Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Boncol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2013, 11:19

Nainggolan to bardzo dobry grajek i marudzić można jedynie na kwotę jakiej żądają w Cagliari. Mi bardzo stylem przypomina Vidala i nie zdziwiłbym się gdyby też się tak rozwinął pod okiem Conte. Takich walczaków z ławki nam trzeba, ale o zgrozo nie za 20 mln.

gucio_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2013, 11:24

Nie wiem czy ktoś o tym wspominał, ale podobno pozyskaliśmy młodzieżowego reprezentanta Niemiec. Jego imię brzmi Marc-Oliver Kempf. Wcześniej grał w Eintrachcie Frankfurt, rocznik 95 jeden występ w kadrze U-19. La Gazetta trąbi o tym :)

Aha, no i środkowy obrońca to jest.

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 02 września 2013, 12:01

Ja podpisuję się pod stwierdzeniem Pumiego. Quagliarella > Gilardino. Niestety, ale ten transfer lekko pasuje do Marotty, który robi świetne mercato, ale zawsze musi sprowadzić jakąś pożywkę dla swoich hejterów. Eta-beta ta walczak, potrafi huknąć z dystansu, a Gila to zawodnik, który strzela gola tylko wtedy kiedy razem z piłką wpadnie do bramki.

Z tym Giovinco to jakąś sciema czy coś?

Obrazek
naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2013, 13:35

Nainggolan już w Mediolanie. Myślę że go mamy.

Obrazek
Un capitano c'è solo un capitano!!!
Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2013, 13:52

naros pisze:Nainggolan już w Mediolanie. Myślę że go mamy.
Jakieś źródło? Zdjęcie? Whatever?

Uważam, że jak go kupimy za więcej niż 12 baniek to przepłacimy.

Obrazek
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2013, 13:56

Marian. pisze: Uważam, że jak go kupimy za więcej niż 12 baniek to przepłacimy.
nie pierwszy i nie ostatni raz ;) w dzisiejszych czasach to za kazdego się przepłaca, nie marudźmy. Nainggolan to bedzie solidne wzmocnienie jesli przyjdzie, nie daj boze cos sie stanie Vidalowi czy Pogbie i kto bedzie grał na b2b? Padoin? a może Żowinko? ( :prochno: )

Andryk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2013, 13:59

cieżko na obecnym rynku transferowym określić jaka cena za Radje jest optymalną. Jest to jeden z najlepszych graczy na tej pozycji w Serie A i jeżeli Milan potrafił zapłacić 11mln za rezerwowego napastnika to myślę, że nawet 15 mln to nie jest jakaś oporowa cena dla nas. Bardzo bym go chciał w Juve. Zobaczymy, siedzę jak głupi i śledzę do końca Mercato :)

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2013, 14:03

naros pisze:Nainggolan już w Mediolanie. Myślę że go mamy.
Nainggolan to od wczoraj jest w Mediolanie, bo Cagliari grało z Milanem. Może dopiero dzisiaj wyjeżdżają.

Atletico Madryt podobno chce Giovinco.

Obrazek
meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2013, 14:06

Vimes pisze:Atletico Madryt podobno chce Giovinco.
Jeśli byłoby to prawdą i doszłoby do skutku to bez względu na to co stanie się z Quagiem Berardi nie zostanie w Sassuolo tylko powędruje od razu do nas. Szczerze? Nie obraziłbym się. :twisted:

Obrazek
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2013, 14:14

meda11 pisze:
Vimes pisze:Atletico Madryt podobno chce Giovinco.
Jeśli byłoby to prawdą i doszłoby do skutku to bez względu na to co stanie się z Quagiem Berardi nie zostanie w Sassuolo tylko powędruje od razu do nas. Szczerze? Nie obraziłbym się. :twisted:
Nie nastawiaj się na taki deal. Jeżeli faktycznie miałby opuścić nas Giovinco, to w jego miejsce przyjdzie co najwyżej Gilardino. Jaki jest sens sprowadzać teraz Berardiego, skoro w jego wieku najważniejsza jest regularna gra, a nie grzanie ławki przez 90% sezonu.
Jak faktycznie jest coś na rzeczy z tym Sebastianem, to nie miałbym nic przeciwko gdyby odszedł. Lubie go, a Atletico to dobra drużyna. Tyle, że w momencie jego odejścia będziemy mieli na ławce dwie '9' i żadnego kreatywnego. Jakby doszedł jeszcze Gilardino, to już w ogóle można zapomnieć o jakiejś kreatywności na ławce. Fabio potrafi czasem zabłysnąć, ale to nie ten poziom.

Obrazek
Mati1990

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 02 września 2013, 14:17

Najbardziej martwi mnie to, że godziny upływają, a o sprzedaży takich graczy jak Motta wciąż cisza :whistle:
O ile wiemy, że Isla zostaje w Juventusie i prawa obrona nie musi być wzmocniona, to lewej stronie potrzebne jest wzmocnienie i to szybko, bo ja tam De Ceglie nie widzę :naughty:
Gilardino? Szczerzę, wolę już aby Quagliarella został, lecz jak ma już odchodzić, to jako 5 napastnik Gila może być.

Wszystkiego dowiemy się już niedługo, ale jakoś jestem sceptycznie nastawiony co do dalszych działań dziś. Obym się mylił :pray:

pęto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2013, 14:23

Pomysł, by kupić pół Belga jest w tej chwili najlepszy. Szkoda, że nie będzie nawet dobrego zabezpieczenia dla lewej flanki, ale trudno, może Conte kogoś przekwalifikuje.

FQ z pewnością lepszy, niż Gila. Juve przyzwyczaiło jednak, że 5 napastnik musi być relatywnie słaby, a Quagliarella słaby nie jest. Martwi tak naprawdę, co jest grane z Llorente.

Przy założeniu, że Gio i Llorente są sensownymi zmiennikami wymiana FQ na Gilę, przy uzyskaniu z tego jakiś profitów - ma sens. Inaczej - nie ma.

We will say what time will tell....

Verbum Labile debet non esse stabile.
Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 02 września 2013, 14:31

Oglądałem wczoraj chwilę Milan-Cagliari i jedyne co zauważyłem, to że Naingollan byłby raczej zmiennikiem Marchisio (widać go było po lewej stronie). Dlatego można sobie wyobrazić bardzo waleczny i fizyczny środek: Radja-Pogba-Vidal. Oczywiście zanim zaczną się hejty tej teorii mówię, że nic pewne nie jest, a to jest ostatni dzień okienka, koniec takich pomysłów.

Ivory

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2013, 14:34

Myślę, że jeden transfer dzisiaj zostanie domknięty. Widzę, że Cagliari jest skłonne opchnąć Belga skoro już szuka następcy. Nasz Pirlo grający z taką częstotliwością (+repra) może nie utrzymać pożądanej jakości gry, dlatego po początkowym sceptycyzmie wobec Belga o buddyjskich korzeniach, na ten moment jestem na tak. Zobaczymy jak finansowo będzie to wyglądać.

D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 września 2013, 14:42

Radja moze byc. Choc nie powiem, jakos wielkim entuzjastą jego transferu nie jestem.

Ale GILARDINO? ALBERTO? Nie rozumiem zainteresowania tym grajcarem. No chyba, ze przychodzi tylko dlatego, zeby grzac ławke tym lepszym ktorzy bedą z placu gry w trakcie meczu schodzić. 8)

Ale i tak najwiekszy hit dzisiejszego dnia to oferta Slaska Wrocław za Jorge Martineza :lol:

Obrazek
Zablokowany