Mercato (2012-2014)
- Ouh_yeah
 - Qualità Juventino

Zuniga, niezdecydowany Matri i wybredny Quag zabili nasze mercato  
  wszyscy ostrzą noże na ostatnie dni sierpnia. Oby tylko nie skończyło się na jakimś cudownym wynalazku, bo Marotta ostatnio miewał "intrygujące" pomysły w ostatnich godzinach okienek.

- 19
 - Juventino

- Podziekował: 5 razy
 - Otrzymał podziękowanie: 17 razy

Moim zdaniem to Marotta był zmuszony przez sytuacje do dziwnych nazwisk w ostatnich dniach mercato. Nasz Duńczyk został sprowadzony bo potrzebowaliśmy piątego napastnika a 30 sierpnia zostaliśmy wystawieni przez Berbatova, rok wcześniej ściągneliśmy Rinaudo bo potrzebowaliśmy dodatkowego obrońcy a kasy wtedy nie było

- Bandiera_Rossa
Brawo dla Matriego i Quaga. Pokazali, co to prawdziwa lojalność i czarno-białe serce, chciałbym żeby wszyscy zawodnicy Juventusu tacy byli

- Dante93
 - Juventino

Juz Matriego bym sie tak nie czepiał. Facet dał do zrozumienia, że nie chce do Neapolu więc myśle, że jakby znalazł się inny włoski klub grający w pucharach to nie robiłby ŻADNYCH problemów. Facet nie chce przejść do największego w tym momencie rywala, i szczerze mówiąc ja to raczej cenie. On dokładnie zdaje sobie sprawe z tego, że będzie 4-5 do gry i myśle, że wywiąże się z tej roli nie robiąc problemów. Takiego przekonania nie mam co do Quaga, który już w tamtym sezonie robil dym, co dopiero będzie teraz jak kolejka do wejśćia na boisko jeszcze się wydłużyła? 
Dla mnie sprawa jest prosta- Matri może zostać, bo nadaje się na rezerwowego, Quag powinien odejść. Na moje oko najlepiej jakby wyprowadził się wraz z Vuciniciem, który jeżeli straci miejsce w składzie zacznie strzelac 'foszki'. Tak przynajmniej przypuszczam.
No ale to czyste dywagacje, bo narazie na jakieś 70% zostaniemy w linii ataku bez zmian. I nawet jakoś bardzo nie będzie mnie to bolało, byle tylko jakiś lewy WB do nas zawitał.

Dla mnie sprawa jest prosta- Matri może zostać, bo nadaje się na rezerwowego, Quag powinien odejść. Na moje oko najlepiej jakby wyprowadził się wraz z Vuciniciem, który jeżeli straci miejsce w składzie zacznie strzelac 'foszki'. Tak przynajmniej przypuszczam.
No ale to czyste dywagacje, bo narazie na jakieś 70% zostaniemy w linii ataku bez zmian. I nawet jakoś bardzo nie będzie mnie to bolało, byle tylko jakiś lewy WB do nas zawitał.
ktoś tam pisze:"(...)oni sa chorzy na zwyciestwa"
- Adrian27th
 - Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Znam takiego jednego. Iaquinta sie nazywał.Bandiera_Rossa pisze:Brawo dla Matriego i Quaga. Pokazali, co to prawdziwa lojalność i czarno-białe serce, chciałbym żeby wszyscy zawodnicy Juventusu tacy byli
Dawać Aguero!
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Lucas87
 - Juventino

Heh no od razu Messiegoiltalismano pisze:Znam takiego jednego. Iaquinta sie nazywał.Bandiera_Rossa pisze:Brawo dla Matriego i Quaga. Pokazali, co to prawdziwa lojalność i czarno-białe serce, chciałbym żeby wszyscy zawodnicy Juventusu tacy byli
Dawać Aguero!
Ale na poważnie to jeśli Matri miał proponowane zarobki na podobnym poziomie co w Juventusie (choć tego nie wiem), a mimo tego olał Neapol to słowa uznania. Choć z drugiej strony napewno facet ma trochę oleju w głowie i zamiast siedzenia na ławie u śmieciarzy woli tą samą opcję u Starej Damy hah :C Byłem przez cały czas za tym aby sprzedać przynajmniej jednego z dwójki Italianców z naszego ataku. Ale jeśli to miałoby zostać zrealizowane tylko po to aby sprowadzić Ibardo - mówię stanowcze nie :snooty: Murzyn to całkiem niezły napastnik, ale z pewnością nie jest to żadna zmiana jakości w porównaniu z Matrim czy Quagiem. Uważam, że obydwaj są przynajmniej już sprawdzeni, gwarantują te 10 goli w sezonie nawet wchodząc tylko z ławki. Nie będą również robić fochów z tego powodu. Nie wiem na ile Ibardo jest jedynie wymysłem pewnych portali,a na ile realnym życzeniem Conte. Nie sądzę żeby Antonio w tak krótkim czasie (zaledwie po okresie przygotowawczym) już wydał wyrok na Llorente. Zatem przytaczając nagłówki pewnych włoskich gazet można najwyżej nabawić się zajadów ze śmiechu. Liczę na dobrą końcówkę letniego mercato.
- Adrian27th
 - Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Licze na jakąkolwiek końcówke Mercato!Lucas87 pisze: Liczę na dobrą końcówkę letniego mercato.
Pamietajmy ze został nam jeszcze Reto,Motta,Bouy,Gabriel,Boakye,Matri,Fabio i Buchel.
Troszke tych roszad bedzie.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- annihilator1988
 - Juventino

Ponieważ Juve wciąż rozważa sprzedaż Isli władze klubu ze stolicy Piemontu podtrzymują kontakt z Parmą ws. Biabianiego. Do teorytycznej transakcji mógłby zostać włączony Marrone lub Beltrame (TJ nie podaje szczegółów), cieszący się zainteresowaniem ze strony Parmy. Osobiście uważam, że w przypadków dwójki zawodników "Starej Damy" zarząd powinien max. zgodzić się na oddanie 50% praw. Najwyższy czas, by chłopaki zaczęły się rozwijać grając w klubie Seria A, który na to im pozwoli, a nie przesiadywać 90% sezonu w Primce czy na ławce rezerwowych pierwszej drużyny. Co zaś się tyczy Francuza, to lepszy on niż wpychany na siłę Motta. I tak nie ma widoków na lepszego zmiennika dla Lichego, a niżeli były piłkarz interu.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- Crunny
 - Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nasz lewy wingback po pierwszej połowie jest jednym z najlepszych piłkarzy meczu:
http://www.whoscored.com/Matches/719865 ... and-Fulham

http://www.whoscored.com/Matches/719865 ... and-Fulham
- francois
 - Juventino

Biabiany pasuje na skrzydło do 3-5-2 jak Giovinco na box-to-box.annihilator1988 pisze:Ponieważ Juve wciąż rozważa sprzedaż Isli władze klubu ze stolicy Piemontu podtrzymują kontakt z Parmą ws. Biabianiego. Do teorytycznej transakcji mógłby zostać włączony Marrone lub Beltrame (TJ nie podaje szczegółów), cieszący się zainteresowaniem ze strony Parmy. Osobiście uważam, że w przypadków dwójki zawodników "Starej Damy" zarząd powinien max. zgodzić się na oddanie 50% praw. Najwyższy czas, by chłopaki zaczęły się rozwijać grając w klubie Seria A, który na to im pozwoli, a nie przesiadywać 90% sezonu w Primce czy na ławce rezerwowych pierwszej drużyny. Co zaś się tyczy Francuza, to lepszy on niż wpychany na siłę Motta. I tak nie ma widoków na lepszego zmiennika dla Lichego, a niżeli były piłkarz interu.
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
						tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- Ivory
 - Juventino

Matri oddala się od Neapolu, media donoszą, że mówi niebieskim nie. Nie zanosi się, że De Ceglie odejdzie, temat Quaga też zawisł w próżni. Mamy imponującą, szeroką kadrę, której praktycznie nikt nie chce opuścić (może oprócz Isli). W planach była systematyczna sprzedaż zawodników, których Conte nie widzi w składzie. Po paru takich mercato, w których zarząd porzuca pomysł oddzielenia "ziarna od plew", przyjdzie taki czas, że gorączkowo trzeba będzie sprzedawać nienajmłodszych już zawodników i to hurtowo i wcale nie będzie to takie proste, bo oni lepsi raczej już nie będą. Także długofalowo nieciekawie to wygląda.  

- Robaku
 - Juventino

- Podziekował: 2 razy

Gdzieś tam wyczytałem o wstepnym zainteresowaniu matrim przez Rome, ktora oddała Osvaldo do Sunderlandu czy southhampton - nie wiem, więc mimo, iż Romy brak w Pucharach na pewno mialby Matri szanse na pierwszy skład, Trzeba wierzyc, ze do końca mercato z 2-3 zawodników odejdzie i miejsce na ławce dla Seby sie znajdzie, zeby czasem wilka nie złapal.Ivory pisze:Matri oddala się od Neapolu, media donoszą, że mówi niebieskim nie. Nie zanosi się, że De Ceglie odejdzie, temat Quaga też zawisł w próżni. Mamy imponującą, szeroką kadrę, której praktycznie nikt nie chce opuścić (może oprócz Isli). W planach była systematyczna sprzedaż zawodników, których Conte nie widzi w składzie. Po paru takich mercato, w których zarząd porzuca pomysł oddzielenia "ziarna od plew", przyjdzie taki czas, że gorączkowo trzeba będzie sprzedawać nienajmłodszych już zawodników i to hurtowo i wcale nie będzie to takie proste, bo oni lepsi raczej już nie będą. Także długofalowo nieciekawie to wygląda.
- Sorek21
 - Juventino

Nie rozumiem po co trzymać Islę.Czasu miał dużo,zmarnował szansę i tyle. Jest dobra oferta z Interu,jak jej nie wykorzystamy to za rok nikt go nie będzie chciał jak Zieglera. Poza tym pierwszym zmiennikiem Stefana jest Padoin. Grać tam od biedy może jeszcze Caceres.Mamy też Motte oraz zmotywowanego do powrotu Pepe. Po co nam więc Isla?

- TURBOPAWEL
 - Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 2 razy

podobno Wenger wysyła nam oferty za Pogbę, jest mowa o 20 milionach funtów