Jakiego Polaka widzielibyście w Juve?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Giovani

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 grudnia 2010, 10:27

Piszczek całkiem nieźle sobie radzi w Borussi. Na pewno byłby lepszy niż motta.

Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 grudnia 2010, 11:00

Współpraca Juve z Polonia? Brzmi trochę dziwinie... wprowadzenie systemu "trenerskiego" jeszcze jakoś przełykam, ale dawanie piłkarzy spoza pierwszego składu o słabej Polonii, w słabej lidze europejskiej - gdzie tu jest sens? W dodatku "inicjatywa wyszła od Juventusu"? :shock:
Ale czy to będzie szansa, na transfer Polaka do Juve? Jakoś w to wątpię... Co najwyżej do Primy, ale pewnie nie szybko się to stanie.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 grudnia 2010, 11:05

No to będą kwasy, bo mamy zgodę z Legią...

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 grudnia 2010, 11:06

A mnie się ta inicjatywa podoba. Widać, że J.W., choć psychicznie niestabilny, ma jakiś pomysł. Myślę, że jeśli takowa współpraca będzie działać w praktyce, a nie na papierze, to powinno to się przełożyć także na podniesienie z czasem atrakcyjności ligi.

No tylko właśnie, słusznie Łukasz zauważył - ciekawe, jak zareaguje na to Legia? :think: Zadowolenie raczej nie będą.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Juras_Senat

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 grudnia 2010, 11:11

Łukasz pisze:No to będą kwasy, bo mamy zgodę z Legią...
Po ostatnich wydarzeniach może się to okazać przysłowiowym "gwoździem do trumny" dla tej zgody.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 grudnia 2010, 11:19

Aha, jeszcze jedno. Jak ktoś jest naprawdę dobry - nikt go z Włoch do tego syberyjskiego kraju nie puści. Polonia dostanie jedynie jakieś ochłapy, tak jak to miało miejsce niegdyś w przypadku Górnika Zabrze, który współpracował bodajże z Interem.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 grudnia 2010, 11:22

Łukasz pisze:Aha, jeszcze jedno. Jak ktoś jest naprawdę dobry - nikt go z Włoch do tego syberyjskiego kraju nie puści. Polonia dostanie jedynie jakieś ochłapy, tak jak to miało miejsce niegdyś w przypadku Górnika Zabrze, który współpracował bodajże z Interem.
Ale taki np. Camilieri.... :wink:

D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 grudnia 2010, 11:23

Ja rozumiem gdyby faktycznie Legia, Wisła czy Lech zaczeli wspolprace z jakims wiekszym europejskim klubem, takim jakim jest Juventus. Ale Polonia :lol:

Jak dla mnie to cos to nazywa sie tylko ze strony Polonii wspolpracą. Jakos nie wierze w jakies wieksze znaczace owoce tej znajomości. 8)

EDIT: Nie mieszajce sprw kibicowskich z aspektami czysto sportowo-organizacyjnymi ;)
Ostatnio zmieniony 04 grudnia 2010, 11:28 przez D-Rose, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 grudnia 2010, 11:24

deszczowy pisze: Ale taki np. Camilieri....
Nie, na pewno nie. Patrz półka niżej - tacy, którzy nie maja szansy na debiut, nie mówiąc o regularnej grze. Zresztą Camilleri już w Polsce był i tu nie wróci.

Zrobimy przysługę nie tyle dla siebie, ile tych wszystkich Albinoleffe, w których ci grajcy będą kiedyś występować.

Juras_Senat

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 grudnia 2010, 11:36

it doesn't matter pisze: Nie mieszajce sprw kibicowskich z aspektami czysto sportowo-organizacyjnymi ;)
Dla legionistów nie będzie to miało znaczenia.
A tak btw to nie wydaje mi się żeby to Juventus wyszedł z inicjatywą podobnej współpracy. Polonia w osobie prezesa J.W. musiała zabecelować za taki przywilej.
Dla nas korzyści w tym nie ma żadnej, szkółka Polonii nie należy do najlepszych, kibiców mają garstkę.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 grudnia 2010, 11:36

Łukasz pisze:
deszczowy pisze: Ale taki np. Camilieri....
Nie, na pewno nie. Patrz półka niżej - tacy, którzy nie maja szansy na debiut, nie mówiąc o regularnej grze. Zresztą Camilleri już w Polsce był i tu nie wróci.
Myślę, że szanse.... Camilieriego?, jak to się odmienia? :think: , na grę w Juve, są mniej więcej takie, jak tych wszystkich fałstófrossich, ajubdałdóf i innych paskłatów. Cała ta gadka o naszej ach-jak-to-niby-zdolnej-młodzieży jest o kant CE, albo i DE potłuc. Nadają się do czegoś może Marchisio i Gio. DC - to wiadomo.

I jak ktoś powie "Ty durniu, widziałeś DC w meczu z Milanem" to dam w ryj, jak mi bóg miły!!

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 grudnia 2010, 11:41

deszczowy pisze: Myślę, że szanse.... Camilieriego?, jak to się odmienia?
Camilleri - Camilleriego.

Skoro załapał się na kilka meczów Juve, znaczy to, że nie będzie mu się chciało grać w Polsce, bo jest na tyle niezły, żeby załapać się przynajmniej na ławkę do Serie B.

Może to taki zastrzyk motywacyjny ma być: "Graj lepiej, bo Cię ześlemy do Polski!".

Kiper69

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 grudnia 2010, 11:47

Może to taki zastrzyk motywacyjny ma być: "Graj lepiej, bo Cię ześlemy do Polski!"
:rotfl:

A tak na poważnie, to też nie wydaje mi się, żeby Juventus kwapił się do tego, by swoich grajków, którzy coś osiągnęli wypożyczać do słabiutkiej polskiej ekstraklasy...

Obrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 grudnia 2010, 12:23

Też akurat sobie Wojciechowski wybrał... miał Bakero to mógł sobie zrobić szkółkę jak w Hiszpanii. Teraz chce brać wzorce od Juventusu, który w szkoleniu młodzieży mistrzem świata nie jest.
Łukasz pisze:Polonia dostanie jedynie jakieś ochłapy, tak jak to miało miejsce niegdyś w przypadku Górnika Zabrze, który współpracował bodajże z Interem.
Dokładnie, pamiętam to. Słyszałem wtedy od kibiców Górnika że Inter wypożyczył im kilku patałachów, którzy odstawali od kadry Zabrzan.

artur_89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 04 grudnia 2010, 16:29

Ouh_yeah pisze:Też akurat sobie Wojciechowski wybrał... miał Bakero to mógł sobie zrobić szkółkę jak w Hiszpanii. Teraz chce brać wzorce od Juventusu, który w szkoleniu młodzieży mistrzem świata nie jest.
Łukasz pisze:Polonia dostanie jedynie jakieś ochłapy, tak jak to miało miejsce niegdyś w przypadku Górnika Zabrze, który współpracował bodajże z Interem.
Dokładnie, pamiętam to. Słyszałem wtedy od kibiców Górnika że Inter wypożyczył im kilku patałachów, którzy odstawali od kadry Zabrzan.
W interze zawsze grały/grają patałachy

:rotfl:

ODPOWIEDZ