniakiem, oraz starymi, ale jarymi gwiazdkami Odry - Cantoro, Brasilia i Onyszkiem, nie sadze zeby Odra spadla - powiem wiecej, skoncza 9-10. I dobrze. Lubie ich :)

Bo żeby wyjść to trzeba wejść, a żeby wejść to trzeba wyjść !
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 marca 2010, 20:48

Zwykle nie wypowiadam się w tym temacie. Ale może mi ktoś wyjaśnić, co się dzieje z Polonią Warszawa? Przecież na początku sezonu zapowiadało się, że będą walczyć o europejskie puchary. A teraz co :?:
Są na samym dole tabeli nawet za Odrą Wodzisław. Spodziewałem się trochę więcej po tym zespole. Co do mistrzostwa, to jakoś nie obchodzi mnie kto je zdobędzie, ale przyjemnie by było jakby poziom tej ligi się nieco podniósł.

D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 marca 2010, 20:56

ewerthon pisze:Zwykle nie wypowiadam się w tym temacie. Ale może mi ktoś wyjaśnić, co się dzieje z Polonią Warszawa? Przecież na początku sezonu zapowiadało się, że będą walczyć o europejskie puchary. A teraz co :?:
Wracaja tam gdzie ich miejsce :dance:

Obrazek
paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 marca 2010, 20:59

A Lider dalej w Krakowie... :D
A tak na poważnie. Więcej szczęścia niż rozumu na drużyna Maćka Skorży.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 marca 2010, 22:00

Matko boska, Odra znowu się utrzyma w lidze? No nieee..... Po sezonie grajkowie odejdą, znowu klub będzie wycierał dno tabeli i znowu się powtórzy sytuacja... Nie cierpię tego prowincjonalnego klubiku bez wyrazu.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
oliver

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2010, 00:01

Radek_88 pisze: No i wg mnie ich najmocniejsze wzmocnienie to Onyszko, naprawde bardzo solidny bramkarz jak na polskie warunki, co udowodnil chocby w poprzednim meczu z Legia.
Dobry jest ale nie uważam, że udowodnił to właśnie z Legią. Nie przypominam sobie aby Legia miała jakieś dogodne sytuacje w tym meczu.

Dalej podtrzymuje, że Odra spadnie!!

Białas w Legii :smile: , to jakiś żart. Najlepiej pozbywać się najlepszych zawodników nie kupując kompletnie nikogo i oczekiwać lepszej gry. Białas do końca sezonu, kolejna marionetka w dodatku nie droga. Kasperczak wolny, Legia bez trenera szkoda, że nikt w zarządzie nie umie dodać do siebie tych faktów. Odejście Urbana wydawało się nieuniknione tylko szkoda, że w zamian nie ma dobrych wieści.

iti won!

Ładny gol tego nowego z Lecha wydaje się dobry transfer.

Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.

koniec iti
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2010, 00:14

oliver pisze: Dalej podtrzymuje, że Odra spadnie!!
Oby. Niedobrze mi się robi, jak widzę te ich coraz kolejne starania o utrzymanie i przetrwanie w lidze. Skończy się pewnie jak zwykle. Klub, wg mnie, bez klasy.
oliver pisze: Białas w Legii :smile: , to jakiś żart. Najlepiej pozbywać się najlepszych zawodników nie kupując kompletnie nikogo i oczekiwać lepszej gry. Białas do końca sezonu, kolejna marionetka w dodatku nie droga. Kasperczak wolny, Legia bez trenera szkoda, że nikt w zarządzie nie umie dodać do siebie tych faktów. Odejście Urbana wydawało się nieuniknione tylko szkoda, że w zamian nie ma dobrych wieści.
Akurat Urbana mi szkoda. Dostawał taki materiał, jak dostawał. 3 środkowych pomocnikow jak spod sztancy, a żadnego wartościowego skrzydłowego. To samo z napastnikami.
oliver pisze:Ładny gol tego nowego z Lecha wydaje się dobry transfer.
Czyżby kolejna słowiańska perełka w Ekstraklasie? Nam już gola strzelił :smile:

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Radek_88

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2010, 00:26

oliver pisze:Dobry jest ale nie uważam, że udowodnił to właśnie z Legią. Nie przypominam sobie aby Legia miała jakieś dogodne sytuacje w tym meczu.
A szkoda, bo bylo takich kilka. A chodzilo mi zwlaszcza o sytuacje z 2:40 z tego skrotu. Wg mnie interwencja, ktora dala Odrze te 3 pkty.

PS. Uwielbiam jak rok po roku Odra sie utrzymuje i caly czas slysze te same narzekania :) Choc w tym roku, kiedy po raz pierwszy od dluzszego czasu po rundzie jesiennej widmo spadku zajrzalo bardzo powaznie w oczy, to Odra probuje walczyc o to utrzymanie 'na raty'. No coz, mozna i tak, byle skutecznie.

mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2010, 00:42

Radek_88 pisze:No i wg mnie ich najmocniejsze wzmocnienie to Onyszko, naprawde bardzo solidny bramkarz jak na polskie warunki, co udowodnil chocby w poprzednim meczu z Legia.
Czy aby na pewno oglądałeś ten mecz? bo w meczu z Legią to Odra mając mnie na pozycji bramkarza też wyjechałaby bez straty gola :wink:
Radek_88 pisze:PS. Uwielbiam jak rok po roku Odra sie utrzymuje i caly czas slysze te same narzekania :)
wg mnie to wstyd dla ekstraklasy, że drużyna posiadająca stadion jakim mogą się poszczycić drużyny grające w IV lidze (ba, wiele z tych drużyn ma lepsze), gra na tym szczeblu rozgrywek. Poza tym strasznie irytujący jest fakt, że Odra ciągle zajmuje miejsce poza pierwszą 10 a mimo to nie spadnie, jak dla mnie to zespół kompletnie bez ambicji

Ogólnie co do ligi - w ubiegłym sezonie po jesieni Lech miał bodaj 5 pkt przewagi nad Wisłą i był pewnym kandydatem do mistrzostwa. W tym sezonie będzie analogicznie, tyle tylko, że role się odwrócą, a jedyną drużyną która może pokrzyżować plany Kolejorza możne być... Legia z nowym trenerem, stadionem i ambicjami. Teraz, na miejscu Wisły, 3 miejsce brałbym w ciemno z pocałowaniem ręki bo w Bełchatowie wiosny na pewno nie prześpią.

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
oliver

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2010, 00:57

deszczowy pisze:
Akurat Urbana mi szkoda. Dostawał taki materiał, jak dostawał. 3 środkowych pomocnikow jak spod sztancy, a żadnego wartościowego skrzydłowego. To samo z napastnikami.
No właśnie. Też było by mi go szkoda, ale ostatnie poczynania Legii mówią jednoznacznie, naprawdę fatalna gra. Nie rozumiem poczynań iti i nigdy nie zrozumie, odchodzą najlepsi a oczekiwanie takie same jak nie większe.

Radek_88 pisze:
oliver pisze:Dobry jest ale nie uważam, że udowodnił to właśnie z Legią. Nie przypominam sobie aby Legia miała jakieś dogodne sytuacje w tym meczu.
A szkoda, bo bylo takich kilka. A chodzilo mi zwlaszcza o sytuacje z 2:40 z tego skrotu. Wg mnie interwencja, ktora dala Odrze te 3 pkty.
Z tego skróty naliczyłem 4 celne strzały Legii pierwszy Miętowy w zasadzie to nie był strzał tylko podanie do bramkarza. Drugi Rado krucze trudno mi powiedzieć czy Onyszko interweniował czy Serb trafił obok bramki z tego skrótu nie widzę. 3 interwencja to ta którą zasugerowałeś z 2:40 naprawdę mimo wieku popisał się refleksem naprawdę dobra postawa i ostatni strzał Grzelaka w bramkarza. Zauważ, że większość strzałów zawodników z eLka na piersi to ewidentnie strzały nie udane tzn nie w światło bramki. Tak jak mówiłem jest dobrym bramkarzem, ale nie specjalnie udowodnił to w tym meczu strzały Legii nie były jakimś zaskakującymi to już powiem, że więcej do roboty miał wczoraj bramkarz Polonii i też wyszedł na zero.

Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.

koniec iti
Safin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2010, 08:18

Co wy gadacie Onyszko w meczu z Legią miał 2 super interwencje. 2 praktycznie po sobie.

Sytuacja Odry pokazuje jak słaba jest nasza liga. Bo skoro sportowi emeryci graja lepiej niż np. Piastunki, czy Poloniści, to jest coś nie halo. Odra nie spadnie, jej nie dadza spasc.

A co do Urbana jest mi go jedynie szkoda w jaki sposób został zwolniony, bo telefon to chyba nie najlepszy sposób na konczenie współpracy. 3 rok w Legi przepracowal i szacunek sie nalezy.
Ale jego zastapienie moim zdaniem bylo konieczne. No i ja w cale nie twierdze ze Legia ma tak słabą kadrę, zeby przegrywac z Odra czy Polonia.
Urban od dłuzszego czasu nie miał pomysłu na Legie.

@ Oliver - A kto z tej Legii godny uwagi/najlepszy odszedł? nie liczac bramkarzy? Tam tylko sa co pół roku wymiany beznadziejnych napastników. Typu Aru.
Ostatnio zmieniony 15 marca 2010, 08:48 przez Safin, łącznie zmieniany 2 razy.

sushi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2010, 08:26

@paku
Zgadza się Wisła w piątek miała szczęście że wyjechała z Białegostoku z 1 pkt z taką grą Wisła może mieć problem obronić tytuł
Co do meczu Gks- Lech był bardzo ciekawy szybki i były gole choć w piątek taki sam mecz oglądałem w Białymstoku tylko tam brakowało bramek
Ale z taką grą jak prezentuję Jaga myślę że spokojnie sie utrzyma trener M.Probierz dobrze poukładał drużyne i z meczu na mecz grją całkiem fajną piłke
Legia ah ta Legia drużyna nie wykorzystanych szans ( mowa tu o wskoczenie na fotel lidera ) nie wiem czy zmiana trenera po 3 kolejkach to dobre posuniecie Legia gra narazie piach ale jeszcze jest w walce o mistrzostwo nie sądzę że Białas wtrząsnie tą drużyną
Reszta wyników też spoko choć liga zrobiła się ciekawa w walce o mistrza tak jak w dole o utrzymanie sie
Pozd

Czy wygrywa czy nie ja i tak kocham cię w sercu moim JUVE i na dobre i na złe
oliver

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2010, 12:17

pikito pisze:
@ Oliver - A kto z tej Legii godny uwagi/najlepszy odszedł? nie liczac bramkarzy? Tam tylko sa co pół roku wymiany beznadziejnych napastników. Typu Aru.
Nie sięgając dalej pamięcią tylko z ostatnich to Vukovic, Roger i Wawrzyn który mimo wszystko teraz wrócił, ale pół roku nie mógł grać nawet w sparingach. Kto gra w ich miejsce? Borysiuk chyba nie ma co porównywać go do Aco. Roger mimo że ostatnio grał słabiej ale to najlepszy zawodnik Legii z pola w tym wieku kto gra w jego miejsce Smoła lub Gizmo bez jaj. Za Wawrzyna który był w Atenach kupili Komorowskiego który nie umiał wygryźć ze składu dziadka Kiełbowicza. Całe szczęście, że Wawrzyn wrócił tylko co z tego jak ostatnie mecze musi grac na środku. Dobrze wiedzą, że Kumbev to noga i zgubne myślenie że Choto i Astizem rozegrają całą rundę. Dwa pierwsze mecze pokazały, że wcale tak nie musi być.

Sięgnijmy pamięcią w ławkę:
Spokojnie mogę dodać Edsona fakt miał kontuzje i nie nadawał się na pierwszą jedenastkę , a na ławkę za drogi w utrzymaniu, ale kogoś kto wykonywał tak rzuty wolne dalej nie ma i nic nie zrobili w tym kierunku aby był! I Grosicki który nie wymaga większego komentarza.

I Skorża też
http://sport.interia.pl/raport/wisla-li ... ra,1451889
Ciekawie się robi.

koniec iti
Safin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2010, 13:02

oliver pisze:
pikito pisze:
Nie sięgając dalej pamięcią tylko z ostatnich to Vukovic, Roger i Wawrzyn który mimo wszystko teraz wrócił, ale pół roku nie mógł grać nawet w sparingach. Kto gra w ich miejsce? Borysiuk chyba nie ma co porównywać go do Aco. Roger mimo że ostatnio grał słabiej ale to najlepszy zawodnik Legii z pola w tym wieku kto gra w jego miejsce Smoła lub Gizmo bez jaj. Za Wawrzyna który był w Atenach kupili Komorowskiego który nie umiał wygryźć ze składu dziadka Kiełbowicza. Całe szczęście, że Wawrzyn wrócił tylko co z tego jak ostatnie mecze musi grac na środku. Dobrze wiedzą, że Kumbev to noga i zgubne myślenie że Choto i Astizem rozegrają całą rundę. Dwa pierwsze mecze pokazały, że wcale tak nie musi być.

Sięgnijmy pamięcią w ławkę:
Spokojnie mogę dodać Edsona fakt miał kontuzje i nie nadawał się na pierwszą jedenastkę , a na ławkę za drogi w utrzymaniu, ale kogoś kto wykonywał tak rzuty wolne dalej nie ma i nic nie zrobili w tym kierunku aby był! I Grosicki który nie wymaga większego komentarza.

I Skorża też
http://sport.interia.pl/raport/wisla-li ... ra,1451889
Ciekawie się robi.
Dla mnie troche pochopnie ze Skorża zrobili bo przeciez 1 miejsce mieli i nadal maja, chociaz Skorża bronil sie wynikami innych. Powinni dac mu jeszcze z 1-2 mecze. Wisła musi zatrybić, to nie Polonia W.
Ale to oczywiscie moje osobiste zdanie.

A co do tych osób opuszczających lige. Grosicki, Roger, Wawrzyn. Oni z jednej strony byli juz za silni na Legie, tzn nie rozwijaliby sie, no i jak w przypadku Rogera - wypalenia materialu. Po za tym zgłaszaja sie kluby z Aten - wiadomo od razu, dosc znane kluby. Nic ich by nie zatrzymalo. A tak zartując widac jacy to piłkarze jezeli wsyscy szybciej wrocili niz wyjechali.
Ale to nie tylko problem Legii, a całej naszej ligi.

ODPOWIEDZ