Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Andryk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2013, 13:38

a na fejsbuku :
Arturo Vidal - Official Page.
2018. Grazie Juventus.
:)

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2013, 13:45

Arturo Vidal nie posiada oficjalnego fanpage'a na facebooku.

Obrazek
Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2013, 13:57

Garreat pisze:chetnie widzialbym go na liscie zyczen zamiast niezdecydowanego podstarzalego (27-skrzydlowy-latynos, szalu nie ma) kapcia Zunigi...
Bonaventura na pozycję lewego wingbacka jak znalazł. Chyba dało by się to szybciej załatwić niż Kolarova, a tym bardziej Zunigę. Na Coentrao z całą pewnością nie zaproponujemy 20 baniek. A niższą oferte Real ma gdzieś. Wiem, że wściekli jesteście na zachowanie Zunigi (moim zdaniem ewidentnie wymuszone przez zaistniałą sytuację), ale nazywanie 27 latka podstarzałym kapciem to niedorzeczność :prochno:
Sprowdzenie Bonaventury to na ten moment rozsądniejsza opcja niż wyczekiwanie w nieskończoność na rozwój sytuacji z Kolarovem lub Zunigą (może jeszcze ew. z Wakaso). Moim faworytem też był Serb, ale nie dostrzegam możliwośći błyskawicznej zmiany sytuacji z naszymi zawodnikami z poza UE (ich ewentualną sprzedażą do innej ligi).
Właściwie nic wielkiego nie ryzykujemy takim transferem, tym bardziej,że do końca nie przekonuje obsadzanie Asamoaha na dłuższą metę na tej flance. Chyba, że sprawa rozwiązała by się sama po zmianie systemu na 4-3-3 w co jednak mocno powątpiewam. Odkąd w City - Pellegrini zaczął coś szeptać o możliwości pozostania w klubie Kolarova jego ogólna wartość w oczach (rządzących tym klubem) wyraźnie poszła w górę.
Chcieliby uzyskać nawet 12 baniek, lecz jak wiadomo to kwestia drugorzędna.

Do rozwiązania w dalszym ciągu - problem ilości napastników. Z Boakye jest ich razem siedmiu. Do skutecznej walki na trzech frontach potrzeba więcej niż 4 zawodników, lecz z pewnością obecnie posiadamy ich w kadrze zdecydowanie za dużo. Sukcesem będzie pozbycie się jednego z nich, na więcej nie liczę. I chyba padnie na Richmonda, bo Matri i Quag wszystko zrobią żeby ich nie ruszać o Vuciniciu nie wspominając. Dobrze,że chociaż w sparingach Matri wziął się do roboty i trochę nastrzelał (nawet tym amatorom- zawsze coś :smile: ) Dostrzegam również w wypowiedziach Conte i szefostwa Starej Damy, że doceniając dotychczasowy wkład napastników w zdobycie dwóch Scudetto nie chcą się ich pozbywać nie tylko za bezcen, ale w niemiłej atmosferze. Inna sprawa, że nie zawsze postępowali fair, gdy naprawdę tak należało...ale to już całkiem osobny rozdział.
:stop:

Andryk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2013, 14:00

bendzamin pisze:Arturo Vidal nie posiada oficjalnego fanpage'a na facebooku.
jednak jako JuvePoland wrzuciło newsa
"Arturo Vidal (na zdjęciu) przedłużył kontrakt z Juventusem do 2018 roku. Turyński klub nie poinformował jeszcze o tym fakcie oficjalnie, jednak sam zawodnik pół godziny temu zamieścił wpis na ten temat na swoim oficjalnym profilu na Facebooku: "2018. Grazie Juventus"."
a więc?

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2013, 14:12

Garreat pisze:zamiast niezdecydowanego podstarzalego (27-skrzydlowy-latynos, szalu nie ma) kapcia Zunigi
Przecież on był/jest zdecydowany, tylko że wsiury z Neapolu nam go nie oddadzą, wolą za rok za darmo go stracić.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2013, 14:57

Andryk pisze:a więc?
A więc z newsie jest błąd. Profilu "Arturo Vidal - Official Page." nie prowadzi osobiście nasz piłkarz.
Lucas87 pisze:do końca nie przekonuje obsadzanie Asamoaha na dłuższą metę na tej flance.
Jeszcze miesiąc temu odpowiedziałbym, że skoro Juventus zapłacił za Kwando 18 baniek, to chyba nie po to żeby był zapchajdziurą. Ale skoro za niewiele mniej kupiliśmy ostatnio na ławkę Ogbonnę, to już takiej pewności co do roli Asamoah w zespole nie mam. Niemniej jednak w kupno lewoskrzydłowego do pierwszego składu w tym oknie wątpię.

meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2013, 15:06

fazzi pisze:
Garreat pisze:zamiast niezdecydowanego podstarzalego (27-skrzydlowy-latynos, szalu nie ma) kapcia Zunigi
Przecież on był/jest zdecydowany, tylko że wsiury z Neapolu nam go nie oddadzą, wolą za rok za darmo go stracić.
I właśnie dlatego Beppe się nie siłuje z osłami. Za free taki grajek to skarb. Odnośnie Bonaventury to dziwie się trochę domniemanym słowom zawodnika. O zainteresowaniu jego osobą z naszej strony pisało się już pod koniec ubiegłego sezonu. O tym, że Antoś lubuje się w grajkach Atalanty, a Szalonooki nie ma pod górkę z jej władzami już nie wspomnę. Mimo to gość zdecydował się przedłużyć wygasający za rok kontrakt. Mija pare tygodni i teraz śpiewka, że fajnie by było gdyby trafił do nas? Bonaventura taki lojalny i wdzięczny, że zdecydował się przedłużyć umowę tylko po to by klub z Bergamo mógł więcej za niego dostać pod koniec okienka transferowego? Abstrahując od tego przywitam tego gościa z otwartymi rękoma, bo wolę by wydano ok. 10 baniek na zdolnego 23 latka, który jak już ktoś wspomniał nie osiągnął swojego maksimum i pod okiem Conte i przy lepszych graczach może wskoczyć półkę albo i dwie wyżej. Tym bardziej, że mówiło się o ściągnięciu Diamantiego który z każdym sezonem będzie tylko gorszy.

Obrazek
Garreat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 41 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2013, 15:07

No dobra z kapciem to przesadzilem, tak czy inaczej gosc nie jest wart tego calego szumu z ostatnich tygodni. Dupy nigdy nie urywal, lepszy nie bedzie, zeby sprzedali trzeba wylozyc hgw ile.

Albo gruba forsa i (teoretyczny) pewniak na lewa, albo mniejsza forsa i ktos, kto moze zagrozic pozycji Kwadwo. Wolalbym, zeby byl to Bonaventura niz Zuniga.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2013, 18:57

zahor pisze:
Andryk pisze:a więc?
A więc z newsie jest błąd. Profilu "Arturo Vidal - Official Page." nie prowadzi osobiście nasz piłkarz.
Lucas87 pisze:do końca nie przekonuje obsadzanie Asamoaha na dłuższą metę na tej flance.
to, ze nie prowadzi, to nie oznacza, że to nie jest jego oficjalny profil.

tutaj tytul jak gdyby potwierdzajacy zdanie innych:
http://www.juventus.com/wps/wcm/connect ... a=no-cache

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2013, 19:15

Robaku pisze:
zahor pisze: A więc z newsie jest błąd. Profilu "Arturo Vidal - Official Page." nie prowadzi osobiście nasz piłkarz.
Powiedz mi gdzie w mojej wypowiedzi zaznaczyłem że nie jest to jego oficjalny profil? Ja tylko odniosłem się do tego fragmentu
sam zawodnik pół godziny temu zamieścił wpis na ten temat na swoim oficjalnym profilu na Facebooku
a zatem moje stwierdzenie że w newsie jest błąd jest słuszne, nieprawdaż?

Swoją drogą, ciekawa to sprawa z tymi "oficjalnymi" profilami. Ciekaw jestem kto je prowadzi, na jakiej zasadzie odbywa się zamieszczanie wpisów i na ile wiarygodne są te informacje które się tam pojawiają.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2013, 19:25

zahor pisze:
Robaku pisze:
zahor pisze: A więc z newsie jest błąd. Profilu "Arturo Vidal - Official Page." nie prowadzi osobiście nasz piłkarz.
Powiedz mi gdzie w mojej wypowiedzi zaznaczyłem że nie jest to jego oficjalny profil? Ja tylko odniosłem się do tego fragmentu
sam zawodnik pół godziny temu zamieścił wpis na ten temat na swoim oficjalnym profilu na Facebooku
a zatem moje stwierdzenie że w newsie jest błąd jest słuszne, nieprawdaż?

Swoją drogą, ciekawa to sprawa z tymi "oficjalnymi" profilami. Ciekaw jestem kto je prowadzi, na jakiej zasadzie odbywa się zamieszczanie wpisów i na ile wiarygodne są te informacje które się tam pojawiają.
Racja, racja zahor, za dużo zastosowałem domniemanie.
Aczkolwiek kto prowadzi, to wsrod polskich zawodnikow vide Wszolek, prowadzi to jego jakiś znajomy, oczywiscie wszystkie wpisy są konsultowane, ale i pewnie nie tylko na "wszolkowym" fb znajdują sie takie kwiatki, jak wczesniejsza zapowiedź transferu.
W kazdym razie chodzilo mi to, że to, że sam zawodnik nie prowadzi swojego profilu nie oznacza, ze wpisy na takich oficjalkach są nieprawdziwe.
Zeby nie bylo tak offtopowo,
Corriera della serra podaje, że Parma musi pozyskać zawodnika do srodka pola i bedzie chciała Marrone, ale tylko wypozyczyc, widocznie Beppe jest zdesperowany, zeby go sprzedac przynajniej w połowie, bo hajsu mu potrzeba.

Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2013, 19:37

zahor pisze:Swoją drogą, ciekawa to sprawa z tymi "oficjalnymi" profilami. Ciekaw jestem kto je prowadzi, na jakiej zasadzie odbywa się zamieszczanie wpisów i na ile wiarygodne są te informacje które się tam pojawiają.

Następca chyba sam prowadził swój profil, skoro go skasowano. Gdyby kto inny go prowadził, to chyba miałby to w d...

baka

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2013, 20:34

Czyli to jest jego profil tak ? Bo nie wiem czy odlikowywać czy nie :D

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2013, 22:24

zahor pisze: Powiedz mi gdzie w mojej wypowiedzi zaznaczyłem że nie jest to jego oficjalny profil? Ja tylko odniosłem się do tego fragmentu
Ale próbujesz zgrawać tu cwaniaczka. Jestes fajny, elokwentny ale strasznie jestes pozorantem. Może to zabrzmiało niegrzecznie bo jestem po paru głębszych wakacyjnych, ale zahor jestes strasznym pozorantem.

Co do przedluzenia ofinieofi... przez Vidalal.. jest to najlepsza wiadomość tego lata z obozu Juve, jeśli to prawda. Jeśli by doszedł nam LWB z konkretnego teamtu to byloby zajeliscie. Fakt słabo nam idzie w sparingach, ale to widać nawet po pary głebszych, że świeżość przyjdzie pod koniec sieprnia nie teraz. Zluzujcie chłopaczki ;)

Obrazek
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2013, 22:30

baka pisze:Czyli to jest jego profil tak ? Bo nie wiem czy odlikowywać czy nie :D
Nie jest. Oficjalne są te lubiane przez oficjalkę Juve. Niedawno doszedł Llorente, Asamoah i Licht (wspomóżcie chłopa, ma tylko 4 tys fanów).

Felicevich jutro będzie we Włoszech i zaczną się rozmowy.

Zablokowany