Mercato (2012-2014)
- Eric6666
 - Juventino

ten Kondogbia, którego przyćmił nasz Pogba;d? Prawda jest taka, że Pirlo jest jeden, a Veratti póki co próbuje kopiować jego styl (i prawidłowo, trzeba wzorować się na mistrzach), ale jeszcze mu sporo brakuje. Jakoś Bayern, Barca, Real itd. potrafią sobie poradzić bez takiego zawodnika, więc dlaczego Juventus miałby być gorszy? Podejrzewam, że w tym sezonie Pirlo straci więcej spotkań, niż w poprzednim ( w takim wieku, tyle minut w sezonie to fenomen :shock: ).sebatiaen pisze:A co takiego widzisz w Verattim?
Chlopie przypatrz sie jak gra Kandogbia bo jak na ta chwile to jest to zawodnik o klase lepszy a wciaz ma jakos 20 lat.
Sporo ludzi sie napalilo na wlocha a prawda taka ze pewnie jeden na 10 widzial jego mecze wtym sezonie.
Dobry jest ale pitolicie jak by to byl juz gracz na poziomie Zidana
Edit: akurat nasza pomoc prócz Pirlo jest strasznie młoda: Vidal - 26l, Marchisio 27, Pogba 20l, Kwadwo 24l, więc spokojnie jeszcze parę lat możemy szukać następcy. Moim zdaniem następcą Pirlo będzie ktoś inny, niż Veratti i całkiem możliwe, że nie będzie to Włoch.
a w ramach ciekawostki dla ludzi opierających się na transfermarkt Vucinic jest napastnikiem wycenianym na najwięcej $ w Juventusie (21.500) i jest droższy od Teveza o 1,5 mln, mimo, że mają tyle samo lat;d
"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
						Mark Twain
- wagner
 - Juventino

a) Jestem tego samego zdania, następcą nie będzie Verratti.Eric6666 pisze:akurat nasza pomoc prócz Pirlo jest strasznie młoda: Vidal - 26l, Marchisio 27, Pogba 20l, Kwadwo 24l, więc spokojnie jeszcze parę lat możemy szukać następcy. Moim zdaniem następcą Pirlo będzie ktoś inny, niż Veratti i całkiem możliwe, że nie będzie to Włoch.
b) następca musi być w pełni ukształtowanym zawodnikiem...
c) o ile owy następca będzie w ogole sprowadzany to tak jak wspomniałeś pomoc jest młoda, można brać pod uwagę również scenariusz, że Pogba wskoczy na miejsce Pirlo, zmieni się styl grania, ale nie sama koncepcja
d) Pirlo nie powiedział jeszcze ostatniego słowa i dopóki oficjalnie nie zakończy kariery tak długo żadne zastępstwo potrzebne mu nie jest, chłop da sobie radę
- Il Fenomeno
 - Juventino

Nie śledzę za bardzo rozgrywek w lidze hiszpańskiej, a w niemieckiej w ogóle, ale WYDAJE mi się, że Bastian S., Xavi i X. Alonso w jakimś stopniu gracze pełniący podobną rolę do Pirlo.Eric6666 pisze:Jakoś Bayern, Barca, Real itd. potrafią sobie poradzić bez takiego zawodnika, więc dlaczego Juventus miałby być gorszy?
już mameda11 pisze:a kto wie może i kilka spotkań w pierwszej reprezentacji.

- francois
 - Juventino

Ostatnio w Bayernie głośno o konflikcie między Pepem a Mandzukiciem. Ciekawe, ile kosztowałoby jego wyciągnięcie z Monachium i jaki ma tam kontrakt.

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
						tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- baka
 - Juventino

Transfermarkt wycenia go na 23 bańki, więc za mniej niż 30 pewnie by nigdzie nie poszedł w dodatku jego kontrakt obowiązuje do 30.06.2016.francois pisze:Ostatnio w Bayernie głośno o konflikcie między Pepem a Mandzukiciem. Ciekawe, ile kosztowałoby jego wyciągnięcie z Monachium i jaki ma tam kontrakt.
- Eric6666
 - Juventino

właśnie w jakiś stopniu, dalej można wymieniać Gerrarda, Lamparda, Scholes (kiedyś), Fabregas, ale mają inny styl i sposób grania, są przeważnie bardziej ofensywnie ustawieni. Dla mnie Machisio-Pogba-Vidal może działać tak samo dobrze, jak Marchisio-Pirlo-Vidal, tylko, że to już nie będzie taka sama gra. Chociaż powtórzę, że na U-20 Pogba do bólu wyglądał jak młody Pirlo, który spokojnie rozgrywa piłeczkę.Il Fenomeno pisze:Nie śledzę za bardzo rozgrywek w lidze hiszpańskiej, a w niemieckiej w ogóle, ale WYDAJE mi się, że Bastian S., Xavi i X. Alonso w jakimś stopniu gracze pełniący podobną rolę do Pirlo.Eric6666 pisze:Jakoś Bayern, Barca, Real itd. potrafią sobie poradzić bez takiego zawodnika, więc dlaczego Juventus miałby być gorszy?
Dodam od siebie, że po odejściu Alexa też szukaliśmy na siłę zastępcy Del Piero. A wyszło, że i bez niego daliśmy sobie rade i wygraliśmy scudetto.
"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
						Mark Twain
- Arbuzini
 - Juventino

Modric, Xavi, X. Alonso, czy ostatnio Szwajni z pewnością mają podobne zadania na boisku, co nasz Andrea. Styl gry naszego maestro jest specyficzny i nie do podrobienia. Nawet Verratti ma naprawdę sporo cech, których ciężko szukać w grze Pirlo. I vice versa.
Potrzebujemy mieć w środku pola zawodnika, który odpowiedzialny będzie za kreowanie gry. Czy będzie to środkowy pomocnik w stylu Gerrarda, czy rasowy regista kręcący kółeczka jest kwestią doszlifowania nowych schematów.

Potrzebujemy mieć w środku pola zawodnika, który odpowiedzialny będzie za kreowanie gry. Czy będzie to środkowy pomocnik w stylu Gerrarda, czy rasowy regista kręcący kółeczka jest kwestią doszlifowania nowych schematów.
- pumex
 - Juventino

Hej, hej. Mają podobne zadania na boisku, ale ich drużny mają jeszcze oprócz nich innych zawodników kreujących grę i nadających tempo. Tymczasem u nas od tego jest Pirlo, czasem Vidal i od biedy często osamotniony i ograniczony przez zadania taktyczne cofnięty napastnik. Do czego zmierzam? 3-5-2 w obecnym kształcie, tylko bez Pirlo/Verrattiego, na dłuższą metę może być mało efektywne, nawet z zawodnikiem klasowym na pozycji naszego maestro, jednak o ciut innej charakterystyce. Albo Pirlo/Verratti, albo bardziej kreatywne skrzydła, albo zmiana taktyki. Powtarzam, nie widzę 3-5-2 z obecnymi skrzydłami, z SS często zaabsorbowanym czarną robotą, bez registy z krwi i kości.Arbuzini pisze:Modric, Xavi, X. Alonso, czy ostatnio Szwajni z pewnością mają podobne zadania na boisku, co nasz Andrea. Styl gry naszego maestro jest specyficzny i nie do podrobienia. Nawet Verratti ma naprawdę sporo cech, których ciężko szukać w grze Pirlo. I vice versa.

- sebastian10
 - Juventino

Xherdan Shaqiri  jak jest szansa trzeba go brac za duzo mamy walczaków i ktos taki by sie przydał nawet jak by trza było zapłacic około 20

- Ivory
 - Juventino

Z dzisiejszych informacji Tuttosport wynika, że dalej walczymy o Zunigę.
Propozycje są ponoć takie:
Zuniga + 12 mln i do nich idzie Vucinić
Zuniga + 9 mln i do nich idzie Matri.
Widzę, że ten Zuniga to w tej chwili absolutny priorytet, bo w kontekście sprzedaży rozważa się Mirko. Swoją drogą, 'ciekawa' ta wycena naszych napadziorów.

Widzę, że ten Zuniga to w tej chwili absolutny priorytet, bo w kontekście sprzedaży rozważa się Mirko. Swoją drogą, 'ciekawa' ta wycena naszych napadziorów.
- Alfa i Omega
 - Juventino

Delikatnymi słowy mówiąc, nie wierzę. Te oferty to jakiś zupełny nonsens. Ale cóż. Tuttosport to Tuttosport.Ivory pisze:Z dzisiejszych informacji Tuttosport wynika, że dalej walczymy o Zunigę.
EDIT: Dobra, zaspany jeszcze chyba jestem, przeczytałem 12 mln + Vucinić za Zunigę
Tak czy inaczej, trudno mi uwierzyć w Mirka wymienianego na Zunigę.
- Lucas87
 - Juventino

No pomijając sprawę wiarygodności portalu - to się zwyczajnie kupy nie trzyma.
Laurentis pewnie wycenia Kolumbijczyka na 10 baniek w najgorszym razie. Za transfer Matriego za którego nikt nie da więcej niż 12, mieliby sypnąć 9 oddając Zunigę

Zresztą spekulacje odnośnie transferu Zunigi do Juve, zostały pare dni temu rozwiane w sposób dostateczny (przynajmniej tak mi się wydaje). Również nad tym ubolewam.
Według ostatnich słów Marotty należy wnioskować, że więcej transferów tego lata nie będzie. Czy zmieni zdanie- nie wiadomo

Laurentis pewnie wycenia Kolumbijczyka na 10 baniek w najgorszym razie. Za transfer Matriego za którego nikt nie da więcej niż 12, mieliby sypnąć 9 oddając Zunigę
Zresztą spekulacje odnośnie transferu Zunigi do Juve, zostały pare dni temu rozwiane w sposób dostateczny (przynajmniej tak mi się wydaje). Również nad tym ubolewam.
Według ostatnich słów Marotty należy wnioskować, że więcej transferów tego lata nie będzie. Czy zmieni zdanie- nie wiadomo
- Sebkovič
 - Juventino

Ciekawą informację (pewnie to plotka) podał Sports Direct informując o tym, iż w ekipie Man City w ataku zrobiło się ciasno i Kun Aguero chce odejść. Serwis podaje, że piłkarz chciałby pójść za Carlosem Tevezem i dołączyć do drużyny Juve. Wiadomo, że jeśli taka opcja byłaby brana pod uwagę to Conte musiałby pozbyć się nie jednego a dwóch napastników.

JUVE STORIA DI UN GRANDE AMORE!
Seba :roll:

Seba :roll:
- Orkos
 - Juventino

Podejrzanie dobrze wyglądają te oferty jak na moje oko. Choć znając naszych to nie wiedzieć czemu odmówią i powiedzą, że to za tych tuzów za niska kwota.Ivory pisze: Zuniga + 12 mln i do nich idzie Vucinić
- Dante93
 - Juventino

Nie wiem, czy ja tu czegoś nie zrozumiałem ale jak na moje oko to MY proponujemy Napoli takie warunki. Warunki z kosmosu, bo ani Vucini ani Matri nie są warci więcej od Zunigi. A na pewno nie o 10 mln.Orkos pisze:Podejrzanie dobrze wyglądają te oferty jak na moje oko. Choć znając naszych to nie wiedzieć czemu odmówią i powiedzą, że to za tych tuzów za niska kwota.
ktoś tam pisze:"(...)oni sa chorzy na zwyciestwa"