Mercato (2012-2014)
- zahor
- Juventino
Ciężko, nie ciężko, pretensje w tym konkretnym wypadku chyba akurat nie powinny być adresowane do Marotty. To było, tak mi się wydaje, pierwsze letnie okno transferowe od czasu jego przybycia do Juventusu, w którym nie sprawiał wrażenia człowieka, który sam nie wie ile pieniędzy ma do wydania. Wcześniej zdarzało mu się zarzucać sieci na Aguero, żeby potem nie mieć nawet na Rossiego albo przymierzać się do wydania 30 mln na Joveticia, żeby ostatecznie zostać z Bendtnerem. W tym oknie od początku było mówione że z forsą może być słabo i Marotta nie wykonał chyba żadnego ruchu, który byłby sprzeczny z późniejszymi czy wcześniejszymi działaniami.Castiel pisze:Ciężko mi uwierzyć w to, że Juve mimo najlepszej kadry i dwóch scudetto z rzędu i dużych zyskach z LM jest takim golcem.
- Castiel
- Juventino
Może i racja. Z punktu widzenia obserwatora wygląda to tak jakby chcieli pozyskać napastnika - udało się, jakiegoś dobrego obrońce - udało się, zajmują się młodzikami, coś tam sprzedali i nagle <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> - pobódka, Marchisio się połamał i zdali sobie sprawę, że sezon długi, gra na 3 frontach. Może być mało tych środkowych. Albo zmiana ustawienia :naughty: nie ma szans albo nowy zawodnik i tu klops. Mało czasu. Jakby pomyśleli wcześniej to myślę, że John mógłby te pieniądze pożyczyć. Oddałoby się do stycznia i byłby spokój.
- Virgil
- Juventino
Czy ja mogę naprawdę się dowiedzieć co Wy widzicie w tym Belgu. Jest ok, może się u nas rozwinąć, ale to gość za którego trzeba dać min. 15mln i będzie 5 środkowym napastnikiem i nawet nie pierwszym do wejścia, szczególnie przy systemie rotacji Conte.
Na konkurencyjnym serwisie pojawiła się plotka o Alonso i wolę Hiszpana za max. kilka milionów nawet w jego wieku niż tego Belga za grube miliony. Mamy Pogbę, Pirlo, Marchisio,Vidal i od biedy zagra tam Padoin/Pepe/Isla/Asamoah, więc nie rozumiem czemu jest taki płacz na tym Belgiem za grubą kasę jeszcze rozumiem, że to by była jakaś promka w stylu mniej niż 9mln.
Na konkurencyjnym serwisie pojawiła się plotka o Alonso i wolę Hiszpana za max. kilka milionów nawet w jego wieku niż tego Belga za grube miliony. Mamy Pogbę, Pirlo, Marchisio,Vidal i od biedy zagra tam Padoin/Pepe/Isla/Asamoah, więc nie rozumiem czemu jest taki płacz na tym Belgiem za grubą kasę jeszcze rozumiem, że to by była jakaś promka w stylu mniej niż 9mln.
- SKAr7
- Juventino
Cóż, jak dla mnie jest pewien stan, który tłumaczy działania Beppe w tych latach- jesteśmy zadłużeni. Jednak skoro linia działań klubu wymaga rok-rocznego rozwoju na płaszczyźnie sportowo-marketingowo-finansowej, więc w zeszłych latach byliśmy w razie okazji i pewnej, określonej cenowo lokaty (Aguero, VP w odpowieniej cenie, wypróbowany już w składzie Matri, Tevez za grosze) gotowi, by zapożyczyć się jeszcze bardziej, by zapewnić sobie ów rozwój. W tym mercato rozwój został już na początku zapewniony za dobre pieniądze, więc możemy zacząć spłacać poprzednie, nierentowne lata i szaleństwa panny Secco.zahor pisze: Ciężko, nie ciężko, pretensje w tym konkretnym wypadku chyba akurat nie powinny być adresowane do Marotty. To było, tak mi się wydaje, pierwsze letnie okno transferowe od czasu jego przybycia do Juventusu, w którym nie sprawiał wrażenia człowieka, który sam nie wie ile pieniędzy ma do wydania.
Bo wiadomo, że nie jest tak, że jak przyjdzie oferta Barcelony ze sprzedażą Messiego za 50 milionów i 6 milionów pensji, to Beppe zacznie przeszukiwać skarpety w domu swoim, Agnellich, Conte i zawodników i powie na koniec "nie ma i nie zrobię".
Jest według mnie jednym z trzech piłkarzy w tej lidze (obok Valero i Vidala), którzy potrafią tak "eksplozywnie" przejąć środek pola. Czy 15-17 milionów to dobra cena i jest nam bardzo potrzebny- nie wiem.Virgil pisze:Czy ja mogę naprawdę się dowiedzieć co Wy widzicie w tym Belgu. Jest ok, może się u nas rozwinąć
- Castiel
- Juventino
Musisz zrozumieć to, że w tym sezonie możemy zagrać +- 50 spotkań i nawet w tych najważniejszych mogą się zdarzyć kartki i kontuzje, a wówczas Padoin/Pepe/Isla/Asamoah nie zastąpią w należyty sposób MVP. Nie ma takiej siły. Tak jak i Pepe może zagrać na środku pomocy tak Marchisio mógł zagrać jako cofnięty napastnik - efekt był tego marny. Belg jest bardzo dobrym piłkarzem. Może się u nas na prawdę rozwinąć. Normalnie powinien być do wyciągnięcia za kwotę +-10 mln, ale że to dla Cagliari najlepszy i najbardziej wartościowy zawodnik to wołają za niego kosmicznej kasy nawet jak dla nas.Virgil pisze: Na konkurencyjnym serwisie pojawiła się plotka o Alonso i wolę Hiszpana za max. kilka milionów nawet w jego wieku niż tego Belga za grube miliony. Mamy Pogbę, Pirlo, Marchisio,Vidal i od biedy zagra tam Padoin/Pepe/Isla/Asamoah, więc nie rozumiem czemu jest taki płacz na tym Belgiem za grubą kasę jeszcze rozumiem, że to by była jakaś promka w stylu mniej niż 9mln.
Alonso jest już chyba na końcu swojej kariery i my już nie powinniśmy mieć z niego pożytku. Taka okazja jak ta z Pirlo już się chyba nie powtórzy.
Oooo sorry. Powaliło mi się coś. Myślałem, że on ma 33-34 lata.
- Virgil
- Juventino
Ja nie uważam Belga za cieniasa, wręcz przeciwnie, po prostu nie widzę potrzeby aby siedział jako 5 na ławce i kosztował nas ponad 15mln. Teraz mam podwójnie nadzieję że Isla odnajdzie formę wtedy nie będzie trzeba szukać Belgów po Serie A.
Xabi Alonso to moim zdaniem świetna opcja i za kilka milionów na 2-3 lata idealny transfer. Wtedy nie będziemy mieli takiego ciśnienia na szukanie vice-Pirlo od razu. I byłaby to transakcja w stylu Marotty.
Xabi Alonso to moim zdaniem świetna opcja i za kilka milionów na 2-3 lata idealny transfer. Wtedy nie będziemy mieli takiego ciśnienia na szukanie vice-Pirlo od razu. I byłaby to transakcja w stylu Marotty.
- Arbuzini
- Juventino
Alonso za rok wygasa kontrakt i jeśli go nie przedłuży to chyba ciężko o lepszego następcę Pirlo. Wiem, że to zawodnik wiekowy i Hiszpan, ale z krótkim kontraktem powinien być wielkim wzmocnieniem.
Nie jestem zwolennikiem Nianggolana. Gość za kasę jak Strootman, który jakoś bardziej mnie przekonuje. Przede wszystkim jest zawodnikiem zdecydowanie bardziej wszechstronnym. Belg jest najlepszym zawodnikiem Cagliari i ci życzą sobie za niego ekstra? Trzeba poszukać gdzie indziej. Na nim świat się nie kończy.
Nie jestem zwolennikiem Nianggolana. Gość za kasę jak Strootman, który jakoś bardziej mnie przekonuje. Przede wszystkim jest zawodnikiem zdecydowanie bardziej wszechstronnym. Belg jest najlepszym zawodnikiem Cagliari i ci życzą sobie za niego ekstra? Trzeba poszukać gdzie indziej. Na nim świat się nie kończy.
- wagner
- Juventino
Kupić Belga za 15/20 mil tylko po to żeby siedział na ławie, na boisku pojawiał się rzadko, a jego wartość po roku spadła do 10mil w dół ? Jestem za graczem do 13mil, więcej to po prostu przesada jak na rezerwowego. Poza tym bardziej hojni do zbijania ceny są poza granicami Włoch (patrz. Vidal ect) na Półwyspie Apenińskim nikt nam nic nie chce dać (wiec niech się wypchają- mówię). Isla formy nie od zyska. Dlaczego ? Bo Conte ufa tylko i wyłącznie Lichtstainerowi, a Chilijczyk potrzebuje grania, tutaj go raczej nie dostanie.Virgil pisze:Ja nie uważam Belga za cieniasa, wręcz przeciwnie, po prostu nie widzę potrzeby aby siedział jako 5 na ławce i kosztował nas ponad 15mln. Teraz mam podwójnie nadzieję że Isla odnajdzie formę wtedy nie będzie trzeba szukać Belgów po Serie A.
PS: Gdyby Llorente nie wypalił pozbycie się go będzie śmiertelnie trudne vice Iaquinta ? :lol:
- Arbuzini
- Juventino
Ale po co zakładać taki scenariusz? Nie wywołuje się wilka z lasu.wagner pisze:Gdyby Llorente nie wypalił pozbycie się go będzie śmiertelnie trudne vice Iaquinta ? :lol:
Isla nie odzyska formy, bo mu gra w Juventusie tak średnio leży i głowa go blokuje. Nie wiem co to jest - brak ambicji, czy zbyt mało sportowej złości? Wszystko jedno. To na pewno nie wina Conte, że chłop się nie potrafi ogarnąć do porządku.
Zdecydowanie przychylam się do opinii wszystkich tych, którzy twierdzą, że zapłacenie za Nianngolanga 15 mln E lub więcej będzie przepłaceniem. Mało tego - dla mnie to wyraz rozrzutności w czasach rzekomego kryzysu finansowego włoskiego futbolu. Czy Asamoah faktycznie w środku pola będzie od niego gorszy? Asa w Udinese na tej pozycji grał naprawdę bardzo dobrze, był jednym z lepszych środkowych pomocników w Serie A. W dodatku ma tę przewagę nad Belgiem, że jest piłkarzem bardziej wszechstronnym i uniwersalnym. Bez jaj - w tym budżecie można kupić kogoś naprawdę bardzo sensownego na lewe skrzydło, a jak się trafi dobra okazja to jeszcze zostanie na wypożyczenie kogoś z Atalanty

I mówię to ja - fan mega mocnych ławek rezerwowych.
- squinter
- Juventino
moim zdaniem okienko bardzo dobre - solidne wzmocnilismy linie ataku, a do tego nie stracilismy zadnego waznego ogniwa druzyny (nie, nie uwazam Gacka, a tym bardziej Matriego za jakis super wazny element). zaluje jedynie tego Coentrao, skoro okazalo sie, ze byl dostepny do wypozyczenia, idealny kandydat na lewa strone.
Coentrao (jesli jego sytuacja pozostanie bez zmian), Nainggolan (najlepiej do 15mln, ale nie bede sie spinal jesli przyjdzie za 17-18), Verratti i nie mamy slabych stron w 3:5:2.
Coentrao (jesli jego sytuacja pozostanie bez zmian), Nainggolan (najlepiej do 15mln, ale nie bede sie spinal jesli przyjdzie za 17-18), Verratti i nie mamy slabych stron w 3:5:2.
- Eric6666
- Juventino
Przecież Barcelona już go w tym okienku chciała kupić, a nie zagrał ani jednego spotkaniawagner pisze:
PS: Gdyby Llorente nie wypalił pozbycie się go będzie śmiertelnie trudne vice Iaquinta ? :lol:

Szkoda portugalczyka, ale wielkiego zainteresowania nigdy nim nie przejawialiśmy, bardziej mi żal Zungi, bo standardowo sprzedać do kogoś z ligi to możemy bez problemu, ale z kupieniem już są strasznie problemy, najczęściej natury ambicjonalnej, bo jak szalony "szef" Napoli może pozwolić Zunidze tak obniżyć swój "poziom piłkarski" przechodząc do gorszego klubu jakim jest Juventus :-D
Coś czuję, że Matri w Milanie wywalczy sobie powołanie do kadry

"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Mark Twain
- Juras_Senat
- Qualità Juventino
- Piti
- Juventino
nieźle, nieźle. Wlasnie mowilem to kilka tygodni temu w temacie o transferach w Europie, ze mozna byloby sie zakręcić koło jakiegoś piłkarza z Anży, bo się rozpadają i oddają swoje gwiazdy komu popadnie. Byłoby to nie glupie posunięcie bo coś mi się wydaje, że Quaga pożegnamy w zimie i odejdzie do Romy.
/
@pumex
Ja go kojarzę tak pól na pól, w LE widziałem kilka jego meczów w barwach Anży i prezentowal się fajnie. Dodatkowo statystyki ma też niczego sobie a ma dopiero 23 lata.
Ostatnio zmieniony 10 września 2013, 17:58 przez Piti, łącznie zmieniany 1 raz.
- pumex
- Juventino
Jeśli temat Llorente ułoży się niefajnie, to zimowa sprzedaż Quaga byłaby kretynizmem.Bazyliszek pisze:Byłoby to nie glupie posunięcie bo coś mi się wydaje, że Quaga pożegnamy w zimie i odejdzie do Romy.
Tego Traore nie znam.