Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2017, 12:28

Od kiedy to memy są wyznacznikiem tego jak mamy traktować piłkarza.

panlider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2017, 12:32

Obecnie mamy trzech piłkarzy do odstrzału: Sturaro, Leminę i Rincona. Dla mnie jest obojętne, który z nich odejdzie, równie dobrze mogliby wszyscy, bo kompletnie nic nie wnoszą po swoim wejściu z ławki.
Najbardziej zawiódł mnie Lemina, bo miał w poprzednim sezonie kilka przebłysków i liczyłem na coś więcej, niestety okrutnie się pomyliłem.
Co do Sturaro i wywalczonych przez niego karnych i wolnych, to ja pamiętam jeden rzut karny z tego sezonu, ale nie będę się kłócił, bo nie śledziłem tego kompletnie. Nie mniej jednak, trzeba zauważyć, że zmarnował równie dużo setek (jeżeli nie więcej), więc ogólny bilans i tak wychodzi na zero :prochno:

"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018" :D
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2017, 12:34

Zastanawia mnie tylko jedna rzecz. Stanowisko klubu odnośnie Bonucciego. Więc tak . Klub zamieścił notke sprzedaży. Dosyć krótka i wymowna.

Ciekawe jak to się skończy. Czy po prostu na tej notce i nie będzie żadnych innych,,informacji". Bo nie wierzę, że Allegri czy Marotta przy najbliższej możliwej okazji nie będą atakowani przez dziennikarzy pytaniami o Leo.

Obrazek
Basiek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2017, 12:34

wloski pisze:Od kiedy to memy są wyznacznikiem tego jak mamy traktować piłkarza.
Nie mam zielonego pojęcia na jakiej podstawie wysnułeś taki wniosek z mojej wypowiedzi. Jak mamy traktować? Wypowiedziałem się na temat umiejętności obu panów, które nie są na poziomie naszego klubu. O memie wspomniałem tylko po to, żeby to podkreślić. Koniec, kropka.

BEZPŁATNE PRZELEWY DO PL I UK! -> http://www.england.pl/
Piotr Juvefan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2017, 12:35

Prawda z tym Higuainem,że Chelsea oferuje 100 mln? Przecież to jest okazja jak nie powiem co...

100 + ten Matić i uderzamy po Mbappe :P

Obrazek
ice

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

Nieprzeczytany post 15 lipca 2017, 12:39

Mbappe? Poważnie? Gość miał udane 3/4 sezonu. Może mniej. Pamiętacie gościa A. Martial? Z Monaco, też czarny, też Francuz. Też miał być nowym Henrym. Gdzie jest teraz? Mówi się o wypożyczeniu. 80 milionów. Tyle podobno kosztował. Nam strzelił bramę bo Bonu odpuścił krycie. Nie każdy czarny Francuz to nowy Henry.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 39 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 15 lipca 2017, 12:43

Piotr Juvefan pisze:Prawda z tym Higuainem,że Chelsea oferuje 100 mln? Przecież to jest okazja jak nie powiem co...

Ja bym wolał te 100 baniek na Belottiego rzucić jak już ;)

albertcamus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 lipca 2017, 12:47

Poprostu pisze:
Piotr Juvefan pisze:Prawda z tym Higuainem,że Chelsea oferuje 100 mln? Przecież to jest okazja jak nie powiem co...

Ja bym wolał te 100 baniek na Belottiego rzucić jak już ;)
To syn Bonucciego by się przerzucił z Torino na Juve :prochno:

Nie ma nikogo lepszego od Igly do wyjęcia. Dobrze zrobiliśmy, że odrzuciliśmy.

Piotr Juvefan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2017, 12:50

towalski pisze:Mbappe? Poważnie? Gość miał udane 3/4 sezonu. Może mniej. Pamiętacie gościa A. Martial? Z Monaco, też czarny, też Francuz. Też miał być nowym Henrym. Gdzie jest teraz? Mówi się o wypożyczeniu. 80 milionów. Tyle podobno kosztował. Nam strzelił bramę bo Bonu odpuścił krycie. Nie każdy czarny Francuz to nowy Henry.
Jakoś nie pamiętam,żeby Martiala chciało pół Europy,prócz sfrustrowanego MU.Dla mnie to jest nowy Henry,bo ten sezon miał niesamowity. Rekordowy w LM przy okazji.

Obrazek
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2017, 13:02

Każde dotknięcie, kontakt z piłką Mbappe to jest akcja lub zagrożenie. Gościu jest niesamowity. Wart każdych pieniędzy.

Obrazek
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 15 lipca 2017, 13:08

towalski pisze:Mbappe? Poważnie? Gość miał udane 3/4 sezonu. Może mniej. Pamiętacie gościa A. Martial? Z Monaco, też czarny, też Francuz. Też miał być nowym Henrym. Gdzie jest teraz? Mówi się o wypożyczeniu. 80 milionów. Tyle podobno kosztował. Nam strzelił bramę bo Bonu odpuścił krycie. Nie każdy czarny Francuz to nowy Henry.
Jeżeli ktokolwiek ma pojęcie o piłce, to nie gada takich głupot.

Mbappe to 'real deal'. Ja też hamowałem wrotki do momentu gdy zobaczyłem go z nami. To jest robot piłkarski i po prostu złoty gracz.

Jeżeli jakimś cudem uda sie nam go pozyskać, to chyba sie posikam.

Ale spokojnie Pumi, nie podpalam sie. :)

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Hypeman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 lipca 2017, 13:10

Oswoiłem się z myślą o odejściu Leo - krzyż mu na drogę. Jak na to spojrzeć trzeźwo, z boku, to nigdy nie prezentował tego legendarnego "lo stilo Juve" - najpierw brak pewności siebie, cień piłkarza, potem obrósł w piórka i zaraził się najgorszymi cechami Daniego Alvesa. Ktoś kto próbuje dyktować warunki trenerowi nie powinien mieć miejsca w zespole i z tej perspektywy cieszy mnie jego odejście do Milanu.

Nie ma ludzi niezastąpionych, Rugani - wierzę w Ciebie.

jakiś kretyn na forum Manchesteru United pisze:Wg. La Gazzetto dello Sport Juve interesuje się Milikiem. Za Moratę. W sumie dla niego byłby fajny kierunek, bo na Leicester za wcześnie jeszcze
baron

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy

Nieprzeczytany post 15 lipca 2017, 13:10

Mbappe jest świetny co nie znaczy że nie może w Juve skończyć podobnie jak Henry. Może podobnie jak Henremu czy nie dawno Dani Alvesovi nie spodobać że we Włoszech nie puszcza się muzyki w szatni. Przyjście Kyliana do Juve to utopia nie stać Juventusu na jego pensje a liga jest mało atrakcyjna.

dr.DeV

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 15 lipca 2017, 13:17

Adrian27th pisze: Jeżeli jakimś cudem uda sie nam go pozyskać, to chyba sie posikam.

Ale spokojnie Pumi, nie podpalam sie. :)
Jak my byśmy to upchali wtedy z przodu?

Ps. dzisiaj w gazetach żadnych nowych nazwisk. Pamięta ktoś, że Marotta leciał w lutym do Niemiec? Myślicie, że juz wtedy ogarnął Coste czy może szykuje się coś jeszcze z Bundesligi?

Obrazek
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 15 lipca 2017, 13:18

Już nie kombinujemy z tym Higuainem i Mbappe. Gonzalo świetnie się u nas odnalazł, więc nie ma co ryzykować.

Potrzebujemy:
- bramkarza nr 2: Szczęsny (Leali może być opcją rezerwową)
- prawego obrońcy: Cancelo (koniecznie, bo jest tylko Lichtsteiner)
- defensywnego pomocnika: Matic (przydałby się taki wysoki i twardy gracz, choć w razie czego zostaniemy z Marchisio i Khedirą)
- jeszcze jednego skrzydłowego: Bernardeschi (fajnie zabezpieczyłby nas na wypadek odejścia Dybali za rok)

I możemy odpalić Leminę i Sturaro, bo Rincon nie odjedzie po roku.

Zablokowany