Mercato (2012-2014)
- Kucharius1
- Juventino

Z pewnością to jeden z najszybszych piłkarzy (jeśli nie najszybszy) w Serie A. Mam sporo wątpliwości co do jego umiejętności w defensywie, bo o jego drybling i umiejętności indywidualne jestem raczej spokojny. Posiada trochę więcej zwodów niż Krasic znany jako nowy Nedved ;-) Czy będzie przydatny? Raczej tak, pytanie tylko jak bardzo ?
Dzięki temu transferowi, Isla powinien móc odejść do tego wymarzonego Realu Madryt
Ale wcześniej (czyli dziś wieczór) , znów pokarze że już nie za wiele potrafi.
Dzięki temu transferowi, Isla powinien móc odejść do tego wymarzonego Realu Madryt
- strong return
- Juventino

No nazwisko Biabiany moze szalu nie robi ( chociaz zalezy jak na to spojrzec
), ale gosc jest tani i - co dla Nas przy obecnym stanie kadry wazne - niezbyt stary. Daje mozliwosc rotacji taktykami i ma calkowicie odmienna charakterystyke, niz Nasi inni wahadlowi, przy ograniczeniach paszportowych i innych - moze sie przydac, no i swiadczy to o tym, ze Conte tez widzial statycznosc skrzydel Juve w 3-5-2 i postanowil cos z tym zrobic, dodac dynamiki. Zobaczymy, co bedzie w stanie dac... Kolejny nie - bialy w skladzie Juventusu swoja droga.
Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
- pumex
- Juventino

Nie ma, krótko i na temat.mrozzi pisze:...ale czy piłkarz ten ma wystarczające umiejętności, by u nas grać?
Oddawanie nawet połowy Marrone za gościa, który kompletnie nie pasuje do sposobu naszej gry i poza szybkością nie za bardzo ma coś do zaoferowania wygląda na ponury dowcip. Dla mnie piłkarz typu kopnij -> biegnij, biegnij, biegnij nie ma prawa bytu w obecnym Juve. Niby Licht również wpisuje się w podany typ, ale to jednak obrońca, a nie, kurna, boczny napastnik/skrzydłowy, jak Biabiany. Po stokroć wolę Islę.
Tani? Podejrzewam, że przy oszacowaniu i przeliczeniu wartości oddanych zawodników Biabiany będzie nas kosztował jakieś 7-8-9 milionów. Zbyt dużo, jak na takiego grajcara.strong return pisze:No nazwisko Biabiany moze szalu nie robi ( chociaz zalezy jak na to spojrzec), ale gosc jest tani

- Orkos
- Juventino

Ja bym wliczał tylko Marrone bo De Ceglie to jest wart co najwyżej 0,5l, a że się go pozbędziemy to akurat dla mnie plus.pumex pisze:Tani? Podejrzewam, że przy oszacowaniu i przeliczeniu wartości oddanych zawodników Biabiany będzie nas kosztował jakieś 7-8-9 milionów. Zbyt dużo, jak na takiego grajcara.strong return pisze:No nazwisko Biabiany moze szalu nie robi ( chociaz zalezy jak na to spojrzec), ale gosc jest tani
- Crunny
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Wartości wg. Transfermarkt:
Biabiany 8,5 mln euro (choć wydaje się być lekko zawyżona)
Marrone 4 mln euro (wydaje się mocniej zaniżona)
De Ceglie 3,2 mln euro (wydaje się w miarę adekwatna)
8,5 mln > 5,2 mln (4 mln/2 + 3,2 mln)
Nawet wyceniając Biabianego i Marrone po 7 mln to ekonomicznego punktu się nam opłaca:
7 mln > 6,8 mln (7 mln/2 + 3,2 mln)
Szkoda tylko, że po prawej już w tej chwili mamy o 1-2 (od dołu) za dużo:
1. Lichtsteiner
2. Pepe
3. Padoina
4. Isla
Jak Parma gra 3-5-2 to na pozycji Lichtsteinera zawsze gra Biabiany.
Oby nie okazało się, że Conte wcale go nie chce, a Marottcie zależy po prostu na pozbyciu się De Ceglie i Marrone, za których Sampdoria i Parma nie chcą płacić, więc dają w rozliczeniu swoje połówki Biabianego.
Biabiany 8,5 mln euro (choć wydaje się być lekko zawyżona)
Marrone 4 mln euro (wydaje się mocniej zaniżona)
De Ceglie 3,2 mln euro (wydaje się w miarę adekwatna)
8,5 mln > 5,2 mln (4 mln/2 + 3,2 mln)
Nawet wyceniając Biabianego i Marrone po 7 mln to ekonomicznego punktu się nam opłaca:
7 mln > 6,8 mln (7 mln/2 + 3,2 mln)
Szkoda tylko, że po prawej już w tej chwili mamy o 1-2 (od dołu) za dużo:
1. Lichtsteiner
2. Pepe
3. Padoina
4. Isla
Jak Parma gra 3-5-2 to na pozycji Lichtsteinera zawsze gra Biabiany.
Oby nie okazało się, że Conte wcale go nie chce, a Marottcie zależy po prostu na pozbyciu się De Ceglie i Marrone, za których Sampdoria i Parma nie chcą płacić, więc dają w rozliczeniu swoje połówki Biabianego.
- Łukasz
- Juventino

Nie chce mi się liczyć, ale na przestrzeni sezonu Rosi grał chyba częściej na prawym skrzydle w tym ustawieniu.Crunny pisze: Jak Parma gra 3-5-2 to na pozycji Lichtsteinera zawsze gra Biabiany.
- strong return
- Juventino

No, nie wydaje mi sie. Juz kiedys byly "plotkowate plotki" o np Walcottcie, czyli jakos o takiej charakterystyce pilkarza Conte, zdawal sie rozmyslac w kontekscie Juve. Poza tym - przypadki Bendtnera i zwlaszcza Elii, mysle ze czegos Marotte nauzyly. Niechciany - zle konczy. Nie mozna wykluczyc, wiec generalnie, ze to Conte go chcial(potencjalnie jako alternatywe), choc przydalby sie jeszcze ktos wiodacy, ale nie wiem, czy mozemy sie takiego kogos spodziewac.Crunny pisze: Oby nie okazalo sie, ze Conte wcale go nie chce
Padoin - jest defensywny
Isla - pewnie jednak wyleci predzej czy pozniej
Pepe - nie wiadomo, czy dojdzie do wystarczajaco dobrej dyspozycji po swoich problemach zdrowotnych.
Dzięki Beppe za Teveza!
- Arbuzini
- Juventino

Biabiany jest bardzo szybki. Możliwe, że obecnie to najszybszy zawodowy piłkarz na świecie. Dodatkowo podczas sprintu potrafi naprawdę nieźle kontrolować piłkę. Kiepsko u niego ze skutecznością, ale na pozycji wahadłowego może być mu to wybaczone, bo bardziej istotne jest jak potrafi dogrywać piłki. Jeśli będzie w stanie porządnie bronić to naprawdę bym go nie skreślał. Być może to wcale nie taki głupi pomysł, a jesteśmy do niego negatywnie nastawieni po jego przygodzie z Interem oraz naszych doświadczeniach z Giovinco. Warunki transferu bardzo kuszące i nie dziwię się, że w klubie się nad tym poważnie zastanawiają.
Generalnie uważam, że lekki syf mamy po prawej stronie:
Lichtsteiner, Caceres, Padoin - opcje defensywne
Pepe, Isla - opcje ofensywne
Kurka, nie dość, że aż pięciu zawodników, to naprawdę w miarę przekonuje mnie tylko para Rysiu-Martin. Padoina pożegnałbym od razu, a Isla ciągle jest na wylocie tylko kogoś musimy znaleźć w jego miejsce. Pepe to zagadka więc go w ogóle nie liczę. Nie uważam żeby stała nam się jakaś wielka krzywda jeśli w miejsce Isli przyjdzie Biabiany, a finansowo wyjdziemy na tym fajnie na plusie. Francuz jako zapchajdziura w stylu Padoina zupełnie mi nie przeszkadza, a nawet bardziej pasuje, ale ciągle to nie jest ta jakość jaką widziałbym na wahadłach.
Generalnie uważam, że lekki syf mamy po prawej stronie:
Lichtsteiner, Caceres, Padoin - opcje defensywne
Pepe, Isla - opcje ofensywne
Kurka, nie dość, że aż pięciu zawodników, to naprawdę w miarę przekonuje mnie tylko para Rysiu-Martin. Padoina pożegnałbym od razu, a Isla ciągle jest na wylocie tylko kogoś musimy znaleźć w jego miejsce. Pepe to zagadka więc go w ogóle nie liczę. Nie uważam żeby stała nam się jakaś wielka krzywda jeśli w miejsce Isli przyjdzie Biabiany, a finansowo wyjdziemy na tym fajnie na plusie. Francuz jako zapchajdziura w stylu Padoina zupełnie mi nie przeszkadza, a nawet bardziej pasuje, ale ciągle to nie jest ta jakość jaką widziałbym na wahadłach.
- mixery
- Juventino

Arbuzini, trochę się zapędziłeś, Biabiany jest szybki, ale nie szybszy od takiego Aubameyanga. Ogólnie ciekawy gracz, ale ciekawych graczy na rynku jest spoooroo.
Moim zdaniem Isla w formie jest o wiele lepszym graczem od Francuza, tylko czy on kiedyś u nas odnajdzie tą formę? Obawiam się tylko czy ewentualnie Biabiany ogarnie obronę w 3-5-2.
Sprawa jest prosta. Jeśli Conte będzie go chciał to go dostanie. Nie ma w Parmie takiego statusu jak np. Diamanti w Bologni, a Sampdoria nie powinna robić problemów.
Moim zdaniem Isla w formie jest o wiele lepszym graczem od Francuza, tylko czy on kiedyś u nas odnajdzie tą formę? Obawiam się tylko czy ewentualnie Biabiany ogarnie obronę w 3-5-2.
Sprawa jest prosta. Jeśli Conte będzie go chciał to go dostanie. Nie ma w Parmie takiego statusu jak np. Diamanti w Bologni, a Sampdoria nie powinna robić problemów.
Ostatnio zmieniony 23 lipca 2013, 18:51 przez mixery, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kamex22
- Juventino

Żeby nie okazało się, że zamiast lewowahadłowego przyjdzie ktoś kto może grać na prawej... Nie tędy droga. No ale jest jeden plus. Odejdzie De Ceglie. Szkoda, że nei do śmeiciarzy (zawsze jeden człowiek wewnątrz), ale zawsze coś.
- Marat87
- Juventino

- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 43 razy
http://www.gianlucadimarzio.com/calciom ... igh-wages/
To macie, DS Sampy twierdzi, że nie było kontaktu ze strony Juve w sprawie Biabianego i że DeCe ma za duże zarobki jak na Sampdorie.
To macie, DS Sampy twierdzi, że nie było kontaktu ze strony Juve w sprawie Biabianego i że DeCe ma za duże zarobki jak na Sampdorie.
- Arbuzini
- Juventino

mixery pisze:Arbuzini, trochę się zapędziłeś, Biabiany jest szybki, ale nie szybszy od takiego Aubameyanga. Ogólnie ciekawy gracz, ale ciekawych graczy na rynku jest spoooroo.
Na mnie spore wrażenie zrobiło to 10,2 sekundy na 100 metrów, o którym gdzieś wyczytałem. Jednak nie tym się mierzy jakość piłkarza.
Isla w formię widziałem chyba przed Bożym Narodzeniem 2011 rokumixery pisze:Moim zdaniem Isla w formie jest o wiele lepszym graczem od Francuza, tylko czy on kiedyś u nas odnajdzie tą formę?
- Dobry Mudżyn
- Juventino

Walcott - Lennon - Ronaldo - Agbonlahor - Miyaichi - najszybsza obecnie 5 na świecie. Usain Bolt trenował nawet z Walcottem bieganie, i zdaniem jakichs ekspertow od biegania ktorzy wypowiadali sie przy okazji jakiegos artykulu o najszybszych pilkarzach na swiecie, gdyby Walcott i Lennon zajeli sie bieganiem zawodowo, i mieli typowa dla biegaczy, nie dryblerow/pilkarzy sylwetke, byliby szybsi od Usaina.Arbuzini pisze:Biabiany jest bardzo szybki. Możliwe, że obecnie to najszybszy zawodowy piłkarz na świecie.
Biabiany? Ma motorek, ale nie wiem czy w 10 sie miesci
Tak czy inaczej nie chce go. Dlaczego do cholery nie bierzemy jakiegos LWB, tylko dziesiatego RWB
BESTER MANN, BESTEEER !

- MishaAveJuve
- Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Pierre-Emerick Aubameyang - zapomniałeś, jeszcze o nowym nabytku Borussi, który na pierwszych 30 metrach jest szybszy od Bolta o 0,08 sek. Jest to najprawdopodobniej najszybszy piłkarz w historii bundesligi i obecnie prawdopodobnie najszybszy piłkarz w Europie, a z pewnością jest w pierwszej piątce.
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS