Mercato (2012-2014)
- sebastian10
- Juventino

Quagliarella wolał bym go zostawić nisz te śmieszne wymiany , naj lepiej sprzedać mrówkę Sebe
- Robaku
- Juventino

- Podziekował: 2 razy
Najlepiej to byłoby jednak nie było. Ponieważ Seba był jedynym napastnikiem o którym w to mercato nie mowilo się w kontekscie odejścia, widocznie nikt tego nie chce, ani Conte ani Marotta. I na to nie ma szans, zapewne nie będą tolerowali takiej gry Gio długo. ale ten sezon będzie dla niego szansa, zreszta tu nie ma co porównywac. Gio ma 26 lat, FaQa już 30 i lepszy nie będzie. Poki jest szansa wyslać go gdzieś za dobry hajs trzeba spróbowac.[/b]
- AdiZ
- Juventino

Quagliarelle trzeba sprzedać :!: I to w tym okienku. Marotta miał prawie 2 miesiące na znalezienie kupca i domkniecie transakcji. Albo teraz dostaniemy za czołokopacza coś koło 8mln albo z 15mln wydanych na niego nie zwróci się nic. Za rok tzn 2014 czołokopacz Fabio będzie miał rok do końca kontraktu, mało rozegranych spotkań, ogólnie dostępna wiedzę, że jest niechciany w Turynie. Negocjacje z takiego poziomu można zakończyć przy 2 czy 3mln. Więc teraz albo nigdy.
Nainggolana do 12mln będzie dobrą opcją wszystko powyżej przepłacone. Ale mam takie przeczucie że nawet przepłacając za Belga zgarniemy super grajka tylko gdzie go upchać.
Wielka szkoda że upadł temat Bonaventury. Miałem nadzieje, że pojawi się w Turynie początkiem mercato ale nic z tego na last minute też nie ma co liczyć. Asamoah z czasem na boku będzie grał miernie.
Nainggolana do 12mln będzie dobrą opcją wszystko powyżej przepłacone. Ale mam takie przeczucie że nawet przepłacając za Belga zgarniemy super grajka tylko gdzie go upchać.
Wielka szkoda że upadł temat Bonaventury. Miałem nadzieje, że pojawi się w Turynie początkiem mercato ale nic z tego na last minute też nie ma co liczyć. Asamoah z czasem na boku będzie grał miernie.
- pumex
- Juventino

Zacznę od tego, że ja kompletnie nie wierzę, iż hajs uzyskany z wymiany Quaga na Gilę uda się przeznaczyć w ciągu pozostałych kilkudziesięciu godzin na Nainggolana. Z tego co czytam, sytuacja wygląda następująco: gdyby nasza oferta wpłynęła wcześniej, byłaby szansa na kupno Belga, ale teraz Cellino zwyczajnie nie chce go oddać, bez względu na wysokość oferty. Ponoć Cagliari zaproponowało, że do tematu z własnej inicjatywy wróci w styczniu, gdy mniej więcej będą wiedzieli na co ich stać w lidze i będą mieli czas na znalezienie alternatywy.Robaku pisze:Ale Pumex co w tej metodzie jest złego? (...) A wzmocnienie w pomocy jest potrzebne, ty jestes personalnie uprzedzony do Gily, wiec masz takie zdanie
Wracając do napastników, do gry na 3-ch frontach naprawdę wolę mieć w jakiś sposób sprawdzonego, bardziej uniwersalnego Quagliarellę, niż Gilardino, który przez ostanie lata tułał się po ligowych słabeuszach i moje uprzedzenia nie mają tutaj żadnego znaczenia.
Przyznaję, że w mojej ocenie sytuacji dużą rolę odgrywa Llorente, który na razie nie sprawia wrażenia pewnej alternatywy, nie mówiąc już o jego kandydaturze do wyjściowego składu. Oczywiście w jego przypadku niczego nie przesądzam, nie skreślam go po 3-ch meczach, wierzę w niego, ale dla bezpieczeństwa Quag by się przydał. Marotta mówił ostatnio o równowadze pomiędzy aspektem sportowym i gospodarczym. Nie wiem, czy w przypadku omawianej wymiany napastników nie przechylilibyśmy szali w jedną stronę.
edit: Jutro ma być oficjalne potwierdzenie: 50% Marrone za 50% Berardiego

Bo Gio przyszedł rok temu, jest księgowo dużo wart i nikt nie da za niego tyle, żeby Juve nie straciło (był nawet taki news). Pozdro dla ludzi, którzy uważali, że serio ktoś w tym klubie chciał sprzedać Mirka.Robaku pisze:Najlepiej to byłoby jednak nie było. Ponieważ Seba był jedynym napastnikiem o którym w to mercato nie mowilo się w kontekscie odejścia, widocznie nikt tego nie chce, ani Conte ani Marotta.
Newsy rób, a nie na forum relacjonujpumex pisze:edit: Jutro ma być oficjalne potwierdzenie: 50% Marrone za 50% Berardiego
- mazi12
- Juventino

Good deal Marottapumex pisze:edit: Jutro ma być oficjalne potwierdzenie: 50% Marrone za 50% Berardiego
Fajną politykę obrał nasz DS w ostatnim czasie. Dużo, dużo młodzieży, inwestycja w Primaverę, kupna połówek. Musi, poprostu musi coś wystrzelić kiedyś, no nie ma bata
- jakku1
- Juventino

Umarl raczej. Swego czasu mowilo sie o wymianie na Padoina i doplacie przez nas jakiejs kwoty pieniedzy.bramek pisze: Bonaventura ? Ten temat umarł niestety, czy może ktos coś wie
Okazuje sie, ze ten Marquinho zostal nam zaproponowany. Nie bedzie zadnej wojny o tego gracza miedzy nami a Interem, bo Roma chce sie go pozbyc po prostu. Jesli go wezmiemy to na pewno w jakiejs grubej promocji.
Pumex ma racje co do Nainggolana. Bedzie bardzo trudno go wyciagnac, poniewaz Cellino nie ma nastepcy w odwodzie. Niemniej chyba czeka nas jeszcze jedno podejscie ze strony Marotty w tej sprawie jutro. Ciekawe czy w razie fiaska zwrocimy sie jeszcze w kierunku jakiegos innego srodkowego pomocnika, bo trzeba jasno sobie to powiedziec, ze po odejsciu Giaccheriniego i Marrone potrzebujemy takiego wzmocniania w srodku pola.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 
- sebastian10
- Juventino

Radji Nainggolana to ciekawy zawodnik zalezy za ile kwestia pieniedzy , Pirlo z miesiaca na miesiac coraz słabiej gra . Do zimy możemy grac ta kadra co mamy grupa Lm jest silna ale powiniemy dac rade a zima bym widział Zaze albo Manolo Gabbiadini u nas by sie ogrywali jako zmienicy bo nasi napastnicy bazują na doświadczeniu a przydało by sie trochę szybkości wybiegania .
- francois
- Juventino

Za 17 milionów to sobie znajdą następcę. Raczej nie w tym okienku, ale zimą już tak. Ale na Sardynii raczej nie ma wysokich ambicji, więc to raczej nie problem.jakku1 pisze:Pumex ma racje co do Nainggolana. Bedzie bardzo trudno go wyciagnac, poniewaz Cellino nie ma nastepcy w odwodzie. Niemniej chyba czeka nas jeszcze jedno podejscie ze strony Marotty w tej sprawie jutro. Ciekawe czy w razie fiaska zwrocimy sie jeszcze w kierunku jakiegos innego srodkowego pomocnika, bo trzeba jasno sobie to powiedziec, ze po odejsciu Giaccheriniego i Marrone potrzebujemy takiego wzmocniania w srodku pola.
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- Robaku
- Juventino

- Podziekował: 2 razy
Problemem moze byc to, ze ROma złozyla oferte 7,5 mln za Astoriego, jesli my wyciagniemy Radje to mają pozamiatane i walczą o utrzymanie. W przypadku odejscia jeszcze w zime Ibarbo to leca już bezapelacyjnie, Cellino nie jest glupi nie chce do tego dopuścić.francois pisze:Za 17 milionów to sobie znajdą następcę. Raczej nie w tym okienku, ale zimą już tak. Ale na Sardynii raczej nie ma wysokich ambicji, więc to raczej nie problem.jakku1 pisze:Pumex ma racje co do Nainggolana. Bedzie bardzo trudno go wyciagnac, poniewaz Cellino nie ma nastepcy w odwodzie. Niemniej chyba czeka nas jeszcze jedno podejscie ze strony Marotty w tej sprawie jutro. Ciekawe czy w razie fiaska zwrocimy sie jeszcze w kierunku jakiegos innego srodkowego pomocnika, bo trzeba jasno sobie to powiedziec, ze po odejsciu Giaccheriniego i Marrone potrzebujemy takiego wzmocniania w srodku pola.
Wiadomo, że mają Sau, Pinille, ale mimo wszystko jesli odejdzie Astori i Radja no to im się defensywa rozleci, szkoda, że nie mogą przejąć od nas Cegly i Motty - jakoś obrona zabezpieczona.
Manolo ani Zaza nie przyjdą zimą nie ma na to szans, kolejna szansa na wyciagniecie ich najwczesniej w lato 2014.
Poza tym Manolo powołany do repry.
- Mateuszello
- Juventino

Nie wiem jak ma się w końcu ta sprawa z tym Gilą, ale po obejrzanym dzisiejszym meczu z jego udziałem, który można zaliczyć z pewnością do bardzo dobrych w jego wykonaniu (najlepszy zawodnik Genoi), upieram się, że to zawodnik nam zbędny, nieprzydatny, niepasujący stylem gry i charakterystyką. Żeby ten zawodnik się spełnił potrzebuje tego co dziś dostał, a u nas nie będzie miał do tego okazji. Podania/wrzutki, które musi tylko skierować do bramki. Jest w tym skuteczny. On nawet nie cofał się przed pole karne. Z akcjami typu tych widzianych przez nas wszystkich wczoraj na Juventus Arenie będzie sobie radził na poziomie Matriego. Czyli nie będzie sobie z nimi radził. A tych, w których bryluje zabraknie w tym sezonie w naszym wykonaniu.
-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero
- Arbuzini
- Juventino

50% Marrone za 50% Berardiego to byłby świetny ruch Marotty. Przebiegły i roztropny z niego strateg
.
17 mln E za Nianngolana to FURA KASY! Oczywiście, że po transferze Marrone zrobi się w środku pola mała wyrwa, ale zdecydowanie wolałbym żeby wypełniał ją Asamoah po transferze jakiegoś LWB. Takie sprostowanie... nie wiem skąd wziął się pomysł, że w ostatnim meczu Radja zagrał na skrzydle. Wystąpił na swojej nominalnej pozycji, czyli w środku pomocy.
Pomysłu z Gilardino nie komentuję. To nie jest transfer godny obecnego Juventusu. Nie wnosi nic nowego pod względem sportowym i jest dodatkowo rok starszy od Quaga. Nie tędy droga. Albo bierzemy kogoś konkretnego z miejsca albo czekamy jaki sezon rozegrają nasi "młodzi wilcy". Tym bardziej, że oprócz Immobile każdy z nich zdobył już pierwszego gola. No chyba, że Marotta zaskoczyłby mnie Murielem to bym cicho siedział
.
O ile wierzę w dobre sprzedaże last-minute z naszej strony to zakupy wyglądają słabo. Poza Berardim oczywiście, na ruchy w kierunku zapewnienia sobie do niego praw czekałem całe lato.
17 mln E za Nianngolana to FURA KASY! Oczywiście, że po transferze Marrone zrobi się w środku pola mała wyrwa, ale zdecydowanie wolałbym żeby wypełniał ją Asamoah po transferze jakiegoś LWB. Takie sprostowanie... nie wiem skąd wziął się pomysł, że w ostatnim meczu Radja zagrał na skrzydle. Wystąpił na swojej nominalnej pozycji, czyli w środku pomocy.
Pomysłu z Gilardino nie komentuję. To nie jest transfer godny obecnego Juventusu. Nie wnosi nic nowego pod względem sportowym i jest dodatkowo rok starszy od Quaga. Nie tędy droga. Albo bierzemy kogoś konkretnego z miejsca albo czekamy jaki sezon rozegrają nasi "młodzi wilcy". Tym bardziej, że oprócz Immobile każdy z nich zdobył już pierwszego gola. No chyba, że Marotta zaskoczyłby mnie Murielem to bym cicho siedział
O ile wierzę w dobre sprzedaże last-minute z naszej strony to zakupy wyglądają słabo. Poza Berardim oczywiście, na ruchy w kierunku zapewnienia sobie do niego praw czekałem całe lato.
Na whoscored jest błąd. Radja zagrał jak zawsze na półlewym ŚP, a tam wpisali LP (już w 2 spotkaniach). BTW, Nainggolan wczoraj z Milanem bardzo ładnie - odbiory, walka, piłka mu też nie przeszkadza w grze. U Matriego po staremu - nie miał sytuacji to też nic nie strzelił.Arbuzini pisze:50% Marrone za 50% Berardiego to byłby świetny ruch Marotty. Przebiegły i roztropny z niego strateg.
- Dante93
- Juventino

Oglądałem drugą połówke Cagliari z Milanem i ok, Radja zagrał solidnie ale szczerze mówiąc to szału ne było, pupy nie urwało. Nie wiem, czy zdażyło mu się zagrać drugie tak dobre spotkanie jak pamiętne z Juventusem, gdzie Matri nam tyłek uratował. Chłopak wyróżnia się na tle ligi, ale to nadal zawodnik gorszy w KAŻDYM elemencie gry od naszych B2B i nie widze szans, żeby mógł jakąś realną konkurencje Marchisio i Vidalowi robić. Dlatego też uważam, że dawanie 17 koła za rezerwowego to troche przesada. Zbicie do dychy+karty jakichś młodzianów i wtedy bym to przełknął, ale jeżeli ten transfer będzie gotówkowy to wtedy poczuje jednak, że to troche zmarnowana kasa, bo nawet jeżeli Belg nie zawiedzie, to i tak nie zmieni to faktu, że za te 17 mln można by myśleć o sensownym zalepieniu lewego skrzydła na pare lat. No ale cóż, obym się mylił i oby Nainggolan wypalił w pełni.alina pisze: BTW, Nainggolan wczoraj z Milanem bardzo ładnie - odbiory, walka, piłka mu też nie przeszkadza w grze
ktoś tam pisze:"(...)oni sa chorzy na zwyciestwa"