Mercato (2012-2014)
- deszczowy
 - Juventino

Z ogłoszeń parafialnych:
- Quag zaakceptował podobno ofertę West Hamu, ale Juve staje okoniem, bo oni chcą go wypożyczyć z prawem pierwokupu,
- Juve i Sunderland doszły do wstepnego porozumienia a propos DC.
Trzymajmy kciuki!

- Quag zaakceptował podobno ofertę West Hamu, ale Juve staje okoniem, bo oni chcą go wypożyczyć z prawem pierwokupu,
Trzymajmy kciuki!
- zahor
 - Juventino

W mojej wypowiedzi rozpatrywałem różne możliwości - jedna z nich to taka, że Juventus w dalszym ciągu będzie personalnie poza pierwszą trójką czy czwórką w Europie. Czy to naprawdę jest jakieś science-fiction, brzmi absurdalnie? Postawisz każde pieniądze na to, że jak trafimy na Real, to wcale nie okażemy się gorsi? Dasz sobie uciąć rękę że jak zmierzymy się z Chelsea, to na jej tle nasi piłkarze wcale nie będą się prezentować ani trochę gorzej?Eric6666 pisze: W twoim poście zakładasz, że Llorente i Tevez i tak nie pozwolą nam dobić do najlepszych. Cała moja wypowiedź była skierowana do takich myślicieli jak ty, dla których Juventus dalej jest daleko za najlepszymi, a mecz z Bayernem to pokazał. Byliśmy za Bayernem, ale do nalepszych? jesteśmy wśród nich, a baty Barcy i Realu od Bundeskopanki pokazują, że fapanie do tych klubów, jakby były z innej galaktyki jest idiotyczne.
Przeczytaj moją wypowiedź jeszcze raz. Stwierdziłem że w takich a takich okolicznościach za rok Juventus będzie się rozglądał za lewoskrzydłowym. Jeżeli Twoim zdaniem tamte okoliczności nie mają absolutnie prawa zajść, to powodzenia. Ja akurat jestem sobie w stanie wyobrazić sytuację, w której taki Manchester czy Barcelona odprawia Juventus z kwitkiem nie przez farta, nie dzięki sędziom, nie dzięki kontuzjom, ale po prostu z powody wyższych umiejętności indywidualnych piłkarzy. Argumentacja typu "Barcelona dostała od Bayernu siódemkę, a my tylko czwórkę, więc na bank nas nie ograją" nie przemawia do mnie.
Aha, przykład z Chelsea chybiony, bo oni akurat polegli głównie za sprawą Di Matteo i jego dziwnych pomysłów taktycznych.
- Adrian27th
 - Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Niestety ale DC odrzucil oferte Wyspiarzy, bo chce spróbowac przebic sie do składu u nas. Nasz ukochany wychowanek!deszczowy pisze:Z ogłoszeń parafialnych:
Trzymajmy kciuki!
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- filippo
 - Juventino

Aaa niech siedzi kurde, dajcie wy Cegle spokój. Gość ma malutki kontrakt, jak trzeba to gra (całkiem przyzwoicie, jak na granie z doskoku i na rezerwowego), siedzi na ławie i nie narzeka.iltalismano pisze:Niestety ale DC odrzucil oferte Wyspiarzy, bo chce spróbowac przebic sie do składu u nas. Nasz ukochany wychowanek!deszczowy pisze:Z ogłoszeń parafialnych:
Trzymajmy kciuki!
Co innego Quag, który jakieś pieniądze już bierze z kasy klubu
forumowy ujadacz
						- deszczowy
 - Juventino

Nie pieprz. Z Quaga jest taki pożytek, że czasem coś ważnego strzeli. W pale mam wychowanka, który nie nadaje się do niczego innego poza pucowanie ławy.filippo pisze: Aaa niech siedzi kurde, dajcie wy Cegle spokój. Gość ma malutki kontrakt, jak trzeba to gra (całkiem przyzwoicie, jak na granie z doskoku i na rezerwowego), siedzi na ławie i nie narzeka.
Co innego Quag, który jakieś pieniądze już bierze z kasy klubu
- Mate.G
 - Juventino

Kurdę miałem nadzieję, że kupimy kogoś na lewą. Jak na razie nic na to nie wskazuje-niestety.
Jeśli w tym okienku nie sprzedamy Matriego/Fabio to za rok oddamy ich za grosze.
Skrzydła w formacji 352 muszą być mocne jeśli chcemy wojować w Europie.
Lichy i Asa całego sezonu nie zagrają bez odpoczynku . O ile na prawą jeszcze kogoś mamy to na lewej nikogo...
Marzył mi się Coentrao, nie rozumiem czemu nie chcemy go kupić. Zawodnik opuszcza klub. A on jest bardzo dobrym grajkiem. Nie wiem ile może kosztować ale w 20mln moglibyśmy się zmieścić. I wtedy mamy spokój bo Asa przecież może grać na lewej stronie jak i na środku.

Jeśli w tym okienku nie sprzedamy Matriego/Fabio to za rok oddamy ich za grosze.
Skrzydła w formacji 352 muszą być mocne jeśli chcemy wojować w Europie.
Lichy i Asa całego sezonu nie zagrają bez odpoczynku . O ile na prawą jeszcze kogoś mamy to na lewej nikogo...
Marzył mi się Coentrao, nie rozumiem czemu nie chcemy go kupić. Zawodnik opuszcza klub. A on jest bardzo dobrym grajkiem. Nie wiem ile może kosztować ale w 20mln moglibyśmy się zmieścić. I wtedy mamy spokój bo Asa przecież może grać na lewej stronie jak i na środku.
					Ostatnio zmieniony 22 sierpnia 2013, 22:40 przez Mate.G, łącznie zmieniany 1 raz.

- Arbuzini
 - Juventino

To nie chodzi o malutki kontrakt DC, ale po prostu kadra nam niemiłosiernie puchnie i to akurat na najsłabiej pod względem sportowym obstawionych pozycjach. Nawet te 2-3 mln E za naszego króla dyskotek to zawsze jakiś pieniądz, który można by było puścić w ruch i poszukać realnej alternatywy dla Asamoaha. Przypomnę, że odchudziliśmy środek pola sprzedając Gacka i naprawdę ktoś ogarnięty na lewą stronę bardzo by się przydał. Peluso jako trzeci wybór na wahadło i pół-lewego obrońcę naprawdę mnie zadowala, ale w roli tego, który ma naciskać na Kwadwo i zwiększać konkurencję w zespole totalnie go nie widzę. A tak to działa obecnie w topowych drużynach piłkarskich na świecie.
Naprawdę taki Lichtsteiner, czy Asamoah nie powinni się obrazić, że będą grali mniej z racji faktu, że w drużynie jest kolega na tę samą pozycję i o podobnych umiejętnościach. Sami piłkarze przyznają, że pozycja wahadłowego jest bardzo wyczerpująca, a wypoczęty zawodnik gra lepiej. Jest też przez to pewniejszy siebie i bardziej zadowolony, bo w robocie mu wychodzi
.
Wspomniano tu G. Silve z Udinese. To oczywiście dobrze zapowiadający się zawodnik i jego przyjście uznałbym za dobry ruch. Ciekawszego kandydata wewnątrz ligi chyba nie ma. Przy tym należy podkreślić, że lewych obrońców, którzy podnieśli by ogólny poziom naszej flaki jeszcze na świecie paru zostało i gro z nich jest w naszym zasięgu finansowym.

Naprawdę taki Lichtsteiner, czy Asamoah nie powinni się obrazić, że będą grali mniej z racji faktu, że w drużynie jest kolega na tę samą pozycję i o podobnych umiejętnościach. Sami piłkarze przyznają, że pozycja wahadłowego jest bardzo wyczerpująca, a wypoczęty zawodnik gra lepiej. Jest też przez to pewniejszy siebie i bardziej zadowolony, bo w robocie mu wychodzi
Wspomniano tu G. Silve z Udinese. To oczywiście dobrze zapowiadający się zawodnik i jego przyjście uznałbym za dobry ruch. Ciekawszego kandydata wewnątrz ligi chyba nie ma. Przy tym należy podkreślić, że lewych obrońców, którzy podnieśli by ogólny poziom naszej flaki jeszcze na świecie paru zostało i gro z nich jest w naszym zasięgu finansowym.
- Sila Spokoju
 - Juventino

- Podziekował: 34 razy
 - Otrzymał podziękowanie: 64 razy

Temat przymarł, a przecież mercato jeszcze nie dobiegło końca :p
Coś się znowu przebąkuje na temat Naniego. Na forzaitalianfootball wyczytałem, że Portugalczyk może zasilić szeregi Juve, a podobno i sam Conte chcę Naniego.
W sumie mogłoby to się okazać prawdą, zawsze większe możliwości w ofensywie
http://forzaitalianfootball.com/2013/08 ... ed-winger/

Coś się znowu przebąkuje na temat Naniego. Na forzaitalianfootball wyczytałem, że Portugalczyk może zasilić szeregi Juve, a podobno i sam Conte chcę Naniego.

- Adrian27th
 - Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Temat umarł, bo nasi chłopcy z Ataku niczym sam Vincenty zapuścili korzenie w żyznej glebie Stolicy Piemontu ; )Sila Spokoju pisze:Temat przymarł, a przecież mercato jeszcze nie dobiegło końca :p
Nani jak najbardziej na tak ; ) Swobodnie mozna przechodzic na 3-4-3 czy 3-3-4 co podobno Conte probował.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- SonGopik
 - Juventino

Jasne, już to widzę jak sprowadzamy Naniego mając w składzie De Ceglie, Peluso, Islę, Asamoah, Lichtsteinera, Pepe i Padoina.  
Rozumiem takie dywagację na początku lipca, ale dokładnie tydzień przed zamknięciem mercato to już gruba przesada.

Rozumiem takie dywagację na początku lipca, ale dokładnie tydzień przed zamknięciem mercato to już gruba przesada.
- kuba2424
 - Juventino

Naszej pijawce Vincenzo gorąco robi się koło pupy i postanowił ostatni raz zaapelować do wszystkich klubów Serie A (może również i do nas, nie wiem) o rozsądek i pragnął zauważyć, iż nie na darmo tak ciężko trenuje w Reggio nell' Emilia (tak,tak, tam gdzie swego czasu nasz Wybicki się wczasował) żeby nikt tego nie potrafił uszanować i docenić! Tylko profesjonalny klub będzie potrafił to docenić, a w w SA chyba trudno będzie o taki klub!
Nie toleruje takich pasożytów!

- Filippo911
 - Juventino

Jaki pasożyt ?kuba2424 pisze:Naszej pijawce Vincenzo ...
Co z tej Twojej tolerancji , a w zasadzie jej braku wynika?
Ciekawe co z Islą będzie w końcu, ogarnie się czy tez nie . Dobrze było by mieć takie "spóźnione wzmocnienie" , ale jednak wzmocnienie.
- Robaku
 - Juventino

- Podziekował: 2 razy

Co do Isli wszystko zależy od Zunigi, ciagle są rozmowy na ten temat. Wszystko zalezy, ze albo odwidzi się taki gruby hajs Laurentisowi za JC Zunige, albo Napoli zgodzi sie na wymiane matri - Zuniga.
Jest jeszcze inna opcja, jesli Milan awansuje do CL wtedy będa chcieli Matriego wiec moze jednak warto w srode potrzymac za Milan kciuki.
Na razie zgaslo zainteresoanie Faqa.
Póki co G. Appelt poszedl do Spezii.
A Fiora sonduje Marrone - wielkie nie!
Niech idzie do Sevilli. Za Kondogbie
 Albo do Cagliari z Beltrame za Radje.
Wagner - a dlaczego niby Napoli mialoby byc zainteresowane Isla?

Jest jeszcze inna opcja, jesli Milan awansuje do CL wtedy będa chcieli Matriego wiec moze jednak warto w srode potrzymac za Milan kciuki.
Na razie zgaslo zainteresoanie Faqa.
Póki co G. Appelt poszedl do Spezii.
A Fiora sonduje Marrone - wielkie nie!
Niech idzie do Sevilli. Za Kondogbie
Wagner - a dlaczego niby Napoli mialoby byc zainteresowane Isla?
					Ostatnio zmieniony 26 sierpnia 2013, 23:43 przez Robaku, łącznie zmieniany 2 razy.

- wagner
 - Juventino

A jakby tak wymiana Isla <-> Zuniga 8)Robaku pisze:Co do Isli wszystko zależy od Zunigi, ciagle są rozmowy na ten temat. Wszystko zalezy, ze albo odwidzi się taki gruby hajs Laurentisowi za JC Zunige, albo Napoli zgodzi sie na wymiane matri - Zuniga
- FalsoVero
 - Juventino

No raczejSonGopik pisze:Jasne, już to widzę jak sprowadzamy Naniego mając w składzie De Ceglie, Peluso, Islę, Asamoah, Lichtsteinera, Pepe i Padoina.![]()
"A ten muchy łapał ten Badstuber hehehe"-Jacek Gmoch 28.06.2012