Pytania małe i mniej znaczące (Multimedia)

Tapety, bramki, filmy, kompilacje, grafiki - jednym słowem wszystko co związane z multimediami dotyczącymi Juventusu i nie tylko.
ODPOWIEDZ
Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 września 2010, 01:10

Mam pytanie. Wie ktoś może jak, albo jakim programem usunąć logo stacji telewizyjnej z filmu? W internecie znalazłem pewne rozwiązanie, wiem, że można usunąć logo za pomocą programu VirtualDub, nawet to zrobiłem, lecz efekt jest słaby.

Na youtube widziałem dużo kompilacji, na których usunięte były loga stacji telewizyjnych i efekty były świetne, tzn. w miejscu gdzie powinno znajdować się logo obraz był normalny. Gdy usunąłem logo za pomocą VirtualDuba obraz w miejscu gdzie znajdowało się logo był zamazany.

Z góry dzięki za pomoc.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 września 2010, 08:32

Ja zawsze robiłem filmiki w Sony Vegas da się rozciągnąć obraz ,,pan/crop'' ;)

Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 września 2010, 12:48

<<W@jTEk>> pisze:Ja zawsze robiłem filmiki w Sony Vegas da się rozciągnąć obraz ,,pan/crop'' ;)
Wiem o co Ci chodzi, ale czasami trzeba aż za bardzo przybliżyć ten obraz i duży jego fragment jest ucięty.

PaulCone

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 września 2010, 18:13

jaki (w miarę prosty) program do didżejingu polecacie? (dj'ingu, nie tworzenia muzy)

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2010, 10:25

Ma ktoś te tapetkę stadionu Juve : http://img444.imageshack.us/i/110949909 ... d8846.jpg/

chodzi mi o tapete na pulpit ;) thx z góry

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2010, 23:45

zna ktoś jakąś stronę która umożliwia pobieranie bramek na kompa :?: (chodzi przede wszystkim o te czołowe ligi europejskie: Anglia, Włochy, Hiszpania, Niemcy . . . chodź Francją, Portugalią, Holandią czy Rosją (itd) też bym oczywiście nie pogardził :wink: )

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 września 2010, 17:06

Siema, mam pytanko ;)

Zacząłem się bawić z Sony Vegas, rozgryzam go sobie pomalutku- ale jest jedna rzecz z którą mam mały problem :D

Chcę dodać tekst na kilka kolejnych klipów (załóżmy podpis- "Gol Nedveda vs Lazio"- mam 4 wycięte ujęcia, bramka z różnych kamer). Gdy zaznaczam wszystkie 4 wycinki, napis pojawia się na pierwszym i na ostatnim... Mogę zaznaczać pojedyńczo, no ale jest to nie wygodne...

Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2010, 19:17

Mam pytanie:
Pewnie nie jestem jedyną osobą ściągającą z tematu z linkami każdy mecz Juve. Różnią się one formatami, ale największy problem mam z mp4. Obraz śmiga bardzo ładnie, i na początku dźwięk jest z nim zsynchronizowany. Niestety po około pięciu minutach trwania dźwięk zaczyna się spóźniać w porównaniu z obrazem. Ściągnąłem parę paczek z codekami, ale niestety nadal tak jest.
Jeśli ktoś zna jakąś odpowiedź, proszę :)

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2010, 20:26

Brutalo pisze:Mam pytanie:
Pewnie nie jestem jedyną osobą ściągającą z tematu z linkami każdy mecz Juve. Różnią się one formatami, ale największy problem mam z mp4. Obraz śmiga bardzo ładnie, i na początku dźwięk jest z nim zsynchronizowany. Niestety po około pięciu minutach trwania dźwięk zaczyna się spóźniać w porównaniu z obrazem. Ściągnąłem parę paczek z codekami, ale niestety nadal tak jest.
No to spróbuj zmienić format na .avi albo .wmv ;) Do tego polecam Format Factory

Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2010, 21:12

<<W@jTEk>> pisze:
Brutalo pisze:Mam pytanie:
No to spróbuj zmienić format na .avi albo .wmv ;) Do tego polecam Format Factory
Konwertuje, 10 %, wyedtytuję czy się uda ;)
Dzięki za odpowiedź :)
---------------------------------------
Edit. Sorry że tak późno, ale jest. Działa spoko. Nie miałem czasu przetestować. Dzięki za info :)

Obrazek
tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 stycznia 2011, 18:23

Orientujecie się może która z polskich stacji TV wykupiła w tym sezonie prawa do Coppa Italia? W zeszłym było to TVP Sport z tego co pamiętam..

I przy okazji może ktoś pamięta czy ostatnio RAI kodował Puchar?

edit. Dzięki panowie, kicha, wolałem TVP..
Ostatnio zmieniony 02 stycznia 2011, 18:38 przez tabo89, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
kamiloo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 stycznia 2011, 18:33

Prawa do transmisji Pucharu Włoch posiada Polsat.

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 stycznia 2011, 18:35

tabo89 pisze:Orientujecie się może która z polskich stacji TV wykupiła w tym sezonie prawa do Coppa Italia? W zeszłym było to TVP Sport z tego co pamiętam..

I przy okazji może ktoś pamięta czy ostatnio RAI kodował Puchar?
Nie jestem pewien ale wydaje mi się, że na Polsacie Sport leciał jakiś czas temu pucharowy mecz Fiorentiny, więc chyba Polsat ma prawa.

Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2011, 18:30

Wiem że to nic związanego z Juventusem, ale mam nadzieję że obejdzie się bez kartki. Nie potrafię nigdzie znaleźć odpowiedzi, dlatego piszę tutaj, licząc na znajomość utworu przez któregoś z użytkowników.
Chodzi mi o pierwszy utwór z trailera do X-Factor na tvn....
Bardzo proszę o odpowiedź.

Obrazek
Reg

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2011, 23:26

Brutalo, pewnie o TO Ci chodzi - Carl Orff - Fortuna Imperatrix Mundi

Obrazek
ODPOWIEDZ