Wszystko o Squadra Azzurra

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ
panlider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2016, 21:18

Osobiście uważam, że brak Verattiego i Marchisio to totalna katastrofa dla Italii i nie wróżę im nic więcej, niż wyjście z grupy.
Soriano czy Montolivo są nieźli, ale to nie ten poziom, a Jorginho to raczej przecinak, a nie playmaker. Zresztą porównajcie sobie włoską pomoc z drugą linią Francji czy Niemiec. Przepaść to mało powiedziane.

"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018" :D
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2016, 21:46

panlider pisze:Montolivo(...)nieźli.
Montolivo jest piłkarzem miałkim, bezjajecznym. Rzekłbym, że momentami jest nawet żałosny. Sorki, ale na obecną chwilę jest to poziom Padoina. Przy całym szacunku do Szymka. ;) Nic nie wnosi, a nawet przeszkadza. Nie ma na boiskach Serie A piłkarza, z którego miałbym większą szyderę. Sam nie wiem dlaczego. Ot tak. Pewnie spowodowane jest to opaską na ramieniu, a także bycie centralnym piłkarzem Milanu. Jakby nie patrzeć, to taki piłkarz musi sobą coś reprezentować. Nie mówiąc już o tym, że De Jong musiał odejść, bo Rici chciał grać najbliżej obrońców.
panlider pisze:Jorginho to raczej przecinak, a nie playmaker.
Zdecydowanie się nie zgodzę. Może nie jest to Pirlo czy Verratti, ale nie nazwałbym go przecinakiem. Facet jest w tym sezonie jednym z kluczowych zawodników Napoli. Niemalże każda piłka przechodzi przez niego. Potrafi poklepać, a także zagrać ładną, długą, otwierającą piłkę. Piłkarz, którego brakowało Neapolitańczykom od dawna. Stylem gry przypomina... Motte? Tak mi się wydaje, że najbliżej będzie mu do piłkarza PSG.

Obrazek
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 13 maja 2016, 09:01

panlider pisze:porównajcie sobie włoską pomoc z drugą linią Francji czy Niemiec. Przepaść to mało powiedziane.
odwrotnie wypada za to porównanie obrony i bramkarza ;)

ale fakt - wyjście z grupy to chyba zarazem mus i max dla ekipy Conte... i mówi to wieczny optymista kardy Italii, który co turniej widzi ich wznoszących puchar :/

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Reaper

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 maja 2016, 09:05

Wie ktoś kiedy Conte ogłasza kadrę :?

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 maja 2016, 10:02

W poniedziałek będzie ogłoszona szeroka.

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2016, 21:38

Bramkarze: Mirante, Marchetti, Sportiello
Obrońcy: Acerbi, Astori, Bonucci, Izzo, Obinze, Ogbonna, Tonelli
Pomocnicy: Benassi, Bernardeschi, Candreva, Cataldi, De Rossi, De Silvestri, El Shaarawy, Florenzi, Giaccherini, Jorginho, Parolo, Soriano, Zappacosta
Atak: Borini, Eder, Immobile, Insigne, Pavoletti, Pelle

Jest to szeroka lista na Euro 2016, bez zawodnikow grających w finale Coppa (stąd jest zawieszony Leo a brakuje reszty z Juve). Dla mnie Szary to napastnik, ale wrzucam zgodnie ze źródłem czyli tutto i La gazzetta. Brak mi tego Pirlo, zwłaszcza że nie jedzie Veratti. Szansa dla Jorginho? Macie swojego Ogbonne. :)
Ostatnio zmieniony 16 maja 2016, 21:45 przez @D@$, łącznie zmieniany 1 raz.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2016, 21:42

To pomoc wygląa mocno śmiesznie, gdzie np. Saponara, Vasquez,czy Berardi, już nie mówie o GIo. Przeciez włoska pomoc to mocna indolencja i absencji moc. a Conte chyba chce 3 mecze i do Londynu.
Cataldi, Benassi? Soriano miał dobrą pierwszą rundę potem gasł, albo Eder 1 bramka od stycznia, a brak Bellotiego czy tego Gio.
MIrko Graziano podał, że Antek powołał Bonuca, ale Juve powiedział NIE i ma się Leoś stawić tak jak inni Juventinio.

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2016, 22:00

Przyznam, że sporo zawodników nie widziałem w akcji. Trzeba jednak pamiętać, że będzie miał na zgrupowaniu ponad 30-stu zawodników, a więc jeszcze dużo do odstrzału. Po finale dojdą: Buffon, Chiellini, Barzagli, De Sciglio, może Montolivo, Zaza, Bonaventura, a kto wie czy nie ktoś z grona: Rugani, Abate, Sturaro...
Jeśli szukać plusów, to cieszy mnie wymiana Sirigu na Marchettiego.

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 16 maja 2016, 22:11

Ja myślałem, że tam Antoś już nóżkami przebierał na myśl o dostępności kolejnego słabiaka w osobie wspomnianego wcześniej Papu Gomeza a tu bach, wcale chłopa nie powołał :cwaniak:

Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2016, 22:14

Mnie też dziwi brak Saponary czy Vasqueza, którzy, wg. mnie, grali dużo równiej w sezonie niż Candreva i mają umiejętności większe niż Cataldi czy Bennasi.

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 16 maja 2016, 22:20

A to akurat nic dziwnego bo Antek moim zdaniem nie ogarnia gdzie typowego zawodnika 3/4 w swojej taktyce umieścić ani jakie zadania mu dać żeby obecność takiego na boisku w ogóle miała sens i była jakoś uzasadniona. Tym bardziej jestem ciekaw jak się będzie sprawdzał w Chelsea, która ma obecnie w kadrze wielu piłkarzy z przysłowiową fantazją, ale nie do końca potrafiących spełniać zaawansowane założenia taktyczne.

zbysioJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2016, 23:35

A mnie tam nie dziwi, że w tej szerokiej kadrze znaleźli się tacy zawodnicy jak Cataldi i Benassi. Nie jest powiedziane od razu, ze pojadą, ale to powołanie powinno być dla nich pewnego rodzaju wyróżnieniem. Bo obok Bernardeschiego przecież są to wyróżniający się młodzi, waleczni i perspektywiczni zawodnicy z kadry U21 grający u L. Di Biagio. Choć jeśli są oni to w takim razie powinien być też chyba i Berardi, jednak w tym wypadku negatywnie na zawodnika mógł wpłynąć jego charakter. Myślę też, że z tej trójki młodych co najmniej jeden powinien pojechać na Euro. Z trójki bramkarzy liczyłem na powołanie dla Mirante i wydaje mi się, że też powinno dla niego znaleźć się miejsce w ostatecznej trójce bramkarzy na Euro. Jakoś nie mam przekonania do Marchettiego.

Reaper

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 maja 2016, 08:52

Gio i Pirlo nie powołanie ze względu na zobowiązania klubowe. Jeszcze mogą się pojawić ;)

arturjuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 maja 2016, 09:30

Reaper pisze:Gio i Pirlo nie powołanie ze względu na zobowiązania klubowe. Jeszcze mogą się pojawić ;)
Oby Oby.. bo jak widze w składzie Edera, który jest impotentem w tym roku jeśli chodzi o bramki a nie ma Gio to mnie krew zalewa...

Ogólnie mizernie to wygląda.. Wczoraj podali kadre Chorwacji a pomocy same topy to Włosi mogą się schować.. (wiem wiem nie są razem w grupie oba teamy)

Skład jaki będzie taki będzie, ale w sytuacji gdzie z grupy wychodzą 2drużyny + z 3 miejsca (4/6) to Włosi wyjdą na spokojnie, ale po grupie odpadną

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2016, 09:44

Saponara, Vazquez i Berardi nawet w szerokiej nie znaleźli miejsca ? Oj COnte Conte, nic się nie zmieniasz, twojego betonu nawet upadek Związku Radzieckiego by nie zburzył.

Obrazek
ODPOWIEDZ