Mercato (2012-2014)
Piekielnie się napaliłem na nierealną transakcję połówki Marrone i Beltrame + dopłata = Nainggolan. Trochę optymizmu dodaje wczorajsza wypowiedź Marotty, w której potwierdził odejście Marrone. Za dwóch młodych (o ile o Luce można tak powiedzieć) dostajemy wtedy bardzo, bardzo kompetentnego rezerwowego. Win-win-win-win. Marrone ma 2 lata w fajnym klubie na ogranie się. Cagliari dostaje niezłego następcę. Nainggolan jest wreszcie w lepszym klubie. Juve ma kompetentnego rezerwowego.
Sytuacja w pomocy przypominałaby tę w obronie. Na 3 miejsca byłoby 2 silnych rezerwowych (Caceres, Ogbonna oraz Pogba i Nainggolan) i jeden zapchajdziura, mogący też grać na innych pozycjach (Peluso oraz Padoin).

Sytuacja w pomocy przypominałaby tę w obronie. Na 3 miejsca byłoby 2 silnych rezerwowych (Caceres, Ogbonna oraz Pogba i Nainggolan) i jeden zapchajdziura, mogący też grać na innych pozycjach (Peluso oraz Padoin).
- pan Zambrotta
 - Juventino

ten Caceres ma tak silną pozycję w defensywie, że przyrósł mu już chyba kuper do ławki, a w sparingach przedsezonowych Conte wolał już nawet testować Lichego w trójce stoperów niż stawiać na Martina. Niedługo motta będzie miał więcej łask niż urus. Peluso i Ogbonna przyszli pełnić rolę, jaką miał pełnić Caceres - pierwszy do wejścia na boisko. Okazuje się, że Conte najwyraźniej nie ma pomysłu, co zrobić z Martinem.alina pisze:Sytuacja w pomocy przypominałaby tę w obronie. Na 3 miejsca byłoby 2 silnych rezerwowych (Caceres, Ogbonna oraz Pogba i Nainggolan) i jeden zapchajdziura, mogący też grać na innych pozycjach (Peluso oraz Padoin).
- Lucas87
 - Juventino

Ale ja nie wiem czy jest sens pozbywania się graczy młodych, aby pozyskiwać kompetentnych rezerwowych. Mamy ich całkiem sporo w swojej kadrze. Ponadto w tym merato przez 5 dni nie spodziewałbym się już żadnej sensacji. Marotta wyraźnie zaznaczył już po transferze Angelo, że tegoroczne mercato uważa za zakończone- i skupi się tylko na sprzedażach. To stwierdzenie nie było raczej zagrywką dla zmyłki z jego strony. Sam Nainggolan gracz spoko - nic do niego nie mam. Ale czy dałoby radę mieć z niego pożytek gdzie indziej niż na środku pomocy 

Wiem walka na trzech frontach, ale za dużo- to również nie zdrowo.

SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
						- @D@$
 - Juventino

@alina - ja tam się na tego Nain...costam nie napalam. Ani specjalnie potrzebny, ani wart swojej ceny, jeszcze mnie wkurzał w zeszłym sezonie jak fikał po któryms meczu.
@PZ - Caceres wrócił później, podobnie jak reprezentanci Włoch po PK. Dlatego Lichy grał nie na swojej pozycji, szanse dostawał Motta itp.

@PZ - Caceres wrócił później, podobnie jak reprezentanci Włoch po PK. Dlatego Lichy grał nie na swojej pozycji, szanse dostawał Motta itp.
- pan Zambrotta
 - Juventino

wydawało mi się, że wtedy caceres już był, no ok. Ale warto zauważyć fakt, że Caceres miał być już pierwszym do zmiany Chielliniego/Asy -> przyszedł Peluso. Martin miał być pierwszym do zmiany Barzagliego -> przychodzi Ogbonna. W środku obrony w tamtym sezonie grał Marrone, na prawej Conte testuje Islę. Gdzie ma grać ten "mocny rezerwowy" Caceres? Dla mnie jest ewenementem to, że jeszcze go nie sprzedaliśmy.@D@$ pisze:@PZ - Caceres wrócił później, podobnie jak reprezentanci Włoch po PK. Dlatego Lichy grał nie na swojej pozycji, szanse dostawał Motta itp.
- squinter
 - Juventino

wydaje mi sie jednak, ze Peluso jest przede wszystkim zmiennikiem dla Asy, Ogbonna dla Chielliniego, a Caceres dla Barzy.pan Zambrotta pisze:wydawało mi się, że wtedy caceres już był, no ok. Ale warto zauważyć fakt, że Caceres miał być już pierwszym do zmiany Chielliniego/Asy -> przyszedł Peluso. Martin miał być pierwszym do zmiany Barzagliego -> przychodzi Ogbonna. W środku obrony w tamtym sezonie grał Marrone, na prawej Conte testuje Islę. Gdzie ma grać ten "mocny rezerwowy" Caceres? Dla mnie jest ewenementem to, że jeszcze go nie sprzedaliśmy.@D@$ pisze:@PZ - Caceres wrócił później, podobnie jak reprezentanci Włoch po PK. Dlatego Lichy grał nie na swojej pozycji, szanse dostawał Motta itp.
- Kucharius1
 - Juventino

Albo mi się zdaje albo Martin jeszcze w ten czas nie był w kadrze, bo wrócił z pucharu konfederacji.pan Zambrotta pisze:ten Caceres ma tak silną pozycję w defensywie, że przyrósł mu już chyba kuper do ławki, a w sparingach przedsezonowych Conte wolał już nawet testować Lichego w trójce stoperów niż stawiać na Martina. Niedługo motta będzie miał więcej łask niż urus. Peluso i Ogbonna przyszli pełnić rolę, jaką miał pełnić Caceres - pierwszy do wejścia na boisko. Okazuje się, że Conte najwyraźniej nie ma pomysłu, co zrobić z Martinem.alina pisze:Sytuacja w pomocy przypominałaby tę w obronie. Na 3 miejsca byłoby 2 silnych rezerwowych (Caceres, Ogbonna oraz Pogba i Nainggolan) i jeden zapchajdziura, mogący też grać na innych pozycjach (Peluso oraz Padoin).
Rossi ponoć leci do Hiszpanii, a Boakye może się dogadać z Chievo.
Licht grał, bo Martin był na Pucharze Konfederacji, co napisali przedmówcy. Ale tak, Caceres cieszy się dziwnie dużym szacunkiem na forum w stosunku do tego, co pokazuje na boisku. Zastanawia mnie skąd Ci się wzięło, że miał grać za Chielliniego lub Asę. Jak przychodził to nie graliśmy jeszcze 3-5-2, to raz. Dwa - jak wypadał Chiellini to Barzagliego przesuwano na lewo. Martin grywa na lewej tylko w reprezentacji.pan Zambrotta pisze:ten Caceres ma tak silną pozycję w defensywie, że przyrósł mu już chyba kuper do ławki, a w sparingach przedsezonowych Conte wolał już nawet testować Lichego w trójce stoperów niż stawiać na Martina. Niedługo motta będzie miał więcej łask niż urus. Peluso i Ogbonna przyszli pełnić rolę, jaką miał pełnić Caceres - pierwszy do wejścia na boisko. Okazuje się, że Conte najwyraźniej nie ma pomysłu, co zrobić z Martinem.alina pisze:Sytuacja w pomocy przypominałaby tę w obronie. Na 3 miejsca byłoby 2 silnych rezerwowych (Caceres, Ogbonna oraz Pogba i Nainggolan) i jeden zapchajdziura, mogący też grać na innych pozycjach (Peluso oraz Padoin).
Dla mnie to dość jasne. Conte nie lubi Caceresa na lewej, a Barzagli grał praktycznie cały czas.
Przecież Conte własnie zrobił to, co tak odradzasz. Kupił sobie Ogbonnę (kompetentny rez.), żeby zastąpić młodziaka. Nikt tez nie mówi, że Marrone odejdzie w całości. Pewnie sprzedają połówkę. Zawsze też można sobie zapewnić prawo kontrwykupu.Lucas87 pisze:Ale ja nie wiem czy jest sens pozbywania się graczy młodych, aby pozyskiwać kompetentnych rezerwowych. Mamy ich całkiem sporo w swojej kadrze. Ponadto w tym merato przez 5 dni nie spodziewałbym się już żadnej sensacji. Marotta wyraźnie zaznaczył już po transferze Angelo, że tegoroczne mercato uważa za zakończone- i skupi się tylko na sprzedażach. To stwierdzenie nie było raczej zagrywką dla zmyłki z jego strony. Sam Nainggolan gracz spoko - nic do niego nie mam. Ale czy dałoby radę mieć z niego pożytek gdzie indziej niż na środku pomocy![]()
- Vincitore
 - Juventino

A ile meczów Cagliari oglądałeś w poprzednim sezonie? Bo ja Nainggolana obserwuję od początku jego przygody w Italii i uważam, że to zawodnik idealnie pasujący do Juventusu. Raz, że kapitalnie wpasowałby się w wymagania Conte, a dwa byłby świetnym uzupełnieniem naszego środka pola. 20 milionów to oczywiście przesada, podejrzewam, że Marotta wyciągnąłby go za kwotę analogiczną do tej za Ogbonnę, a i pewnie na jakieś raty i połówki mógłby to rozbić.@D@$ pisze:@alina - ja tam się na tego Nain...costam nie napalam. Ani specjalnie potrzebny, ani wart swojej ceny, jeszcze mnie wkurzał w zeszłym sezonie jak fikał po któryms meczu.
Natomiast The Sun informuje, że złożyliśmy oficjalną ofertę za Naniego - 13 mln, a sam piłkarz ma zarabiać 2,5 mln/rok przez 4 lata. Jestem sceptycznie nastawiony, ale od połowy lipca mamy posuchę jeżeli chodzi o mercato, więc jeszcze jeden transfer chętnie bym przyjął.
- evilboy
 - Juventino

Chodziło o ilość, nie o jakość wymienionych zawodników. 8 skrzydłowych na 2 miejsca w składzie to ciut za dużo, nie uważasz?FalsoVero pisze:No raczejSonGopik pisze:Jasne, już to widzę jak sprowadzamy Naniego mając w składzie De Ceglie, Peluso, Islę, Asamoah, Lichtsteinera, Pepe i Padoina.![]()
"Un cavaliere non lascia mai una signora." 
Alex Del Piero
						Alex Del Piero
- jarmel
 - Juventino

Nie wiem, ja nie oglądam meczów Cagliari ( :shock: ), ale co Ty chcesz uzuepłniać w naszym środku pola? Już teraz mamy komplet, jeden ze świetnych graczy będzie musiał siedzieć na ławie i pewnie nie będzie z tego powodu specjalnie zadowolony. Gdzie tam miejsce dla tego łysego?Vincitore pisze:Bo ja Nainggolana obserwuję od początku jego przygody w Italii i uważam, że to zawodnik idealnie pasujący do Juventusu. Raz, że kapitalnie wpasowałby się w wymagania Conte, a dwa byłby świetnym uzupełnieniem naszego środka pola.@D@$ pisze:@alina - ja tam się na tego Nain...costam nie napalam. Ani specjalnie potrzebny, ani wart swojej ceny, jeszcze mnie wkurzał w zeszłym sezonie jak fikał po któryms meczu.
Zresztą moim zdaniem jeśli rzeczywiście byłby taki dobry jak to przedstawia się u nas na forum to już dawno zgarnąłby go lepszy zespół.
					Ostatnio zmieniony 27 sierpnia 2013, 17:11 przez jarmel, łącznie zmieniany 1 raz.

#AllegriOut
						- Osgiliath
 - Juventino

W związku z tym, że Zuniga miast w stronę przejścia do Juventusu znowu zaczął patrzeć ku kwestii podpisania nowego kontraktu z napoli, my mamy zacząć robić podchody pod Bastę z Udine.
-
Traktuję ruch z Udine jako plotke, bo niby po co nam 29 latek za 8 mln, który gra na prawej, gdzie i tak jest tłok? Z Zuniga za to mogłoby być już pozamiatane bo z tego zrobiła się telenowela, bo raczej ani my nim desperackiego zainteresowania nie przejawiamy, a z podejściem ssc wiadomo...
http://www.seriea.pl/index.php?dzial=ak ... kul=257199
http://www.football-italia.net/38835/ju ... basta-move
---
Ku poprawie nastrojów warto wspomnieć, iż rozeszła się plota jakoby Galliani - w przypadku awansu kosztem PSV - w ramach nagrody za dodatkowe fundusze i awans do LM miał drużynie, miastu i kibicom sprezentować Matriego.
-
Nie muszę mówić jaką nieopisaną euforie wzbudził ten fakt u kibiców diavoli...
----
Tydzień temu przypuszczałbym, że nasz zastój w mercato po sprowadzeniu naszej nowej trójki wynika z faktu, że szykujemy coś na koniec. Obecnie jednak stwierdzam, że Beppe chyba fest zajęty jest desperackimi próbami sprzedaży Q/Matriego/DC/Padoina(?)/Marrone, by myśleć o zakupach.
Tym samym chyba fest ściskamy pasa na następny rok, bo teraz wątpię, by wpadł ktoś na LWB, a za rok trzeba by się przymierzać ponownie do tej pozycji, nie mówiąc o następcy Pirlo, który swoje kosztować będzie... (nie narzekam na kwotę i jakość zakupów, bo szybko licząc za około 40 (chyba) mln porobiliśmy zakupów > Tevez, Ogbonna, połówka Asy, Peluso )

-
Traktuję ruch z Udine jako plotke, bo niby po co nam 29 latek za 8 mln, który gra na prawej, gdzie i tak jest tłok? Z Zuniga za to mogłoby być już pozamiatane bo z tego zrobiła się telenowela, bo raczej ani my nim desperackiego zainteresowania nie przejawiamy, a z podejściem ssc wiadomo...
http://www.seriea.pl/index.php?dzial=ak ... kul=257199
http://www.football-italia.net/38835/ju ... basta-move
---
Ku poprawie nastrojów warto wspomnieć, iż rozeszła się plota jakoby Galliani - w przypadku awansu kosztem PSV - w ramach nagrody za dodatkowe fundusze i awans do LM miał drużynie, miastu i kibicom sprezentować Matriego.
-
Nie muszę mówić jaką nieopisaną euforie wzbudził ten fakt u kibiców diavoli...
----
Tydzień temu przypuszczałbym, że nasz zastój w mercato po sprowadzeniu naszej nowej trójki wynika z faktu, że szykujemy coś na koniec. Obecnie jednak stwierdzam, że Beppe chyba fest zajęty jest desperackimi próbami sprzedaży Q/Matriego/DC/Padoina(?)/Marrone, by myśleć o zakupach.
Tym samym chyba fest ściskamy pasa na następny rok, bo teraz wątpię, by wpadł ktoś na LWB, a za rok trzeba by się przymierzać ponownie do tej pozycji, nie mówiąc o następcy Pirlo, który swoje kosztować będzie... (nie narzekam na kwotę i jakość zakupów, bo szybko licząc za około 40 (chyba) mln porobiliśmy zakupów > Tevez, Ogbonna, połówka Asy, Peluso )
- pumex
 - Juventino

Dusan Basta? <ziew> Słaaaaby...
Jarać się Nainggolanem, który przez Cellino wyceniany jest na min. 15 baniek? To nie w moim stylu

Na taki transfer nie ma co liczyć, nie bujajmy w obłokach, chociaż wczoraj czytałem na którymś włoskim portalu, że niby odejście Naniego z MU jest już przesądzone, a cena za napastnika ustalona - 13 mln ojro.Sila Spokoju pisze: Coś się znowu przebąkuje na temat Naniego. Na forzaitalianfootball wyczytałem, że Portugalczyk może zasilić szeregi Juve, a podobno i sam Conte chcę Naniego.
Jarać się Nainggolanem, który przez Cellino wyceniany jest na min. 15 baniek? To nie w moim stylu