Wszystko o Squadra Azzurra
- panlider
- Juventino
Osobiście uważam, że brak Verattiego i Marchisio to totalna katastrofa dla Italii i nie wróżę im nic więcej, niż wyjście z grupy.
Soriano czy Montolivo są nieźli, ale to nie ten poziom, a Jorginho to raczej przecinak, a nie playmaker. Zresztą porównajcie sobie włoską pomoc z drugą linią Francji czy Niemiec. Przepaść to mało powiedziane.
Soriano czy Montolivo są nieźli, ale to nie ten poziom, a Jorginho to raczej przecinak, a nie playmaker. Zresztą porównajcie sobie włoską pomoc z drugą linią Francji czy Niemiec. Przepaść to mało powiedziane.
"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
- pablo1503
- Juventino
Montolivo jest piłkarzem miałkim, bezjajecznym. Rzekłbym, że momentami jest nawet żałosny. Sorki, ale na obecną chwilę jest to poziom Padoina. Przy całym szacunku do Szymka.panlider pisze:Montolivo(...)nieźli.

Zdecydowanie się nie zgodzę. Może nie jest to Pirlo czy Verratti, ale nie nazwałbym go przecinakiem. Facet jest w tym sezonie jednym z kluczowych zawodników Napoli. Niemalże każda piłka przechodzi przez niego. Potrafi poklepać, a także zagrać ładną, długą, otwierającą piłkę. Piłkarz, którego brakowało Neapolitańczykom od dawna. Stylem gry przypomina... Motte? Tak mi się wydaje, że najbliżej będzie mu do piłkarza PSG.panlider pisze:Jorginho to raczej przecinak, a nie playmaker.

- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
odwrotnie wypada za to porównanie obrony i bramkarzapanlider pisze:porównajcie sobie włoską pomoc z drugą linią Francji czy Niemiec. Przepaść to mało powiedziane.

ale fakt - wyjście z grupy to chyba zarazem mus i max dla ekipy Conte... i mówi to wieczny optymista kardy Italii, który co turniej widzi ich wznoszących puchar

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- @D@$
- Juventino
Bramkarze: Mirante, Marchetti, Sportiello
Obrońcy: Acerbi, Astori, Bonucci, Izzo, Obinze, Ogbonna, Tonelli
Pomocnicy: Benassi, Bernardeschi, Candreva, Cataldi, De Rossi, De Silvestri, El Shaarawy, Florenzi, Giaccherini, Jorginho, Parolo, Soriano, Zappacosta
Atak: Borini, Eder, Immobile, Insigne, Pavoletti, Pelle
Jest to szeroka lista na Euro 2016, bez zawodnikow grających w finale Coppa (stąd jest zawieszony Leo a brakuje reszty z Juve). Dla mnie Szary to napastnik, ale wrzucam zgodnie ze źródłem czyli tutto i La gazzetta. Brak mi tego Pirlo, zwłaszcza że nie jedzie Veratti. Szansa dla Jorginho? Macie swojego Ogbonne.
Obrońcy: Acerbi, Astori, Bonucci, Izzo, Obinze, Ogbonna, Tonelli
Pomocnicy: Benassi, Bernardeschi, Candreva, Cataldi, De Rossi, De Silvestri, El Shaarawy, Florenzi, Giaccherini, Jorginho, Parolo, Soriano, Zappacosta
Atak: Borini, Eder, Immobile, Insigne, Pavoletti, Pelle
Jest to szeroka lista na Euro 2016, bez zawodnikow grających w finale Coppa (stąd jest zawieszony Leo a brakuje reszty z Juve). Dla mnie Szary to napastnik, ale wrzucam zgodnie ze źródłem czyli tutto i La gazzetta. Brak mi tego Pirlo, zwłaszcza że nie jedzie Veratti. Szansa dla Jorginho? Macie swojego Ogbonne.

Ostatnio zmieniony 16 maja 2016, 21:45 przez @D@$, łącznie zmieniany 1 raz.
- Robaku
- Juventino
To pomoc wygląa mocno śmiesznie, gdzie np. Saponara, Vasquez,czy Berardi, już nie mówie o GIo. Przeciez włoska pomoc to mocna indolencja i absencji moc. a Conte chyba chce 3 mecze i do Londynu.
Cataldi, Benassi? Soriano miał dobrą pierwszą rundę potem gasł, albo Eder 1 bramka od stycznia, a brak Bellotiego czy tego Gio.
MIrko Graziano podał, że Antek powołał Bonuca, ale Juve powiedział NIE i ma się Leoś stawić tak jak inni Juventinio.
Cataldi, Benassi? Soriano miał dobrą pierwszą rundę potem gasł, albo Eder 1 bramka od stycznia, a brak Bellotiego czy tego Gio.
MIrko Graziano podał, że Antek powołał Bonuca, ale Juve powiedział NIE i ma się Leoś stawić tak jak inni Juventinio.
- @D@$
- Juventino
Przyznam, że sporo zawodników nie widziałem w akcji. Trzeba jednak pamiętać, że będzie miał na zgrupowaniu ponad 30-stu zawodników, a więc jeszcze dużo do odstrzału. Po finale dojdą: Buffon, Chiellini, Barzagli, De Sciglio, może Montolivo, Zaza, Bonaventura, a kto wie czy nie ktoś z grona: Rugani, Abate, Sturaro...
Jeśli szukać plusów, to cieszy mnie wymiana Sirigu na Marchettiego.
Jeśli szukać plusów, to cieszy mnie wymiana Sirigu na Marchettiego.
- Makiavel
- Juventino
Mnie też dziwi brak Saponary czy Vasqueza, którzy, wg. mnie, grali dużo równiej w sezonie niż Candreva i mają umiejętności większe niż Cataldi czy Bennasi.
"veritas odium parit obsequium amicos"
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
A to akurat nic dziwnego bo Antek moim zdaniem nie ogarnia gdzie typowego zawodnika 3/4 w swojej taktyce umieścić ani jakie zadania mu dać żeby obecność takiego na boisku w ogóle miała sens i była jakoś uzasadniona. Tym bardziej jestem ciekaw jak się będzie sprawdzał w Chelsea, która ma obecnie w kadrze wielu piłkarzy z przysłowiową fantazją, ale nie do końca potrafiących spełniać zaawansowane założenia taktyczne.
- zbysioJuve
- Juventino
A mnie tam nie dziwi, że w tej szerokiej kadrze znaleźli się tacy zawodnicy jak Cataldi i Benassi. Nie jest powiedziane od razu, ze pojadą, ale to powołanie powinno być dla nich pewnego rodzaju wyróżnieniem. Bo obok Bernardeschiego przecież są to wyróżniający się młodzi, waleczni i perspektywiczni zawodnicy z kadry U21 grający u L. Di Biagio. Choć jeśli są oni to w takim razie powinien być też chyba i Berardi, jednak w tym wypadku negatywnie na zawodnika mógł wpłynąć jego charakter. Myślę też, że z tej trójki młodych co najmniej jeden powinien pojechać na Euro. Z trójki bramkarzy liczyłem na powołanie dla Mirante i wydaje mi się, że też powinno dla niego znaleźć się miejsce w ostatecznej trójce bramkarzy na Euro. Jakoś nie mam przekonania do Marchettiego.
- arturjuve
- Juventino
Oby Oby.. bo jak widze w składzie Edera, który jest impotentem w tym roku jeśli chodzi o bramki a nie ma Gio to mnie krew zalewa...Reaper pisze:Gio i Pirlo nie powołanie ze względu na zobowiązania klubowe. Jeszcze mogą się pojawić
Ogólnie mizernie to wygląda.. Wczoraj podali kadre Chorwacji a pomocy same topy to Włosi mogą się schować.. (wiem wiem nie są razem w grupie oba teamy)
Skład jaki będzie taki będzie, ale w sytuacji gdzie z grupy wychodzą 2drużyny + z 3 miejsca (4/6) to Włosi wyjdą na spokojnie, ale po grupie odpadną
- Cabrini_idol
- Juventino
Saponara, Vazquez i Berardi nawet w szerokiej nie znaleźli miejsca ? Oj COnte Conte, nic się nie zmieniasz, twojego betonu nawet upadek Związku Radzieckiego by nie zburzył.