Mercato (Zima 2017)
- B@rt
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
W takiej sytuacji nie pozostaje nic innego, jak życzyć Marottcie chłodnej głowy, żeby wytrzymał ciśnienie i nie zrobił nic głupiego. Hernanes jest jaki jest, ale wymienianie go na kolejnego trzydziestolatka za niemałą bańkę to sztuka dla sztuki, i to niezbyt wysokich lotów. Jak znam życie, to VFL nie zgodzi się ot tak na wypożyczenie bez obligatoryjnego wykupu. Toteż lepiej w ogóle nie zaczynać tego tematu.RICTOR pisze:Genoa chce Hernanesa a nasi dyrektorzy by go bardzo chcieli sprzedać, ale Max go nie puści jeśli nie dostanie innego pomocnika w jego miejsce, z kolei o kogoś konkretnego w zimie ciężko więc padają nazwiska jakie padają. Cała spirala oczywiście nakręcona w lecie przez zbytnią opieszałość w poszukiwaniu kolejnego pomocnika.
- Vincitore
- Juventino
Agresti: Oferujemy 8 mln za wypożyczenie Tolisso z obligatoryjnym wykupem w lecie za 28.
Ja mam nieodparte wrażenie, że jesteśmy bardzo blisko Tolisso, ale niekoniecznie jeżeli chodzi o transfer zimowy. W zasadzie to nagłe włączenie się Interu w paradę mnie tylko utwierdza w tym przekonaniu - chcą podbić nam cenę, to samo zrobili z Dybalą w 2015, gdzie Paulo był już zaklepany przez Juventus, a na samym finiszu pojawiały się jeszcze oferty z Interu.
Ja mam nieodparte wrażenie, że jesteśmy bardzo blisko Tolisso, ale niekoniecznie jeżeli chodzi o transfer zimowy. W zasadzie to nagłe włączenie się Interu w paradę mnie tylko utwierdza w tym przekonaniu - chcą podbić nam cenę, to samo zrobili z Dybalą w 2015, gdzie Paulo był już zaklepany przez Juventus, a na samym finiszu pojawiały się jeszcze oferty z Interu.
- 19
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
Szczerze wątpię w transfer Tolisso na zasadzie wypożyczenia, jeśli miałby do nas trafić to tylko poprzez transfer definitywny za grube pieniądze, których pewnie w styczniu nie wyłożymy.
- Vincitore
- Juventino
Kolejne informacje od Agrestiego: Genoa wraca po Hernanesa i prawdopodobnie tym razem uda się go opchnąć. Mandragorą zainteresowane jest Sassuolo.
Odnośnie Hernanesa, to moje odczucia są niezmienne - miał znośną rudnę w Juventusie, na tę chwilę cenię go wyżej od Sturaro, którego piłkarsko wciąga, ale jego flegmatyzm sprawia, że nie ma szans by pozostał w Juventusie.
Odnośnie Hernanesa, to moje odczucia są niezmienne - miał znośną rudnę w Juventusie, na tę chwilę cenię go wyżej od Sturaro, którego piłkarsko wciąga, ale jego flegmatyzm sprawia, że nie ma szans by pozostał w Juventusie.
- wloski
- Juventino
Inter w środku pola ma ogromną ilość graczy, rzeczywiście może być tak że chcą podbić tylko cenę. Wątpię, aby mając tylu graczy i niedawno sprowadzony talent z Atalanty szukali miejsca dla Tolisso.Vincitore pisze:Agresti: Oferujemy 8 mln za wypożyczenie Tolisso z obligatoryjnym wykupem w lecie za 28.
- Robaku
- Juventino
powiedzmy sobie szczerze, Kondogbia nie będzie rekomendował Tolisso - ruchu do Interu,także spokojnie.
Fajnie byłby wypuścić gdzieś Mandragorę, niech chłop się ogrywa.
Fajnie byłby wypuścić gdzieś Mandragorę, niech chłop się ogrywa.
Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
- kubraczek
- Juventino
Według Di Marzio w ostatnich godzinach nasze podejście trochę się zmieniło i jesteśmy bardziej otwarci na pożegnanie się z Brazylijczykiem. W przypadku Genui na pewno wszystko będzie się rozwijać bardzo dynamicznie, bo mają przysłowiowy nóż na gardle. Wcześniej podawano informacje, że my blokujemy transfer do Genui oraz Turcji. Mam tylko nadzieję, że oferta Genui nie polega na wypożyczeniu i płaceniu mu części wynagrodzenia przez nas -_-Vincitore pisze:Kolejne informacje od Agrestiego: Genoa wraca po Hernanesa i prawdopodobnie tym razem uda się go opchnąć. Mandragorą zainteresowane jest Sassuolo.
Zgadzam się z Tobą, że Hernanes miał nie najgorszą rundę i czasem był nawet niesłusznie krytykowany, ale poza flegmatyzmem potrafi odwalić taką akcję, że robi się dla nas niebezpiecznie.
Swoją drogą Kicker uważa, że wykupienie Benatii nie jest takie oczywiste. Co prawda Marotta jakiś czas temu mówił, że go wykupimy, ale jakoś nie jestem przekonany do płacenia 17 mln za 29 letniego rezerwowego, który zarabia u nas 3 mln euro.
Ostatnio zmieniony 24 stycznia 2017, 10:39 przez kubraczek, łącznie zmieniany 1 raz.
Motoryzacja to nasza pasja - https://moto-przestrzen.pl/
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Tolisso do tego Dahouda w lecie i będzie pięknie. Ta dwójka przy wsparciu Pjanicia oraz Marchisio da nam kopa w pomocy i rozwiąże problemy. Nie należy zapominać o Khedirze, który w formie jest kozakiem na swojej pozycji. Do tego Rincon - idealny zawodnik na przeciętniaków w Serie A.

- Dybala 4ever
- Juventino
Skoro już ma rzekomo odejść Prorok, to może być Gustavo z VFL ( jednak tylko i wyłącznie suche wypożyczenie- bez żadnych klauzul wykupu, ilości rozegranych spotkań, bramek asyst itp.). Skoro Genoa chce go niech weźmie w całości. Tam będzie idealnie pasował. Benatia... hmm spora zagwostka. Wiek tutaj nie jest aż takim problemem- 29 lat, w wypadku braku kontuzji może pograć kilka 3-4 lata na jeszcze wysokim poziomie. Jednakże... on często odnosi jakieś urazy. 17 mln euro to trochę sporo, ale patrząc na ceny rynkowe- to ciężko powiedzieć. 25 mln euro wyjdzie za Caldarę- ale to w całości jak spełni kilka tam warunków w umowie. Sprawa jest do przemyślenia.
- pumex
- Juventino
Przedpołudniowa dawka optymizmu:
- Tolisso jest nierealny w zimie, ileż można to tłuc do głowy?
- Hernanes zostanie co najwyżej wypożyczony i będziemy mu płacić część pensji
W ramach ciekawostki:
DS Sevilli (swoją drogą łączony z Romą): "Moimi ulubionymi rynkami są Brazylia, Francja i Argentyna. Kiedy nie masz pieniędzy, musisz coś wymyślić. Na przykład we Francji zawodnicy przechodzą przez świetną szkołę, są bardzo dobrze przygotowani fizycznie i bardzo inteligentni taktycznie. I tani" - to taki ukłon w stronę Arbuziniego, którego opinia o rynku francuskim pokrywa się ze zdaniem eksperta
W ramach ciekawostki:
DS Sevilli (swoją drogą łączony z Romą): "Moimi ulubionymi rynkami są Brazylia, Francja i Argentyna. Kiedy nie masz pieniędzy, musisz coś wymyślić. Na przykład we Francji zawodnicy przechodzą przez świetną szkołę, są bardzo dobrze przygotowani fizycznie i bardzo inteligentni taktycznie. I tani" - to taki ukłon w stronę Arbuziniego, którego opinia o rynku francuskim pokrywa się ze zdaniem eksperta

- wojczech7
- Juventino
Zastanawia mnie, Pumi, sens całej tej Twojej krucjaty. Chcesz po wszystkim przypomnieć, że miałeś rację? Lepiej się z tym poczujesz, czy jak?pumex pisze:Przedpołudniowa dawka optymizmu:

Po co się "grzać" w tak błahych sprawach?

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- Vincitore
- Juventino
Kolasinac niemal na 100% nie dołączy do nas w styczniu. Okazało się, że Baba Rahman wypożyczony z Chelsea ma zerwane więzadła, więc Schalke zostałoby na lodzie gdyby zdecydowało się oddać nam Kolę już teraz. Inna sprawa, że nie sądzę by 5 mln, które oferujemy przekonały Niemców.
To może wpłynąć na sytuację Evry, bo obserwując ją od początku, chyba każdy się domyśla, że pozycja Evry była uzależniona w dużej mierze od tego transferu. Do końca sezonu zmiennikami Alexa Sandro mają być Evra, Asamoah i Mattiello.
To może wpłynąć na sytuację Evry, bo obserwując ją od początku, chyba każdy się domyśla, że pozycja Evry była uzależniona w dużej mierze od tego transferu. Do końca sezonu zmiennikami Alexa Sandro mają być Evra, Asamoah i Mattiello.
- pumex
- Juventino
Panie, jaka krucjata? Nie ma co się chełpić racją w tak przewidywalnej kwestii. Po prostu śmieję się, że na hasło Tolisso znajdują się tacy, co wyczekują jakichś 'pewnych' info od 'pewnych' źródełwojczech7 pisze:Zastanawia mnie, Pumi, sens całej tej Twojej krucjaty. Chcesz po wszystkim przypomnieć, że miałeś rację? Lepiej się z tym poczujesz, czy jak?pumex pisze:Przedpołudniowa dawka optymizmu:
- Hernanes zostanie co najwyżej wypożyczony i będziemy mu płacić część pensji![]()