Mercato (Lato 2015)
- Dobry Mudżyn
- Juventino
Srodkowego obroncy.*Birdman* pisze:A ja mam pytanie odnośnie argentyńskiego pomocnika Marcosa Rojo, widziałem jakieś informacje odnośnie naszego zainteresowania nim, ktoś widział jakies info na ten temat ?
Info nie widzialem, ale licze, ze bedziemy trzymac sie z dala. Bramkostrzelny jak na obronce, ale strasznie niezwrotny. W Spartaku z tego co pamietam byl kawal drewna z niego, w Sportingu ten sezon ma dobry, poprzednie ponoc kopal sie po czole. Serdecznie nie

BESTER MANN, BESTEEER !

- cinek_uk
- Juventino
.Edgar Hesh pisze:To by była dobra opcja, powinni zaryzykować i dać szanse młodym(perspektywicznym) zawodnikom. Takim, którzy bazują na szybkości, potrafią się urwać na skrzydle i zrobić przewagę. Daliśmy szanse Pogbie i widać tego efekty więc może faktycznie coś jest na rzeczy. Zresztą Antek wie że nie stać nas na wydawanie po 30-40 baniek za playera a więc co on innego może wymyśleć 8)AdiJuve pisze:Coś mi się widzi,że Marotta z Conte zrezygnowali Sancheza a chcą na skrzydłach zaryzykować i ściągnąć młodych zdolnych graczy, jest Coman, duża szansa,że przyjdzie Iturbe, do tego tak naprawdę nigdzie nie było oficjalnej wiadomości,że Berardi zostaje w Sassuolo, także być może chcą mocno odmłodzić skrzydła:) Ale dalej marzę,żeby Marotta zwrócił swe oczy na Holandię i sięgnął po Depaya, to byłby super transfer, potencjał podobny do Mertensa a może ciut lepszy, to byłby super transfer:)

Byl juz taki jeden...nazywal sie Elia..
Gigi + Alex + Pavel + Camor + Treze = Juventus
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
http://www.transfermarkt.pl/memphis-dep ... ler/167850
http://www.whoscored.com/Players/110154/
Ależ mi się podoba na Mundialu ten młody Depay z Holandii! Po MŚ jego cena skoczy pewnie do 20 mln, ale gościu ma 20 lat, taki sezon w Holandii, taki debiut na MŚ (2 wejścia z ławki i 2 gole). Byłby idealny do 4-3-3. Prawdopodobnie taki przyszły Robben, za którego warto wyłożyć nawet te 20 mln. PSV ma dobre relacje z wieloma klubami z najwyższej półki, ale my moglibyśmy go przekonać miejscem w pierwszym składzie.
http://www.whoscored.com/Players/110154/
Ależ mi się podoba na Mundialu ten młody Depay z Holandii! Po MŚ jego cena skoczy pewnie do 20 mln, ale gościu ma 20 lat, taki sezon w Holandii, taki debiut na MŚ (2 wejścia z ławki i 2 gole). Byłby idealny do 4-3-3. Prawdopodobnie taki przyszły Robben, za którego warto wyłożyć nawet te 20 mln. PSV ma dobre relacje z wieloma klubami z najwyższej półki, ale my moglibyśmy go przekonać miejscem w pierwszym składzie.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Nie ma co tutaj Elji do Depaya porównywać bo to dwaj różni gracze, Elia przychodził z Niemiec gdzie furory nie zrobił, zresztą w Holandii też nie był jakąś wielką gwiazdą, Depay ma o zdecydowanie większy potencjał od Elii.marcusftb pisze:.Edgar Hesh pisze:To by była dobra opcja, powinni zaryzykować i dać szanse młodym(perspektywicznym) zawodnikom. Takim, którzy bazują na szybkości, potrafią się urwać na skrzydle i zrobić przewagę. Daliśmy szanse Pogbie i widać tego efekty więc może faktycznie coś jest na rzeczy. Zresztą Antek wie że nie stać nas na wydawanie po 30-40 baniek za playera a więc co on innego może wymyśleć 8)AdiJuve pisze:Coś mi się widzi,że Marotta z Conte zrezygnowali Sancheza a chcą na skrzydłach zaryzykować i ściągnąć młodych zdolnych graczy, jest Coman, duża szansa,że przyjdzie Iturbe, do tego tak naprawdę nigdzie nie było oficjalnej wiadomości,że Berardi zostaje w Sassuolo, także być może chcą mocno odmłodzić skrzydła:) Ale dalej marzę,żeby Marotta zwrócił swe oczy na Holandię i sięgnął po Depaya, to byłby super transfer, potencjał podobny do Mertensa a może ciut lepszy, to byłby super transfer:)
Byl juz taki jeden...nazywal sie Elia..
- pumex
- Juventino
Jest wysyp informacji o Iturbe - są tak sprzeczne, że ciężko zrobić z nich newsa, więc jako ciekawostkę zapodam tutaj.
1. Ojciec zawodnika powiedział, że jego syn odchodzi z Hellasu i wkrótce stanie się zawodnikiem wielkiego klubu.
2. Galliani potwierdził, że Milan interesuje się Iturbe
3. Alferdo Pedulla powiedział, że dziś jest ważny dzień dla Milanu w walce o Itrube, bo okaże się, czy Rossoneri będą mieli fundusze na jego pozyskanie
4. Di Marzio i Marchetti - Sky Sport - podają, że jesteśmy najbliżej sprowadzenia Iturbe i mamy już porozumienie z samym piłkarzem
5. Carlo Laudisa z LGDS z kolei mówi, że Juventus zrezygnował ze starań o Iturbe i zaczął negocjacje z Cagliari na temat Ibarbo (plan C)
Oprócz tych informacji powiązanych z Iturbe:
1. również inne źródła wskazują na nasze zainteresowanie Ibarbo. Według niektórych ma być on alternatywą dla Iturbe (hierarchia Sanchez > Iturbe > Ibarbo), albo ma być celem niezwiązanym z Iturbe. Ponoć chcemy go wypożyczyć z późniejszym wykupem za 12-14mln euro.
2. ponoć ponownie obserwujemy Astoriego.
3. Agent Berardiego potwierdził - Domenico na pewno zagra w przyszłym sezonie w Sassuolo
Ibarbo i Astori - nazwiska z moich najczarniejszych koszmarów
Między Iturbe i Ibarbo jest taki zjazd jakościowy, że ja nawet nie chcę myśleć, że taki kołek mógłby być rozpatrywany przez Juve jako wzmocnienie i to za całkiem konkretny hajs. To samo Astori - chyba najbardziej przereklamowany włoski obrońca ostatnich 10 lat. Na wszystkie świętości, liczę, że ploty o Ibarbo i Astorim to jakieś nieporozumienie.
1. Ojciec zawodnika powiedział, że jego syn odchodzi z Hellasu i wkrótce stanie się zawodnikiem wielkiego klubu.
2. Galliani potwierdził, że Milan interesuje się Iturbe
3. Alferdo Pedulla powiedział, że dziś jest ważny dzień dla Milanu w walce o Itrube, bo okaże się, czy Rossoneri będą mieli fundusze na jego pozyskanie
4. Di Marzio i Marchetti - Sky Sport - podają, że jesteśmy najbliżej sprowadzenia Iturbe i mamy już porozumienie z samym piłkarzem
5. Carlo Laudisa z LGDS z kolei mówi, że Juventus zrezygnował ze starań o Iturbe i zaczął negocjacje z Cagliari na temat Ibarbo (plan C)
Oprócz tych informacji powiązanych z Iturbe:
1. również inne źródła wskazują na nasze zainteresowanie Ibarbo. Według niektórych ma być on alternatywą dla Iturbe (hierarchia Sanchez > Iturbe > Ibarbo), albo ma być celem niezwiązanym z Iturbe. Ponoć chcemy go wypożyczyć z późniejszym wykupem za 12-14mln euro.
2. ponoć ponownie obserwujemy Astoriego.
3. Agent Berardiego potwierdził - Domenico na pewno zagra w przyszłym sezonie w Sassuolo
Ibarbo i Astori - nazwiska z moich najczarniejszych koszmarów

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Wszystko w temacie.pumex pisze: 4. Di Marzio i Marchetti - Sky Sport - podają, że jesteśmy najbliżej sprowadzenia Iturbe i mamy już porozumienie z samym piłkarzem
Absolutnie nie chce mi się wierzyć, że Milan pozyska tego gracza, bo niby jakim gwarantem sukcesów jest drużyna z Mediolanu? Niby będą go przekonywać projektem i być może ważną rolą w zespole (właściwie jedynie to mogą mu zaoferować), ale nie oszukujmy się - to Juventus, nawet na papierze, jest faworytem do jego pozyskania. Jakiś czas temu pisało się jeszcze (miało to miejsce w trakcie sezonu), że piłkarz jest praktycznie zaklepany przez Romę, co, nie ukrywam, nieco mnie zmartwiło. Na szczęście w porę włączyliśmy się do walki o tego jakże utalentowanego gracza. Po naszej stronie są sukcesy, bardzo ciekawy projekt, stadion, puchary - może też obecność Teveza mogłaby być tu jakimś atutem.
Jeśli pozyskalibyśmy Iturbe, byłbym nawet w stanie (szczerze) przeboleć brak transferu Sancheza. Argentyńczyk wystrzelił z talentem nieprawdopodobnie i był jednym z najważniejszych ogniw rewelacji rozgrywek, jaką niewątpliwie była ekipa Hellas. Chłopak ma 21 lat. Jeśli do tego dodamy Pogbę, Comana..

Iturbe, Coman

- Patrol
- Juventino
Transfer Ibarbo będzie strzałem w stopę. Mam nadzieję, że to tylko głupia plotka. Przecież mieliśmy możliwość ściągnięcia Berardiego i Manolo, którzy są od niego znacznie lepsi. Powinniśmy poprzestać na planie B, czyli Iturbe. Nie chcę zgadywać kto może być alternatywą transferu Ibarbo :roll:
- pumex
- Juventino
Mam podobnie. Jeszcze taki 'spadek' z Sancheza na Iturbe byłbym w stanie zaakceptować (wiadomo - wyższa cena, większa konkurencja etc w przypadku Chilijczyka), natomiast to tyle jeśli chodzi o schodzenie w dół z jakością. Żadnych Ibarbówmrozzi pisze:Jeśli pozyskalibyśmy Iturbe, byłbym nawet w stanie (szczerze) przeboleć brak transferu Sancheza.

Patrol pisze:Transfer Ibarbo będzie strzałem w stopę. Mam nadzieję, że to tylko głupia plotka. Przecież mieliśmy możliwość ściągnięcia Berardiego i Manolo, którzy są od niego znacznie lepsi. Powinniśmy poprzestać na planie B, czyli Iturbe. Nie chcę zgadywać kto może być alternatywą transferu Ibarbo :roll:

- Piti
- Juventino
Marotta jeśli chodzi o transfery wewnątrz ligowe czuje sie jak ryba w wodzie. Teoretycznie nie powinno być problemów ze sprowadzeniem Iturbe. Ten piłkarz ma papiery by stac sie jeszcze lepszym graczem niż Alexis. Te przyspieszenie, lewa noga, rajdy. Gość może nam dać sporo jakości.
Może w końcu doczekamy się następcy Camoranesiego z prawdziwego zdarzenia.
Przydaloby sie im wepchnąć jakiegoś Quagiarelle czy Padoina by spuścili z ceny.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Iturbe to byłby naprawdę dobry transfer, choć z drugiej strony żałuje,ze jednak nie Berardi. Ale poczekamy jeszcze rok i go ściągniemy, przynajmniej powinniśmy o ile powtórzy dobry sezon.
Oby tylko nie skończyło się na Ibarbo i Astorim. BO to nie miałoby sensu, dać znowu kilkanaście milionów na rezerwowych;/ Ponadto jest Sorensen, który powinien w przypadku kontuzji Barzagliego dostać szanse.Astori lepszy od niego nie jest. A co do Ibarbo to wolę już Gio na skrzydle,bo Kolumbijczyk poza robieniem wiatru nie potrafi nic więcej;/
Oby tylko nie skończyło się na Ibarbo i Astorim. BO to nie miałoby sensu, dać znowu kilkanaście milionów na rezerwowych;/ Ponadto jest Sorensen, który powinien w przypadku kontuzji Barzagliego dostać szanse.Astori lepszy od niego nie jest. A co do Ibarbo to wolę już Gio na skrzydle,bo Kolumbijczyk poza robieniem wiatru nie potrafi nic więcej;/
- zakiii
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
Mówisz, maszBazyliszek pisze:Marotta jeśli chodzi o transfery wewnątrz ligowe czuje sie jak ryba w wodzie. Teoretycznie nie powinno być problemów ze sprowadzeniem Iturbe. Ten piłkarz ma papiery by stac sie jeszcze lepszym graczem niż Alexis. Te przyspieszenie, lewa noga, rajdy. Gość może nam dać sporo jakości.

Juventus want to insert Quagliarella in a deal for Iturbe - Sky
- Virgil
- Juventino
Iturbe jeszcze rozumiem, młody, poznał ligę był jednym z najważniejszych zawodników Hellas, ale Ibarbo to przecież lepiej nikogo nie kupować. berardi dobrze i źle że został. Gdyby przyszedł Sanchez to mogłoby się okazać iż chłopak w ogóle nie pogra, z drugiej strony może dojść do paradoksalnej sytuacji że zarzad załatwi sobie sytuację że Sassausolo za rok krzyknie za połówkę karty z 20mln lub więcej. moglibyśmy się zainteresować Lukaku na mundialu gra słabiutko i został przyćmiony przez innych młodych , więc jest szansa że Chelsea nie będzie windować ceny a konkurencja będzie mniejsza.
- Robaku
- Juventino
Czy ktoś wie o zainteresowaniu tym zawodnikiem? Ale ktoś obserwuje/wie jak gra?
http://seriea.pl/index.php?dzial=aktual ... kul=282408
jednak dużo bardziej szczegolnie na Mundialu impnuje mi on:
http://seriea.pl/index.php?dzial=aktual ... kul=282400
i fajnie, ze takie info się pojawiło, ale obawiam się, że Beppe nie wykaze zadnego zainteresowania.
http://seriea.pl/index.php?dzial=aktual ... kul=282408
jednak dużo bardziej szczegolnie na Mundialu impnuje mi on:
http://seriea.pl/index.php?dzial=aktual ... kul=282400
i fajnie, ze takie info się pojawiło, ale obawiam się, że Beppe nie wykaze zadnego zainteresowania.