Pytania małe i mniej znaczące (Multimedia)
- Marian.
- Juventino
Mam pytanie. Wie ktoś może jak, albo jakim programem usunąć logo stacji telewizyjnej z filmu? W internecie znalazłem pewne rozwiązanie, wiem, że można usunąć logo za pomocą programu VirtualDub, nawet to zrobiłem, lecz efekt jest słaby.
Na youtube widziałem dużo kompilacji, na których usunięte były loga stacji telewizyjnych i efekty były świetne, tzn. w miejscu gdzie powinno znajdować się logo obraz był normalny. Gdy usunąłem logo za pomocą VirtualDuba obraz w miejscu gdzie znajdowało się logo był zamazany.
Z góry dzięki za pomoc.
Na youtube widziałem dużo kompilacji, na których usunięte były loga stacji telewizyjnych i efekty były świetne, tzn. w miejscu gdzie powinno znajdować się logo obraz był normalny. Gdy usunąłem logo za pomocą VirtualDuba obraz w miejscu gdzie znajdowało się logo był zamazany.
Z góry dzięki za pomoc.
- Wojtek
- Juventino
Ma ktoś te tapetkę stadionu Juve : http://img444.imageshack.us/i/110949909 ... d8846.jpg/
chodzi mi o tapete na pulpit
thx z góry
chodzi mi o tapete na pulpit

- wagner
- Juventino
zna ktoś jakąś stronę która umożliwia pobieranie bramek na kompa
(chodzi przede wszystkim o te czołowe ligi europejskie: Anglia, Włochy, Hiszpania, Niemcy . . . chodź Francją, Portugalią, Holandią czy Rosją (itd) też bym oczywiście nie pogardził
)

- stahoo
- Juventino
Siema, mam pytanko 
Zacząłem się bawić z Sony Vegas, rozgryzam go sobie pomalutku- ale jest jedna rzecz z którą mam mały problem
Chcę dodać tekst na kilka kolejnych klipów (załóżmy podpis- "Gol Nedveda vs Lazio"- mam 4 wycięte ujęcia, bramka z różnych kamer). Gdy zaznaczam wszystkie 4 wycinki, napis pojawia się na pierwszym i na ostatnim... Mogę zaznaczać pojedyńczo, no ale jest to nie wygodne...

Zacząłem się bawić z Sony Vegas, rozgryzam go sobie pomalutku- ale jest jedna rzecz z którą mam mały problem

Chcę dodać tekst na kilka kolejnych klipów (załóżmy podpis- "Gol Nedveda vs Lazio"- mam 4 wycięte ujęcia, bramka z różnych kamer). Gdy zaznaczam wszystkie 4 wycinki, napis pojawia się na pierwszym i na ostatnim... Mogę zaznaczać pojedyńczo, no ale jest to nie wygodne...
- Brutalo
- Juventino
Mam pytanie:
Pewnie nie jestem jedyną osobą ściągającą z tematu z linkami każdy mecz Juve. Różnią się one formatami, ale największy problem mam z mp4. Obraz śmiga bardzo ładnie, i na początku dźwięk jest z nim zsynchronizowany. Niestety po około pięciu minutach trwania dźwięk zaczyna się spóźniać w porównaniu z obrazem. Ściągnąłem parę paczek z codekami, ale niestety nadal tak jest.
Jeśli ktoś zna jakąś odpowiedź, proszę
Pewnie nie jestem jedyną osobą ściągającą z tematu z linkami każdy mecz Juve. Różnią się one formatami, ale największy problem mam z mp4. Obraz śmiga bardzo ładnie, i na początku dźwięk jest z nim zsynchronizowany. Niestety po około pięciu minutach trwania dźwięk zaczyna się spóźniać w porównaniu z obrazem. Ściągnąłem parę paczek z codekami, ale niestety nadal tak jest.

- Wojtek
- Juventino
No to spróbuj zmienić format na .avi albo .wmvBrutalo pisze:Mam pytanie:

- Brutalo
- Juventino
Konwertuje, 10 %, wyedtytuję czy się uda<<W@jTEk>> pisze:No to spróbuj zmienić format na .avi albo .wmvBrutalo pisze:Mam pytanie:
Jeśli ktoś zna jakąś odpowiedź, proszęDo tego polecam Format Factory

Dzięki za odpowiedź

---------------------------------------
Edit. Sorry że tak późno, ale jest. Działa spoko. Nie miałem czasu przetestować. Dzięki za info

- tabo89
- Juventino
Orientujecie się może która z polskich stacji TV wykupiła w tym sezonie prawa do Coppa Italia? W zeszłym było to TVP Sport z tego co pamiętam..
I przy okazji może ktoś pamięta czy ostatnio RAI kodował Puchar?
edit. Dzięki panowie, kicha, wolałem TVP..
edit. Dzięki panowie, kicha, wolałem TVP..
Ostatnio zmieniony 02 stycznia 2011, 18:38 przez tabo89, łącznie zmieniany 1 raz.
- Pan Mietek
- Juventino
Nie jestem pewien ale wydaje mi się, że na Polsacie Sport leciał jakiś czas temu pucharowy mecz Fiorentiny, więc chyba Polsat ma prawa.tabo89 pisze:Orientujecie się może która z polskich stacji TV wykupiła w tym sezonie prawa do Coppa Italia? W zeszłym było to TVP Sport z tego co pamiętam..
- Brutalo
- Juventino
Wiem że to nic związanego z Juventusem, ale mam nadzieję że obejdzie się bez kartki. Nie potrafię nigdzie znaleźć odpowiedzi, dlatego piszę tutaj, licząc na znajomość utworu przez któregoś z użytkowników.
Chodzi mi o pierwszy utwór z trailera do X-Factor na tvn....
Bardzo proszę o odpowiedź.
Chodzi mi o pierwszy utwór z trailera do X-Factor na tvn....
Bardzo proszę o odpowiedź.