Mercato (2012-2014)
- Crunny
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Wygrzebałem teraz, że Nainggolan w sezonie 2011/2012 rozegrał co najmniej 3 spotkania jako lewy pomocnik! Według WhoScored 2 pierwsze mecze w tym sezonie też rozegrał na lewej:
http://www.whoscored.com/Players/52380/
Cagliari gra 4-3-1-2, a Nainggolan gra zawsze bliżej tej lewej strony. Zatem może Conte widzi w nim kogoś na lewą? W odbiorze i ogólnie defensywie byłby pewnie bardzo dobry, ale z dryblingiem i dośrodkowaniami chyba u niego gorzej.
Cagliari gra 4-3-1-2, a Nainggolan gra zawsze bliżej tej lewej strony. Zatem może Conte widzi w nim kogoś na lewą? W odbiorze i ogólnie defensywie byłby pewnie bardzo dobry, ale z dryblingiem i dośrodkowaniami chyba u niego gorzej.
- francois
- Juventino

To miało by sens, ale bez żadnego wykupu za rok. Ot, uzupełnienie składu w stylu Bendtnera. Sprzedajmy Fabio, i na rok mamy Gilę za grosze.D-Rose pisze:Ale GILARDINO? ALBERTO? Nie rozumiem zainteresowania tym grajcarem. No chyba, ze przychodzi tylko dlatego, zeby grzac ławke tym lepszym ktorzy bedą z placu gry w trakcie meczu schodzić. 8)
Ale z szybkością już nie bardzo, a na skrzydle to podstawa.Crunny pisze:Wygrzebałem teraz, że Nainggolan w sezonie 2011/2012 rozegrał co najmniej 3 spotkania jako lewy pomocnik! Według WhoScored 2 pierwsze mecze w tym sezonie też rozegrał na lewej:
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- Krystek
- Juventino

Jak ja uwielbiam ostatni dzień mercato i szalone akcje Marotty
Zobaczymy jak to się skończy, oby jak najlepiej, a nie tak jak rok temu Bendtnerem.
BTW Milan zrobił świetny interes z Kaką, miło go widzieć znowu w Serie A
Zobaczymy jak to się skończy, oby jak najlepiej, a nie tak jak rok temu Bendtnerem.
BTW Milan zrobił świetny interes z Kaką, miło go widzieć znowu w Serie A
Forza Juve!
- bendzamin
- Redaktor

Nie lewy, tylko lewy środkowy w trójce. To spora różnica, gra tam po prostu tak jak u nas Marchisio czy ostatnio Pogba.Crunny pisze:Wygrzebałem teraz, że Nainggolan w sezonie 2011/2012 rozegrał co najmniej 3 spotkania jako lewy pomocnik! Według WhoScored 2 pierwsze mecze w tym sezonie też rozegrał na lewej:
Warto za to zaznaczyć, że od kiedy do Cagliari w październiku 2012 przyszedł trenr Pulga, to Nainggolan 9-krotnie został wystawiony za dwójką napastników w 4-3-1-2.
- pumex
- Juventino

Sky Sport potwierdza, że Quagliarella sam naciska na transfer, chce zmienić otoczenie. W takim wypadku chyba nie unikniemy jego wymiany na Gilardino
Szkoda, bo potrafię sobie wyobrazić, że przy niekorzystnym wyniku wchodzi Fabio i pakuje coś znienacka. Natomiast Gilardino? Nie bardzo 

- Krystek
- Juventino

Kurcze, chciałbym Ibarbo, to świetny fizycznie, jak i technicznie zawodnik, jest w nim ogromny potencjał, tylko żeby się Cagliari zgodziło za 10 baniek go puścić. Wolę Ibarbo dużo bardziej niż Gilardino.
Forza Juve!
- pumex
- Juventino

Matko Kochano, to już wolę Gilardino i to po stokroć. Gdzie widać tą świetna technikę u Ibarbo? Nie mam zielonego pojęcia. Widać za to jego nad wyraz słabą bramkostrzelność i cenę, którą dyktuje Cellino. Akysz!Krystek pisze:Kurcze, chciałbym Ibarbo, to świetny fizycznie, jak i technicznie zawodnik, jest w nim ogromny potencjał, tylko żeby się Cagliari zgodziło za 10 baniek go puścić. Wolę Ibarbo dużo bardziej niż Gilardino.

- Krystek
- Juventino

Bramek za dużo nie zdobył, ale to dlatego, że nie grał wysuniętego napastnika tak często, jest jeszcze młody i jest w nim ogromny potencjał, nie tylko statystyki się liczą.pumex pisze:Matko Kochano, to już wolę Gilardino i to po stokroć. Gdzie widać tą świetna technikę u Ibarbo? Nie mam zielonego pojęcia. Widać za to jego nad wyraz słabą bramkostrzelność i cenę, którą dyktuje Cellino. Akysz!Krystek pisze:Kurcze, chciałbym Ibarbo, to świetny fizycznie, jak i technicznie zawodnik, jest w nim ogromny potencjał, tylko żeby się Cagliari zgodziło za 10 baniek go puścić. Wolę Ibarbo dużo bardziej niż Gilardino.
Forza Juve!
- Crunny
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Sprzedaż Giovinco i Quagliarelli ok, ale nie w ostatnim dniu okienka, gdy ich następcami mogą się okazać jedynie Ibarbo i Gilardino, którzy wydają się słabymi pomysłami. Szkoda, że nie odeszli wcześniej, bo za jednego z nich mógł zostać Gabbiadini lub Boakye.
W tym sezonie atak: Tevez, Giovinco, Quagliarella, Vucinić, Llorente byłby ok. Za rok pozbyć się Quagliarelli i Giovinco, dokupić kogoś i dać szansę Gabbiadiniemu lub Boakye.
W tym sezonie atak: Tevez, Giovinco, Quagliarella, Vucinić, Llorente byłby ok. Za rok pozbyć się Quagliarelli i Giovinco, dokupić kogoś i dać szansę Gabbiadiniemu lub Boakye.
- wojczech7
- Juventino

Się uczepiliście tego Gillardino, a chłopak co chwila powołanie od Prandellego dostaje, więc chyba taki daremny nie jest. Skoro Fabio chce odejść, niech idzie. Wiele na takiej zamianie nie stracimy (a może zyskamy finansowo?). Martwi mnie natomiast pomysł sprzedania Giovinco. Sam w sobie zły nie jest (ten pomysł), ale czy my zdąrzymy znaleźć kogoś na jego zastępstwo? Śmiem wątpić.
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- pumex
- Juventino

Nie ma żadnego pomysłu sprzedaży Giovinco. Możliwa jest oferta ze strony Atletico, ale prawdopodobnie nikt z klubu nie zechce sprzedać Mikrusa podczas ostatniego dnia mercato.wojczech7 pisze:Martwi mnie natomiast pomysł sprzedania Giovinco. Sam w sobie zły nie jest (ten pomysł), ale czy my zdąrzymy znaleźć kogoś na jego zastępstwo? Śmiem wątpić.
edit: 17:00 godzina, a o Nainggolanie cicho
Ostatnio zmieniony 02 września 2013, 16:57 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

- gucio_juve
- Juventino

Czy ktoś widział w akcji tego młodziana z Sassuolo? Możecie mi powiedzieć kogo tak mniej więcej stylem gry przypomina?
- Krystek
- Juventino

Trochę Del Piero, troche Tottiego, moim zdaniem taki "włoski napstnik" jakiego w ostatnich latach nie ma.gucio_juve pisze:Czy ktoś widział w akcji tego młodziana z Sassuolo? Możecie mi powiedzieć kogo tak mniej więcej stylem gry przypomina?
Forza Juve!