Jakiego Polaka widzielibyście w Juve?
- Kubba
- Juventino
Współpraca Juve z Polonia? Brzmi trochę dziwinie... wprowadzenie systemu "trenerskiego" jeszcze jakoś przełykam, ale dawanie piłkarzy spoza pierwszego składu o słabej Polonii, w słabej lidze europejskiej - gdzie tu jest sens? W dodatku "inicjatywa wyszła od Juventusu"? :shock:
Ale czy to będzie szansa, na transfer Polaka do Juve? Jakoś w to wątpię... Co najwyżej do Primy, ale pewnie nie szybko się to stanie.
Ale czy to będzie szansa, na transfer Polaka do Juve? Jakoś w to wątpię... Co najwyżej do Primy, ale pewnie nie szybko się to stanie.
- Łukasz
- Juventino
No to będą kwasy, bo mamy zgodę z Legią...
- deszczowy
- Juventino
A mnie się ta inicjatywa podoba. Widać, że J.W., choć psychicznie niestabilny, ma jakiś pomysł. Myślę, że jeśli takowa współpraca będzie działać w praktyce, a nie na papierze, to powinno to się przełożyć także na podniesienie z czasem atrakcyjności ligi.
No tylko właśnie, słusznie Łukasz zauważył - ciekawe, jak zareaguje na to Legia?
Zadowolenie raczej nie będą.
No tylko właśnie, słusznie Łukasz zauważył - ciekawe, jak zareaguje na to Legia?

- Juras_Senat
- Qualità Juventino
Po ostatnich wydarzeniach może się to okazać przysłowiowym "gwoździem do trumny" dla tej zgody.Łukasz pisze:No to będą kwasy, bo mamy zgodę z Legią...
- Łukasz
- Juventino
Aha, jeszcze jedno. Jak ktoś jest naprawdę dobry - nikt go z Włoch do tego syberyjskiego kraju nie puści. Polonia dostanie jedynie jakieś ochłapy, tak jak to miało miejsce niegdyś w przypadku Górnika Zabrze, który współpracował bodajże z Interem.
- deszczowy
- Juventino
Ale taki np. Camilieri....Łukasz pisze:Aha, jeszcze jedno. Jak ktoś jest naprawdę dobry - nikt go z Włoch do tego syberyjskiego kraju nie puści. Polonia dostanie jedynie jakieś ochłapy, tak jak to miało miejsce niegdyś w przypadku Górnika Zabrze, który współpracował bodajże z Interem.
- D-Rose
- Juventino
Ja rozumiem gdyby faktycznie Legia, Wisła czy Lech zaczeli wspolprace z jakims wiekszym europejskim klubem, takim jakim jest Juventus. Ale Polonia :lol:
Jak dla mnie to cos to nazywa sie tylko ze strony Polonii wspolpracą. Jakos nie wierze w jakies wieksze znaczace owoce tej znajomości. 8)
EDIT: Nie mieszajce sprw kibicowskich z aspektami czysto sportowo-organizacyjnymi
Jak dla mnie to cos to nazywa sie tylko ze strony Polonii wspolpracą. Jakos nie wierze w jakies wieksze znaczace owoce tej znajomości. 8)
EDIT: Nie mieszajce sprw kibicowskich z aspektami czysto sportowo-organizacyjnymi

Ostatnio zmieniony 04 grudnia 2010, 11:28 przez D-Rose, łącznie zmieniany 1 raz.

- Łukasz
- Juventino
Nie, na pewno nie. Patrz półka niżej - tacy, którzy nie maja szansy na debiut, nie mówiąc o regularnej grze. Zresztą Camilleri już w Polsce był i tu nie wróci.deszczowy pisze: Ale taki np. Camilieri....
Zrobimy przysługę nie tyle dla siebie, ile tych wszystkich Albinoleffe, w których ci grajcy będą kiedyś występować.
- Juras_Senat
- Qualità Juventino
Dla legionistów nie będzie to miało znaczenia.it doesn't matter pisze: Nie mieszajce sprw kibicowskich z aspektami czysto sportowo-organizacyjnymi
A tak btw to nie wydaje mi się żeby to Juventus wyszedł z inicjatywą podobnej współpracy. Polonia w osobie prezesa J.W. musiała zabecelować za taki przywilej.
Dla nas korzyści w tym nie ma żadnej, szkółka Polonii nie należy do najlepszych, kibiców mają garstkę.
- deszczowy
- Juventino
Myślę, że szanse.... Camilieriego?, jak to się odmienia?Łukasz pisze:Nie, na pewno nie. Patrz półka niżej - tacy, którzy nie maja szansy na debiut, nie mówiąc o regularnej grze. Zresztą Camilleri już w Polsce był i tu nie wróci.deszczowy pisze: Ale taki np. Camilieri....

I jak ktoś powie "Ty durniu, widziałeś DC w meczu z Milanem" to dam w ryj, jak mi bóg miły!!
- Łukasz
- Juventino
Camilleri - Camilleriego.deszczowy pisze: Myślę, że szanse.... Camilieriego?, jak to się odmienia?
Skoro załapał się na kilka meczów Juve, znaczy to, że nie będzie mu się chciało grać w Polsce, bo jest na tyle niezły, żeby załapać się przynajmniej na ławkę do Serie B.
Może to taki zastrzyk motywacyjny ma być: "Graj lepiej, bo Cię ześlemy do Polski!".
- Kiper69
- Juventino
:rotfl:Może to taki zastrzyk motywacyjny ma być: "Graj lepiej, bo Cię ześlemy do Polski!"
A tak na poważnie, to też nie wydaje mi się, żeby Juventus kwapił się do tego, by swoich grajków, którzy coś osiągnęli wypożyczać do słabiutkiej polskiej ekstraklasy...

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Też akurat sobie Wojciechowski wybrał... miał Bakero to mógł sobie zrobić szkółkę jak w Hiszpanii. Teraz chce brać wzorce od Juventusu, który w szkoleniu młodzieży mistrzem świata nie jest.
Dokładnie, pamiętam to. Słyszałem wtedy od kibiców Górnika że Inter wypożyczył im kilku patałachów, którzy odstawali od kadry Zabrzan.Łukasz pisze:Polonia dostanie jedynie jakieś ochłapy, tak jak to miało miejsce niegdyś w przypadku Górnika Zabrze, który współpracował bodajże z Interem.
- artur_89
- Juventino
- Podziekował: 21 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
W interze zawsze grały/grają patałachyOuh_yeah pisze:Też akurat sobie Wojciechowski wybrał... miał Bakero to mógł sobie zrobić szkółkę jak w Hiszpanii. Teraz chce brać wzorce od Juventusu, który w szkoleniu młodzieży mistrzem świata nie jest.
Dokładnie, pamiętam to. Słyszałem wtedy od kibiców Górnika że Inter wypożyczył im kilku patałachów, którzy odstawali od kadry Zabrzan.Łukasz pisze:Polonia dostanie jedynie jakieś ochłapy, tak jak to miało miejsce niegdyś w przypadku Górnika Zabrze, który współpracował bodajże z Interem.
:rotfl: