Kontuzje

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 16 marca 2009, 13:43

Nie wiem juz nawet jak to nazwać :lol: Chyba, żaden uczony nie wymyślił słowa okreslającego tego, co się dzieje w naszym zespole.

Przed meczem z romą lista kontuzjowanych zawodników:
Andrade, Zanetti, De Ceglie, Camoranesi, Sissoko, Nedved, Legrottaglie, Amauri, Trezeguet, Ekdal, Manninger, Marchionni, Chiellini

Rozumie to ktoś? Amauri wypada na miesiac, czyli pewnie grubo ponad, co z Nedvedem?? Jakieś oficjalne info było? :| Treze :?: Temu co? Chiellini to twardziel, zagra pewnie w masce, ale meczu z romą nie odpuści.
Jedym słowem to jets kataklizm... przed najważniejszą częścią sezonu takie rzeczy?? Kim my mamy grać... :roll:

Obrazek
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2009, 13:52

Dragon pisze: Kim my mamy grać... :roll:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Secco pisze:Mamy świetną mieszaninę młodych, zdolnych wilków i doświadczonych mistrzów.
Sztab medyczny pisze:tak.. tak...no, no...ten tego.

Obrazek
he he he...

Kiedyś chodziły po necie super smieszne dżołki, że Secco to szpieg Interu. Ja zaczynam wierzyć w opcję, że Agricolę i spółkę podkupił Moratti...
Ostatnio zmieniony 16 marca 2009, 13:56 przez pan Zambrotta, łącznie zmieniany 1 raz.

R.A.B.

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 marca 2009, 13:53

Widzę że Dragon jako moderator powinien dawać przykład.Miałem avatar obrażający Inter to kazano mi usunąć. A władza ma w podpisie obrazek obrażający piłkarzy Juve którzy więcej serca włożyli w Juve niż całe Juvepoland
Dragon pisze: Przewietrz się chłopie.
Wujek mistrz ciętej riposty :P :smile:
Ostatnio zmieniony 16 marca 2009, 15:22 przez R.A.B., łącznie zmieniany 1 raz.

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2009, 14:11

R.A.B. pisze:Widzę że Dragon jako moderator powinien dawać przykład.Miałem avatar obrażający Inter to kazano mi usunąć. A władza ma w podpisie obrazek obrażający piłkarzy Juve którzy więcej serca włożyli w Juve niż całe Juvepoland
Przewietrz się chłopie.

Żeby nie było offa, nie jestem zadowolony z tylu kontuzji, oj nie :doh:

Obrazek
Majos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 marca 2009, 10:02

Andrade, Zanetti, De Ceglie, Camoranesi, Sissoko, Nedved, Legrottaglie, Amauri, Trezeguet, Ekdal, Manninger, Marchionni, Chiellini. To rzeczywiście długa lista, gorzej już chyba nie będzie. Wielką stratą jest brak w kadrze na spotkanie z Romą Amauriego, pewnie zobaczymy w pierwszym składzie Del Piero razem z Iaquintą.

Reg

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2009, 17:46

Molinaro ma sezon z głowy. Wg oficjalnej strony Juventusu przyczyną ostatnich bóli brzucha jest krwiak. Obecnie przebywa w klinice w Turynie, a stan jego zdrowia jest monitorowany. Za kilka dni ma wyjść, ale na pewno nie zagra w tym sezonie. Za około miesiąc przejdzie kolejne badania, w celu ustalenia czy konieczna jest operacja. Jeśli tak, odpocznie kolejne 2-4 miesiące. Czyli pesymistyczny wariant to powrót w październiku.

info z Juventus.com

No to pięknie :/ Już widzę co zrobi z De Ceglie Milan. Jeszcze rok temu nikt by nie pomyślał jak bardzo może nam go brakować.

Obrazek
Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2009, 17:51

Reg pisze:Molinaro ma sezon z głowy. Wg oficjalnej strony Juventusu przyczyną ostatnich bóli brzucha jest krwiak. Obecnie przebywa w klinice w Turynie, a stan jego zdrowia jest monitorowany. Za kilka dni ma wyjść, ale na pewno nie zagra w tym sezonie. Za około miesiąc przejdzie kolejne badania, w celu ustalenia czy konieczna jest operacja. Jeśli tak, odpocznie kolejne 2-4 miesiące. Czyli pesymistyczny wariant to powrót w październiku.

info z Juventus.com

No to pięknie :/ Już widzę co zrobi z De Ceglie Milan. Jeszcze rok temu nikt by nie pomyślał jak bardzo może nam go brakować.
Szkoda Molinaro. Nie to ze jestem jakims fanem jego talentu, ale mu sie troche bez pilki zejdzie.

A co do De Ceglie to tak naprawde bardzo dobrze, bedzie sie chlopak ogrywal.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2009, 09:17

Ktoś mi powie czemu nie gra Diego? Słyszałem, że 'przemęczenie'. Po tygodniu treningów ?!
U Sissoko też odzywa się kostka, którą podobno 'wyleczono'.
Nowy sezon, te same kłopoty... pozbyliśmy się Agricoli, Ranieriego, a fatum zostało? :lol:

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2009, 09:35

Może nowi trenerzy wolą dmuchac na zimne i na razie dają odpocząc graczom, u których jest ryzyko wystąpienia kontuzji. ;)

Zobaczymy jak to sie ułoży z kontuzjami w nowym sezonie.

Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lipca 2009, 18:23

http://www.tuttosport.com/calcio/serie_ ... 27infiamma

KamilWR podal ten link pod newsem o Sissoko. Nie mowcie mi ze czeka go kolejna pauza w grze. Moze ktos to przetlumaczyc?

A jesli juz, to dlaczego? Cos poszlo nie tak z operacja?

JuveR

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lipca 2009, 18:45

Andersson pisze:http://www.tuttosport.com/calcio/serie_ ... 27infiamma

KamilWR podal ten link pod newsem o Sissoko. Nie mowcie mi ze czeka go kolejna pauza w grze. Moze ktos to przetlumaczyc?

Ja tam nic nie znalazłem o tym, że Sissoko miałby pauzować od 3 do 5 miesięcy. W pierwszym akapicie pisze, że po zabiegu przeprowadzonym w marcu, Malijczyk miał odpoczywać 3 miesiące. Jak się jednak okazuje po 5 miesiącach przerwy Momo nadal narzeka na bóle...

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 26 lipca 2009, 19:03

JuveR pisze:
Andersson pisze:http://www.tuttosport.com/calcio/serie_ ... 27infiamma

Ja tam nic nie znalazłem o tym, że Sissoko miałby pauzować od 3 do 5 miesięcy. W pierwszym akapicie pisze, że po zabiegu przeprowadzonym w marcu, Malijczyk miał odpoczywać 3 miesiące. Jak się jednak okazuje po 5 miesiącach przerwy Momo nadal narzeka na bóle...
Dokładnie tak. Ten news z Tuttosport to po prostu bardziej rozbudowany odpowiednik tego, pod którym KamilWr umieścił link.

davider_39

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2009, 22:56

Nawet i tak jak Sissoko jest kontuzjowany może za niego grać Tiago. Według mnie on jest bardzo dobry.

Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 sierpnia 2009, 13:35

Z tego co ja pamiętam odnośnie kontuzji Sissoko, to operacja się udała w 100%, jednak po zabiegu i pierwszych treningach nie zupełnie jeszcze wypoczęta stopa "odmówiła posłuszeństwa" :lol: Prawdopodobnie chodzi o jakiś stan zapalny okostnej i/lub okolicznych stawów, co jest bolesne, ale raczej niegroźne i potrzeba po prostu czasu, żeby obrzęk ustąpił i wszystkie inne objawy zapalenia. Nie jestem ortopedą, ale tak to sobie tłumaczę. W takich przypadkach najlepszym lekarstwem jest cierpliwość i... pewnie jakieś najnowsze wynalazki w dziedzinie medycyny sportowej i rehabilitacji.

Pozdrawiam!
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 sierpnia 2009, 10:48

To jak? Zaczynamy na dobre nowy sezon.... z kontuzjami? Momo zapomniałem już prawie jak wygląda.
Następny Seba, drobny uraz...drobny uraz, że nie zagra przez miesiąc i znowu te mięśnie :pray:
Mam nadzieję, że Diego jak wróci to już na dobre.

Obrazek
ODPOWIEDZ