Mercato (2012-2014)
- deszczowy
- Juventino
Rozumiem, że to są jedyne mecze, jakie widziałeś w ich wykonaniu w tym sezonie?postscriptum pisze:Gadacie na tych skrzydłowych ciągle, jak dla mnie są gitPepe zresztą pokazał to w meczu z Lazio a Vucinić w meczu z Milanem.
- Łukasz
- Juventino
Tak, przeciętny, niepewny, chimeryczny i przereklamowany. Jest młodszy od Pirlo i ktoś w zarządzie mógłby jeszcze wpaść na szatański plan, że mógłby po nim "przejąć pałęczkę"... Obdarzenie go zaufaniem i powierzenie rozegrania to strzał w stopę. Wiem, że ławka to nie pierwszy skład, ale lepiej nie kusić losu. Oby Monto trzymał się z dala od Juve. Dawać Verrattiego - młody, ma smykałkę do bycia pod grą i fajne podanie, a do tego Juventino.Kuben pisze: A dlaczego? Pogardziłbyś nim za darmo?
Ostatnio zmieniony 13 kwietnia 2012, 15:21 przez Łukasz, łącznie zmieniany 1 raz.
- pumex
- Juventino
Przecież wiem, że pewnie daleko Marottcie do podjęcia decyzji o wyłożeniu na piłkarza 25mln. Chodziło mi bardziej o to, jak on, Paratici, Agnelli i kibice wyobrażają sobie porządne wzmocnienie ataku, jeśli zapłacenie 25mln to dla nich zaporowa cena, podczas, gdy inni naprawdę porządni atakujący kosztowaliby 40mln+@D@$ pisze:Tak rzuciłeś z tym 25 mln jakby Marotta z chęcią rzucił taką ofertę, a fakty są takie, że transferu za ponad 15 mln jeszcze nie zrobił.
Jeśli o mnie chodzi, to uważam Monto za naprawdę średniego piłkarza. Za darmo... nie mówię nie, ale dla mnie nie jest to zawodnik konkurujący realnie o pierwszy skład. Co najwyżej może być zmiennikiem Pirlo, gdy przydarzy się coś niedobrego (tfu, tfu), ale nawet pozycja nie ta sama. Tak więc... w pełni podzielam zdanie ŁukaszaKuben pisze:A dlaczego? Pogardziłbyś nim za darmo?Łukasz pisze:Swoją drogą - wcześniej coś tam o Montolivo przebąkiwaliście... Mam szczerą nadzieję, że do nas nie trafi.
Kibice z Turynu przez 2 lata szykowali się do sprzedaży Amauriego...jakku1 pisze:Dzeko bedzie do wyciagniecia z City. Kibice klubu z Manchesteru juz szykuja sie do sprzedazy tego napastnika.
Hmm... ciekawe, jak to ma się do jego ostatnich wywiadów, gdzie twierdził, że dobrze mu w City i się stamtąd nie rusza.jakku1 pisze:po drugie nie chce chyba dalej tam grac.
Ostatnio zmieniony 13 kwietnia 2012, 15:06 przez pumex, łącznie zmieniany 2 razy.

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Dość dużą czyli jaką? no chyba 25 czy 30 mln ich nie zadowoli.jakku1 pisze:dosc duza gotowke i polowe karty Giovinco za... Cavaniego.
Ach, gdyby tak kupili Lewandowskiego to by się skończyły problemy z transmisjami a wszyscy kibice w Polsce wiedzieliby jakim ustawieniem gra Conte, kto to jest Barzagli i o co naprawdę poszło w Calciopoli.
- elpueblo
- Juventino
ja się dalej upieram na ŚP który, potrafi kropnąć z dystansu, ale ciężko podać mi jakieś nazwisko, i napastnika takiego jak Dzeko, do tego zostawić Fabio a sprzedać Matriego, dalej mnie denerwuje chociaż ostatnio nie gra
i chciałbym zaproponować wam pewną zabawę ( ale nie wiem jak ją zrealizować) kto chce niech poda po 5 transferów jakie dokonamy w lecie, kto trafi najwięcej typów zostanie forumowym guru od transferów !!
i chciałbym zaproponować wam pewną zabawę ( ale nie wiem jak ją zrealizować) kto chce niech poda po 5 transferów jakie dokonamy w lecie, kto trafi najwięcej typów zostanie forumowym guru od transferów !!
- Kucharius1
- Juventino
Uwielbiam wiecznych malkontentów! Pepe słaby , Mirko słaby nie nadają się do Ligi mistrzów.
Waszym zdaniem ile drużyn w europie jest zdecydowanie lepsze od obecnego Juve ? ManU przegrywające z Wigan kompletnie bez stylu ? City które przy wykluczeniu z gry Silvy i Kuna nie ma żadnej sytuacji w meczu. Chelsea grające na stojąco jak Milan z 14 kontuzjami w składzie. Kanonierzy i Koguty grający w kratkę, ale spalający się w wielkich meczach? Kryzys na wyspach aż nadto widoczny. Borussia gra jak my dobrze w lidze, ale by stawiać ich wyżej od nas ,muszą coś pokazać w europie. Valencia dobrze gra w le ale czy to jest wymierne? Wiemy sami jakie niektóre kluby prezentują tam zaangażowanie?
Real, Barca, Bayern to jedyne kluby które mają swój styl i poziom (większy lub mniejszy) poniżej którego zazwyczaj nie schodzą.
My w tym sezonie wypracowaliśmy sobie styl i determinację (mam nadzieję że to trwały zabieg).
Więc nie gadajcie o tym jak to się nie nadajemy do LM gdy passa zwycięstw trwa.
KAŻDY wie że potrzebne są wzmocnienia, ale niektórzy wyobrażają sobie galaktyczne transfery. To nie jest klub o tej charakterystyce.
Dlatego pewnie nie kupimy ani Songa ani Essiena , tylko Belga czy Kwadwo z Udine.
Przyjdzie maksymalnie jedna gwiazda, ale nie widzę podrzeby rewolucji bo zawodnicy 1 składu nie nadają się do LM.
Wiadomo że są zawodnicy lepsi od tych grających w Juve , ale nie jest ich tak znowu wiele , jak wam się wydaje.
Waszym zdaniem ile drużyn w europie jest zdecydowanie lepsze od obecnego Juve ? ManU przegrywające z Wigan kompletnie bez stylu ? City które przy wykluczeniu z gry Silvy i Kuna nie ma żadnej sytuacji w meczu. Chelsea grające na stojąco jak Milan z 14 kontuzjami w składzie. Kanonierzy i Koguty grający w kratkę, ale spalający się w wielkich meczach? Kryzys na wyspach aż nadto widoczny. Borussia gra jak my dobrze w lidze, ale by stawiać ich wyżej od nas ,muszą coś pokazać w europie. Valencia dobrze gra w le ale czy to jest wymierne? Wiemy sami jakie niektóre kluby prezentują tam zaangażowanie?
Real, Barca, Bayern to jedyne kluby które mają swój styl i poziom (większy lub mniejszy) poniżej którego zazwyczaj nie schodzą.
My w tym sezonie wypracowaliśmy sobie styl i determinację (mam nadzieję że to trwały zabieg).
Więc nie gadajcie o tym jak to się nie nadajemy do LM gdy passa zwycięstw trwa.
KAŻDY wie że potrzebne są wzmocnienia, ale niektórzy wyobrażają sobie galaktyczne transfery. To nie jest klub o tej charakterystyce.
Dlatego pewnie nie kupimy ani Songa ani Essiena , tylko Belga czy Kwadwo z Udine.
Przyjdzie maksymalnie jedna gwiazda, ale nie widzę podrzeby rewolucji bo zawodnicy 1 składu nie nadają się do LM.
Wiadomo że są zawodnicy lepsi od tych grających w Juve , ale nie jest ich tak znowu wiele , jak wam się wydaje.
- Kuben
- Juventino
Dokładnie! A nam potrzeba piłkarzy, którzy w każdym meczu będą grać bdb.:doh:postscriptum pisze:Gadacie na tych skrzydłowych ciągle, jak dla mnie są gitPepe zresztą pokazał to w meczu z Lazio a Vucinić w meczu z Milanem.
Owszem, jest to piłkarz przereklamowany i lansowany na naturalnego następce Pirlo w reprze aczkolwiek coś tam potrafi i przy absencji Andrei mógłby coś zdziałać. Tylko właśnie... co?Łukasz pisze:Tak, przeciętny, niepewny, chimeryczny i przereklamowany. Jest młodszy od Pirlo i ktoś w zarządzie mógłby jeszcze wpaść na szatański plan, że mógłby po nim "przejąć pałęczkę"... Obdarzenie go zaufaniem i powierzenie rozegrania to strzał w stopę. Wiem, że ławka to nie pierwszy skład, ale lepiej nie kusić losu. Oby Monto trzymał się z dala od Juve.Kuben pisze: A dlaczego? Pogardziłbyś nim za darmo?
Ha! Czas wytknąć błąd prof. Miodkowi!Łukasz pisze: Dawać Verattiego - młody, ma smykałkę do bycia pod grą i fajne podanie, a do tego Juventino.
Poza tym. To, że w młodości ktoś mu pstryknął focię w komplecie Juve (którego dostał pewnie od rodziców na urodziny) nie oznacza od razu, że jest naszym zagorzałym fanem
Nie zmienia to faktu, że jest z nami łączony, on sam dość optymistycznie się wypowiada na temat przeprowadzki więc może on?

Te dwa kluby przynajmniej grają w tej EuropieKucharius1 pisze: Borussia gra jak my dobrze w lidze, ale by stawiać ich wyżej od nas ,muszą coś pokazać w europie. Valencia dobrze gra w le ale czy to jest wymierne? Wiemy sami jakie niektóre kluby prezentują tam zaangażowanie?

Nas zweryfikuje przyszły sezon i radziłbym wstrzymać konie bo możemy wypaść gorzej niż BVB (czego sobie i wszystkim naturalnie nie życzę).
Ostatnio zmieniony 13 kwietnia 2012, 15:25 przez Kuben, łącznie zmieniany 1 raz.
Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
- postscriptum
- Juventino
W pełni się zgadzam z wypowiedzią wyżej Kucharius1
Skrzydła są ok. każdy ma swoje gorsze dni, ale gdy są w formie widać, że grać potrafią, a na Messiego nas nie stać, a nawet bym go nie chciał w Juve. Jeśli chodzi o wzmocnienia to LO marzy mi się Dejan Lovren. Kogoś dobrego na ławke by zastąpić wrazie czego Pirlo. I jakiegoś klasowego napastnika marzy mi się Benzema... ale schodząc na ziemi był bym za Rossim, bo jest Włochem.
I ten cały temat to jest o marzeniach kogo by Juve mógł chcieć... kogo Juventus będzie miał dowiemy się w następnym sezonie, więc zbędne są kłótnie, które nic nie dają, a każdy chce udowodnić jaki mądry jest.

I ten cały temat to jest o marzeniach kogo by Juve mógł chcieć... kogo Juventus będzie miał dowiemy się w następnym sezonie, więc zbędne są kłótnie, które nic nie dają, a każdy chce udowodnić jaki mądry jest.
- Łukasz
- Juventino
Nie wiem, nie interesuje mnie to, niech działa gdzie indziej.Kuben pisze:Tylko właśnie... co?
A jeszcze przedwczoraj mówiłem sobie w duchu, że trzeba się pilnować, bo są dwa dubelki, jak u Borriello.Kuben pisze:Verrattiego

Wypowiadał się, że był fanem (plakat DP i takie tam).Kuben pisze: Poza tym. To, że w młodości ktoś mu pstryknął focię w komplecie Juve (którego dostał pewnie od rodziców na urodziny) nie oznacza od razu, że jest naszym zagorzałym fanem
postscriptum pisze:Messiego [...] nawet bym [...] nie chciał

Ostatnio zmieniony 13 kwietnia 2012, 15:25 przez Łukasz, łącznie zmieniany 1 raz.
- zahor
- Juventino
Problemem Vucinicia jest właśnie to, że on swoje umiejętności pokazywał w pojedynczych meczach, podobnie zresztą jak Pepe, który przypomina mi coraz bardziej Stankovicia - miewa dni, czy wręcz pojedyncze strzały z najwyższej półki, ale 95% czasu który spędza na boisku zwyczajnie marnuje. Natomiast chciałoby się mieć w składzie gracza, który w prawie każdym meczu w pierwszej, jak i w drugiej połowie poniżej pewnego poziomu nie zejdzie i stale będzie rywali nękać. A takiego skrzydłowego obecnie w składzie Juventusu nie ma, stąd spekulacje na temat sprowadzenia kogoś takiego są jak najbardziej uzasadnione.postscriptum pisze:Gadacie na tych skrzydłowych ciągle, jak dla mnie są gitPepe zresztą pokazał to w meczu z Lazio a Vucinić w meczu z Milanem.
Nie kumam tego City, tam naprawdę obowiązują zupełnie inne zasady niż w każdym innym klubie. To, że mają tyle forsy że mogą sobie pozwolić żeby odrzucić zimą ofertę Milanu za Teveza i trzymać go odsuniętego od składu - to jedno. Ale jeżeli faktycznie zrobią czystki w napadzie, to będzie oznaczać że są zwyczajnie głupi. Raz, że mają najwięcej strzelonych bramek w całej lidze i naprawdę akurat napastników (podobnie jak Kołtoń Kotorowskiego) winiłbym najmniej za ewentualne niepowodzenia. Dwa, że chyba nie nauczyli się takiego słowa jak "stabilizacja", które jednak Abramowicz po przejęciu Chelsea przyswoił nieco szybciej.jakku1 pisze: 3. Dzeko bedzie do wyciagniecia z City. Kibice klubu z Manchesteru juz szykuja sie do sprzedazy tego napastnika. Mowi sie o dosc niskich kwotach w dodatku - ok. 20m. Chlopak po pierwsze troche zawiodl, po drugie nie chce chyba dalej tam grac. Wydaje mi sie to wszystko dziwne, bo z tego wynika, ze jedynym napastnikiem, ktory zostanie w City bedzie Aguero... No nic, pozyjemy zobaczymy.
Warto oczywiście mieć jedno oko zwrócone w tamtą stronę, a nuż będzie można wyciągnąć jakiegoś dobrego piłkarza w korzystnej cenie, ale jest też druga strona medalu - jeżeli będą planowali kupić znów dwóch, trzech napastników, to być może skierują się do Napoli i o sprowadzeniu przez Juventus Cavaniego czy Lavezziego nie będzie już wtedy mowy.
Rozchodzi się właśnie o proporcję między meczami z formą, a meczami bez formy. Zwłaszcza u Czarnogórca. Być może coś mi wypadło z pamięci, ale w tym sezonie przypominam sobie jego jeden genialny mecz z Milanem w CI, kilka bardzo dobrych (w Neapolu, ostatnio z Fiorentiną), kilka poprawnych, kiedy albo dobrze rozdzielał piłki, ale za to nie wykazywał się aktywnością w polu karnym, albo na odwrót - strzelił gola i zniknął. A reszta to niestety spotkania słabe lub bardzo słabe.postscriptum pisze: Skrzydła są ok. każdy ma swoje gorsze dni, ale gdy są w formie widać, że grać potrafią, a na Messiego nas nie stać, a nawet bym go nie chciał w Juve.
Nikt tutaj nie kwestionuje że Vucinić gdy ma dzień konia jest w stanie zdziałać cuda - problem jest taki że to są pojedyncze występy na przestrzeni całego sezonu. Może faktycznie widmo permanentnej ławki zmusiłoby go do pełnego wysiłku w każdym spotkaniu

W ramach takiej ciekawostki - Messi w tym sezonie zaliczył więcej hat-tricków niż Vucinić goli, gdybyś tak ma przyszłość zamierzał jeszcze porównywać tych graczy.postscriptum pisze:Taa, bo Nani, Ronaldo, Messi co mecz strzelają hat-tricka i mają po 30 asyst
Ostatnio zmieniony 13 kwietnia 2012, 15:33 przez zahor, łącznie zmieniany 2 razy.
- Cabrini_idol
- Juventino
Chlopaki nie zartujcie tutaj na forum, a wezcie się za ogladanie meczów nie tylko z takimi zespołami jak Milan , Lazio ale przede wszystkim z ogórkami, wtedy zobaczycie te wasze GIT skrzydła.postscriptum pisze: Skrzydła są ok.
Zadania skrzydłowego :
1.W dzisiejszych czasach rola skrzydłowego się troszkę zmieniła i musi również bronić. Pepe , nie wspominając o Vuciniciu slabo bronią i kilka bramek p.dło z ich winy!.
2.Skrzydłowy ma stwarzać, sytuacje bramkowe kolegom. Czyli prostopadłe piłki jak i dośrodkowania. Pepe nie potrafi wrzucić piłki od dobrego pólrocza, a Vucinic rzadko kiedy decyduje się na wrzutke ( fakt czasem pośle niespodziewaną piłke za linie spalonego, ale mogę policzyć takie zagrania na palcach jednej ręki).
3. Skrzydłowy często i gęsto ma łamać gre do środka z którego może bezpośrednio uderzyć na bramkę lub zagrać prostopadła piłke podczas gdy obrońcy przekazuja sobie napastników czy wbiegających pomocników. Pepe chyba tylko raz w tym sezonie zdecydował sie na takie zagranie a Vucinic owszem, lamie gre do środka ale z głową spuszczoną niżej niż ma świnia, próbując przedryblować dwie formacje przeciwnika :doh: .
Takze czy nasze skrzydła są dobre ?
Plusik dla Pepe za ustawianie się , plusik dla Vucinicia za spokój i niekonwencjonalność ale rzadko efektywną.
ST, i przynajmniej jeden świetny skrzydłowy to jest minimum na letnie okienko.
Ostatnio zmieniony 13 kwietnia 2012, 15:41 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 2 razy.

- postscriptum
- Juventino
Taa, bo Nani, Ronaldo, Messi co mecz strzelają hat-tricka i mają po 30 asyst
- Łukasz
- Juventino
Messi akurat, podliczając wszystkie rozgrywki, ma 34. Ale on od dawna nie gra na skrzydle...postscriptum pisze:Taa, bo Nani, Ronaldo, Messi co mecz strzelają hat-tricka i mają po 30 asyst
- postscriptum
- Juventino
1 miejsce w lidze i finał w pucharze włoch udowadnia, że jesteśmy świetnym zespołem. Jesteśmy lepsi od Milanu, który dotarł do ćwierćfianłu i gdy by zamiast Barcy trafili na Chelsea to teraz by byli w półfinale. Jesteśmy też lepsi od Napoli, który podobno ma świetnych napastników, a przegrali z nami 3-0, a my przecież nie mamy żadnego dobrego napastnika, a skrzydła kuleją. A do tego mamy najlepszą obrone w Europie, nikt nie ma tak mało straconych bramek jak Juventus.