Którego z byłych zawodników Juve wam brakuje????

Dyskutuj o legendarnych piłkarzach Juventusu, wielkich wydarzeniach z przeszłości i historycznych meczach.
ODPOWIEDZ
juverm

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 września 2006, 18:10

Z góry przepraszam, że odświerzam temat ale poprostu muszę coś napisać...

Niewątpliwie z tych piłkarzy, którzy są w sondzie zagłosowałbym na Pippo Inzaghiego. Dlaczego?
Kiedy odszedł Zidane, zaraz po nim pożegnał się z nami Filippo. Był to zawodnik, który znaczył dla mnie więcej niż Zidane. Razem z Alexem, tworzył superduet. Ten pierwszy czarował techniką dograniem, a ten drugi sprytem, dla mnie była to wtedy najlepsza para napastników na świecie. Kiedy się dowiedziałem, że Inzaghi nas opuścił miałem 11 lat, a byłm wtedy poprostu zdruzgotany.

Co do reszty zawodników, którzy są w sondzie:

Po Zizou nie płakałem, poprostu wiedziałem że Nedved będzie jego godnym następcą, a teraz śmiem twierdzić, że ten drugi zrobił dla nas więcej niż ZZ. A za same pieniądze ze sprzedaży "21" zakupiliśmy 3 wielkich zawodników.
Van der Sara nigdy mi nie brakowało, ale myślałem że wybierze sobie lepszy klub niż Fulham.
Baggio niewątpliwie był jednym za naszych najznakomitszych piłkarzy, ale kiedy ja zaczynałem przygode z Juve on już nie był wtady naszym "playerem". Widziałem o nim jedynie kupe filmów, p który wywnioskowałem, że piłkarzem był kompletnym.

A teraz o zawodnikach których w sondzie nie ma: Davids, Maresca, Tacchinnardi i Zambrotta.
Każdy z nich cechował się olbrzymią zaciętością, charyzmą w grze. Potrafili cieszyć się piłką. Bardzo brakuje mi PittBula, który swoją grą sprawiał, że nasz środek pola był praktycznie ni do ogrania. Maresca to chyba jedyny piłkarz z tej 4, który chciałby do nas wrócić, bo wielokrotnie potwierdzał że kocha te barwy. A Zambro już się szybko zapomniało, może dlatego, że ma godnych następców na swojej pozycji, może dlatego ze wystawił nas do wiatru. Jednak zawodnikiem, którego najbardziej mi brakuje jest Tacchinnardi, zawsze był dla mnie wielkim graczem, odkąd pamiętam uwielbiałem go. Niestety czasy terrory (czyt. Fabio Capello) zmusiły go do opuszczenia Juve, a mogło być tak pięknie. Byłby jednym z nielicznych pozostałych z "Starej Gwardii" :(

Pozdrawiam

Obrazek
Kiciuś

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 września 2006, 19:52

Bardzo mi brakuje Zidane'a, Baggio i Inzaghiego. Szkoda, że z tego pierwszego i ostatniego tak szybko zrezygnowano po jakichś 4-5 sezonach.

juvejoszko

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 września 2006, 20:20

Mi najbardziej brakuje (szkoda ze go tu nie ma) Davidsa. To był walczak biegał po całym boisku jak szalony,niezmordowany,i te jesgo dryblingi :( a zauwazyliscie ze gdzie davids nie poszedl tam lepiej sie dzialo:
Poszedł z juve do barcy na wypozyczenie i awans z 9 na 3 poszedl do interu i nic nie zdzialal (ale im to nic nie pomoze) a poszedl do totenhamu to totenham walczyl z arsenalem o 4 miejsce w lidze :-D :-D brakuje mi go,teraz by sie przydal tylko 11 lat mlodszy :D :D :D :D

Donnie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 września 2006, 14:24

Zambrotta.... Nie myślałem że nas opuści. A co do tych co odeszli trochę wcześniej to Davids. Taki zacięty, nigdy nie odpuszczał. Prawdziwy walczak. Z tych podanych w sondzie nie brakuje mi żadnego. Na ich miejsce przyszli lepsi.

dp10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 września 2006, 14:37

Teraz w Serie B brakuje nam takiego twardego obrońcy jak MONTERO zrobił by porządek w napastnikami przeciwników :D

Wonki

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 września 2006, 15:11

Hmmm gdybym miał pełną dowolność w wyborze najbardziej utęsknionego byłego piłkarza Juve, to wybrałbym tylko jedną osobistość... Absolutnie bezkonkurencyjną... EDZIO Davids :twisted: szkoda że nie ma go w ankiecie, na pewno zebrałby trochę głosów :idea:

Nie brakuje mi Van der Saara bo mamy Buffona
Nie brakuje mi Baggio - z powodzeniem zastąpił Go Del Piero
Nie brakuje mi Inzaghiego - Trezeguet świetnie (albo i jeszcze lepiej) zastąpił i Jego
Z wymienionych ewentualnie mogę boleć nad stratą Zidane - przydałby się ofensywny pomocnik tej klasy (u boku Pavelka) :D

A brakuje mi Edzia bo to był gladiator, barbarzyńca, szarpał, gniótł rywali, wbijał im zęby i na końcu pożerał :lol: Ale tak serio, to był wojownik i to z techniką niespotykaną u tego typu piłkarzy :idea: Według mnie lepiej grał dla Juve niż Emerson, GG czy Blasi razem wzięci 8) Szkoda, że już Go nie ma ehhh... :cry:

Wojt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 października 2006, 16:11

A mnie najbardziej brakuje Pesotto, świetny obrońca, zawsze wierny tylko jednemu klubowi no i po prostu jeden z moich ulubionych obrońców. Szkoda, że odzedł na emeryturę no, ale cóż mówi sie trudno...

CzarnyZkultury

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 października 2006, 17:45

z podanych to jakos za zadnym nie tesknie. ale tak off topicowo to za Ciro Ferrarą, Alessio Tacchinardim i moim ulubionym bramkarzem Angelo Peruzzim !! :płaczę:

Gość

Nieprzeczytany post 28 listopada 2006, 19:19

Według mnie w Juve najbardziej brakuje Paolo Montero i Edgara Davidsa, ze względu na ich styl gry. Paolo Montero- rasowy obrońca.
Edgar Davids- Drybler, maestro środka boiska. Szkoda, że odeszli...
FORZA JUVENTUS!

seba1991

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 listopada 2006, 20:33

ja tez bardzo tesknie za Edgarem... to byl zawodnik...walecznoscia moglby obdarzyc niejedna drużynę

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2006, 16:22

Na pewno Zambrotty. Ten chłopak zostawił na Delle Alpi sporo zdrowia. To był (jest) naprawdę świetny, bardzo uniwersalny i wszechstronny, waleczny piłkarz. Brakuje mi też Mutu, z tego prostego względu, że z zawodników biegających obecnie po światowych boiskach, to on swoim stylem gry najbardziej przypomina Alexa...
Najbardziej mi jednak brakuje Taccha. Po prostu tęsknie za tym wiecznie ubłoconym i poszarpanym, świetnie grającym w destrukcji (inteligentnym) piłkarzem, który niejednego zawodnika drużyny przeciwnej wyprowadził z równowagi. Nie zapomnę chyba jak genialnie przykrył Zidane'a w półfinale CL 02/03. I ten fenomenalny strzał z dystansu...

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Meraviglioso

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2007, 18:04

Jedenastka (marzeń?) byłych zawodników Juve, którzy jeszcze kopią w piłkę:

Van Der Saar

Thuram Cannavaro Zambrotta

Appiah Vieira Davids

Maresca Perrotta

Henry

Zlatan

Anders

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2008, 15:08

mi najbardziej brakuje Thurama podobała mi sie jego walecznosc i zdecydowanie :]

KeRmit19

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2008, 15:32

Davids! Davids! Davids! Z zawodnikow wymienionych w ankiecie - zadnego, poniewaz maja oni wspanialych nastepcow:
VDS ->Buffon
R. Baggio-> Del Piero
Inzaghi-> Treze
Zidane-> Nedved
Davids, a dlatego, ze byl to zawodnik z wielkim sercem, zadziornoscia, nie odpuszczajacy. Agresywny w odbiorze. Pomyslowy w ataku. Dobrze wyszkolony technicznie. Zawsze zostawial wszystkie sily na boisku :bravo: Jest takze jednym z moich ulubionych pilkarzy i rowniez dlatego. Razem z Sissoko mogliby tworzyc srodek pomoc nie do przejscia :wink:

Il Storico

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2008, 15:42

Może pozycjami:
Bramka:W sumie nikt
Obrona:Za bramkarza dam dwóch:Zambro i Thuram:za waleczność i oddanie(na boisku oczywiście :-D )
Pomoc:Enzo Maresca.Można dać Appiaha,ale może przyjdzie xD
Atak:Fabrizzio Miccoli(Był spoko xD)Dobrze grał,źle trafil
Nara :wink:

ODPOWIEDZ