Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
19

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 02 września 2013, 18:30

Cellino tak samo mówił jak Marotta chciał Matriego, z tego co pamiętam to prezydent Cagliari wyjechał z Mediolanu, ale Marotta dogadał ten transfer przez telefon. Myślę, że Marotta po 21 dojdzie do porozumienia

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 02 września 2013, 18:32

Buffon (zmiennik: 1.Storari, 2.Rubinho)
Barzagli (zmiennik: 1.Caceres, 2.Ogbonna, 3.Motta)
Bonucci (zmiennik: 1.Ogbonna)
Chiellini (zmiennik: 1.Ogbonna, 2.Peluso, 3.Caceres)
Lichtsteiner (zmiennik: 1.Isla, 2.Padoin, 3.Pepe, 3.Motta)
Vidal (zmiennik: 1.Pogba, 2.Padoin, 3. Isla, 4.Pepe, 5.Bouy?)
Pirlo (zmiennik: 1.Pogba, 2.Bouy?)
Marchisio (zmiennik: 1.Pogba, 2.Padoin, 3. Isla, 4.Pepe, 5.Bouy?)
Asamoah (zmiennik: 1.Peluso, 2.De Ceglie)
Tevez (zmiennik: 1.Giovinco)
Vucinić (zmiennik: 1.Llorente, 2.Quagliarella)

To zestawienie najlepiej pokazuje, że pustawo w tym środeczku i po odejściu Giaccheriniego i Marrone przydałby się jakiś typowy środkowy pomocnik. Od biedy w środku mogą grać Padoin, Isla i Pepe, ale to nie są ich nominalne pozycje. Nie wiadomo też chyba co z tym Bouy'em, bo chyba zostanie u nas, a szkoda go na Primaverę, skoro już spędził sezon w Serie B.

Krystek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2013, 18:33

Najlepiej jakby Marotta sprowadził kogoś kto potrafi grać i na lewej i na środku, ale pewnie będzie się bał próbować kogoś spoza Włoch, a we Włoszech ciężko kogoś takiego znaleźć na szybko.

Forza Juve!
Padoin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2013, 18:40

Chyba Cagliari myśli, że ma w rękawie jakąś niesamowitą perełkę w postaci Naiggolana, dlatego nie przyjmą rozsądnej oferty. (No chyba, że Marotta wyjechał z wypożyczeniem) Trudno, zbyt wielu piłkarzy w obwodzie nie mamy do przyjścia na środek pola. Dopiąć sprzedaż Fabio do końca i kończymy :prochno:

strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2013, 18:42

Brak Nainggolana za 20 mln, przy ilosci minut jakie dostawal Marrone nie do konca mnie martwi, jesli wezmiemy akurat tu kogos tanszego tragedii nie bedzie. Gorzej, ze nie interesujemy sie chyba LWB, co przy tej ilosci srodkow jakie podobno mamy mnie dziwi. A i na RWB zostaje Isla, troche kicha, mogloby byc lepiej.. To jest pieta achillesowa naszej druzyny..Aj ten Cuadrado...(tak se fapie) Juz nawet ten Gilardino za Quaga nie jest taki zly. Prochu nie wymysli, ale straty na jakosci tez nie bedzie na pewno.

Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2013, 19:02

Na początku byłem niechętny pozyskaniu Belga, ale teraz spoglądając na zestawienie piłkarzy nadających się do gry na środku, zmieniłem zdanie. Nainn się przyda... choć jego cena strasznie jest zawyżona. Oglądałem tylko kilka jego występów i tyłka nie urywa, ot poziom trochę większy niż Padoin. Ale dobrze by było mieć jeszcze jego do pomocy na długi sezon.

Quag chce odejsć? Szkoda, że ma to nastąpić poprzez zamianę na słabszego Gile.

Końcówka mercato w wykonaniu Marotty (przy informacjach pismaków) zawsze zwiększa ciśnienie*!

*szkoda, że w ten zły sposób

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2013, 19:11

Kubba pisze:Na początku byłem niechętny pozyskaniu Belga, ale teraz spoglądając na zestawienie piłkarzy nadających się do gry na środku, zmieniłem zdanie. Nainn się przyda... choć jego cena strasznie jest zawyżona. Oglądałem tylko kilka jego występów i tyłka nie urywa, ot poziom trochę większy niż Padoin. Ale dobrze by było mieć jeszcze jego do pomocy na długi sezon.
:shock:, życzyłbym sobie, aby Padoin miał choć 1/3 talentu Belga. Najlepiej by było, aby Juve przeczekało do zimy z tym co ma, bo kolejny transfer jakości drużyny nie podniesie. P

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2013, 19:11

Mnie ta wymiana bardziej pasuje niz nie.... Q nie czuje miety z Conte, nigdy nie byl wyborem "prima sort" i nie pasuje do konca do podzialu: technik i wykanczajacy. To, ze Fabio gra ladniej, nie znaczy ze skuteczniej, zwlaszcza jak mamy miec kase z tego.

Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
Padoin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2013, 19:16

Już bez przesady z tym usprawiedliwianiem transferu Gilardino, nieporadnością Fabio w ataku, bo to nie prawda. Bez wątpienia ma chłopak instynkt strzelecki co pokazywał nie jeden raz, Z Chievo, z Interem czy z ''Cielsi'' w LM. Miał słabsze występy, forma siadła, czasami wolał strzelać zamiast podać, ale od początku przyczyną odejścia był konflikt z Conte. Krótko mówiąc :szkoda chłopa.

Kruczenzo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2013, 19:19

W kwestii srodkowych pomocników jesli mamy jakiegos cudaka sprowadzic albo ostro przeplacic to wole poczekac do zimowego okna z tym co mamy tym bardziej że co jak co ale środkowego pomocnika na rynku transferowym jest zdecydowanie najłatwiej załatwić.

Zamiana Quaga na Gilardino jeśli zyskamy na tym finansowo również mnie cieszy.

Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2013, 19:26

Można sobie podyskutować, ale Belg nie przejdzie. Sytuacja bliźniaczo podobna jak z Joveticiem. Cagliari podobnie jak Viola nie chce obniżyć ceny nawet o euro. Gilardino w miejsce Quaga to krok w tył. Marquinio jestem ciekaw, ale opinie o nim- mnie zniechęcają.

Krystek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2013, 19:27

Może jednak będzie jak z Matrim, czyli przez telefon? :D
Zobaczymy, ostatnie 3 i pół godziny przed nami.

Forza Juve!
D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 września 2013, 19:28

No i nawet nam jakis no-name z Eintrachtu odmówil. Co za dzien :roll:

Skonczy sie dzien na Gilardino i jakims czołokopaczu z Chievo.

Obrazek
Padoin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2013, 19:34

Nie wiem czego się spodziewacie po tych 3 godzinach? Najważniejsze transfery już zostały przez nas dokonane. Teraz co najwyżej możemy myśleć o jakiś wymianach kart młodzików czy innych wypożyczeniach mało ważnych piłkarzy.
A zapomniałem o Fabio-który kolor Rzymu wybierze? :lol:
Ostatnio zmieniony 02 września 2013, 19:36 przez Padoin, łącznie zmieniany 1 raz.

pęto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2013, 19:34

Robi się w sumie niebezpieczno. Nawet Kepmf nie przejdzie, a skoro utalentowany i mogący grać jako DP, to zawsze byłoby to jakieś zabezpieczenie do środka.

Zostały trzy godziny, a jakaś kasa powinna być.

Marzenie to zwinąć jednak Coentrao (cisza o nim straszna, nie tylko w kontekście Juve, a sam gracz zgłosił chęć odejścia z Madrytu) i młodego na środek z wypożyczenia albo połóweczka jakaś. Źle, że mamy Real w LM, bo od nich zawsze są jakieś promocje na koniec okienka.

We will say what time will tell....

Verbum Labile debet non esse stabile.
Zablokowany