Nowy Trener?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
Zablokowany
Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2014, 20:47

A ja o dziwo jestem mega spokojny tą sytuacją :prochno: i dziwi mnie kilka spraw dookoła tej sytuacji.

1) Nie widziałem póki co żadnego komentarza piłkarza z wewnątrz klubu np. Vidala odnośnie słów Conte po meczu z romą.
2) Brak odpowiedzi zarządu, jedynie ciągłe gadanie o fair play finansowym
3) O dziwo skupienie całej uwagi na Conte, który podobno jest dogadany z klubem nt. swojego kontraktu, a jedynie pozostaje kwestia transferów i ...
4) Nagle jakoś wszystko ucichło o tym kogo kupi Juventus, o sprzedaży Pogby etc. i to w czasie, kiedy już w mediach robiła się gównoburza o tym, że kupujemy pół świata, LGDS pisała, że jesteśmy bankrutem itp.

Albo faktycznie się pożegnamy z Conte albo to jakaś celowa zagrywka. Spokój duszy jest, ale ciekawość z dnia na dzień rośnie.

Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
gucio_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2014, 20:50

Heh... chyba większość kibiców jeszcze się łudzi, że Conte może pozostać dłużej na JS. Po takiej wypowiedzi jak wczoraj - jak to sobie wyobrażacie gdy przyjdą mecze w Lidze Mistrzów? Załóżmy, że awansujemy do półfinału i gramy w nim z klubem X. - No chłopaki, serio nie uważam, że 1/2 to dla nas maks. To tylko takie gadanie było, żeby mi lepszych grajków sprowadzili. :think:

Ja kandydaturę Simeone jednak bym mocno rozważył. Gość grał we Włoszech, trenował Catanię - ma coś do udowodnienia. Z Atletico wygrał już Ligę Europy, teraz może wygrać La Liga i Champions League. Bez znaczenia jakie będzie rozstrzygnięcie, założę się, że Atletico w najbliższych 10 latach nie powtórzy takiego sezonu, więc chyba lepiej odejść w glorii chwały? W czołowych ligach wszystkie kluby mają już obsadzone ławki trenerskie. Dodatkowo klub jest w kiepskiej kondycji finansowej i szykują się tam transfery bardziej OUT niż IN. Nie wiem więc, dlaczego większość z Was uważa, że Simeone jest nieosiągalny? Bo Atletico gra w finale LM, a Juve nie?

Zdun

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2014, 20:59

Co jak co, ale Conte w tej sytuacji się dobrze zachowuje. Daje jasno do zrozumienia i wywiera presje na zarządzie, albo wzmocnienia na poziomie DI Marii lub Sancheza albo dziękuję. Jest to chyba jedyna opcja by coś się dzialo w okienku transferowym. Brawo Conte, nie wierzę, że odejdzie a już na pewno nie będzie siedzial przed tv jak to powiedzial i skupial się na rodzinie, nie ma przeciez 70 lat..a cala karierę trenerską przed sobą.
Mialem do niego czasem pretensje , ale za to co teraz pokazuje swoich zachowaniem jestem pelen podziwu. Forza Juve bez żadnych drewniaków !
:angry:

Zizou_1989

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2014, 21:04

a ja uważam że nie powinniśmy się zadłużać na super gwiazdy tylko konsekwentnie wchodzić do 1/8 1/4 LM i zarabiać kase. Kupować graczy Typu Vidal i Pogba (zaczym do nas przychodzili byli mało docenieni) i w ten sposób odbudować klub. Conte dał ciała w LM koniec kropka. Jak chce niech idzie a powinnismy postawić na Alessio lub Carrere wtedy będzie ciągłość projektu. Przypomnijcie sobie jak Conte siedział na trybunach pół sezonu Alessio dawał radę. Kupić 2 skrzydłowych i zastępce Pirlo i kontynuować prace.

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2014, 21:10

Zizou_1989 pisze:. Przypomnijcie sobie jak Conte siedział na trybunach pół sezonu Alessio dawał radę. Kupić 2 skrzydłowych i zastępce Pirlo i kontynuować prace.
Jak mamy zachowac ciagłość i te cale 3-5-2 to juz lepiej niech przyjdzie Montella czy Laudrup z nowymi pomyslami i inną wizją gry.

/
@gucio
Naprawde wierzysz w Simeone? prędzej poszedłby trenować Inter niż Juve..

Zizou_1989

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2014, 21:12

jak bedą skrzydłowi do tego 3 5 2 to gra może inaczej wyglądać.

Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 26 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 12 maja 2014, 21:12

Przygotowałem specjalny awatar.

Conte nie może odejść. Nie wyobrażam sobie tej drużyny bez niego...
Ostatnio zmieniony 12 maja 2014, 21:24 przez Sila Spokoju, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 12 maja 2014, 21:13

Antonio "352" Conte może odejść. Primadonna jak już wspominaliście nie pamięta jak murem stał za nim zarząd, gdy był oskarżony i zawieszony. Z mistrzem Włoch nie wyszedł z grupy LM, nie awansował do finału LE, plus zachowuje się bardzo nie profesjonalnie, krytykując obecną kadrę i jednocześnie zarząd. Jak już pisaliście Nani, Sanchez/Candreva, Gabbiadini, Immobile, Berardi, Baselli i Lulic, czy np. Muru który jest dostępny za darmo powinni być gwarancją sukcesów. Szkoda tylko że nasz Antoś ma klapki na oczach i musi mieć konkretnych zawodników o konkretnych umiejętnościach. Można znów przytoczyć przykład Atletico, składu jakim dysponuję Diego, a sukcesami jakie osiągnął. W przypadku odejścia Conte musi być jednak gwarancja, że przyjdzie ktoś ogarnięty DD, czy Prandell(choć przedłużył kontrakt), a nie jakiś Mancini i reszta kandydatów.

Bazyliszek Dokładnie, kolejny rok z 352 to krok wstecz.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2014, 21:27

Widzę, że niektórzy tak bardzo nienawidzą tego 3-5-2, że uważają to ustawienie za przyczynę wszystkich plag egipskich i zapominają, że niekoniecznie to graficzne ustawienie decyduje o wizji futbolu. To jaka grafika będzie pojawiała się w studiu przedmeczowym jest na trzecim planie, ważniejsze są schematy i to, żeby przeciwko Benfice grającej w 9-tkę Juventini nie wyglądali przy rozegraniu, jakby mieli betonowe buty.

Tymczasem ponoć w Rai padło stwierdzenie, że nasze kierownictwo już intensywnie myśli nad następcami Conte i gra toczy się głównie pomiędzy Spallettim i Allegrim ['] ale ciężko mi tę informację zweryfikować.

Obrazek
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2014, 21:33

pumex pisze:Tymczasem ponoć w Rai padło stwierdzenie, że nasze kierownictwo już intensywnie myśli nad następcami Conte i gra toczy się głównie pomiędzy Spallettim i Allegrim ['] ale ciężko mi tę informację zweryfikować.
nie,nie! Błagam! Powiedz, że żartujesz...

Donnie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2014, 21:36

Załamał mnie dzisiejszy dzień. Jeszcze jak czytam o takich nazwiskach, jak Mancini...
Nie wyobrażam sobie teraz Juve bez Conte. Nie jestem zdania, że to wszystko wina zarządu, być może rzeczywiscie Antek ma trochę zbyt wygórowane wymagania, ale wiem jedno: chcę, żeby został.

Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2014, 21:44

gucio_juve pisze:Ja kandydaturę Simeone jednak bym mocno rozważył
Ja również, ale on sam raczej nie będzie nas w ogóle brał pod uwagę. Nawet jeśli z Atletico mało dobrego zostanie po sezonie, to sam Simeone z pewnością nie narzekałby na brak ofert.
pumex pisze:gra toczy się głównie pomiędzy Spallettim i Allegrim [']
W przypadku tego drugiego należy liczyć na kibiców, że zablokują coś podobnego. W innym przypadku brak słów... Identycznie z Mancinim, który od razu zniechęciłby pół zespołu z Tevezem na czele...
Sila Spokoju pisze:Przygotowałem specjalny awatar.
Nie wiem czy on płacze, czy robi od czasu do czasu, taki wyraz twarzy?
Zdun pisze:albo wzmocnienia na poziomie DI Marii lub Sancheza albo dziękuję.
Podobno ten pierwszy miał być całkiem nierealny, ale drugi jak najbardziej. Czy może jednak żaden.

Vanquish

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 12 maja 2014, 21:58

Alexinhio-10 pisze:Można znów przytoczyć przykład Atletico, składu jakim dysponuję Diego, a sukcesami jakie osiągnął.
Porto wygrało LM z Mourinho a później co? Liverpool wygrał w 2005 i później co? Deportivo to samo. I co? Wniosek taki, że raz do roku to i garbaty się wyprostuje, a tak na stałe w najlepszej czwórce 75% drużyn ma zawodników o klasę lub dwie lepszych niż średnia Juventusu. Że coś raz na dekadę się udało Atletico, to może oznaczać, że każdemu się uda, ale też niekoniecznie.
Ostatnio zmieniony 12 maja 2014, 21:59 przez Vanquish, łącznie zmieniany 1 raz.

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 12 maja 2014, 21:59

Lucas87 pisze:
Sila Spokoju pisze:Przygotowałem specjalny awatar.
Nie wiem czy on płacze, czy robi od czasu do czasu, taki wyraz twarzy?
To fotka z meczu z violą (4-2), podobno trochę się rozkleił...

Obrazek
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 maja 2014, 22:03

Kimi pisze:Porto wygrało LM z Mourinho a później co? Liverpool wygrał w 2005 i później co? Deportivo to samo. I co? Wniosek taki, że raz do roku to i garbaty się wyprostuje, a tak na stałe w najlepszej czwórce 75% drużyn ma zawodników o klasę lub dwie lepszych niż średnia Juventusu. Że coś raz na dekadę się udało Atletico, to może oznaczać, że każdemu się uda, ale też niekoniecznie.
:ok:

Wszystkim piszącym o tym, że "po co forsa, da się dojść do finału LM za grosze, jak BVB czy Atletico", proponuję wyskoczyć przez okno z piątego piętra. Raz jeden gość tak zrobił i nic mu się nie stało. Można? Można.

Natomiast piszącym że "forsa niczego nie gwarantuje, City ma kupę szmalu i nic nie może ugrać w CL" przypominam że jak ktoś ma pecha, to i w wiadrze się utopi.

Zablokowany