Mercato (LATO 2017)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 214 razy

Nieprzeczytany post 26 maja 2017, 20:42

Milan nieźle jest zdesperowany aby za wiecznego rezerwowego dawać taki hajs a do tego takie wynagrodzenie. Ale skoro chinole dają to ok, nie nasz kasa. Morata kojarzy mi się jako dobry joker, lubię go ale to nie materiał na zbawiciela. W Milanie będzie miał stale pole gry więc jest to dla niego do zaakceptowania choć po tej "miłości" do Juve to dziwie się, że ten kierunek wybrał.

Obrazek
RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 26 maja 2017, 22:32

Zarówno Agresti jak i Fabrizio Romano ze Sky podali, że spotkaliśmy się dziś z Pablo Sabbagiem, agentem m.in. Di Marii i Paredesa.

Klorel

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 maja 2017, 22:41

Paredes ostatnio udzielił wywiadu, że dwa razy odrzucił zaloty Juve - w lato i zimę. Z info spotkałem się kilka dni temu na asroma.pl

http://www.forum.juvepoland.com/viewtopic.php?t=25767

Naklejki, wlepki, plakaty, szablony do malowania, tablice - zapraszam :)
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 49 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 26 maja 2017, 22:42

RICTOR pisze:Zarówno Agresti jak i Fabrizio Romano ze Sky podali, że spotkaliśmy się dziś z Pablo Sabbagiem, agentem m.in. Di Marii i Paredesa.
Paredes ostatnio potwierdził to, że w ostatnich dwóch okienkach był blisko Juve jednak wolał został i wygrywać coś z Roma ( jakkolwiek to brzmi :rotfl: ). Czyżby do trzech razy sztuka? Allegri jest podobno zwolennikiem jego talentu. Ja osobiście również. O Di Marii nice chce słuchać. Jestem stanowczo na nie.

RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 maja 2017, 22:48

Wiem. Agresti sam ten wywiad robił. Pisał później na VS, że Paredes wywarł na nim wrażenie ogarniętego, inteligentnego chłopaka.

Teraz zdaje się i Agresti i Sky wspominają Di Marię jako jedną z opcji naszego mercato :think:

Klorel

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 maja 2017, 22:51

A co więcej słychać na forum? i JMercato? (czy jak oni się tam nazywali)

http://www.forum.juvepoland.com/viewtopic.php?t=25767

Naklejki, wlepki, plakaty, szablony do malowania, tablice - zapraszam :)
RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 maja 2017, 22:57

Na VS raczej nic nowego. Schick - jesteśmy faworytem. Keita - jesteśmy faworytem. Strootman to realne nazwisko. Iniesta też realne nazwisko chociaż bardziej za darmo po kolejnym sezonie. De Sciglio gorące nazwisko. Różne źródła się "ścierają" do do Tolisso, jedni mówią, że go chcemy, inni, że odpuściliśmy.

JMercato za to ja osobiście nie śledzę.

Ahaa. Agresti pisał kilka dni temu, że chcemy tego Mereta (my go w sumie od kilkunastu miesięcy chcemy) i spróbujemy go kupić, ale co do Neto mimo, że Napoli coś się tam dowiadywało to nic konkretnego się nie dzieje.

Edit: Ten Sabbag to jest agent Paredesa i osoba bardzo bliska środowiska Di Marii. Agresti w TV (podejrzewam, że Top Planet): Paratici rozmawiał w sprawie Paredesa i prawdopodobnie zaczerpnął informacji na temat sytuacji Di Marii + Agresti powiedział, że naprawdę wierzy w Di Marię.

Edit 2: Agresti wypowiadał się w Top Calcio. Oprócz powyższego jeszcze:
- odpuściliśmy Tolisso;
- jeśli chodzi o Keitę to jesteśmy na ogromnym prowadzeniu;
- Schicka powinniśmy podpisać, sam piłkarz chce się wydostać z Sampy;
- bardziej niż Strootmana preferowalibyśmy Paredesa.

Edit 3: Pośrednio nas dotyczące. Od Sky: Lazio chce Boriniego w miejsce odchodzącego Keity.

ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2017, 11:31

Trzy rzeczy z tt:

1. W najblizszym czasie bedziemy rozmawiac z Viola. Startujemy od 40 mln. Moze pekna, bo Berna nie przedluza mimo dobrej umowy na stole.

2. Placimy klauzule za Schicka. Sampa chce go pozniej na wypozyczenie, ale Juve widzi pilkarza jak najszybciej w skladzie.

3. Paredes jest tym, ktory nas interesuje najbardziej jako wzmocnienie pomocy. Allegri lubi pomocnikow grajacych pilka, a o Argentynczyka zabiegalismy juz w zeszle lato i w zimie. Nie powinna to byc tez tak droga operacja jak Toliiso czy Fabinho.

La fidanzata d'Italia
Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

Nieprzeczytany post 27 maja 2017, 11:34

A o tym Paradesie jest ktoś w stanie cokolwiek powiedzieć? Bo ja w sumie nie przypatrzyłem się mu i jego grze.

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 27 maja 2017, 11:52

Niech ktos przypomni czy ograniczenie transferów spoza UE dotyczy samych transferów czy zgłoszenia do rozgrywek, ergo czy Bantancur zablokował nam już jedno miejsce? A może cos się zmieniło w zasadach?

calma calma
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2017, 12:23

Pluto pisze:Niech ktos przypomni czy ograniczenie transferów spoza UE dotyczy samych transferów czy zgłoszenia do rozgrywek, ergo czy Bantancur zablokował nam już jedno miejsce? A może cos się zmieniło w zasadach?
Zostało nam jeszcze jedno miejsce na gracza spoza Unii. Wszyscy, którzy nas interesują poza Costą są do sprowadzenia i nie trzeba się martwic o limit.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 47 razy
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 27 maja 2017, 12:26

Mimo tego że gramy tylko dwoma środkowymi pomocnikami, to potrzebujemy kogoś klasowego jak Tolisso, Fabinho, czy nawet Savic, a nie Paredes... Co do Berny to marzy mi się w końcu jakiś włoski ofensywny, młody zawodnik. Wolę go niż Coste (mimo doświadczenia brazola). Federico wydaje mi się że ma większe możliwości i kreatywność niż Costa.

wloskiFabinho, choć o nim duzo się nie mówi.

wilins

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 maja 2017, 12:28

Zostało nam jeszcze jedno miejsce na gracza spoza Unii. Wszyscy, którzy nas interesują poza Costą są do sprowadzenia i nie trzeba się martwic o limit.
Costa ma portugalski paszport więc w jego przypadku limit też nie jest ważny. Co raz trudniej trafić na piłkarza na takim poziomie, który nie ma europejskiego paszportu.

szymken

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 maja 2017, 12:35

L’Equipe podaje, że Juve chce Lemara, zainteresowani są też Tottenham i Atletico. O wiele bardziej mi pasuje ten gracz, niż Bernardo Silva za jakieś chore pieniądze.

Biały Wilk

Madridista
Madridista

Nieprzeczytany post 27 maja 2017, 13:28

Lemar świetny grajek. Moim zdaniem to właśnie on razem z Mbappe i Bakayoko najbardziej stanowili o sile Monaco w tym sezonie.

Zablokowany