Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Edgar Hesh

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 czerwca 2014, 17:00

AdiJuve pisze:Coś mi się widzi,że Marotta z Conte zrezygnowali Sancheza a chcą na skrzydłach zaryzykować i ściągnąć młodych zdolnych graczy, jest Coman, duża szansa,że przyjdzie Iturbe, do tego tak naprawdę nigdzie nie było oficjalnej wiadomości,że Berardi zostaje w Sassuolo, także być może chcą mocno odmłodzić skrzydła:) Ale dalej marzę,żeby Marotta zwrócił swe oczy na Holandię i sięgnął po Depaya, to byłby super transfer, potencjał podobny do Mertensa a może ciut lepszy, to byłby super transfer:)
To by była dobra opcja, powinni zaryzykować i dać szanse młodym(perspektywicznym) zawodnikom. Takim, którzy bazują na szybkości, potrafią się urwać na skrzydle i zrobić przewagę. Daliśmy szanse Pogbie i widać tego efekty więc może faktycznie coś jest na rzeczy. Zresztą Antek wie że nie stać nas na wydawanie po 30-40 baniek za playera a więc co on innego może wymyśleć 8)

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 24 czerwca 2014, 21:22

Można już podsumować występ Immobile na turnieju w Brazylii: fatalne (łącznie) 88 minut przeciwko Anglii i Urugwajowi. Jeśli nie chciał u nas grać, to bardzo dobrze, że sprzedaliśmy go przed Mundialem, a nie po, bo może Borussia zastanowiłaby się 2 razy przed wydaniem na niego 20 mln. Nie mówię, że to słaby napastnik i jeden (zwłaszcza pierwszy w jego karierze) słaby turniej przekreśla jego wielką międzynarodową karier, ale marketingowo na pewno stracił.

marioz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2014, 18:31

Juve i Sasuollo ustaliły warunki wykupu połówek Berardiego i Zazy.
Otóż jeśli będziemy chcieli wyciągnąć tego pierwszego to będziemy musieli liczyć się z wydatkiem 15 mln €.
Nie wiem na ile te kwoty są prawdziwe, ale wydają się bardzo duże:/

Di Marzio donosi też, że mamy przewagę nad Milanem w negocjacjach w sprawie Iturbe. Chłopak chce zagrać w LM.

Bez popity! :O
Urbi27

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2014, 18:56

Berardi to ciekawie zapowiadający się zawodnik, ale 15 mln za połówkę karty to jest jakiś żart. Rozumiem, że tego tak nie można przeliczać, ale nikt o zdrowych zmysłach nie powie, że ten gość jest wart 30 mln euro...

Coraz mniej realna wydaje się możliwość sprowadzenia Sancheza. Arsenal i United wyrażają poważne zainteresowanie, a nie da się ukryć, że Juventus to nie ta sama półka finansowo-sportowa, więc trudno mi uwierzyć, aby Chilijczyk zdecydował się na przyjście do Turynu. Przede wszystkim, jeżeli Barca nie sprowadzi żadnego konkurenta dla Alexisa to ten może ze spokojnie grać tam także w następnym sezonie.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2014, 19:04

W sumie Sassuolo chce zarobić, na pierwszej połówce nie zarobili nic tylko dostali Marronne także teraz cena jest duża. W sumie jeżeli za Iturbe Hellas woła prawie 30 baniek, to nie widzę przeszkód by za Berardiego Sassuolo chciało połowę tej kwoty:)

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2014, 19:08

marioz pisze: Otóż jeśli będziemy chcieli wyciągnąć tego pierwszego to będziemy musieli liczyć się z wydatkiem 15 mln €.
Jakieś źródło, coś? Gdyby Juventus w tym roku zamierzał kupić Berardiego, to by go po prostu sprowadził, koniec, kropka. Sugerujesz że Sassuolo już teraz ustaliło cenę wykupu za rok?

marioz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2014, 19:23

Jest informacja na stronie di Marzio.

http://gianlucadimarzio.com/en/calciome ... d-berardi/

Gdzieś się tam przewijała informacja że sam zawodnik nie chciał do nas przyjść w tym sezonie, a także że Sassuolo chce go zatrzymać.

Nie potrafię odpowiedzieć na ile wiarygodne są te informacje. Od jakiegoś sezonu, czy dwóch facet ma jednak wysoką skuteczność.

Bez popity! :O
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2014, 19:27

Ok, dzięki, ale w dalszym ciągu kupy się to nie trzyma. Jeżeli żaden z panów niczego nie podpisze, a najpewniej tak będzie, to te ustalenia nie są warte funta kłaków i nie mają najmniejszego sensu. Nie mogę oprzeć się wrażeniu że ostatnimi czasy nawet uznani eksperci od transferów strzelają ślepakami w kwestii mercato Juventusu.
Antek666 pisze: Oj zahor, zahor znowu się błaźnisz :P
To opinia Olivera Kahna, czy też 80% kibiców? A może 80% Szwajcarów i Austriaków?
Ostatnio zmieniony 25 czerwca 2014, 19:32 przez zahor, łącznie zmieniany 1 raz.

Antek666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2014, 19:28

zahor pisze:
marioz pisze: Otóż jeśli będziemy chcieli wyciągnąć tego pierwszego to będziemy musieli liczyć się z wydatkiem 15 mln €.
Jakieś źródło, coś? Gdyby Juventus w tym roku zamierzał kupić Berardiego, to by go po prostu sprowadził, koniec, kropka. Sugerujesz że Sassuolo już teraz ustaliło cenę wykupu za rok?
Oj zahor, zahor znowu się błaźnisz :P
marioz pisze:Nie wiem na ile te kwoty są prawdziwe, ale wydają się bardzo duże:/
No mi też wydają się to spore sumy. Chociaż jak taki Matri kosztowal milanistów 12mln.. :wink:
zahor pisze:To opinia Olivera Kahna, czy też 80% kibiców? A może 80% Szwajcarów i Austriaków?
Nieźle, się nawet uśmiechnąłem czytając to :) Opinia moja, bo jakbyś nie zauważył te jednak u mnie przeważają.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2014, 22:34

Dla mnie również to jest trochę nielogiczne, choć to nie znaczy, że nie wierzę w informacje Di Marzio. W takim wypadku nie bardzo wiem, na kiego grzyba kupiliśmy w przeszłości połowę karty Berardiego? Chyba tylko po to, żeby posłużyła ona za swoiste prawo pierwokupu, skoro drugi raz z rzędu za darmo wypożyczamy zawodnika, a po tym okresie i tak będziemy musieli wysupłać na niego konkretny hajs :doh: Śmierdzi mi to trochę zwykłą chęcią zarobienia na wcześniej pozyskanej części praw do Berardiego - casus Immobile.

...zwłaszcza, jeśli zainwestujemy pieniądz w Iturbe, który w wielu aspektach jest kopią Berardiego - obaj są młodzi, lewonożni i preferują prawą stronę ataku. Berardi ma większe inklinacje do gry na środku poprzez lepszą budowę i skuteczność pod bramką, zaś Iturbe jest bardziej dynamiczny, co nie zmienia faktu, że trudno uwierzyć w obu w barwach Juve.

Jeszcze coś dla tych, co lubią fapać nad zawodnikami, których na oczy nie wiedzieli w akcji ->

Obrazek
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2014, 22:53

pumex pisze:Dla mnie również to jest trochę nielogiczne, choć to nie znaczy, że nie wierzę w informacje Di Marzio. W takim wypadku nie bardzo wiem, na kiego grzyba kupiliśmy w przeszłości połowę karty Berardiego? Chyba tylko po to, żeby posłużyła ona za swoiste prawo pierwokupu, skoro drugi raz z rzędu za darmo wypożyczamy zawodnika, a po tym okresie i tak będziemy musieli wysupłać na niego konkretny hajs :doh: Śmierdzi mi to trochę zwykłą chęcią zarobienia na wcześniej pozyskanej części praw do Berardiego - casus Immobile.

...zwłaszcza, jeśli zainwestujemy pieniądz w Iturbe, który w wielu aspektach jest kopią Berardiego - obaj są młodzi, lewonożni i preferują prawą stronę ataku. Berardi ma większe inklinacje do gry na środku poprzez lepszą budowę i skuteczność pod bramką, zaś Iturbe jest bardziej dynamiczny, co nie zmienia faktu, że trudno uwierzyć w obu w barwach Juve.

Jeszcze coś dla tych, co lubią fapać nad zawodnikami, których na oczy nie wiedzieli w akcji ->
Zauważ,ze Sassuolo za pierwszą połówkę Berardiego dostało połówkę Marrone, czyli de facto Juventus nie wydał ani grosza, teraz zapłacili 7,5mln za połówkę Zazy, także cena 15mln za połówkę Berardiego wcale nie jest aż tak wygórowana, a przecież nie jest powiedziane,że Juve zapłaci całą tą kwotę, równie dobrze może kogoś oddać w rozliczeniu. Skoro Hellas chce ok 30 baniek za Iturbe, to cena Berardiego nie dziwi. Trzeba też wziąć pod uwagę,że Sassuolo chce zarobić, dobrze,że Marotta ustala ceny wykupu, bo potem może być problem, jak Berardi powtórzy taki sezon, to te 15mln to będzie promocja, a jak nie to zapewne w Juve nie zagra. Na razie to w tym dealu z Sassuolo to Juventus zarabia kasę i to się Marotcie chwali.
Oczywiście jeszcze nie jest powiedziane,ze to wszystko prawda, bo żadnego oficjalnego info nie było.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2014, 23:10

Do Sassuolo ma tez isc Peluso. Za 4m. Podobno ten transfer jest blisko.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2014, 23:12

Nie chce mi się lecieć i sprawdzać stron, więc może podam info, które jest już przytoczono: Di Marzio : Juve and Iturbe have reached an agreement . Skąd ja to znam... :prochno: Koniec końców i tak jest ####, dupa i kupa kamieni. No i facet ma wypytywać Toniego o Conte i Juventus. Takie małe smaczki mają wpływ na kierunek młodych zawodników.
Szalonooki może przejechać się na swoim cwaniactwie, którym chciał się wykazać przy ewentualnym transferze Moraty
Ostatnio zmieniony 25 czerwca 2014, 23:34 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 1 raz.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
*Birdman*

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2014, 23:22

A ja mam pytanie odnośnie argentyńskiego pomocnika Marcosa Rojo, widziałem jakieś informacje odnośnie naszego zainteresowania nim, ktoś widział jakies info na ten temat ?
Ostatnio zmieniony 25 czerwca 2014, 23:25 przez *Birdman*, łącznie zmieniany 1 raz.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 czerwca 2014, 23:22

jakku1 pisze:Do Sassuolo ma tez isc Peluso. Za 4m. Podobno ten transfer jest blisko.
Wreszcie jakieś dobre info :ok:

Ta sytuacja z Berardim to jakiś żart... :doh:

Zablokowany