Mercato (2012-2014)
- SKAr7
 - Juventino

Trochę się zastanawiam, po co nam Radja. Graczowi z Sardynii ciężko jest odmówić klasy, on już od paru lat powinien grać na wyższym poziomie. Tylko my w środku będziemy mieć 4 zawodników na najwyższym światowym poziomie na dwie pozycje. Czy w takim razie nie jest szykowany jakiś dziwny "myk" przez Conte, coś w stylu robienia z Asy lewego? Ale skoro tak, to co to mogłoby być? 

@Alfa i Omega Avatar z klasą 8)

@Alfa i Omega Avatar z klasą 8)
- jakku1
 - Juventino

Informacja jest z cholernie niewiarygodnego zrodla, ale przytocze. Otoz, pare dni temu otrzymalismy oferte z Arsenalu za Quagliarelle. 9m euro. Zgodzilismy sie i juz mielismy Quaga sprzedawac, ale wczoraj Conte strasznie sie wkurzyl w trakcie tej konferencji prasowej i Marotta sie przestraszyl 
 W zwiazku z tym po konsultacji z trenerem odrzucono oferte Arsenalu. Ta informacja pochodzi od dziennikarza blisko zwiazanego z Interem jednak, wiec jest cholernie niewiarygodna. 
Quag tak czy siak moze odejsc - teraz jest mowa o Romie. Coraz glosniej tez przebakuje sie o Gilardino w ramach ewentualnego zastepstwa
 Agresti potwierdzil, ze w razie odejscie Fabio Conte wyrazil zgode na transfer Gilardino.

Quag tak czy siak moze odejsc - teraz jest mowa o Romie. Coraz glosniej tez przebakuje sie o Gilardino w ramach ewentualnego zastepstwa
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 
						- Filippo911
 - Juventino

Czy pozbycie się Quaga i Materiego to nie będzie akcja typu "zamienił stryjek siekierkę na kijek" 
poziomu sportowego nam nie podniesie, płacowo też będzie podobnie, M i Q są już obyci ze schematami, dodatkowo "wzmocnili byśmy" Romę (jeśli jest oferta to lepiej sprzedać za granicę).
Tak jak piszesz, wydaje się to mało prawdopodobne. No chyba ze zamiast Gilli przyszedł by ktoś inny - jakaś niespodzianka, to zmieniało by postać rzeczy.

poziomu sportowego nam nie podniesie, płacowo też będzie podobnie, M i Q są już obyci ze schematami, dodatkowo "wzmocnili byśmy" Romę (jeśli jest oferta to lepiej sprzedać za granicę).
Tak jak piszesz, wydaje się to mało prawdopodobne. No chyba ze zamiast Gilli przyszedł by ktoś inny - jakaś niespodzianka, to zmieniało by postać rzeczy.
- wojokamil
 - Juventino

- Podziekował: 2 razy

przeglądając seriea.pl o transferach, jest info:

Nie wiem na ile to wiarygodne. Czy przypadkiem ten gracz nie został za 5 baniek kupiony przez Monaco?14:49 - Juventus oferował 8 milionów euro za zawodnika Olympique Lyon Anthony'ego Martiala. Jak informuje L'Equipe, oferta ta została odrzucona.
- jakku1
 - Juventino

Martial to jest ten 18-latek z Monaco. Podobno bardzo utalentowany chlopak, interesowalismy sie nim, ale jak byl jeszcze w rezerwach Lyonu. Teraz jest juz pilkarzem Monaco (chyba). Zadnych wiarygodnych newsow o nim tez ostatnio nie widzialem...
Co do Gilardino, to teraz jest mowa o takim scenariuszu:
- Quagliarella do Romy
- Borriello do Genui
- Gilardino do nas
Te inforamcje wygladaja coraz bardziej wiarygodnie. Nie sadze jedynie, ze pojawila sie jakas oferta za Quagliarelle od Arsnealu. A na pewno nie w tej wysokosci. Inaczej juz by go z nami nie bylo. Conte nie jest idiota, doskonale wie, ze Quag jest naszym 5 wyborem w ataku. Quagliarella takze nie jest idiota i doskonale wie, ze u nas bedzie siedzial przez caly rok na trybunach (niemal).

Co do Gilardino, to teraz jest mowa o takim scenariuszu:
- Quagliarella do Romy
- Borriello do Genui
- Gilardino do nas
Te inforamcje wygladaja coraz bardziej wiarygodnie. Nie sadze jedynie, ze pojawila sie jakas oferta za Quagliarelle od Arsnealu. A na pewno nie w tej wysokosci. Inaczej juz by go z nami nie bylo. Conte nie jest idiota, doskonale wie, ze Quag jest naszym 5 wyborem w ataku. Quagliarella takze nie jest idiota i doskonale wie, ze u nas bedzie siedzial przez caly rok na trybunach (niemal).
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 
						- mrozzi
 - Juventino

- Podziekował: 4 razy
 - Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Di Marzio informuje, że Juventus chce pozyskać Gilardino i zgłosił się już do Genoi. :shock: Do tej pory podchodziłem do tej informacji z dystansem, ale wiemy dobrze, że dziennikarz ten myli się raczej rzadko.
Oby okazało się, że nasza oferta zostanie odrzucona. Oddaliśmy Matriego i chcemy Gilardino?
 Bez sensu.

Oby okazało się, że nasza oferta zostanie odrzucona. Oddaliśmy Matriego i chcemy Gilardino?
- mazi12
 - Juventino

Nie no bez jaj, po co nam Gilardino  :x  Kompletnie bezsensu. Lepiej dać szansę komuś z primki albo ściągnąć kogoś lepszego za pieniądze pozyskane z Matriego lub ewentualnie Quaga. Ruchy transferowe na końcu mercato zawsze muszą być niezadowalające? Oby to była nieprawda

- @D@$
 - Juventino

No tak bym nie powiedział, natomiast zamiana nie ma wielkiego sensu.pumex pisze:Quag >>>> Gilardino
Tego Belga to ja nie chcę:
- albo mam pecha że trafiam na jego średnie mecze, albo faktycznie nie ma w nim nic ciekawego
- cena w stosunku do zasług jakaś kosmiczna
- bardziej bym się ucieszył ze skrzydłowego niż ze środkowego pomocnika
- jakoś gościa nie lubię, zgrywał nie wiadomo co po meczu z Juve, pewnie to nie ma wielkiego znaczenia, skoro do obrony przyszedł Torinista, ale jednak...
Inna rzecz, że te 12 mln za Matriego jakoś pewnie spożytkujemy, nawet jeśli na raty. Tak czy siak nie wiem czy nie lepiej po prostu zostawić Marrone.
A ja Poliego za grosze, podobna pozycja co Belg a przyszedłby za grosze, no i WłochArbuzini pisze: Nie mniej wolałbym chyba Obianga od Nainggolana.
A przy okazji macie rację, Andrea dalej nie ma zmiennika
- mateelv
 - Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Gilardino jest kolejnym mistrzem, którego udało nam się pozyskać w samej końcówce Mercato. Jest to nasz ostatni nabytek, nikt więcej już nas nie wzmocni. Llorente? Dajmy mu czas na poznanie założeń taktycznych trenera. - powiedział Marotta. 

PS. oby z Gilą to był głupi żart, jeśli ta wymiana dojedzie do skutku, to potwierdzi się zasada, że dobre mercato, to mercato z przypałem.

PS. oby z Gilą to był głupi żart, jeśli ta wymiana dojedzie do skutku, to potwierdzi się zasada, że dobre mercato, to mercato z przypałem.
- Robaku
 - Juventino

Ale tak tego nie traktujemy. Najpierw spójdzemy na kontrakt Gily, jego zarobki i kwotę przejścia, jeśli udaloby go się nam pozyskac za ~ 2 - 3 mln euro a udaloby sie sprzedac FaQa za to 8-9 to wychodzimy na plus, a do tego wiemy ile 5 napastnik gra vide - Anelka i nasz Paddy Power, wiec taki ruch oznaczałby pewnie ze my na cos/kogos zbieramy powazny hajs.Jesli jeszcze doszedł do by skutku Marqunio z Romy( przy sprzedazy Isli)to oznacza, że znowu pozyskalismy zawodnika i powiekszylismy budzet-  jak dla mnie to po prostu zbieranie drobnych na Radje/ Naniego/ Ibarbo.

- Eric6666
 - Juventino

jakby Gilardino zgodził się być rezerwowym to jak najbardziej tak. Wydaje mi się, że będziemy dążyli do grania jedną wieżą i jedną 10tką ( 
 czyli cof. napastnikiem ) i tak byłoby Tevez/Vucinic/Giovinco - Ll/Gilardino. 
Quagla powinniśmy się pozbyć, bo się u nas najzwyczajniej wypalił. Strzały z każdej pozycjiAo czymś mówią, tylko najbardziej się boję, że puszczając go do Serie A będziemy mieli potem kłopot. O ile o Matriego średnio się martwię, to Quag mając regularność może namieszać w lidze.
Jeżeli Conte go chce to brać, żeby potem nie było, że wolał Quaga, ale chodzi o rynek ;d ( chociaż dla mnie takie gadanie to najzwyczajniejsza gra, żeby nie było, że ktoś się nie sprawdził itd. ).

Quagla powinniśmy się pozbyć, bo się u nas najzwyczajniej wypalił. Strzały z każdej pozycjiAo czymś mówią, tylko najbardziej się boję, że puszczając go do Serie A będziemy mieli potem kłopot. O ile o Matriego średnio się martwię, to Quag mając regularność może namieszać w lidze.
Jeżeli Conte go chce to brać, żeby potem nie było, że wolał Quaga, ale chodzi o rynek ;d ( chociaż dla mnie takie gadanie to najzwyczajniejsza gra, żeby nie było, że ktoś się nie sprawdził itd. ).
"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
						Mark Twain
- Robaku
 - Juventino

W ogóle już mnie strasznie zdziwilo wpuszczenie wczoraj FaQa i Isle na boisko. Od razu jakos skojarzyło mi się to z pożegnaniem. Jeśli Gila konczy się kontrakt za rok to jest b. dobry deal.  W którym zyskujemy 5 napastnika dokładnie na rok, a za rok możemy juz wziąć sobie kogo chcemy   i do tego zarobic już dzisiaj na naszym 5 napastniku. Oby sie udalo jesli taka jest wola Conte - jedno jest pewne jesli Gilardnio przyjdzie do Juve to odda wdzięczność i walkę, a po FaQu możemy się spodziewać tylko niezadowolonej miny.

- pumex
 - Juventino

Zbierać w taki sposób kasę na Ibarbo... :doh: Chłopie, nawet tak nie strasz...Robaku pisze:jeśli udaloby go się nam pozyskac za ~ 2 - 3 mln euro a udaloby sie sprzedac FaQa za to 8-9 to wychodzimy na plus, a do tego wiemy ile 5 napastnik gra vide - Anelka i nasz Paddy Power, wiec taki ruch oznaczałby pewnie ze my na cos/kogos zbieramy powazny hajs.Jesli jeszcze doszedł do by skutku Marqunio z Romy( przy sprzedazy Isli)to oznacza, że znowu pozyskalismy zawodnika i powiekszylismy budzet- jak dla mnie to po prostu zbieranie drobnych na Radje/ Naniego/ Ibarbo.
Marotta raczej nie jest guru okazji last minute, więc naprawdę nie spodziewam się dobrych zakupów
Chętnie posłucham, co ma w tym momencie Gialdrino, czego nie ma Quag. Fabio zna środowisko, panujące w nim zwyczaje i co najważniejsze - schematy gry i to jest jego olbrzymim plusem, gdy porównujemy go z Gilardino.@D@$ pisze:No tak bym nie powiedziałpumex pisze:Quag >>>> Gilardino
Gilardino jest napastnikiem, którego serio nie lubię, nigdy go nie lubiłem, podobnie jak Borriello i serducho mnie zaboli, gdy zobaczę go w naszej koszulce. Argument, że ma być tylko 5-tym napastnikiem, do mnie nie trafia, głównie dlatego, że Giovinco nie jest dla mnie żadną opcją, zaś Llorente, przy całej sympatii dla niego, jeszcze jest mało pewny.
Btw, teraz Sky wspomina, że ciągle realna jest przeprowadzka Quagliarelli do West Hamu. Mocno trzymam kciuki za pozostanie mr. dreamgola

- Robaku
 - Juventino

Ale Pumex co w tej metodzie jest złego? Jasne to jest zamienianie siekierki na kijek, ale wiemy jakie są role 5 napastnika, wiemy ile np. w druzynie znaczy Isla, DeCeglie itp. Nie wiele jesli nie mniej. A wzmocnienie w pomocy jest potrzebne, ty jestes personalnie uprzedzony do Gily, wiec masz takie zdanie, ale dla mnie to bez roznicy kto bedzie 5 napadziorem bo po poprzednim sezonie widzielismy wszyscy ile grali.pumex pisze:Zbierać w taki sposób kasę na Ibarbo... :doh: Chłopie, nawet tak nie strasz...Robaku pisze:jeśli udaloby go się nam pozyskac za ~ 2 - 3 mln euro a udaloby sie sprzedac FaQa za to 8-9 to wychodzimy na plus, a do tego wiemy ile 5 napastnik gra vide - Anelka i nasz Paddy Power, wiec taki ruch oznaczałby pewnie ze my na cos/kogos zbieramy powazny hajs.Jesli jeszcze doszedł do by skutku Marqunio z Romy( przy sprzedazy Isli)to oznacza, że znowu pozyskalismy zawodnika i powiekszylismy budzet- jak dla mnie to po prostu zbieranie drobnych na Radje/ Naniego/ Ibarbo.
Marotta raczej nie jest guru okazji last minute, więc naprawdę nie spodziewam się dobrych zakupów
Chętnie posłucham, co ma w tym momencie Gialdrino, czego nie ma Quag. Fabio zna środowisko, panujące w nim zwyczaje i co najważniejsze - schematy gry i to jest jego olbrzymim plusem, gdy porównujemy go z Gilardino.@D@$ pisze:No tak bym nie powiedziałpumex pisze:Quag >>>> Gilardino
Gilardino jest napastnikiem, którego serio nie lubię, nigdy go nie lubiłem, podobnie jak Borriello i serducho mnie zaboli, gdy zobaczę go w naszej koszulce. Argument, że ma być tylko 5-tym napastnikiem, do mnie nie trafia, głównie dlatego, że Giovinco nie jest dla mnie żadną opcją, zaś Llorente, przy całej sympatii dla niego, jeszcze jest mało pewny.
Btw, teraz Sky wspomina, że ciągle realna jest przeprowadzka Quagliarelli do West Hamu
Fajnie Gila sobie wejdzie na jakis mecz pucharowy w Grudniu, pokopie razem z Motta, Stoararim, Ogbonna i tyle, a moze FaQa zaczyna cos w szatni odpieprzac, wczoraj mimo tych 20 minut wygladal na bardzo niezadowolonego.