Milan 0-1 JUVENTUS !!!

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Gibon

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2005, 10:31

Ta rozmowa jest chora. Jak wczesniej napisałem, toczy się tu jedynie walka o dowartościowanie swojego wybujałego ego, udowadniając koniecznie swoją rację oraz besztając rozmówce.

Racjonalizm i sceptyzm są ze sobą powiązane, oba należą do kierunków filozoficznych propagandujących wolnomyśliciejską postawę światopoglądową.

Racjonalizm: typ zdroworozsądkowego myślenia i sądzenia oparty na nieskrępowaniu sądów, czyli oparty na wolnomyślności.
Sceptycyzm: pełni rolę korygującą przyjęte drogą rozumową sądy; mówi o cnocie wątpienia i sprzeciwiania się.

Niestety to jest futbol, w którym nic nie można przewidzieć, ale opierając się jedynie na analizie sezonu i gry oraz rozumem, a nie sercem, oceniając szanse Juve, też przewidywałem klęskę, choć w typerze prawidłowo wytypowałem wynik.

Teraz obserwuję tutaj malą restrespokcję z dzieciństwa, jedno dziecko próbuje wyśmiać drugie, bo to ona miało rację w sporze. Jeszcze raz powtarzam: to jest futbol, to tak samo jakbyście się śmiali z kogoś, kto trafił mniej numerów w Lotto.

Proponowałbym skupić się na właściwym temacie, a nie sobie, bo nie chciałbym co mecz czytać posty noszące przesłanie:
"Ja miałem rację! Śmieszą mnie tacy jak ty! Ja! I tylko ja! Jestem najlepszy!"

PS a wypowiedzi pesymisteczne [nie sceptyczne!], w których nie było żadnej argumentacji, nie ma sensu krytykować. Prawdopodbnie ta osoba jest jeszcze młoda, więc dajmy jej czas, żeby sama do pewnych spraw doszła, a słowa kierowane do nich trafiają póki co jedynie w sceptyków.

gosciu_Muranista

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2005, 10:39

z przyjemnością obejrzałem to spotkanie i dawno nie widziałem tak dobrze grającego Juve!!! Ja byłem jednym z tych pesymistów którzy twierdzili że remis będzie sukcesem gdyż wiele aspektów przemawiało za Milanem ale na szczęście się pomyliłem i tak jak słusznie powiedział Czwartek grają piłkarze a nie statystyki. No i piłkarze Juve zagrali tak jak wszyscy tego chcieli. Podobała mi się gra Alexa i nawet Capello chyba to zauważył i nie ściągnął jak to on ma w zwyczaju Alexa tylko Trezeugeta-który dobrze swoją robote wykonał. Mam tylko jedno marzenie żeby Juve nie rozluźniło się i wytrzymało do końca nie tracąc głupio punktów a scudetto będzie nasze.

aleksander1986

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2005, 11:38

Brawo Juve!!!
Zagrali z Milanem bardzo dobry mecz.Zwłaszcza praca obrony Juve w tym meczu wiele pomogła.Kapitalne odbiory piłki przez Cannavaro,Thurama czy też Zambro pomogły Juventusovi odnieść sukces na San Siro.Jednak nie zapomnijmy że gdyby nie Buffon to pewnie byśmy się tak nie cieszyli.Bardzo dobry mecz w wykonaniu Alexa,nareszcie pokazał jaki jest wielki.Biegał,dryblował,walczył no i oczywiscie popisał się fantastycznym zagraniem do Treze po ktorej Juve zdobyło gola.Szkoda że Camoranesi opuśćił boisko z powodu kontuzji. :( Bardzo dobrą pracę wykonali także w środku pola Emerson i Appiah.Nedved również zagrał dobry mecz ale nie na tym poziomie na którym potrafi.
Taktyka Capello oraz ta cisza w mediach bardzo pomogła Juve w odniesieniu zwycięstwa przez co Juve jest bliskie mistrzostwa.
Wracając do Alexa,mam nadzieje że za tydzien z Parmą popisze się rownie ładnymi akcjami i że zdobędzie gola.
W tym meczu Juve miało kilka okazji ale tylko jedna wykorzystaliśmy.Milan również groźnie atakował i gdyby nie Buffon to Inzaghi strzeliłby gola.Również mieliśmy szczęście że Collina nie podyktował karnego dla Milanu po faulu Zambro na Marcosie Cafu.
A o to oceny piłkarzy wg.mojego zdania:
Buffon-8-Świetne interwencje ,dzięki niemu utrzymaliśmy 1:).
Pessotto-5-słaby mecz,może gdyby zagrał Zebina ta prawa strona by lepiej wyglądałą.
Cannavaro-9-przez cały mecz genialnie krył zawodników Milanu.Shevchenko miał problemy z oddaniem strzału.
Thuram-9-równie świetny jak Cannavaro,pięknie wybijał Milan z rytmu gry.
Zambrotta-9-doskonałe odbiory piłki i dobre akcje ofensywne w jego wykonaniu zresztą jak zawsze.
Emerson-8-dobry mecz Pumy,dzielił i rządził w środku pola.
Appiah-8-bardzo dobrze pracował,biegał,walczył i odbierał piłki Milanistom.
Nedved-8-dobry mecz Pavla ale bez rewelacji,jednak również dużo pracował.
Camoranesi-7-niska ocena spowodowana krótkim czasem gry,co wie gydby grał cały mecz.
Del Piero-8-Alex nareszcie się przebudził i wiedzial kiedy błysnąć swoim geniuszem chodzi mi o zagranie do Treze.Czekam na więcej takich meczy.
Trezeguet-7-słaby mecz Davida,ale wrócił do składu po kontuzji,jednak jego gol zapwenił nam cnne 3 punkty.
Birindelli-7-dobry mecz po wejściu,świetnie się zajął lewym skrzydłem Milanu na ktorym szalał Serginho.
Zalayeta-5-bez rewelacji,słaby mecz.
Blasi-5-słabiutko trzeba poszukać innego środkowego,chyba że zostanie Appiah,a Blasi jak zwykle kartka.

No więc zostały nam jeszcze tylko 3 kolejki.Najpierw gramy z Parmą i będzie to trudny mecz gdyż Parma broni się przed spadkiem.Następnie Livorno na wyj. i Cagliari u siebie.Z tymi dwiema drużynami powinno pójść łatwiej gdyż one są już raczej pewne utrzymania w Serie A.
Wsytarczy że wygramy dwa mecze i mamy mistrzostwo.

GRANDE TREZE!!!GRANDE ALEX!!!GRANDE JUVE!!!

...Taka miłość jest jedna...Juve
Cross

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 maja 2005, 12:56

Wygramy dwa mecze i zremisujemy -wtedy mamy mistrza :wink:

wErOn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2005, 14:03

romaneq pisze:Jednak niecierpliwie czekam na krok Lega Calcio w związku z uderzeniem Thurama w głowę przez Inzaghiego. Uderzył go z premedytacją, było to bardzo widoczne więc mam nadzieje, że koleś ma juz sezon za sobą :smile:
Jego postawy to nie warto nawet komentować
Naprawdę wierzysz, że Galliani i spółka zrobią coś w tej sprawie ? :evil:

(..)z każdą godziną, z każdą minutą uczę się ciebie człowieku.. z każdą sekundą i z każdą chwilą jestem głupszy(..)
Wolność i kapitalizm!
Wojtom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2005, 14:21

Wojtom pisze:Nie ukrywam, najbardziej licze w tym meczu na Alexa i Treza. W koncu muszą pokazać jak grali tyle sezonów razem i coś strzelić. Damy rade !
Wykrakałem :prochno: Najbardziej liczyłem na duet Alex-Trez i nie zawiodłem się. Zagrali bardzo dobrze, a ich wspaniała akcja dała nam prowadzenie, a w ostateczności i zwycięstwo nad Milanem ! "Damy rade" :P i daliśmy ! Grazie Juve ! :)
wErOn pisze:
romaneq pisze:Jednak niecierpliwie czekam na krok Lega Calcio w związku z uderzeniem Thurama w głowę przez Inzaghiego. Uderzył go z premedytacją, było to bardzo widoczne więc mam nadzieje, że koleś ma juz sezon za sobą :smile:
To zagranie Inzaghiego było widać jak Appiaha w mleku ! Celowo uderzył Thurama w głowę, po tym jak przegrał walkę z tym właśnie zawodnikiem o piłke. Nie wiem, jesli takie zachowanie ma uchodzić płazem, to chce odszkodowania dla Juve za to, ze Zlatan został ukarany :evil:

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2005, 15:00

właśnie sobie oglądam spotkanie Milan-Juve i nasuwa się od razu jedno stwierdzenie : jak ten Appiah dobrze gra ! musimy go zatrzymać, bo może z niego wyjść jeszcze niezły talent :)
panowie, nie kłóćcie się już o poglądy pesymistyczne, a także realistyczne. Liczy się tylko zwycięstwo Juve !
Wojtom pisze:To zagranie Inzaghiego było widać jak Appiaha w mleku !
czyżbyś miał poglądy rasistowskie ? 8)
aleksander1986 pisze:No więc zostały nam jeszcze tylko 3 kolejki.Najpierw gramy z Parmą i będzie to trudny mecz gdyż Parma broni się przed spadkiem.Następnie Livorno na wyj. i Cagliari u siebie.Z tymi dwiema drużynami powinno pójść łatwiej gdyż one są już raczej pewne utrzymania w Serie A.
:stop:

lepiej nie lekceważmy żadnego przeciwnika :wink: chyba nie chcemy jakiejś "niespodzianki".

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
gosciu_Muranista

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2005, 16:29

aleksander1986 pisze: No więc zostały nam jeszcze tylko 3 kolejki.Najpierw gramy z Parmą i będzie to trudny mecz gdyż Parma broni się przed spadkiem.Następnie Livorno na wyj. i Cagliari u siebie.Z tymi dwiema drużynami powinno pójść łatwiej gdyż one są już raczej pewne utrzymania w Serie A.
ja bym powiedział że zostały nam aż 3kolejki i musimy wygrać aż 2mecze żeby zdobyć mistrzostwo. Te ostatnie kolejki będą się strasznie dłużyć. Natomiast do Livorno i Cagliari to niby zapewniły sobie utrzymanie ale właśnie na te drużyny trzeba uważać. Gdyż nie mają nic do stracenia a zawodnicy tych drużyn napewno będą chcieli się pokazać z jak najlepszej strony bo w końcu grają z nie byle kim. A zabrać punkty jednej z najlepszech drużyn to sukces więc trzeba uważać na te 2 teamy.

Wojtom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2005, 17:01

pan Zambrotta pisze:
Wojtom pisze:To zagranie Inzaghiego było widać jak Appiaha w mleku !
czyżbyś miał poglądy rasistowskie ? 8)
W żadnym wypadku. Szanuje czarnych tak samo jak każdego innego człowieka, a szczegolnie piłkarzy Juve. Appiah zagrał dobrze, gra coraz lepiej. Mozna powiedziec, ze kilka spotkan totalnie mu nie wyszło, ale jest młody i błędy sie zdarzają. Wierze, ze uda mu sie osiagnac bardzo dobrą formę i jeszcze bedzie lepszy od Kaki ! :)

A napisałem tak, poniewaz chciałem pokazać jak wyraziste było zagranie Inzaghiego, a w dodatku jakze idiotyczne :?

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
jarek170989

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2005, 17:01

piknie panowie po prostu pieknie :-D od 28 Scudetto dziela nas jeszcze 3 mecze i to nie bedzie zalezalo tylko od nas bo jak milan przegra chocby jeden mecz to my mozemy jeden wygrac jeden zremisowac i jeden przegrac choc wierze w to ze Juve wszystkie wygra!!!POPROSTU SCUDETTO MUSI BYC NASZE :dance: :dance: :dance: !!!!

x_men_1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2005, 17:04

BIGGI pisze:Moze nie dokladnie czytam ale ma ktos jakies wiesci na temat Camo i Appiaha ?? :doh:
Mam ten sam problem i tak się zastanawiam jak się dowiemy co znimi jest skoro do końca sezonu nikt z Juve nie bedzie udzielał wywiadów gazetom i nie bedzie ich o niczym informował . Może cos na juventus.com napiszą , ale wątpie bo jak cisza w Juve to i na ich stronie :) logiczne...
Pozostaje czekac do meczu z Parmą .

paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 maja 2005, 17:42

Po pierwsze: YEAHHHHHHHHH :dance: :dance:

Po drugie: juz wszystko zostalo powiedziane wiec nie ma sensu abym pisal o grze Juve, o grze Del Piero i o grze całego Juve ;)

Gdy Treze strzelił bramke, pomyslalem pewnie Juve sie cofnie, a pierwszej połowie nic na to nie wskazywało natomiast w drugiej tak się stało, jednak na nasze szczęscie mamy w naszej ekipie Thurama, Cannavaro i Buffona :) Milan nie miał pomyslu w meczu na rozbrojenie obrony Juve ;) Milan moze miec pretensje do Coliny ale czy sluszne ? To my powinnismy miec o przedłużenie o 6 minut !! :angry: Myslalem ze strace serce :) Ale wytrwaliśmy i 3 pkt nasze, już tylko 3 kroki po Scudetto !

FORZA JUVE ! :bravo: :dance: :whistle:

ADAMJUVENTUSPL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2005, 18:31

Wojtom pisze:
wErOn pisze:
To zagranie Inzaghiego było widać jak Appiaha w mleku ! Celowo uderzył Thurama w głowę, po tym jak przegrał walkę z tym właśnie zawodnikiem o piłke. Nie wiem, jesli takie zachowanie ma uchodzić płazem, to chce odszkodowania dla Juve za to, ze Zlatan został ukarany :evil:
No właśnie w tej sytuacji Pippo powinien dostać jeszcze wyższą karę niż Zlatan czyli 3 mecze. Zlatan uderzył Cordbę nie dlatego że Kolumbijczyk zabrał mu piłkę, tylko poprostu został sprowokowany. Inazghi walną Thurama za to że ten okazał się lepszy (choć to chyba nawet samego Inzaghiego nie zdziwiło), a że nie może go przewyższyć umiejętnościami piłkarskimi to postanowił spróbować boksu (no może trochę pszesadziłem).
A no i jeszcze co do tych karnych bo wcześniej nie wyraziłe opini o tym a Milaniści nie umieją przyznać że są gorsi i mówią że przegrali z Colliną. Co do faulu Zambrotty, to tak był tylko że i Cafu faulował. Co do ręki Canny to była taka sytuacja że Collina mógł spokojnie puścić akcję, bo obrońcy zawsze tak trzymają rękę przy wślizgach i nie było to jego umyślne zagranie. Nawet przypomniałem sobie kiedyś sytuację kiedy Zidane w meczu rep Francji fostał w ramię w polu karnym, sędzia nie podyktował karnego, a komentatorzy nic nie gadali n niego bo Zidane był tyłem do tej akcji i nie widział że piłka leci w jego stronę.
A pozatym nawet gazety Włoskie gazety które zawsze krytykują sędziów za to ze popełnią błąd na kożyśc Juve, tym razem gadały że jest wiele takich sytuacji i że Collina nie popełnił błędu.

A no i juz przestańcie gadać na tych którzy patrzyli pesymistycznie na ten mecz. Wygraliśmy, a oni wiedzą ze popełnili błąd krytykując Juve. Człowiek uczy się na błędach i oni napewno się cieszą że nie mieli racji. A zresztą to jest forum i tu każdy może wyrazić swoją opinię.
No i jeszcze jedno (obiecuję ostatnie): liczy się dobro wspólne, wygraliśmy z Milanem i się z tego cieszmy.

EDIT: Dodam jeszcze wypowiedz Zibiego

Były piłkarz Juventusu Turyn i reprezentacji Polski , także były selekcjoner reprezentacji biało - czerwonych , a obecnie członek PZPN - Zbigniew Boniek wypowiedział się na temat zwycięstwa Juventusu nad Milanem na San Siro im. Giuseppe Meazza. Przyznał , iż ucieszył się bardzo wieścią o pokonaniu Rossonerich , gdyż wspaniale wspomina czasy gry w barwach ekipy z Delle Alpi.

''To były niezapomniane chwile i dziękuje Juve za ten czas. A wracając do meczu - Juventus zrobił ważny krok w kierunku zdobycia tytułu. Gratuluję wyników i życzę sukcesów, przede wszystkim Mistrzostwa Włoch 2004/2005.''

Zbigniew Boniek zdobył z Juventusem wiele trofeuw, w tym także Scudetto. Bliski przyjaciel w tamtych czasach gwiazdy Juventusu - Michela Platiniego, z pewnością cieszyłby się, gdyby Stara Dama ponownie sięgnęła po ten tytuł.

źródło: www.juvepage.tk

Szczerze mówiąc nie spodziewałem się po nim takiej wypowiedzi. Ma u mnie małego +. Ja zawsze szanowałem Bońka za to co dla nas robił, ale denerwowały mnie jego wypowiediz na temat Juve.

Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus

"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
wErOn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2005, 19:20

ADAMJUVENTUSPL pisze:EDIT: Dodam jeszcze wypowiedz Zibiego

Były piłkarz Juventusu Turyn i reprezentacji Polski , także były selekcjoner reprezentacji biało - czerwonych , a obecnie członek PZPN - Zbigniew Boniek wypowiedział się na temat zwycięstwa Juventusu nad Milanem na San Siro im. Giuseppe Meazza. Przyznał , iż ucieszył się bardzo wieścią o pokonaniu Rossonerich , gdyż wspaniale wspomina czasy gry w barwach ekipy z Delle Alpi.

''To były niezapomniane chwile i dziękuje Juve za ten czas. A wracając do meczu - Juventus zrobił ważny krok w kierunku zdobycia tytułu. Gratuluję wyników i życzę sukcesów, przede wszystkim Mistrzostwa Włoch 2004/2005.''

Zbigniew Boniek zdobył z Juventusem wiele trofeuw*, w tym także Scudetto. Bliski przyjaciel w tamtych czasach gwiazdy Juventusu - Michela Platiniego, z pewnością cieszyłby się, gdyby Stara Dama ponownie sięgnęła po ten tytuł.

źródło: www.juvepage.tk

Szczerze mówiąc nie spodziewałem się po nim takiej wypowiedzi. Ma u mnie małego +. Ja zawsze szanowałem Bońka za to co dla nas robił, ale denerwowały mnie jego wypowiediz na temat Juve.
trofeuw* buhahahaha :rotfl: :rotfl:

@ ADAMJUVENTUSPL > naprawde wierzysz, że ten but się zmienil? On poprostu nienawidzi Milanu bardziej od Juve stąd ta wypowiedź. :twisted:

(..)z każdą godziną, z każdą minutą uczę się ciebie człowieku.. z każdą sekundą i z każdą chwilą jestem głupszy(..)
Wolność i kapitalizm!
ADAMJUVENTUSPL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2005, 19:30

wErOn >> Może się nie zmienił, ale widać ze ma do Juve szacunek, choć wcześniej mi się wydawało że go nie ma.

Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus

"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
Zablokowany