Mercato (Lato 2015)
- kamil-8853
- Juventino
Wczoraj przeczytałem dwie ciekawe informacje które poprawiły mi trochę humor i dodatkowo po części usprawiedliwiły w moich oczach działania Marotty na rynku transferowym otóż :
1. "Chelsea włączyła się do walki o zawodnika PSG Ezequiela Lavezziego. Klub z Londynu proponuje Mistrzowi Francji 18 milionów funtów."
2. "Manchester City chce sprowadzić napastnika AS Monaco Radamela Falcao. Kolumbijczyk aktualnie leczy kontuzje kolana, lecz nie przeszkadza to Mistrzowi Anglii. Zarząd angielskiego klubu chce zaproponować za 28-latka 15 milionów funtów. "

1. "Chelsea włączyła się do walki o zawodnika PSG Ezequiela Lavezziego. Klub z Londynu proponuje Mistrzowi Francji 18 milionów funtów."
2. "Manchester City chce sprowadzić napastnika AS Monaco Radamela Falcao. Kolumbijczyk aktualnie leczy kontuzje kolana, lecz nie przeszkadza to Mistrzowi Anglii. Zarząd angielskiego klubu chce zaproponować za 28-latka 15 milionów funtów. "

- rufi8
- Juventino
Nie rozumiem co Cię tak zachwyciło, że niby tak tanio ?. Lavezzi w PSG wcale nie zachwyca, a Falcao świeżo po kontuzji i jeszcze nie doszedł do siebie. Zresztą wcale nie jest powiedziane, że obaj zawodnicy zmienią kluby w lecie. Jaki to ma związek z działaniami Marotty w ogóle ? Sanchez nie odejdzie z Barcelony za czapkę gruszek, tym bardziej po tym co pokazuje ostatnio w kadrze.
- Edgar Hesh
- Juventino
18 milionów funtów to nie są jakieś kolosalne pieniądze. Lavezzi jest zawodnikiem o którego warto by było powalczyć skoro p$g będzie chciało go sprzedać 8)
- kamil-8853
- Juventino
rufi8 pisze:Nie rozumiem co Cię tak zachwyciło, że niby tak tanio ?. Lavezzi w PSG wcale nie zachwyca, a Falcao świeżo po kontuzji i jeszcze nie doszedł do siebie. Zresztą wcale nie jest powiedziane, że obaj zawodnicy zmienią kluby w lecie. Jaki to ma związek z działaniami Marotty w ogóle ? Sanchez nie odejdzie z Barcelony za czapkę gruszek, tym bardziej po tym co pokazuje ostatnio w kadrze.
Mowa o tym że dużo osób twierdzi że Marotta ośmiesza się wykładając w pierwszej ofercie za Sancheza 15 mln - Widać inni dyrektorzy sportowi też mają niezłe poczucie humoru

Falcao - Przeszedł do Monaco za kwotę 60 mln [mimo kontuzji to i tak wymiata] (Chelsea daje 18 mln)
Lavezzi - poszedł do p$g za 30 melonów [solidny jak zawsze] (Man $ity daje 15mln)
Sanchez - poszedł do Barcy za 25 mln [ma za sobą mega udany sezon](Marotta daje 15ml)
- Eric6666
- Juventino
Wychodzi jakieś 23 mln Euro. Lepiej dorzucić te 2 mln (tak wiem, jak Marotta liczy każdy pieniążek) i mieć Sancheza, który dla mnie jest na innym poziomie + wiek.Edgar Hesh pisze:18 milionów funtów to nie są jakieś kolosalne pieniądze. Lavezzi jest zawodnikiem o którego warto by było powalczyć skoro p$g będzie chciało go sprzedać 8)
Podobno zaczynamy się interesować Juveticiem. Jak dla mnie to ciągle Juventic>Morata.
- pumex
- Juventino
Nie rozumiem za bardzo co ma piernik do wiatraka? Również na moje oko 18 mln (i to funtów!) za blisko 30-letniego Lavezziego nie jest kwotą mocno zaniżoną. Przeciwnie, to bardzo atrakcyjna oferta ze strony Chelsea.kamil-8853 pisze:Mowa o tym że dużo osób twierdzi że Marotta ośmiesza się wykładając w pierwszej ofercie za Sancheza 15 mln - Widać inni dyrektorzy sportowi też mają niezłe poczucie humorurufi8 pisze:Nie rozumiem co Cię tak zachwyciło, że niby tak tanio ?. Lavezzi w PSG wcale nie zachwyca, a Falcao świeżo po kontuzji i jeszcze nie doszedł do siebie. Zresztą wcale nie jest powiedziane, że obaj zawodnicy zmienią kluby w lecie. Jaki to ma związek z działaniami Marotty w ogóle ? Sanchez nie odejdzie z Barcelony za czapkę gruszek, tym bardziej po tym co pokazuje ostatnio w kadrze.
Serio nie bardzo mogę pojąć, jak można zestawiać obok siebie dwie propozycje: 15 mln euro za Sancheza i 18 mln funtów za Lavezziego, zwłaszcza, że Chilijczyk nakrywa czapką Argentyńczyka :doh:
...aaa, no i zapomniałem dodać. Pomysł z Pato jest chyba żywcem wyciągnięty z jakiejś lipnej, czarnej komedii :x Liczę, że ktoś się tylko zgrywa zapodając takie irytujące informacje.

- Edgar Hesh
- Juventino
Jovetić to też dobra opcja, zawodnik który pasował by Antkowi(zanim odszedł do szejasów był podobno na naszym celowniku) i przede wszystkim ograny w serie A. Nie bojący się pojedynków 1na1 i potrafiący strzelać bramki nawet gdy drużynie nie idzie. Jove i Alexis to by było coś, jednak nie wiadomo czy $ity wogóle będzie rozważać jego sprzedaż 8)
- cinek_uk
- Juventino
Gdybysmy sprzedali Vucinica (12mln - transfermarkt.de), Gio - 12mln, Isla - 10,5mln, Fabio - 9mln, Peluso - 4,5mln, Padoin - 3,5mln daje lacznie ponad 50mln euro! Wiem ze nikt nam tyle nie zaplaci ale gdyby za ta 6 lacznie dal ktos kolo 30mln bralbym w ciemno...plus budzet jakis na transfery jest, choc nie wiem ile, mysle ze mozna calkiem ciekwie spozytkowac w tym okienku...nie pozbywajac sie pogby i arturo
Gigi + Alex + Pavel + Camor + Treze = Juventus
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Gdyby, gdyby... My mówimy tutaj o transferach, kasie. A prawda jest taka, że rok temu najwyższy nas transfer to Ogbonna za 13 melonów.
Wbrew zapowiedziom Zahora - Francja i w tym również Pogba gra dobry mundial - na trzech spotkaniach się nie skończy, jego cena po tym czempionacie zapewne wzrośnie. Jeśli chcemy dokonać rewolucji, sprowadzić klasowych zawodników na skrzydła to będziemy musieli sprzedać kogoś z dwójki Vidal/Pogba.
Wbrew zapowiedziom Zahora - Francja i w tym również Pogba gra dobry mundial - na trzech spotkaniach się nie skończy, jego cena po tym czempionacie zapewne wzrośnie. Jeśli chcemy dokonać rewolucji, sprowadzić klasowych zawodników na skrzydła to będziemy musieli sprzedać kogoś z dwójki Vidal/Pogba.
- zahor
- Juventino
To były bardziej życzenia niż zapowiedzi :-D Jakoś tak się złożyło że na każdej tego typu imprezie jestem antykibicem Żabojadów, podobnie jak Niemców.zoff pisze: Wbrew zapowiedziom Zahora - Francja i w tym również Pogba gra dobry mundial
Co do Pogby, ja mam wrażenie że z nim jest trochę tak, jak z przebojem w radiu. Ma swoje pięć, dziesięć, może nawet i piętnaście minut, ale jak raz spadnie z listy notowań, to już więcej na nią nie wróci, bo w międzyczasie pojawią się nowe hity. Może co najwyżej za jakiś czas zagościć na liście przebojów wszech czasów - o to jest trudniej, ale jeżeli się uda, gwarantuje to znacznie większą stabilizację, że się tak wyrażę.
Pogba miał taki okres, kiedy było o nim bardzo głośno jako o młodym talencie. Ciężki mi powiedzieć czy trwa on dalej, czy szczyt notowań w tej kategorii Francuz ma już za sobą, w każdym razie za długo na tej opinii "golden boya" pojechać się nie da, bo zaraz pojawi się ktoś inny, walnie jedną czy dwie piękne bramki (jak ten młody Holender chociażby) i skupi na sobie uwagę mediów. Jeżeli cena ma zaliczyć drugi skok, to dopiero w momencie kiedy gość stanie się naprawdę piłkarzem klasy światowej i udowodni to.
Do czego zmierzam? Nie wydaje mi się żeby cena Francuza po mundialu miała drastycznie skoczyć jeżeli będzie grać tak jak obecnie. Z jednej strony powoli wyślizguje się on z kategorii "młody talent" (nie z racji wieku, a stażu w poważnej piłce), z drugiej strony nawet jeżeli gra dobrze, nie dokonał póki co tego skoku jakościowego o którym pisałem wcześniej. Najgorsze co można zrobić, to sprzedać go pomiędzy tymi dwoma potencjalnymi ekstremami.
- zahor
- Juventino
Zapytam tak - czy gdyby w 2010 roku Robben zamiast w noge Casillasa kopnal pilke piec centymetrow wyzej i dal swojej druzynie mistrzostwo swiata, to ceny Holendrow po mistrzostwach bylyby znacznie wyzsze, a Hiszpanow nizsze? Jezeli Francja znajdzie sie w finale, to nie sadze zeby w zaleznosci od wyniku Pogba mial byc 10 baniek tanszy lub drozszy. Jest co prawda szansa ze strzeli kapitalnego gola, ktory da zwyciestwo, ale...wagner pisze:Nawet jeśli Francja zdobędzie mistrzostwo świata?
...druga sprawa - w bardzo duzym uproszczeniu, na cene pilkarza maja wplyw dwa glowne czynniki - jego wartosc marketingowa (caly fejm, otoczka medialna) i walory czysto pilkarskie. To pierwsze mozna bardzo szybko wywindowac, na przyklad udanym mundialem, na to drugie zas wyniki druzyny narodowej nie maja zadnego wplywu - jezeli trener uzna ze pilkarz ma odpowiednia technike, szybkosc, zmysl taktyczny czy co tam jeszcze (albo spore szanse, zeby takowe miec), to bedzie chcial go pozyskac niezaleznie od tego czy akurat w danym meczu jego strzal trafil w bramke czy tuz obok (nawet jezeli ten mecz to by final MS) i niezaleznie od tego co pokazali jego koledzy z kadry.
Na ten moment wydaje mi sie, ze skladowa "marketingowa" ceny Pogby jest wywindowana do maksimum albo prznajmniej blisko niego, samym fejmem wiele jej podbic sie juz nie da. Teraz Francuz drozec moze tylko podnoszac swoje wlasne umiejetnosci pilkarskie.
- Reaper
- Juventino
Co do ceny Pogby to nie wydaje mi się, żeby mogła jeszcze wzrosnąć. Może jedynie spaść, jak zagra piach w kilku meczach pod rząd.
Po występach Lukaku Chelsea podobno już obniża cenę do 20 milionów funtów.
Po występach Lukaku Chelsea podobno już obniża cenę do 20 milionów funtów.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Coś mi się widzi,że Marotta z Conte zrezygnowali Sancheza a chcą na skrzydłach zaryzykować i ściągnąć młodych zdolnych graczy, jest Coman, duża szansa,że przyjdzie Iturbe, do tego tak naprawdę nigdzie nie było oficjalnej wiadomości,że Berardi zostaje w Sassuolo, także być może chcą mocno odmłodzić skrzydła:) Ale dalej marzę,żeby Marotta zwrócił swe oczy na Holandię i sięgnął po Depaya, to byłby super transfer, potencjał podobny do Mertensa a może ciut lepszy, to byłby super transfer:)