Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2013, 00:52

zahor pisze:
Buffalo pisze:Niby spoko, ale pierwszy do odstrzalu powinien isc Sebuś!
Jeżeli zachachmęcisz tak, że Galliani te dwanaście baniek zapłaci za krasnala, to będziesz moim guru. Ludzie, opamiętajcie się. Dostać tyle forsy za któregokolwiek z tej czwórki to jak wygrać na loterii. Do niedawna wydawało się że wyciągnięcie takiej kasy za dwójkę napastników wcale nie musi być łatwe, a tymczasem niektórzy narzekają że łysy Mikołaj, który zrobił nam megaprezent w sumie mógłby wziąć tego czy tamtego. Dać palec, a wezmą całą rękę.
Akurat tego kopiącego się po czole homunculusa ciężko będzie opchnąć. I tak stał się cud bo myślałem, że żaden z napastników nie odejdzie. Szkoda, że jeszcze Quag nie popłynie bo jest daremny i i tak nie powącha trawki w tym sezonie. Opchnęliśmy Matriego, który akurat wyglądał najlepiej z tej 4 osobowej grupki pod nazwą - Kalecy chłopcy. Limit szczęścia wykorzystany choć może jeszcze raz objawi się łaska pana i De Ceglie wyląduje na Wyspach :pray:

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2013, 00:54

Arbuzini pisze:Quag się zdrowo przyssał do koryta i już chyba do końca kontraktu nie uda nam się go sprzedać
Luuuudki, litości, ja rozumiem takie teksty w strone jakichś leszczy którzy sezony spędzali na trybunach, pożytek był z nich żaden a ponadto wetowali wszelkie możliwości transferu.
Ale w strone zawodników ktorzy bądź co bądź odgrywali dosyć istotne role w naszych dwóch poprzednich, mistrzowskich, sezonach? Wiadomo, że to raczej nie świadczy o ich sile, a o słabości naszego napadu, ale jednak jakiś tam szacunek do nich odczuwam bo za nic nie uważam żadnego z tej czwórki za typową pijawke w stylu, chociażby, Iaquinty. Ich transfery również bym przyjął z zadowoleniem, ale żeby od razu im cisnąć od gnid łąsych na kase..? No way.

ktoś tam pisze:"(...)oni sa chorzy na zwyciestwa"
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2013, 00:57

Dante93 pisze: Ich transfery również bym przyjął z zadowoleniem, ale żeby od razu im cisnąć od gnid łąsych na kase..? No way.
To jak inaczej wytłumaczyć to postępowanie? Facet nie ma absolutnie szans na grę. Kompletnie. Mimo to woli zostać. Ciekawe dlaczego? Jeśli Quag odejdzie w tym okienku to odtańczę taniec zwycięstwa i może jeszcze w jakimś rytuale zarżnę kozę.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2013, 01:03

Dante93 pisze:
Arbuzini pisze:Quag się zdrowo przyssał do koryta i już chyba do końca kontraktu nie uda nam się go sprzedać
ale żeby od razu im cisnąć od gnid łąsych na kase..? No way.
Eee... yyy... no to Ty napisałeś, a nie ja. Powiedzmy sobie szczerze, że przydatność sportowa takie zawodnika jak Quagarella jest dla Juventusu dość wątpliwa. Nie jest też ulubieńcem Conte (mało powiedziane) żeby ten wyśrubował z niego co tylko najlepsze. Z racji wieku i przebytej kontuzji nie ma też się co łudzić, że eksploduje i będzie grał jak choćby na początku przygody z Juve.

Na brak ofert na pewno nie narzekał, niektóre z nich wg prasy były całkiem ciekawe, a i tak wyraźnie nie ma się zamiaru nigdzie ruszać. Jego miłość do Juventusu jest dla mnie ewidentna.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2013, 07:24

Dajże spokój. Facet nigdy się nie ruszył poza Włochy i po 30tce miałby opuszczać najlepszą drużynę, w jakiej w życiu przyszło mu grać dla angielskiego chłopca do bicia albo zjednoczonych emiratów?

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2013, 09:29

Matri już w Mediolanie. Z jednej strony cieszy ten transfer (ze względów finansowych), z drugiej jednak Szalonookiemu najpewniej zabraknie czasu na kupno alternatywy dla Asy, a to dzięki cudakom, jak Padoin, Motta czy De Ceglie, których jakoś z Turynu Giuseppe pewnie zamierza odesłać.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2013, 09:33

Nie mam na chwilę obecną czasu przeglądać VS z jej ogromniastym forum i ogromniastym tematem dotyczącym mercato, ale... podobno coś się dzieje w sprawie Nainggolana. Takie info wyczytałem na juventuz.com. Źródłem jest Agresti. Pewnie chodzi o włączenie do negocjacji Marrone i wykupienie Belga w dealu łączonym z Luką. Nie wiem czy Cellino na to pójdzie, nie wiem na jakim etapie są rozmowy.

Może ktoś wyhaczył jakiegoś newsa w tej materii z innego źródła?

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2013, 09:40

annihilator1988 pisze:Matri już w Mediolanie. Z jednej strony cieszy ten transfer (ze względów finansowych)
Znając życie Matri będzie sobie lepiej radził w Milanie. Tam nie będzie miał tych wszystkich kretyńskich zadań taktycznych. Większa swoboda na pewno wyjdzie mu na dobre.

JuveFilip_8_

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2013, 09:54

Może by tak Kakę :D? Podobno chce odejść, jakaś promocja dwie godziny przed zamknięciem okienka i ryzykowny ale ciekawy transfer za nieduże pieniądze (cena/potencjał).

Pomysł całkowicie poranny...

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2013, 10:22

jakku1 pisze: Może ktoś wyhaczył jakiegoś newsa w tej materii z innego źródła?
Ja dziś czytałem, że żądają za niego... 18 milionów. W gotówce. Cellino jest nieugięty, nie chce też oddać Ibarbo czy Napoli Astoriego.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2013, 10:28

Sugeruję po prostu zerkać na newsy na JP, bo info o Nainggolanie przeleciało kilka dni temu okładki Tutto i Corriere, więc takie strasznie tajemne nie jest :D
http://www.juvepoland.com/news.php?id=26440
Różne źródła różnie podają, ale ogólnie chodzi o to, żeby podsunąć Cellino trochę naszej młodzieży i przekonać go do sprzedania Nainggolana na rozsądnych warunkach.

19

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2013, 10:54

http://www.acmilan.com.pl/news/Duze-zai ... erino-7028

Podobno interesujemy się Nocerino, jakby transfer miałby się zamknąć do 5mln to ja jestem za.

Buffalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2013, 11:04

Mega duze NIE dla Nocerino, nie dosc, ze bez formy, to pamietam jak sie cieszyl po golach Milanu w meczach z Juve...chyba najbardziej ze wszystkich piłkarzy.

Nie patrz na to ile mam postów, bo i tak wiem wiecej od Ciebie.
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2013, 11:09

Buffalo pisze:Mega duze NIE dla Nocerino, nie dosc, ze bez formy, to pamietam jak sie cieszyl po golach Milanu w meczach z Juve...chyba najbardziej ze wszystkich piłkarzy.
Juventus odpalił do bez żalu, mimo że pierwszy sezon w Serie A miał niezły. Nie dziwię się, że ma urazę do klubu.

Ja byłbym na nie z innego powodu - on nie pasuje do stylu Conte. Typowy przecinak. Akcje kombinacyjne czasem mu się zdarzają, ale lepszy od hmm... Padoina (?) chyba nie jest.

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
Boncol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2013, 11:15

Mnie z kolei ciekawi czemu wszyscy tak psioczą na Padoina. Gościa bym nie sprzedawał, bo jest naprawdę wszechstronny i zostawia serce na boisku i ma to przełożenie na mecze, bo nie przypominam sobie żeby jakieś spotkania spektakularnie zawalił. Wymienianie go jednym tchem razem z De Ceglie to dla niego straszny policzek. :wink:

Zablokowany