Formacja Juve na sezon 09/10
- eslk
- Juventino
I on gra tam rewelacyjnie. Bardzo mi przypomina Kamila Kosowskiego za najlepszych lat - szybkosc, przebojowosc, walecznosc, idealnie dokladne wrzutki. Na lewej/srodkowej pomocy moze byc naprawde bardzo wartosciowym graczem.Zawidowianin pisze:A wiesz, że De Ceglie po wejściu na boisku nie grał na lewej obronie a w pomocy? Ciekawe czy Ferrara go szykuje na tę pozycję, w końcu w młodzieżówce na mistrzostwach europy też tam grał.
Co do Marchisio - to on posiada bardzo mocne uderzenie i przy okazji dosc celne. Pamietam, ze jego strzaly zawsze bardzo blisko mijaly bramke rywala, albo byly po prostu zbijane (z Sevilla trafil w slupek). Dobrze sie przyjrzyjcie jak chlopak uderza, bo moim zdaniem, potrafi to zrobic najlepiej z calej naszej pomocy. Poza tym, Claudio predzej czy pozniej wejdzie w rytm - on teraz tego potrzebuje; ostatnio rzadziej niz inni trenowal z kolegami przez wyjazdy i dluzsza przerwe (z powodu ME). Moim zdaniem, jego gra bedzie wielka rewelacją przyszlego sezonu. Juz w poprzednim pokazywal przeblyski swietnej gry - teraz czas na ustabilizowanie formy.
- Brutalo
- Juventino
Ja sugeruję ustawienie takie same jak w moim dzisiejszym pojedynku w PES'a z ziomkiem grającym Man Utd.
------------Wiadomo 8) --------------
Zebina---Canna-Kielon---De Ceglie
--------Melo---------Sissoko-----------
---------------Diego---------------------
----------ADP------Giovinco------------
---------------Amauri--------------------
Moim zdaniem perfekcja hehe. Przynajmniej na PC :lol: Wiem że może zbyt ofensywne, ale przy dobrej grze obrony i defensywnych pomocników spokojnie można się bronić. A w ataku wtedy cud malina :lol:
Chciałbym podkreślić że mam w tym momencie na myśli bardziej 4-3-3 niż 4-5-1 czy 4-2-1-2-1 ( 8) )
Pozdrawiam wszystkich
------------Wiadomo 8) --------------
Moim zdaniem perfekcja hehe. Przynajmniej na PC :lol: Wiem że może zbyt ofensywne, ale przy dobrej grze obrony i defensywnych pomocników spokojnie można się bronić. A w ataku wtedy cud malina :lol:
Chciałbym podkreślić że mam w tym momencie na myśli bardziej 4-3-3 niż 4-5-1 czy 4-2-1-2-1 ( 8) )
Pozdrawiam wszystkich

- Eric6666
- Juventino
w ost. meczu z Milanem widzieliśmy wspaniale prowadzoną grę! Obronę ogarniał Melo ,do którego b. często obrońcy podawali ,a on dalej rozprowadzał piłkę. Atak zaś prowadzi Diego i to jest widoczne nawet dla człowieka słabo znającego się na piłce. Mi się bardzo podoba ten styl wcześniej tego brakowało ,bo było podanie do Poulsena ,a on się tak bał piłki ,że wolał oddać piłkę obrońcy do rozegrania ,albo komuś najbliżej byle jak najszybciej się pozbyć piłki. A ataki opierały się tylko podanie do skrzydła i ciągnięcie tak pod bramkę i tam ewentualnie wrzutka ,albo zejście do środka. Teraz moim zdaniem gra jest lepiej poukładana. Ciekawi mnie jak w takim ustawieniu będzie spisywał się Camoranesi. Mimo ,że większość widzi zamiast niego Marchisio w pierwszej 11 ,albo Giovinco ( :rotfl: )
to dla mnie Camor mimo wieku i kontuzji jest jednym z naszych najlepszych zawodników! Wspaniały drybling ( rzadko go używa ,ale jak się rozkręci to robi co chce z przeciwnikiem ) + b.dobre a nawet wspaniałe podania po ziemi i wrzutki. B.dobry przegląd pola i zagrania ,które gubią przeciwników! Osobiście nie wyobrażam sobie pierwszej 11 ( oczywiście bez kontuzji kluczowych zawodników) bez Camora. Jedyne czego brakuje to silne skrzydła tworzone przez bocznych obrońców ( o ile Zebina miło zaskakuje to z drugiej strony:/ tego brak )
to dla mnie Camor mimo wieku i kontuzji jest jednym z naszych najlepszych zawodników! Wspaniały drybling ( rzadko go używa ,ale jak się rozkręci to robi co chce z przeciwnikiem ) + b.dobre a nawet wspaniałe podania po ziemi i wrzutki. B.dobry przegląd pola i zagrania ,które gubią przeciwników! Osobiście nie wyobrażam sobie pierwszej 11 ( oczywiście bez kontuzji kluczowych zawodników) bez Camora. Jedyne czego brakuje to silne skrzydła tworzone przez bocznych obrońców ( o ile Zebina miło zaskakuje to z drugiej strony:/ tego brak )
- Łukasz
- Juventino
Alex na prawym skrzydle to tylko na PC. Nie te lata, nie ta szybkość.bloktorun pisze: ------------Wiadomo 8) --------------
- Brutalo
- Juventino
Miałem tu bardziej na myśli pozycję PES'owego "SS" czy Second Striker niż typowego skrzydłowego w takiej formacji jak Robben czy Messi. Alex nigdy (bez konieczności) nie grał typowego snajpera tylko cofniętego napastnika. Obrazek w pewien sposób ogranicza mobilność w ustawieniu na boisku, ale oczywiście ADP może się zamieniać z Giovinco i generalnie grać blisko siebie. Jeżeli Alex będzie grał w tym sezonie, to właśnie na takiej pozycji-mam nadzieję że Ciro zauważył, że stawianie go w formacji 4-3-1-2 jako tą jedynkę... nie pasuje mu. Za to mając obok siebie Sebę i za plecami Diego miałby z kim grać i nie było by wtedy aż tak widać wiekowych braków kondycyjnych 8)Łukasz pisze:Alex na prawym skrzydle to tylko na PC. Nie te lata, nie ta szybkość.bloktorun pisze: ------------Wiadomo 8) --------------
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Nudzi mi się trochę, więc...cygi pisze:Może ktoś naszkicować ustawienie Juve, w dwóch pierwszych meczach sezonu?
Mecz z Chievo.
Buffon
Grygera, Cannavaro, Chiellini, Salihamidžić / De Ceglie,
Tiago / Marrone, Poulsen, Marchisio,
Diego / Camoranesi,
Iaquinta, Amauri.
Mecz z Romą.
Buffon,
Grygera, Cannavaro, Chiellini, De Ceglie / Legrottaglie (Nicola zagrał na środku, a Chiellini przejął rolę lewego obrońcy i wywiązał się z niej bardzo dobrze),
Tiago, Melo, Marchisio / Camoranesi,
Diego / Poulsen (po wejściu Duńczyka rolę Diego przejął Camoranesi)
Iaquinta, Amauri.
Ustawienie więc jak widać zgodne z zapowiadanych 4-3-1-2. Póki co z tak grającym Diego czy nawet Tiago widać same pozytywy.
*Jeżeli jakieś pomyłki są to proszę mnie poprawić.