Apelacja. Dziś poznamy decyzje.
- m-a-t-t-e-o
- Juventino
Oto co dziś znalazłem na necie
"Prokurator Stefano Palazzi domaga się dla Regginy relegacji do drugiej ligi oraz piętnastu punktów karnych za udział w aferze korupcyjnej we włoskim futbolu.(...) Palazzi zarzuca Regginie ustawianie wyników spotkań. O próbę wpływania na obsadę sędziowską podejrzewany jest prezes zespołu Lillo Foti. "
Cały news http://pilkanozna.pl/pn.php?dzial=news&id=57155
Czemu tak jest, że prokurator domaga się dla Regginy, na początku jej procesu, mniejszej kary niż Juve dostało po apelacji, mimo większych zarzutów :doh: Pamiętam jeszcze jak Juve na tym etapie procesu miało grać w Serie C. Nie ma to jak sprawiedliwość po włosku
"Prokurator Stefano Palazzi domaga się dla Regginy relegacji do drugiej ligi oraz piętnastu punktów karnych za udział w aferze korupcyjnej we włoskim futbolu.(...) Palazzi zarzuca Regginie ustawianie wyników spotkań. O próbę wpływania na obsadę sędziowską podejrzewany jest prezes zespołu Lillo Foti. "
Cały news http://pilkanozna.pl/pn.php?dzial=news&id=57155
Czemu tak jest, że prokurator domaga się dla Regginy, na początku jej procesu, mniejszej kary niż Juve dostało po apelacji, mimo większych zarzutów :doh: Pamiętam jeszcze jak Juve na tym etapie procesu miało grać w Serie C. Nie ma to jak sprawiedliwość po włosku

- white_wolv
- Juventino
Jesli sie pisze na temat o ktorym sie nie ma zielonego pojecia i nie potrafi sie poprzec swoich slow ZADNYM konkretnym argumentem to trzeba sie liczyc z konsekwencjami.Lord_ Juve pisze:A jak pisalem, ze Juventus jest sadzony przez interenistow, ze nie mam mowy o sprawiedliwym wyroku to dostalo mi sie od white_wolv'a...
EDIT:
Nie mam zamiaru z toba dyskutowac. To ze zachowujesz sie jak dziecko to twoja sprawa i nie probuj mi wmawiac tego czego nigdy nie powiedzialem. Cala sytuacja o ktora masz pretensje jest na stronie 14 tego tematu wiec kazdy moze sobie popatrzec o co robisz tyle szumu. Jak dla mnie : EOT .Lord_ Juve pisze:Mi wystarczy artykul, ktory jakis czas temu pojawil sie na JP, jesli cie to nie przekonuje to trudno, twoje zdanie.
Ostatnio zmieniony 13 sierpnia 2006, 23:59 przez white_wolv, łącznie zmieniany 1 raz.
- LordJuve
- Juventino
Mi wystarczy artykul, ktory jakis czas temu pojawil sie na JP, jesli cie to nie przekonuje to trudno, twoje zdanie.white_wolv pisze:Jesli sie pisze na temat o ktorym sie nie ma zielonego pojecia i nie potrafi sie poprzec swoich slow ZADNYM konkretnym argumentem to trzeba sie liczyc z konsekwencjami.Lord_ Juve pisze:A jak pisalem, ze Juventus jest sadzony przez interenistow, ze nie mam mowy o sprawiedliwym wyroku to dostalo mi sie od white_wolv'a...
EDIT
To dobrze, ze nie masz ochoty ze mna dyskutowac, ja z toba tez. Poza tym, dziwie sie, ze jako kibic Juventusu tak sie wypierasz tego, co nam tak zaszkodzilo a co jest tak oczywiste, ale coz, twoje zdanie, szanuje je, choc nie rozumiem...
- MrWlodek
- Juventino
Nie wiem czy na tym akurat forum można zadać takie pytanie ale spróbuje, bo innych forum na ten temat nie znalazłem (jak by co to mnie wybluzgajcie za spostrzegawczość
).
Kiedy bedą wyniki (jeśli tak to można nazwać ) odwołania, bo czytałem że zarząd Juve już się odwoływał a jak jeszcze nie to kiedy ma się odwołać

Kiedy bedą wyniki (jeśli tak to można nazwać ) odwołania, bo czytałem że zarząd Juve już się odwoływał a jak jeszcze nie to kiedy ma się odwołać

- Mati1990
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
odwolanie juz zlozyli a wiadomo bedzie bodajze 18 sierpnia o godzinie 15.00 tak cos mowili.Lukasz_JUVE pisze:Nie wiem czy na tym akurat forum można zadać takie pytanie ale spróbuje, bo innych forum na ten temat nie znalazłem (jak by co to mnie wybluzgajcie za spostrzegawczość).
Oczywiscie licze na pozytywne zakonczenie tej sprawy o ile jest jeszcze sprawiedliwosc :roll:
- MrWlodek
- Juventino
Dzięki, bo mówili że 10 sierpnia i czekam , i czekam a tu nicMati1990 pisze:odwolanie juz zlozyli a wiadomo bedzie bodajze 18 sierpnia o godzinie 15.00 tak cos mowili.
Oczywiscie licze na pozytywne zakonczenie tej sprawy o ile jest jeszcze sprawiedliwosc :roll:

- Dain Żelazna Stopa
- Juventino
Fajnie by było jakby wymienili Reggine i Juventus miejscami
Wtedy można by nawet było liczyć na mistrza mimo ujemnych punktów.... 

CELTA VIGO I JUVENTUS TURYN!! Campione Celtińas! Forza Juve!
- GrayfoxV
- Juventino
Moim zdaniem:
Jeśli przywrócą Juve, to Włochy pokażą, że tolerują przekręty otwarcie i całemu światu. Z drugiej strony, jeśli ich zostawią w Serie B, to będzie to niesprawiedliwe, w stosunku do innych klubów, które miały o wiele mniejsze kary (np. taki Milan, który gra przecież w LM).
Więc sytuacja patowa. Te odwołania niepotrzebnie skomplikowały sprawę. Lazio i Viola powinny spaść, a Milan nie gra w Pucharach i ujemne punkty w Serie A powinien mieć... ech...
Jeśli przywrócą Juve, to Włochy pokażą, że tolerują przekręty otwarcie i całemu światu. Z drugiej strony, jeśli ich zostawią w Serie B, to będzie to niesprawiedliwe, w stosunku do innych klubów, które miały o wiele mniejsze kary (np. taki Milan, który gra przecież w LM).
Więc sytuacja patowa. Te odwołania niepotrzebnie skomplikowały sprawę. Lazio i Viola powinny spaść, a Milan nie gra w Pucharach i ujemne punkty w Serie A powinien mieć... ech...
- Dain Żelazna Stopa
- Juventino
Tylko nie Viola!! To poza Juve mój ulubiony klub...pozatym Juventus ma z nimi bardzo dobre stosunki :snooty:GrayfoxV pisze:Moim zdaniem:
CELTA VIGO I JUVENTUS TURYN!! Campione Celtińas! Forza Juve!
- Medi
- Qualità Juventino
W związku z tym, że niektóre gazety spekulują o tym, że Juve zostanie przywrócona Serie A z ujemnymi punktami ( ok 20 ), Guido Rossi natychmiast wkroczył do akcji i zapowiedział, że nie będzie żadnej zniżki dla klubów zamieszanych w aferę.
Kolejny dowód na to, że wszystko zostało uzgodnione przy stoliku
( razem z naszym scudetto) i że ten proces to jedna wielka farsa.
Może sie skończyć jedynie na zniesieniu dyskwalifikacji boiska (śmiech na sali). Wyrok jutro.
Może sie skończyć jedynie na zniesieniu dyskwalifikacji boiska (śmiech na sali). Wyrok jutro.
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Niech go zabiją! Wielki ktoś się znalazł, wszyscy nas bronią, prezesi Empoli czy Messiny, czy tylko on nie widzi, że to jest nie sprawiedliwe? :evil: Od początku chodzilo tylko o to, żeby nam dowalić. Czekam z niecierpliwością na wyrok po naszym odwołaniu. Cały czas wierzę...29 pisze:W związku z tym, że niektóre gazety spekulują o tym, że Juve zostanie przywrócona Serie A z ujemnymi punktami ( ok 20 ), Guido Rossi natychmiast wkroczył do akcji ...

- Mati1990
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Teraz to juz lekka przesada koles sie wszedzie wtraca29 pisze:W związku z tym, że niektóre gazety spekulują o tym, że Juve zostanie przywrócona Serie A z ujemnymi punktami ( ok 20 ), Guido Rossi natychmiast wkroczył do akcji i zapowiedział, że nie będzie żadnej zniżki dla klubów zamieszanych w aferę.

- swiergot
- Juventino
Limit zniżki wyczerpał już Milan. Nam zostaje walka o sprawiedliwość. Rossi i jego szajka przestępcza już dawno zorientowali się, że ich przekręt jest coraz bardziej oczywisty i teraz kiedy sprawą zaczynają się zajmować poważne sądy wpada w panikę.

- jt10
- Juventino
Marzy mi się nowy skandal we Włoszech z udziałem ludzi odpowiedzialnych za to, co się tam teraz dzieje. Wszyscy wiedzą, że coś jest nie tak i z procesem i z wyrokami ale jakoś mało kto o tym głośno mówi. A szkoda...
Co do apelacji: nie oczekujmy zbyt wiele, żeby się potem nie zawieźć. Jeśli już mamy pozostać w SerieB to najważniejsze jest, żeby karę ujemnych punktów zredukować do minimum. Ciekaw jestem czy Milan też się odwołuje? Może Berlusconi zacznie rządać dla nich Scudetto za sezon 2005/2006? :rotfl: Nie na to nie pozwolą "interowcy" mający wszędzie wtyki we władzach.
Co do apelacji: nie oczekujmy zbyt wiele, żeby się potem nie zawieźć. Jeśli już mamy pozostać w SerieB to najważniejsze jest, żeby karę ujemnych punktów zredukować do minimum. Ciekaw jestem czy Milan też się odwołuje? Może Berlusconi zacznie rządać dla nich Scudetto za sezon 2005/2006? :rotfl: Nie na to nie pozwolą "interowcy" mający wszędzie wtyki we władzach.
- white_wolv
- Juventino
Mi sie wydaje ze naciski wywarte przez FIFE moga nam bardzo pomoc. No bo jesli apelacja nie da zadawalajacych nas rezultatow mozemy zagrozic odwolaniem do sadu powszechnego a wtedy udzial federacji w klubowych rozgrywkach na szczeblu europejskim stanie pod znakiem zapytania co bedzie wiazalo sie z ogromnymi stratami finansowymi.
Dlatego ciagle po cichu licze na powrot do Serie A i dokopanie w przyszlym sezonie ekipom z Mediolanu :twisted:
Dlatego ciagle po cichu licze na powrot do Serie A i dokopanie w przyszlym sezonie ekipom z Mediolanu :twisted: