Mercato (2012-2014)
- Lucas87
 - Juventino

Można sobie pomarzyć to nic nie kosztuje. Jednak sprzedaż naszych zawodników rzekomo przeznaczonych na odstrzał idzie póki co średnio.
Jak dotąd podejmujemy próbę sprowadzenia Zunigi - najlepiej nic za niego nie płacąc (a na dodatek zyskać po wymianie na Matriego), więc skąd nagle weźmiemy te 30 baniek.
Jakby natychmiast przeprowadzić wszystkie transfery ( w co wierzę tak jak w objawienie Matki Boskiej Fatimskiej w moim mieszkaniu) Qualiarelle za jakieś 8, Matriego za 10, i resztę typu Ziegler, Motta, Marrone, Isla to było by realne. Ale łatwo powiedzieć, a dużo trudniej zrobić. Pomijam sprawę jaką fukcję mógłby pełnić Aguero w taktyce Conte. Jego niebotycznie wysoka pensja, którą pobiera w City to już kompletnie osobny problem...Nie wiem na ile byłby w stanie obniżyć swoje zarobki po takim transferze.
Nie chce mi się również wierzyć w to,że Aguero tak się wystraszył rywalizacji z Joveticiem czy Negredo, że chciałby od razu uciekać. No chyba, że Pellegrini dał mu odczuć jakieś swoje osobiste animozje...Lecz w futbolu na tym poziomie, wystawianie do składu ewentualnych ulubieńców (kosztem graczy najlepszych) byłoby totalną głupotą, a Chilijczyka o nią podejrzewać niezwykle trudno.
News zatem w kategorii: Pomarzyć dobra rzecz, ale nic ponadto...

Jak dotąd podejmujemy próbę sprowadzenia Zunigi - najlepiej nic za niego nie płacąc (a na dodatek zyskać po wymianie na Matriego), więc skąd nagle weźmiemy te 30 baniek.
Jakby natychmiast przeprowadzić wszystkie transfery ( w co wierzę tak jak w objawienie Matki Boskiej Fatimskiej w moim mieszkaniu) Qualiarelle za jakieś 8, Matriego za 10, i resztę typu Ziegler, Motta, Marrone, Isla to było by realne. Ale łatwo powiedzieć, a dużo trudniej zrobić. Pomijam sprawę jaką fukcję mógłby pełnić Aguero w taktyce Conte. Jego niebotycznie wysoka pensja, którą pobiera w City to już kompletnie osobny problem...Nie wiem na ile byłby w stanie obniżyć swoje zarobki po takim transferze.
Nie chce mi się również wierzyć w to,że Aguero tak się wystraszył rywalizacji z Joveticiem czy Negredo, że chciałby od razu uciekać. No chyba, że Pellegrini dał mu odczuć jakieś swoje osobiste animozje...Lecz w futbolu na tym poziomie, wystawianie do składu ewentualnych ulubieńców (kosztem graczy najlepszych) byłoby totalną głupotą, a Chilijczyka o nią podejrzewać niezwykle trudno.
News zatem w kategorii: Pomarzyć dobra rzecz, ale nic ponadto...
- whitesignus
 - Juventino

News z wp.pl : Włoski serwis "calciomercato.com" poinformował, że Fiorentina chce wypożyczyć do innego klubu Serie A Rafała Wolskiego. Według dziennikarzy z Półwyspu Apenińskiego w grę wchodzą Cagliari i beniaminek włoskiej ekstraklasy US Sassuolo.
Niby go tak chwalili :C no ale przy obecnej linii pomocy Violi to wiele by sobie nie pogral. Standardowo sezon/dwa pogra na wypozyczeniach a potem pomysla co z tym fantem dalej zrobic

Niby go tak chwalili :C no ale przy obecnej linii pomocy Violi to wiele by sobie nie pogral. Standardowo sezon/dwa pogra na wypozyczeniach a potem pomysla co z tym fantem dalej zrobic
Serce w barwach bialo czarnych od 2003r.

- francois
 - Juventino

Glik też ciułał się po wypożyczeniach, a dzisiaj jest kapitanem średniaka w Serie A. Lepsze to niż ławka w innym klubie.whitesignus pisze:News z wp.pl : Włoski serwis "calciomercato.com" poinformował, że Fiorentina chce wypożyczyć do innego klubu Serie A Rafała Wolskiego. Według dziennikarzy z Półwyspu Apenińskiego w grę wchodzą Cagliari i beniaminek włoskiej ekstraklasy US Sassuolo.
Nie wiem, dlaczego wspomniałeś o tym w tym temacie, ale ok
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
						tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- Dybala 4ever
 - Juventino

Po części to się odnosi do nas, a więc napiszę. Pamiętacie tego Piazona? Wszyscy beczeli i jechali Marottę, że go odpuścił i poszedł do Chelsea. No to teraz wylądował w... Vitesse.

- jakku1
 - Juventino

Teraz jest mowa o tym, ze Zuniga jednak zostanie w Napoli na jeszcze jeden sezon, za do ekipy Beniteza powedruje Matri. Rzekomo zaakceptowalismy 12m oferowane przez Napoli, teraz jedynie trzeba czasu, aby sam pilkarz sie zdecydowal na ten transfer. Ma podobno jakies watpliwosci. 
Zrodlo jest dosc dobre - Sky.

Zrodlo jest dosc dobre - Sky.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 
						- francois
 - Juventino

Ale jednak zaliczył zjazd z Malagi do Vitesse. Coś w tym musi być.pablo1503 pisze:Na wypożyczeniu. Przecież chłopak musi się ogrywać. Czyli co, Leali też słabizna, bo włóczy się po Seria B, a nie gra w topowym klubie pierwszej ligi?Elo Vidal:) pisze:No to teraz wylądował w... Vitesse.
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
						tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- Ivory
 - Juventino

1. Transfer nie jest jeszcze tak pewny, bo Matri musi się zgodzić opuścić ciepłe, turyńskie gniazdko. Zobaczymy co się stanie, jest to dobry test, bo pozwoli stwierdzić czy średniacy, których (wy)kupiliśmy przejawiają symdrom Iaquinty. Jeśli Matri odmówi, to wielce prawdopodobne, że taki Quag, Peluso czy Mrówa wykażą się identyczną postawą. Mam nadzieję, że nie będzie sprawiał problemów, wtedy też upadnie temat pt. sens wykupywania zawodników, którzy delikatnie mówiąc nie są mistrzami.
2. W razie sprzedaży, otrzymujemy 12 baniek i co z nimi? Jeśli mają iść teraz na takiego Biabianego, to ja już wolę, żeby nastąpiła akumulacja gotówki na przyszłe mercato np. na Verattiego etc.

2. W razie sprzedaży, otrzymujemy 12 baniek i co z nimi? Jeśli mają iść teraz na takiego Biabianego, to ja już wolę, żeby nastąpiła akumulacja gotówki na przyszłe mercato np. na Verattiego etc.
- BlackJacky
 - Juventino

- Podziekował: 2 razy
 - Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Pierre-Emerick Aubameyang
i nasz Robcio z karnego.
0:4 z Augsburgiem.
Ogolnie wejscie smoka, zobaczymy jak bedzie dalej. My za 13mln. mamy Ogbonne 8)
Czemu w sumie nasi odrzucili te 10baniek za FaQu? Ja bym go opchnal.

i nasz Robcio z karnego.
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
						"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- Marian.
 - Juventino

Też nieraz pisałem o tym, że fajnym wzmocnieniem ataku byłby Aubameyang. No cóż, najwyraźniej Marotta i Conte nie zwrócili na niego uwagi. Teraz niema co płakać nad rozlanym mlekiem, stało się i już. A Ogbonna będzie dobrym wzmocnieniem.Jacky pisze:Pierre-Emerick Aubameyang
i nasz Robcio z karnego.
Co do sprzedaży Matriego. Wolałbym, aby odszedł Quagliarella, ale jeśli śmieciarze oferują 12 baniek za Alessandro to trzeba to zaakceptować. Niech tylko sam Matri się zgodzi na transfer i bye bye. (Federica zostaje z nami!).

- Lypsky
 - Juventino

Z takimi newsami śmigaj do tematu o bundeslidze.Jacky pisze:Pierre-Emerick Aubameyang
i nasz Robcio z karnego.
Sprzedać Matriego jak najszybciej, a później pozbyć się Quagliarelli. 12 mln. to świetna oferta.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
						- Piti
 - Juventino

Powiedzial ze zgodzi sie na odejscie pod 2 warunkami:Marian. pisze: Co do sprzedaży Matriego. Wolałbym, aby odszedł Quagliarella, ale jeśli śmieciarze oferują 12 baniek za Alessandro to trzeba to zaakceptować. Niech tylko sam Matri się zgodzi na transfer i bye bye. (Federica zostaje z nami!).
1. Klub ten musi grac w Europejskich pucharach
2. Najlepiej by było, gdyby był włoski.
Kryteria sie spełniają, więc Matri nie powinien odmówić. My dostajemy całkiem dobrą sumkę za gościa, on przechodzi do klubu wloskiego grajacego w LM, Napoli tez zadowolone. Wilk syty i owca cała.
Z biegiem czasu uświadamiam sobie - czy Zuniga jest nam tak faktycznie potrzebny? Koles nigdy mnie jakos nie przekonywał, nie wierze by gość prezentowal lepszy poziom na skrzydle od chociażby takiego Asamoaha, jak juz wzmacniac lewą flanke to juz kims kto potrafi dobrze grac w defensywie i przede wszystkim potrafiący dośrodkować na poziomie.
- francois
 - Juventino

A Napoli chce za 12 MatriegoJacky pisze:Pierre-Emerick Aubameyang
i nasz Robcio z karnego.
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
						tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- zahor
 - Juventino

Sky, znaczy Di Marzio? Sam nie wiem co sądzić na temat tego źródła. Trzeba oddać, że nie wymyśla ofert z sufitu typu "proponują nam 18 mln za Vucinicia, Marotta żąda 25", z drugiej strony, jeżeli dobrze pamiętał karmił nas rewelacjami na temat tego kto to nie chce kupić Quagliarelli, po czym okazało się że żadnej konkretnej oferty nie było. Ja osobiście będę zdziwiony (co nie znaczy że smutny) jeżeli Matri faktycznie za 12 baniek wyląduje na śmietnisku.jakku1 pisze: Zrodlo jest dosc dobre - Sky.