Transfery w Europie

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2018, 14:46

Maly pisze:z tego samego powodu dla którego nie przeszedł Witsel i nie przejdzie Can
Albo z tego samego powodu, z którego nie doszło do transakcji Pirlo, Alvesa, Khediry czy Pogby. Jeden Witsel o niczym nie świadczy. Nie od dziś wiadomo, że był pazerny na kasę i gdyby nie Chiny, to zapewne grałby we Włoszech. Nie wiem czemu przez ten jeden niewypał oceniasz szanse ściągnięcia kogoś za darmo. Na poprzednie sytuacje nie zwracasz uwagi, ale Witsela musiałeś przywołać. Gdzie tu logika?

Goretzka był oczywisty(albo raczej nieoczywisty w kontekście Juve) z jednego względu - Bayern. Młody, wyróżniający się Niemiec z kartką w ręku i wolnym wyborem? Kierunek wydaje się bardziej niż oczywisty.

Obrazek
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2018, 15:31

Pirlo był stary i po słabym sezonie przeplatanym kontuzjami
Alves podobnie tylko bez kontuzji, co się stało gdy miał jakieś zainteresowanie pokazał rok po przyjściu
Khedira tak samo kontuzje i nikt go nie chciał
Pogbe załatwił Raiola za 20% prowizji od transferu, być może inni nie chcieli się na to zgodzić lub Raiola uznał, że tu będzie dobre miejsce żeby się młody wybił bo graliśmy 3 w środku pola i nie mieliśmy kompletnie rezerwowych ani kasy żeby sobie ich kupić na ludzkim poziomie

a Witsel? bujaliśmy się pół roku, że nasz, my chcieliśmy, on niby chciał... aż w końcu poleciał do Chin ;)
tu jest tak samo, my go chcemy, on niby też... ale mówił niedawno, że rozmawia z wieloma klubami w tym z Liverpoolem nad przedłużeniem ;) także jak myślisz? kto mu da najwięcej kasy? my czy Anglicy? bo przecież warto wspomnieć że i MC włączyło się do walki o jego podpis... jakby miał być nasz to już by był i taka jest prawda ;]

analogicznie niby Keita miał czekać na nas rok w Lazio... tylko jakoś nie poczekał ;)

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Effe

Bawarczyk
Bawarczyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2018, 20:56

Z klubami z Anglii mało kto może konkurować jeżeli chodzi o tygodniówki, nie tylko Juve to przecież dotyczy. Can wybierze albo hajs i nic albo trochę mnie hajsu i trofea w Juve lub Bayernie (bo też na niego niektórzy liczą :P ). Na Waszym miejscu bym się nie przejmował, on aż tak dobry nie jest.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2018, 00:22

A Barcelona ponoć dopina transfer Griezmanna - nie wiem ile w tym prawdy, ale mnie to już dobija - nie jesteśmy w stanie rywalizować z najlepszymi klubami o najlepszych zawodników, a co za tym idzie o trofea... Poprzedni sezon 2016/2017 był ostatnim gdy można było wygrać CL. Inne kluby kupują kogo chcą, a my kogo możemy sobie kupić? Graczy 2 kategorii, lub talenty - które i tak wyfruną. Idą smutne czasy...

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2018, 11:07

No Griezmann spoko. To też mój mokry sen, ale czy nasi w ogóle się nim interesowali? A jeśli nawet to po co nam on teraz? Atak mamy nieźle obstawiony. Ilość skrzydłowych wskazuje, że ustawienie jest już wybrane na powiedzmy dłuższy okres niż rok czy 2. Poza tym Mandzukic i Igła pograją jeszcze spokojnie 3-4 lata. Więc ten ścisk jest nam aż tak potrzebny? Barcelona robi niezłe transfery tylko pytanie - gdzie oni tych wszystkich zawodników pomieszczą? Tego to ja już nie wiem. Nagle okazać się może, że sytuacja w klubie okaże się bardzo niezdrowa bo Messi mimo kosmicznego skilla może już przeczłapać mecz i jest święty a ktoś kto tyra na treningach jak wół i tak pójdzie na ławkę.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 193 razy

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2018, 12:55

Barcelona sprzedała głupka Neymara a za niego Dembele, Coutinho oraz Griezmann, którzy będą niekwestionowaną wartością dodaną na kilka lat bo to młodzi zawodnicy. Ciężko z takimi konkurować bo o ile pieniądze nie grają to w tym przypadku można powiedzieć inaczej. Ostatni nasz finał LM to była niepowtarzalna okazja aby wygrać LM bo teraz nieprędko powtórzy się szansa. MU się wzmacnia, Barcelona się zbroi a Real będzie musiał niezłą rewolucje zrobić. Do tego MC i Bayern a my musimy raczej myśleć o tym jak utrzymać Sandro co pewnie się nie uda bo w bajeczki związane z problemami osobistymi nie wierzę, to zawsze jest dobra przykrywka. Boli mnie fakt, że takie transfery jak Coutinho i Griezmann Barca robi na zimę, w której podobno ciężko zrobić dobre transfery.
Musimy cieszyć się z tego co mamy i emocjonować się własnym podwórkiem, które też zaczyna robić się ciasne. Wierzycie w Bellerina ? :prochno:

Obrazek
Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2018, 18:23

Jeśli Griezmann rzeczywiście do nich trafi za stówkę to na całą trójkę, z bonusami o których się mówi, wydadzą koło czterystu milionów. Czy to są gracze warci takich pieniędzy? Dla mnie absolutnie nie. Dembele to wielka niewiadoma, Francuz notuje fatalny sezon a Coutihno jest bardzo dobry ale do Iniesty czy Neymara mu daleko. Moim zdaniem z Neymarem byli mocniejsi. Zmiana pokoleniowa w Barcy może być bolesna, gorzej jeśli okaże się, że te transfery były robione na kredyt.

calma calma
prezes3c

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2018, 20:19

A więc Sanchez w United a Mhkitaryan w Arsenalu. No cóż, Inter jednak będzie się musiał zadowolić zaledwie Pastore, ewentualnie Bejlem :P

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 193 razy

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2018, 20:33

No co ty, Rafinha do nich przyjdzie czyli kolejny po Montoyi ogór z Barcelony :D

Obrazek
prezes3c

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2018, 20:43

MRN pisze:No co ty, Rafinha do nich przyjdzie czyli kolejny po Montoyi ogór z Barcelony :D
Czyli koleś, który przez rok nie grał w piłkę :P A z Pastore i Balem to był sarkazm ;)

Tak czy inaczej, United sypnęło podobno Alexisowi taką tygodniówkę że hoho, o co podobno już wkurzył Pogba (Raiola) i stwierdził że Sanchez nie może być najlepiej zarabiającym piłkarzem United bo musi to być Pogba :) Ciekawie się tam robi :D

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2018, 21:40

A szpec, który w lecie ze 100% pewnością twierdził, że w Milanie idzie ku lepszemu tu też był przekonany, że taka pensja dla Sancheza jest niemożliwa :roll:
ozob pisze:Sanchez ma w Arsenalu £7,2m brutto i teraz City mialoby mu dac £13m netto (£25m brutto) czyniac go najlepiej zarabiajacym pilkarzem PL, ktory zdetronizowalby pod tym wzgledem Pogbe (£18m brutto)? Tiaaa :smile:
Co do samego transferu. Nie będę ukrywał, że nie lubię United z conajmniej kilku powodów, i tym bardziej się będę cieszył jeśli i po tym transferze nie zaczną znowu wygrywać trofeów tak jak na to zdaje się liczą. A Sanchez pokazał, że z tymi trofeami co to miały być najważniejsze to raczej nie do końca prawda :whistle:

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2018, 23:05

RICTOR pisze:Sanchez pokazał, że z tymi trofeami co to miały być najważniejsze to raczej nie do końca prawda :whistle:
dlaczego? od przyjścia Jose wygrali już 3... to chyba nie tak źle, szczególnie jeśli dodasz jaką pakę budują i jakie nazwiska do nich przychodzą, nie chcę być złą wróżką ale boję się, że prędzej oni wygrają LM niż my

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2018, 23:06

Ja nie mówię o nas, ale wiesz, moim zdaniem Bayern, który mocno o niego zabiegał w lato, to jednak większy gwarant trofeów niż ManU. No, ale Niemcy się nie chcieli zgodzić na jego wymagania finansowe także :whistle:

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2018, 23:10

gwarant gdzie? w Bundeslidze? a kogo interesuje ta liga? nie każdy ma mentalność Lewandowskiego chociaż zapewne i on jakby w obecnych warunkach finansowych przechodził z BVB wybrałby jednak inaczej, Bayern się kończy, jeśli będą utrzymywać swoje postanowienia nie kupowania drogo to do niczego nie dojdą, samym podkupowaniem ligowych rywali wygranie LM będzie mega ciężkie, będą jak my cieszyć się z 1/2, a być może i 1/4

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
prezes3c

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2018, 23:37

Maly pisze:gwarant gdzie? w Bundeslidze? a kogo interesuje ta liga? nie każdy ma mentalność Lewandowskiego chociaż zapewne i on jakby w obecnych warunkach finansowych przechodził z BVB wybrałby jednak inaczej, Bayern się kończy, jeśli będą utrzymywać swoje postanowienia nie kupowania drogo to do niczego nie dojdą, samym podkupowaniem ligowych rywali wygranie LM będzie mega ciężkie, będą jak my cieszyć się z 1/2, a być może i 1/4
No nie wiem czy tak źle postępują z tym "podkupowaniem" graczy z BL. Goretzka (transfermarkt - 40mln) w tym sezonie za darmo czy kupnem/wypożyczaniem - James za grosze (w dzisiejszych czasach) to po prostu mądre zarządzanie klubem, bez wywalania milionów, a ręczę Cię że ich byłoby stać wydawać setki milionów.

Juventus podobno podąża ich drogą zdrowych finansów.

Takie szastanie pieniędzmi na transfery i wypłaty jak w PSG czy w ManU nie wróży nic dobrego na przyszłość. Najemnicy w końcu przedłożą kasę nad klubowe trofea i w szatni będą robić jesień średniowiecza

ODPOWIEDZ