Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2017, 13:24

Odnośnie Milanu jeszcze.

Tak przejrzałem ich transfery. Czy w ogóle Ci zawodnicy co przyszli do Milanu byli w kręgu zainteresowań innych klubów ? Chyba nie. Niby jakieś to nazwiska są ale dla mnie to nadal większe prawdopodobieństwo niewypału aniżeli wypali. Ok Bonucci. Ale to tylko TYLKO I WYLACZNIE dzięki temu, że Nie chciał się przenosić za granicę i TYLKO i wyłącznie dzięki Juve Bonucci trafił do Milanu. Dostanie opaskę kapitana. Każdy obrze wie, że przegrywać on nie potrafi, że porażki frustrują go a nie motywują . Każdy wie , że grając 3 w obronie z Barzaglim i Chiellinim mógł grać w ciemno, dorósł przy nich. Nikt nie wie jak poradzi sobie z innymi piłkarzami w obronie, w dodatku z piłkarzami którzy też są zagadka jak Rodriguez czy Mussachio.

Coraz więcej mocnych słów lata po internetach i w realu, że Milan to kandydat do scudetto. Ja nie pamiętam takich słów w 2011 roku po ściągnieciu Pirlo, Lichego, Vidala i innych. Nie chcę wyjsc na kogos kto specjalnie to pisze, żeby się pocieszyć po stracie Bonucciego czy przez zazdrość. Nie . Wg mnie Milan sprowadzając piłkarzy zupełnie nie mających szans zagrać w lepszym klubie niz eksperymentalny Milan ( która swoją drogą rzuca na prawo i lewo grubiutkie kontrakty) ma większe szanse na wtope niż sukces (top3, scudetto).

Czy Milan i inni zbliżyli się do Juventusu ??? Hehe , spokojnie, poczekajmy do końca mercato. Juventus zrobi jeszcze takie transfery in, że w ogólnym rozrachunku zwiększymy znowu dystans między nami a reszta stawki Serie A 😉

Aha i media piszą dzisiaj o tym, że Juve jeszcze ma na wydanie w to mercato 140 mln euro ( nie licząc Schicka, Costy i wykupu Benati i Cuadrado)

Aha i potwierdzają się informacje. Bonucci ma zarabiać 8 mln plus 2 mln w bonusach. Czyniąc go najlepiej opłacanym piłkarzem Serie A.
Ostatnio zmieniony 15 lipca 2017, 13:40 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
tomassi14

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 lipca 2017, 13:36

pumex pisze:Dla małego sprostowania:
ja również uważam, że odejście całej tej nieszczęsnej trójki nie zrobiłoby nam najmniejszej krzywdy, przeciwnie. Ale już mam spore wątpliwości, czy zarząd i trener są podobnego zdania. Wg mnie jakąś ciągłość w środku pola zechcą zachować, nawet jeśli mówimy tylko o ławce rezerwowych
Cabrini_idol pisze:Każdy z nich to ogor tej samej klasy
Mimo wszystko Sturaro cenię wyżej niż Leminę. Dla mnie Mario to klasyczny przykład przeciętnego, a przede wszystkim bezpłciowego piłkarza. W każdym elemencie piłkarskiego rzemiosła w najlepszym wypadku przeciętny - siłowo przeciętny, szybkościowo przeciętny, technicznie przeciętny, w odbiorze przeciętny, kondycyjnie przeciętny. Taktycznie fatalny. Sturaro, chociaż technicznie surowy jak dąb, ma chociaż w sobie tę krztę charyzmy, to serducho do walki. No i taktycznie (choć bez rewelacji) to inny poziom niż dramatyczny w tym aspekcie Lemina. Gabończyk nie nadaje się do niczego, Sturaro od wielkiego dzwonu można przypisać jakąś ściśle ustaloną na boisku rolę i jest szansa, że się z niej wywiąże jak należy.

Niby mamy wszystko co potrzeba, by Leminy już dawno nie było z nami - wolę jego sprzedaży, wolę odejścia piłkarza z Piemontu i grube oferty na stole. A on jak kisił się w Turynie, tak kiśnie po dziś dzień. Wniosek może być tylko jeden - albo ofert za niego nie ma w ogóle, albo są śmiesznie niskie. W 20-milionowe propozycje nie uwierzę nawet jak mi przystawią lufę do skroni ;)
tomassi14 pisze:Kurcze Lemina mega mnie zawiodl, jak przychodzil do nas z Marysylki to wydawalo mi sie ze to idealny nastepca Vidala a nawet lepszy
O rany, facet. Ty naprawdę myślałeś, że Lemina idealnie zastąpi Vidala? Zatkało mnie, serio :|
Serio Dziwi twoje zdumienie
Byl mlokosem jak do nas przychodzil

Bardziej liczylem ze zostanie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> przecinakiem przykladowo takim Casemiro

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 15 lipca 2017, 13:45

tomassi14 pisze:
pumex pisze:Dla małego sprostowania:
ja również uważam, że odejście całej tej nieszczęsnej trójki nie zrobiłoby nam najmniejszej krzywdy, przeciwnie. Ale już mam spore wątpliwości, czy zarząd i trener są podobnego zdania. Wg mnie jakąś ciągłość w środku pola zechcą zachować, nawet jeśli mówimy tylko o ławce rezerwowych
Cabrini_idol pisze:Każdy z nich to ogor tej samej klasy
Mimo wszystko Sturaro cenię wyżej niż Leminę. Dla mnie Mario to klasyczny przykład przeciętnego, a przede wszystkim bezpłciowego piłkarza. W każdym elemencie piłkarskiego rzemiosła w najlepszym wypadku przeciętny - siłowo przeciętny, szybkościowo przeciętny, technicznie przeciętny, w odbiorze przeciętny, kondycyjnie przeciętny. Taktycznie fatalny. Sturaro, chociaż technicznie surowy jak dąb, ma chociaż w sobie tę krztę charyzmy, to serducho do walki. No i taktycznie (choć bez rewelacji) to inny poziom niż dramatyczny w tym aspekcie Lemina. Gabończyk nie nadaje się do niczego, Sturaro od wielkiego dzwonu można przypisać jakąś ściśle ustaloną na boisku rolę i jest szansa, że się z niej wywiąże jak należy.

Niby mamy wszystko co potrzeba, by Leminy już dawno nie było z nami - wolę jego sprzedaży, wolę odejścia piłkarza z Piemontu i grube oferty na stole. A on jak kisił się w Turynie, tak kiśnie po dziś dzień. Wniosek może być tylko jeden - albo ofert za niego nie ma w ogóle, albo są śmiesznie niskie. W 20-milionowe propozycje nie uwierzę nawet jak mi przystawią lufę do skroni ;)
tomassi14 pisze:Kurcze Lemina mega mnie zawiodl, jak przychodzil do nas z Marysylki to wydawalo mi sie ze to idealny nastepca Vidala a nawet lepszy
O rany, facet. Ty naprawdę myślałeś, że Lemina idealnie zastąpi Vidala? Zatkało mnie, serio :|
Serio Dziwi twoje zdumienie
Byl mlokosem jak do nas przychodzil

Bardziej liczylem ze zostanie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> przecinakiem przykladowo takim Casemiro
Forza masz drugie konto ? :prochno:

Na Kyliana nie ma szans, poza tym byloby to marnotrawstwo przy naszych potrzebach. Matic na DMa bylby chyba najlepszym rozwiazaniem. Silny, wysoki, dobry odbior, a i rozegrac i huknac umie.

Cabrini Ja wiem jestes optymista, ale prosze Cie z Pogba tez byles pewny i usmiechniety. Jak nie przesadzajmy w jedna, tak i nie przesadzajmy w druga strone.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2017, 14:37

http://app.football-italia.net/?referre ... lia-105813

Tutaj historii guntej szatni. To dopiero bajka &#128514;

Obrazek
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2017, 14:52

Grubo, dobrze zrozumiałem, że Mandżukić cieszy się z tego, że Alvesa i Leo nie ma w drużynie?

Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 15 lipca 2017, 14:56

No nie wiem, nagle pojawiają się rewelacje, że wcale się nie wyprzedajemy bo odrzuciliśmy mega ofertę za Gonzalo i wątpliwe wyznania jakoby to Alves z Leo skoczyli sobie do gardeł. Tzn. to jest najbardziej prawdopodobna opcja, że obaj zostali wyproszeni z Juventusu ale ta opowieść jest chyba trochę podkolorowana. Chociaż z drugiej strony Mario to jest prosty i konkretny chłop, który stroni od dziennikarzy i wkładanie zmyślonych słów akurat w jego usta to byłaby głupota.

calma calma
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2017, 15:00

Pluto pisze:No nie wiem, nagle pojawiają się rewelacje, że wcale się nie wyprzedajemy bo odrzuciliśmy mega ofertę za Gonzalo i wątpliwe wyznania jakoby to Alves z Leo skoczyli sobie do gardeł. Tzn. to jest najbardziej prawdopodobna opcja, że obaj zostali wyproszeni z Juventusu ale ta opowieść jest chyba trochę podkolorowana. Chociaż z drugiej strony Mario to jest prosty i konkretny chłop, który stroni od dziennikarzy i wkładanie zmyślonych słów akurat w jego usta to byłaby głupota.
Wiesz co, jestem w stanie uwierzyć teraz w słowa Józka, że tylko niechęć, któreś ze stron spowoduje odejście piłkarza. Przypadek Alvesa i Bonucciego to pokazuje, jedni do drugi żywili jakąś urazę więc odeszli. Uważam, że Mandżukić jako jeden z liderów drużyny ma prawo się wypowiedzieć i nie kłamie, on mało mówi, dużo walczy, za to go kochamy.

Wierzę, że odrzuciliśmy wysoką ofertę za niego, Sandro i Gonzalo, wierzę dlatego, że mieliśmy bardzo dobry sezon, czego niektórzy chyba nie pojmują...

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 15 lipca 2017, 15:13

Transfer Berny pokazuje jasno ze nie bedzie fajerwerkow. Dojdzie jakis Matic czy Matuidi plus ktos na prawa obrone.

Bez szalu okno.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
stf

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2017, 15:15

Puzzle powoli zaczynaja wpadac na odpowiednie miejsca. Bardzo dobrze, ze pozbylismy sie Bonucciego i Alvesa. Juve to nie cyrk.

tomassi14

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 lipca 2017, 15:17

Adrian27th pisze:Transfer Berny pokazuje jasno ze nie bedzie fajerwerkow. Dojdzie jakis Matic czy Matuidi plus ktos na prawa obrone.

Bez szalu okno.
Z druzyny bez skrzydel dostaejmy Top lewego i wonderkida na prawej ( do tego duza szansa na Balde Keite ), transfer najelpszego bramkarza serie a na lawke, jesli przyjdzie Matic to będzie to top wsrod mozliwych DM do sciagniecia, do tego cancelo na prawa,

rzeczywiscie bez szalu

Jezeli obsesja Leo jest LM to czy zwiekszyl sobie szanse na wygranie? Rok bez LM, w nastepnych sezonach to tez tak srednio bo jak pokazuje druzyny maja problem pogodzic granie w LM i lidze jezeli nie maja doswiadczenia i obycia

Let see

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 15 lipca 2017, 15:24

Badzmy szczerzy. Dorabiamy sobie do transferow zeby sie pocieszac.

Nikt w Europie nie zwraca na nas uwagi,, bo po prostu nasze ruchy nie budza zadnych wrazen. Costa jakos tam sie odbil. Berna? Polowa ludzi nie ma pojecia kto to. Szczesny? Ehm.
Narazie pamietaja nas z jednego - oddalismy filar defensywy do rywala ligowego.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 15 lipca 2017, 15:28

Adrian27th pisze:Transfer Berny pokazuje jasno ze nie bedzie fajerwerkow. Dojdzie jakis Matic czy Matuidi plus ktos na prawa obrone.

Bez szalu okno.
Może bez fajerwerków, ale dla mnie Szczęsny, Cancelo, Matic, D.Costa i Bernardeschi to bardzo dobre okienko, nawet przy straceniu D.Alvesa i Bonucciego.

Szczęsny to wciąż młody, ale już doświadczony bramkarz, który według mnie (oczywiście przy bardzo dobrej grze) ma szansę dostać za rok szansę jako bramkarz nr 1.
Cancelo to jeden z najlepszych prospectów na prawej obronie. Od dawna są nim zainteresowane wielkie kluby. Trochę przypomina mi to sytuację A.Sandro. Też ma kosztować ok. 25 mln.
Matic to dokładnie ktoś taki, kogo nam trzeba. Postawny facet z kopytem. Powinien się świetnie uzupełniać z Pjanicem.
D.Costa - jeszcze rok temu wszyscy postrzegali go jako nierealnego topa. Da nam dużo, bo takimi zawodnikami wygrywa się ważne mecze w LM. Pamiętacie akcję Higuain-Cuadrado-Dybala przy 1:0 z Barcą? Albo Dybala-D.Alves-Higuain przy 1:0 z Monaco?
Bernardeschi to najlepiej zapowiadający się Włoch w ofensywnie. Będzie mógł grać na zmianę z D.Costą, Dybalą i Cuadrado. Gdyby za rok po MŚ zechciał odejść Dybala, to mielibyśmy już w swoich szeregach idealnego następcę.

Każdy z nich ma szanse na zostanie naszym podstawowym graczem w ciągu 1 roku.

vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 15 lipca 2017, 15:29

No więc 40 mln + SS za Bernardeschiego.

Niby ok, ale, kurna, nie do końca. Nie to, że ubolewam nad odejściem Sturaro samym w sobie, ale podzielam obawy pumexa, że może się to skończyć pozostaniem Leminy i Rincona w klubie. Akurat z tej trójki to Włocha odpaliłbym jako ostatniego bo jednak, w przeciwieństwie do wesołego murzyna i Rincona, czymś się wyróżnia na boisku. Nie chce mi się wierzyć, że zarząd zdecyduje się na tak drastyczne zmiany ławki, że pozbędzie się całej trójki. A na samą myśl o oglądaniu Leminy na boisku w przyszłym sezonie mam odruch wymiotny.

Panowie, jak tam sprawy z Caldarą się mają? Jest coś faktycznie na rzeczy, czy wczorajsze doniesienia były raczej tylko ploteczkami?
Crunny pisze:

Bez szalu okno.
Może bez fajerwerków, ale dla mnie Szczęsny, Cancelo, Matic, D.Costa i Bernardeschi to bardzo dobre okienko, nawet przy straceniu D.Alvesa i Bonucciego.
Nie zapominajmy o tym, że mieliśmy też klepniętego Schicka, więc pewnie albo on albo jakiś Keita jeszcze do nas dołączy.
Ostatnio zmieniony 15 lipca 2017, 15:31 przez vitoo, łącznie zmieniany 1 raz.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 15 lipca 2017, 15:30

Kolejne ciekawostki zza kulis dotyczące przypadku Bonucciego, potwierdzające wcześniejsze informacje:

- Il Giornale - Bonucci poprosił Lucciego, swojego agenta, o znalezienie dla niego nowego klubu, jako że za nic nie chciał już wrócić do współpracy z Allegrim.

- Sportiltalia - Criscitiello - W trakcie przerwy w Cardiff miało dojść nie tylko do wymiany ostrych słów, ale i do rękoczynów. Ponoć Mandżukić z Barzaglim odciągali Bonucciego od Dybali. Podczas spotkania w Palazzo Parigi Allegri zakomunikował Marotcie i Paraticiemu, że jeśli Bonucci nie odejdzie, to sam opuści klub. Bonucci nie był już tolerowany ani przez szatnię, ani przez Maxa. Bonucci miał swoją drogą powiedzieć: Odchodzę, chcecie się mnie pozbyć, ale ja nie zamierzam przenosić się za granicę, to ja zdecyduję dokąd się udać - przeniosę się albo do Milanu, albo Interu.

- Kolejna ciekawostka - Marchisio zalajkował hejt na Bonucciego wrzucony na jego stronę: - http://www.around-j.com/marchisio-likes ... instagram/

- Pojawiły się także informacje, że Chiellini oraz Marchisio pożegnali Bonucciego podaniem dłoni, nie było serdecznego pożegnania ludzi, którzy grali ze sobą 7 lat.

Niech tu już nikt nie pisze, że oddaliśmy filar obrony, bo macie czarne na białym. Pomyśleć, że to przez to robactwo przegraliśmy finał. Szkoda, że balon pękł w tym momencie. Spokojnie można było powalczyć po tym, co widzieliśmy w pierwszej połowie, gdy gnietliśmy Real. Dobrze się stało, że tych kabareciarzy nie ma już w klubie.

Bez szalu okno.
Nie wiesz co się za kulisami dzieje, więc nie sil się i nie wymyślaj. Mamy jeszcze 1,5 miesiąca okna i trochę kasy.

Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 15 lipca 2017, 15:37

Adrian27th pisze:Badzmy szczerzy. Dorabiamy sobie do transferow zeby sie pocieszac.

Nikt w Europie nie zwraca na nas uwagi,, bo po prostu nasze ruchy nie budza zadnych wrazen.
I właśnie dlatego mając połowę mniejszy dochód niż ścisła czołówka, na boisku jesteśmy na tym samym poziomie. :ok:

calma calma
Zablokowany