Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 02 września 2013, 16:15

Wygrzebałem teraz, że Nainggolan w sezonie 2011/2012 rozegrał co najmniej 3 spotkania jako lewy pomocnik! Według WhoScored 2 pierwsze mecze w tym sezonie też rozegrał na lewej:
http://www.whoscored.com/Players/52380/

Cagliari gra 4-3-1-2, a Nainggolan gra zawsze bliżej tej lewej strony. Zatem może Conte widzi w nim kogoś na lewą? W odbiorze i ogólnie defensywie byłby pewnie bardzo dobry, ale z dryblingiem i dośrodkowaniami chyba u niego gorzej.

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2013, 16:22

D-Rose pisze:Ale GILARDINO? ALBERTO? Nie rozumiem zainteresowania tym grajcarem. No chyba, ze przychodzi tylko dlatego, zeby grzac ławke tym lepszym ktorzy bedą z placu gry w trakcie meczu schodzić. 8)
To miało by sens, ale bez żadnego wykupu za rok. Ot, uzupełnienie składu w stylu Bendtnera. Sprzedajmy Fabio, i na rok mamy Gilę za grosze.
Crunny pisze:Wygrzebałem teraz, że Nainggolan w sezonie 2011/2012 rozegrał co najmniej 3 spotkania jako lewy pomocnik! Według WhoScored 2 pierwsze mecze w tym sezonie też rozegrał na lewej:

Cagliari gra 4-3-1-2, a Nainggolan gra zawsze bliżej tej lewej strony. Zatem może Conte widzi w nim kogoś na lewą? W odbiorze i ogólnie defensywie byłby pewnie bardzo dobry, ale z dryblingiem i dośrodkowaniami chyba u niego gorzej.
Ale z szybkością już nie bardzo, a na skrzydle to podstawa.

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
Krystek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2013, 16:23

Jak ja uwielbiam ostatni dzień mercato i szalone akcje Marotty :D
Zobaczymy jak to się skończy, oby jak najlepiej, a nie tak jak rok temu Bendtnerem.
BTW Milan zrobił świetny interes z Kaką, miło go widzieć znowu w Serie A

Forza Juve!
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2013, 16:24

Crunny pisze:Wygrzebałem teraz, że Nainggolan w sezonie 2011/2012 rozegrał co najmniej 3 spotkania jako lewy pomocnik! Według WhoScored 2 pierwsze mecze w tym sezonie też rozegrał na lewej:
Nie lewy, tylko lewy środkowy w trójce. To spora różnica, gra tam po prostu tak jak u nas Marchisio czy ostatnio Pogba.
Warto za to zaznaczyć, że od kiedy do Cagliari w październiku 2012 przyszedł trenr Pulga, to Nainggolan 9-krotnie został wystawiony za dwójką napastników w 4-3-1-2.

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2013, 16:30

Sky Sport potwierdza, że Quagliarella sam naciska na transfer, chce zmienić otoczenie. W takim wypadku chyba nie unikniemy jego wymiany na Gilardino :/ Szkoda, bo potrafię sobie wyobrazić, że przy niekorzystnym wyniku wchodzi Fabio i pakuje coś znienacka. Natomiast Gilardino? Nie bardzo :stop:

Obrazek
Krystek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2013, 16:32

Kurcze, chciałbym Ibarbo, to świetny fizycznie, jak i technicznie zawodnik, jest w nim ogromny potencjał, tylko żeby się Cagliari zgodziło za 10 baniek go puścić. Wolę Ibarbo dużo bardziej niż Gilardino.

Forza Juve!
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2013, 16:34

Krystek pisze:Kurcze, chciałbym Ibarbo, to świetny fizycznie, jak i technicznie zawodnik, jest w nim ogromny potencjał, tylko żeby się Cagliari zgodziło za 10 baniek go puścić. Wolę Ibarbo dużo bardziej niż Gilardino.
Matko Kochano, to już wolę Gilardino i to po stokroć. Gdzie widać tą świetna technikę u Ibarbo? Nie mam zielonego pojęcia. Widać za to jego nad wyraz słabą bramkostrzelność i cenę, którą dyktuje Cellino. Akysz!

Obrazek
Krystek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2013, 16:35

pumex pisze:
Krystek pisze:Kurcze, chciałbym Ibarbo, to świetny fizycznie, jak i technicznie zawodnik, jest w nim ogromny potencjał, tylko żeby się Cagliari zgodziło za 10 baniek go puścić. Wolę Ibarbo dużo bardziej niż Gilardino.
Matko Kochano, to już wolę Gilardino i to po stokroć. Gdzie widać tą świetna technikę u Ibarbo? Nie mam zielonego pojęcia. Widać za to jego nad wyraz słabą bramkostrzelność i cenę, którą dyktuje Cellino. Akysz!
Bramek za dużo nie zdobył, ale to dlatego, że nie grał wysuniętego napastnika tak często, jest jeszcze młody i jest w nim ogromny potencjał, nie tylko statystyki się liczą.

Forza Juve!
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 02 września 2013, 16:38

Sprzedaż Giovinco i Quagliarelli ok, ale nie w ostatnim dniu okienka, gdy ich następcami mogą się okazać jedynie Ibarbo i Gilardino, którzy wydają się słabymi pomysłami. Szkoda, że nie odeszli wcześniej, bo za jednego z nich mógł zostać Gabbiadini lub Boakye.

W tym sezonie atak: Tevez, Giovinco, Quagliarella, Vucinić, Llorente byłby ok. Za rok pozbyć się Quagliarelli i Giovinco, dokupić kogoś i dać szansę Gabbiadiniemu lub Boakye.

D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 września 2013, 16:45

Roma dogadała sie z Zenuła w sprawie Boriello... matko boska, jedyny warunek ktory spowodowałby brak mozliwosci brania Gilardino do Juventusu własnie poszedł sie kochac... :evil:

Obrazek
wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2013, 16:46

Się uczepiliście tego Gillardino, a chłopak co chwila powołanie od Prandellego dostaje, więc chyba taki daremny nie jest. Skoro Fabio chce odejść, niech idzie. Wiele na takiej zamianie nie stracimy (a może zyskamy finansowo?). Martwi mnie natomiast pomysł sprzedania Giovinco. Sam w sobie zły nie jest (ten pomysł), ale czy my zdąrzymy znaleźć kogoś na jego zastępstwo? Śmiem wątpić.

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2013, 16:49

wojczech7 pisze:Martwi mnie natomiast pomysł sprzedania Giovinco. Sam w sobie zły nie jest (ten pomysł), ale czy my zdąrzymy znaleźć kogoś na jego zastępstwo? Śmiem wątpić.
Nie ma żadnego pomysłu sprzedaży Giovinco. Możliwa jest oferta ze strony Atletico, ale prawdopodobnie nikt z klubu nie zechce sprzedać Mikrusa podczas ostatniego dnia mercato.

edit: 17:00 godzina, a o Nainggolanie cicho :whistle:
Ostatnio zmieniony 02 września 2013, 16:57 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Krystek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2013, 16:56

Gdyby sprzedać konusa i w jego miejsce sprowadzić Ibarbo byłbym za, ale wiem że to mało prawdopodobne.

Forza Juve!
gucio_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2013, 17:01

Czy ktoś widział w akcji tego młodziana z Sassuolo? Możecie mi powiedzieć kogo tak mniej więcej stylem gry przypomina?

Krystek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2013, 17:01

gucio_juve pisze:Czy ktoś widział w akcji tego młodziana z Sassuolo? Możecie mi powiedzieć kogo tak mniej więcej stylem gry przypomina?
Trochę Del Piero, troche Tottiego, moim zdaniem taki "włoski napstnik" jakiego w ostatnich latach nie ma.

Forza Juve!
Zablokowany