Mercato (2012-2014)
- 19
- Juventino

- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
Cellino tak samo mówił jak Marotta chciał Matriego, z tego co pamiętam to prezydent Cagliari wyjechał z Mediolanu, ale Marotta dogadał ten transfer przez telefon. Myślę, że Marotta po 21 dojdzie do porozumienia
- Crunny
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Buffon (zmiennik: 1.Storari, 2.Rubinho)
Barzagli (zmiennik: 1.Caceres, 2.Ogbonna, 3.Motta)
Bonucci (zmiennik: 1.Ogbonna)
Chiellini (zmiennik: 1.Ogbonna, 2.Peluso, 3.Caceres)
Lichtsteiner (zmiennik: 1.Isla, 2.Padoin, 3.Pepe, 3.Motta)
Vidal (zmiennik: 1.Pogba, 2.Padoin, 3. Isla, 4.Pepe, 5.Bouy?)
Pirlo (zmiennik: 1.Pogba, 2.Bouy?)
Marchisio (zmiennik: 1.Pogba, 2.Padoin, 3. Isla, 4.Pepe, 5.Bouy?)
Asamoah (zmiennik: 1.Peluso, 2.De Ceglie)
Tevez (zmiennik: 1.Giovinco)
Vucinić (zmiennik: 1.Llorente, 2.Quagliarella)
To zestawienie najlepiej pokazuje, że pustawo w tym środeczku i po odejściu Giaccheriniego i Marrone przydałby się jakiś typowy środkowy pomocnik. Od biedy w środku mogą grać Padoin, Isla i Pepe, ale to nie są ich nominalne pozycje. Nie wiadomo też chyba co z tym Bouy'em, bo chyba zostanie u nas, a szkoda go na Primaverę, skoro już spędził sezon w Serie B.
Barzagli (zmiennik: 1.Caceres, 2.Ogbonna, 3.Motta)
Bonucci (zmiennik: 1.Ogbonna)
Chiellini (zmiennik: 1.Ogbonna, 2.Peluso, 3.Caceres)
Lichtsteiner (zmiennik: 1.Isla, 2.Padoin, 3.Pepe, 3.Motta)
Vidal (zmiennik: 1.Pogba, 2.Padoin, 3. Isla, 4.Pepe, 5.Bouy?)
Pirlo (zmiennik: 1.Pogba, 2.Bouy?)
Marchisio (zmiennik: 1.Pogba, 2.Padoin, 3. Isla, 4.Pepe, 5.Bouy?)
Asamoah (zmiennik: 1.Peluso, 2.De Ceglie)
Tevez (zmiennik: 1.Giovinco)
Vucinić (zmiennik: 1.Llorente, 2.Quagliarella)
To zestawienie najlepiej pokazuje, że pustawo w tym środeczku i po odejściu Giaccheriniego i Marrone przydałby się jakiś typowy środkowy pomocnik. Od biedy w środku mogą grać Padoin, Isla i Pepe, ale to nie są ich nominalne pozycje. Nie wiadomo też chyba co z tym Bouy'em, bo chyba zostanie u nas, a szkoda go na Primaverę, skoro już spędził sezon w Serie B.
- Padoin
- Juventino

Chyba Cagliari myśli, że ma w rękawie jakąś niesamowitą perełkę w postaci Naiggolana, dlatego nie przyjmą rozsądnej oferty. (No chyba, że Marotta wyjechał z wypożyczeniem) Trudno, zbyt wielu piłkarzy w obwodzie nie mamy do przyjścia na środek pola. Dopiąć sprzedaż Fabio do końca i kończymy 
- strong return
- Juventino

Brak Nainggolana za 20 mln, przy ilosci minut jakie dostawal Marrone nie do konca mnie martwi, jesli wezmiemy akurat tu kogos tanszego tragedii nie bedzie. Gorzej, ze nie interesujemy sie chyba LWB, co przy tej ilosci srodkow jakie podobno mamy mnie dziwi. A i na RWB zostaje Isla, troche kicha, mogloby byc lepiej.. To jest pieta achillesowa naszej druzyny..Aj ten Cuadrado...(tak se fapie) Juz nawet ten Gilardino za Quaga nie jest taki zly. Prochu nie wymysli, ale straty na jakosci tez nie bedzie na pewno.
Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
- Kubba
- Juventino

Na początku byłem niechętny pozyskaniu Belga, ale teraz spoglądając na zestawienie piłkarzy nadających się do gry na środku, zmieniłem zdanie. Nainn się przyda... choć jego cena strasznie jest zawyżona. Oglądałem tylko kilka jego występów i tyłka nie urywa, ot poziom trochę większy niż Padoin. Ale dobrze by było mieć jeszcze jego do pomocy na długi sezon.
Quag chce odejsć? Szkoda, że ma to nastąpić poprzez zamianę na słabszego Gile.
Końcówka mercato w wykonaniu Marotty (przy informacjach pismaków) zawsze zwiększa ciśnienie*!
*szkoda, że w ten zły sposób
Quag chce odejsć? Szkoda, że ma to nastąpić poprzez zamianę na słabszego Gile.
Końcówka mercato w wykonaniu Marotty (przy informacjach pismaków) zawsze zwiększa ciśnienie*!
*szkoda, że w ten zły sposób
- annihilator1988
- Juventino

:shock:, życzyłbym sobie, aby Padoin miał choć 1/3 talentu Belga. Najlepiej by było, aby Juve przeczekało do zimy z tym co ma, bo kolejny transfer jakości drużyny nie podniesie. PKubba pisze:Na początku byłem niechętny pozyskaniu Belga, ale teraz spoglądając na zestawienie piłkarzy nadających się do gry na środku, zmieniłem zdanie. Nainn się przyda... choć jego cena strasznie jest zawyżona. Oglądałem tylko kilka jego występów i tyłka nie urywa, ot poziom trochę większy niż Padoin. Ale dobrze by było mieć jeszcze jego do pomocy na długi sezon.
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- strong return
- Juventino

Mnie ta wymiana bardziej pasuje niz nie.... Q nie czuje miety z Conte, nigdy nie byl wyborem "prima sort" i nie pasuje do konca do podzialu: technik i wykanczajacy. To, ze Fabio gra ladniej, nie znaczy ze skuteczniej, zwlaszcza jak mamy miec kase z tego.
Dzięki Beppe za Teveza!
- Padoin
- Juventino

Już bez przesady z tym usprawiedliwianiem transferu Gilardino, nieporadnością Fabio w ataku, bo to nie prawda. Bez wątpienia ma chłopak instynkt strzelecki co pokazywał nie jeden raz, Z Chievo, z Interem czy z ''Cielsi'' w LM. Miał słabsze występy, forma siadła, czasami wolał strzelać zamiast podać, ale od początku przyczyną odejścia był konflikt z Conte. Krótko mówiąc :szkoda chłopa.
- Kruczenzo
- Juventino

W kwestii srodkowych pomocników jesli mamy jakiegos cudaka sprowadzic albo ostro przeplacic to wole poczekac do zimowego okna z tym co mamy tym bardziej że co jak co ale środkowego pomocnika na rynku transferowym jest zdecydowanie najłatwiej załatwić.
Zamiana Quaga na Gilardino jeśli zyskamy na tym finansowo również mnie cieszy.
Zamiana Quaga na Gilardino jeśli zyskamy na tym finansowo również mnie cieszy.
- Lucas87
- Juventino

Można sobie podyskutować, ale Belg nie przejdzie. Sytuacja bliźniaczo podobna jak z Joveticiem. Cagliari podobnie jak Viola nie chce obniżyć ceny nawet o euro. Gilardino w miejsce Quaga to krok w tył. Marquinio jestem ciekaw, ale opinie o nim- mnie zniechęcają.
- Padoin
- Juventino

Nie wiem czego się spodziewacie po tych 3 godzinach? Najważniejsze transfery już zostały przez nas dokonane. Teraz co najwyżej możemy myśleć o jakiś wymianach kart młodzików czy innych wypożyczeniach mało ważnych piłkarzy.
A zapomniałem o Fabio-który kolor Rzymu wybierze? :lol:
A zapomniałem o Fabio-który kolor Rzymu wybierze? :lol:
Ostatnio zmieniony 02 września 2013, 19:36 przez Padoin, łącznie zmieniany 1 raz.
- pęto
- Juventino

Robi się w sumie niebezpieczno. Nawet Kepmf nie przejdzie, a skoro utalentowany i mogący grać jako DP, to zawsze byłoby to jakieś zabezpieczenie do środka.
Zostały trzy godziny, a jakaś kasa powinna być.
Marzenie to zwinąć jednak Coentrao (cisza o nim straszna, nie tylko w kontekście Juve, a sam gracz zgłosił chęć odejścia z Madrytu) i młodego na środek z wypożyczenia albo połóweczka jakaś. Źle, że mamy Real w LM, bo od nich zawsze są jakieś promocje na koniec okienka.
Zostały trzy godziny, a jakaś kasa powinna być.
Marzenie to zwinąć jednak Coentrao (cisza o nim straszna, nie tylko w kontekście Juve, a sam gracz zgłosił chęć odejścia z Madrytu) i młodego na środek z wypożyczenia albo połóweczka jakaś. Źle, że mamy Real w LM, bo od nich zawsze są jakieś promocje na koniec okienka.
We will say what time will tell....
Verbum Labile debet non esse stabile.
Verbum Labile debet non esse stabile.