Premier League

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2015, 02:46

Według Zemana Del Piero dostał tonę koksu. Czy to prawda czy nie to na dobre wyszło :D

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2015, 07:33

Mów się, że Chelsea jest zainteresowana Isco (według dzienników miała zaproponować 28 mln euro), który miałby zastąpić Oscara.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 19 lipca 2015, 21:09

City kupiło Patricka Robertsa za Ł11mln i to jest ta chwila gdzie można pisać "drugi Lennon" ;] czy jak kto woli drugi Moses, drugi Sincleir etc... tutaj będzie to zrozumiałe

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Gelo65

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2015, 17:53

Ciekawe zestawienie kwot, jakie dostają angielskie kluby za reklamy na koszulkach:
http://www.sportingintelligence.com/201 ... 0m-200702/

Dla porównania nasza nowa umowa z fiatem gwarantuje nam przez kolejne 5 sezonów 17 mln € :roll:

Giovani

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2015, 18:05

Gelo65 pisze:Ciekawe zestawienie kwot, jakie dostają angielskie kluby za reklamy na koszulkach:

Dla porównania nasza nowa umowa z fiatem gwarantuje nam przez kolejne 5 sezonów 17 mln € :roll:
A kto w dzisiejszych czasach ogląda nudne jak flaki z olejem Serie A ? Jeśli mam do wyboru mecz jakichkolwiek drużyn Serie A (oprócz Juve) i ligi angielskiej, to zawsze wybiorę Premier League.

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2015, 20:35

dla jednych nudne bieganie w kółko bez sensu a dla innych taktyczne przesuwanie się całych formacji ;) jeden lubi thriller psychologiczny a drugi komedię o młodzieży w akademikach... wszystko jest rzeczą gustu i potrzeb wysyłanych przez mózg ;)

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Don Paolo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 lipca 2015, 22:00

Giovani pisze:
Gelo65 pisze:Ciekawe zestawienie kwot, jakie dostają angielskie kluby za reklamy na koszulkach:

A kto w dzisiejszych czasach ogląda nudne jak flaki z olejem Serie A ? Jeśli mam do wyboru mecz jakichkolwiek drużyn Serie A (oprócz Juve) i ligi angielskiej, to zawsze wybiorę Premier League.
Serie A ponownie druga pod względem wysokości zarobków ze sprzedaży praw telewizyjnych:
http://forzaitalianfootball.com/2015/06 ... hts-value/

PREMIER LEAGUE - €2.247 mld
SERIE A - €855.5 mln
LA LIGA - €760m mln
BUNDESLIGA - €579 mln
LIGUE 1 - €467 mln

Gdyby Serie A miała marketing na podobnym poziomie co Premier League to ta różnica byłaby naprawdę nieznaczna.

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lipca 2015, 16:55

na ciekawe zestawienie trafiłem - daty zatrudnienia wszystkich managerów w Anglii - wychodzi, ze poza Wengerem nikt nie pracuje obecnie w PL z jednym klubem dłużej niż 3 sezony... a tych jeszcze dwóch pracuje powyżej 2...
http://www.bbc.com/sport/0/football/33354184

ciekawe jak wygląda takie zestawienie dla Serie A oraz PD czy BL i czy ma to jakieś przełożenie na wyniki danej ligi w rozgrywkach europejskich...

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Mateuszello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lipca 2015, 17:33

Maly pisze:na ciekawe zestawienie trafiłem - daty zatrudnienia wszystkich managerów w Anglii - wychodzi, ze poza Wengerem nikt nie pracuje obecnie w PL z jednym klubem dłużej niż 3 sezony... a tych jeszcze dwóch pracuje powyżej 2...
http://www.bbc.com/sport/0/football/33354184

ciekawe jak wygląda takie zestawienie dla Serie A oraz PD czy BL i czy ma to jakieś przełożenie na wyniki danej ligi w rozgrywkach europejskich...
Myślę, że praca przez ponad 3 sezony to jednak rzadkość. Ja to widzę raczej pozytywnie(jeżeli dłuższa praca to trafniejsza decyzja) dla Premiership. Tylko 3 menadżerów(Leicerster, N'castle, Watford), którzy właśnie zaczęli pracę po minionym sezonie + Advocaat(Sunderland) pracujący od marca.
Myślę, że w Serie A staże są krótsze.

EDIT:
Juve(Allegri) - ponad rok pracy
Roma(Garcia) - ponad 2 lata pracy
Lazio(Pioli) - ponad rok pracy
Fiorentina(Sousa) - początek pracy
Napoli(Sarri) - początek pracy
Genoa(Gasperini) - ponad 2 lata pracy
Sampdoria(Zenga) - początek pracy
inter(Mancini) - ponad pół roku pracy
Torino(Ventura) - ponad 4 lata pracy
Milan(Mihajlović) - początek pracy
Palermo(Iacchi) - prawie 2 lata pracy
Sassuolo(Di Francesco) - ponad 2 lata pracy
Hellas(Mandrolini) - prawie 5 lat pracy
Chievo(Maran) - prawie rok pracy
Empoli(Giampolo) - początek pracy
Udinese(Colantuono) - początek pracy
Atalanta(Reja) - prawie pół roku pracy
Carpi(Castori) - ponad rok pracy
Frosinone(Stellone) - ponad 2 lata pracy

U nas tylko Mandrolini i Ventura pracują ponad 3 lata, a w Angli 4. sezon pracy zaczyna Rodegers i Groves(Bournemouth), trzeci sezon - Mourinho, Martinez, Pellegrini, Hughes.
Trenerzy w Serie A są wymieniani sporo częściej niż w Anglii.

-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie :?:
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą :?:
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 lipca 2015, 08:42

No cóż, w Anglii kręci się taka kasa, że tam wszyscy jakby bardziej zadowoleni, nawet jak nie mają zbyt dużo powodów.
Najdłużej pracujący Wenger wieki już nawet nie był drugi w lidze. W klubie, który co roku rzekomo celuje w mistrzostwo. Kilka dni temu znów zapowiedział, że walczą o mistrzostwo.
Zaczynający czwarty sezon Rodgers był siódmy, drugi i szósty. Odpadł z LM w grupie wygrywając aż jeden mecz 2:1 u siebie z Łudogorcem po karnym w doliczonym czasie gry. Nie wiem na co można liczyć zostawiając gościa na stołku.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2015, 16:33

W Arsenalu już w pierwszym meczu widać kontynuację myśli trenerskiej najdłużej urzędującego menadżera w Premier League. Z niecierpliwością wypatruję meczu Liverpoolu ze Stoke :D

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2015, 16:42

Ouh_yeah pisze:W Arsenalu już w pierwszym meczu widać kontynuację myśli trenerskiej najdłużej urzędującego menadżera w Premier League. Z niecierpliwością wypatruję meczu Liverpoolu ze Stoke :D
Ja też już zacieram rączki. O ile trochę przejadła mi się PL z tą swoją szybką grą, to trzeba przyznać, że tam nadal wszystko może się stać. Rzecz jasna obstawiam kompromitację Livków :smile:
Swoją drogą West Ham zagrał naprawdę fajny meczyk. Kapitalna gra defensywna z Naszym ex - Ogbonną + świetny Payet w duecie z szybkim Sakho. :bravo:

Obrazek
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2015, 17:02

Oł je co tu się podniecać, spójrz na wyjściową 11 Liverpoolu i wskaż mi jednego baardzo dobrego piłkarza. Nie ma tam takiego :prochno: Na siłę może Benteke. Liverpool to bardzo przeciętny zespół.

Milner, Ibe, Henderson, Clyne WTF ? :smile:

Obrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2015, 17:27

Racja. Jeśli chodzi o wyjściowe 11 (poparte grubą kasą) największe zaskoczenie dla mnie wczoraj Manchester United: Romero - Darmian, Smalling, Blind, Shaw - Schneiderlin, Carrick, Mata, Memphis, Young - Rooney

Mateuszello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2015, 19:19

Pomijając dzisiejszy mecz, bo ta myśli chodzi mi po głowie już od trzech miesięcy, to ktoś jest w stanie podać racjonalny argument dlaczego Wenger jeszcze jest menadżerem Arsenalu? Przez ostatnie pięć sezonów Kanonierzy jedynie wyszli z grupy LM. W tym czasie krążyli od trzeciego do czwartego miejsca. Ostatni rok to wyeliminowanie przez Monaco(najłatwiejszy rywal ze wszystkich możliwych) i 3. miejsce w tabeli(czyli to samo co przez ostanie 10 lat udaje się co 2/3 sezony).
Jedyne wytłumaczenie na taką sytuację znajduje w bardzo żałosnych ambicjach tego klubu. Na tej podstawie myślę, że przez najbliższe 10 lat celami zadowalającymi będzie teraz dla nich trzecie/drugie miejsce i może w końcu ćwierćfinał LM.

Juventus przez ostatnie 10 lat z Serie B awansował do finału Ligi Mistrzów.

Co Wenger musi zrobić, żeby stracił posadę?

-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie :?:
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą :?:
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero
ODPOWIEDZ