Mercato (2012-2014)
- Robaku
 - Juventino

- Podziekował: 2 razy

http://www.tuttosport.com/calcio/calcio ... e+Baibiany
Coś się dzieje w sprawie Biabianego.
Tutto pisze, ze jest porozumienie, na mocy którego dostajemy JB - 50 %, ale z przymusowym wykupem za rok. Do Parmy idzie Marrone, a do Sampy, która równiez ma połówke Biabianego - DeCeglie.
Wszystko ma sie wyjaśnic szybko, bo jest i zgoda klubów i zgoda samych zawodników na takie rozwiazanie.
Nie wiem co nam ten Biabiany da i czy to ewentualnie umozliwi transfer Isli do Interu.

Coś się dzieje w sprawie Biabianego.
Tutto pisze, ze jest porozumienie, na mocy którego dostajemy JB - 50 %, ale z przymusowym wykupem za rok. Do Parmy idzie Marrone, a do Sampy, która równiez ma połówke Biabianego - DeCeglie.
Wszystko ma sie wyjaśnic szybko, bo jest i zgoda klubów i zgoda samych zawodników na takie rozwiazanie.
Nie wiem co nam ten Biabiany da i czy to ewentualnie umozliwi transfer Isli do Interu.
- Ouh_yeah
 - Qualità Juventino

Trochę się pogubiłem... skoro Sampa ma drugą połówkę i dajemy im De Ceglie, to dlaczego mamy jeszcze obowiązkowo płacić za tę połówkę za rok?  
Chyba, że oni nam zapłacą za DC tyle, ile damy za rok na ten wykup Biabianiego. Ale dlaczego nie można tego od razu zrobić już teraz?

Chyba, że oni nam zapłacą za DC tyle, ile damy za rok na ten wykup Biabianiego. Ale dlaczego nie można tego od razu zrobić już teraz?
					Ostatnio zmieniony 21 lipca 2013, 12:17 przez Ouh_yeah, łącznie zmieniany 1 raz.

- Robaku
 - Juventino

Z tego co wyczytalem, Biabiany jest wypozyczony do Parmy, wiec wyglada to tak wg mnie, dajemy Parmie za powrot JB do Sampy - Marrone, plus Sampie za 50 % Biabianego dajemy DeCeglie, i za rok zobowiązujemy sie za hajs wykupic reszte jego karty.Ouh_yeah pisze:Trochę się pogubiłem... skoro Sampa ma drugą połówkę i dajemy im De Ceglie, to dlaczego mamy jeszcze obowiązkowo płacić za tę połówkę za rok?
ALe jesli tak nie jest, to możliwe, że wszystko bedzie sie opierało na wypozyczeniach. Tzn. wypozyczamy Parmie Marrone, DeCeglie wyp. do Sampy ( ostatnio wyczytałem, ze taki jest plan Juve wobec Paolo, ze nie chce go sprzedawac tylko wypozyczyc i ew. w przyszosci sciagnac),
edit: nie jestem jakis pojetny z wloskiego, ale tez jest opcja, ze wyp. 50 % Biabianego z Parmy, i kupujemy 50 % Biabianego z Sampy, za co płacimy DeCeglie i Marrone. + przymusowy wykup 50 % Biabianego z Parmy za rok.
- Crunny
 - Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Ponoć to taki typowy środkowy rozgrywający, coś jak Pirlo w Milanie, bo u nas został bardziej cofnięty. Jego styl gry zresztą bardzo przypomina Pirlo style - dużo podań, kółeczek z piłką i długich przerzutów.annihilator1988 pisze:Swoją drogą czy jeden z braci Appelt nie jest playmakerem?
Może skoro pozbywamy się Marrone i zostajemy w środku tylko z MVP, Pogbą i ewentualnie Asamoah i Padoinem z doskoku to Conte zdecyduje się zostawić kogoś z dwójki Bouy/Gabriel. Obaj sporo grali w zeszłym sezonie w Serie B, a Bouy przed poważną kontuzją miał nawet bardzo obiecujące występy. Zresztą Raiola (wiadomo, to jego agent) mówił, że to talent nie mniejszy niż Pogba. Z kolei Gabriela moglibyśmy zostawić, aby przez ten rok nauczył się czegoś od Pirlo.
- Marat87
 - Juventino

- Podziekował: 20 razy
 - Otrzymał podziękowanie: 43 razy

Ale jak, za wypożyczenie tej połówki z Parmy, dajemy całego Marrone? Czy też tylko wypożyczenie? Jakieś to pomieszane.
Bouy? Lepiej po tej poważnej kontuzji niech dochodzi do formy w Serie B.

Bouy? Lepiej po tej poważnej kontuzji niech dochodzi do formy w Serie B.
- francois
 - Juventino

On jest na tyle dobry w defensywie, żeby grać na pozycji Lichtsteinera? Ja myślałem, że to pozycja Giovinco.

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
						tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- Robaku
 - Juventino

http://www.solojuve.com/transfery/biabi ... arrone.php
No i już wszystko jasne. W zasadzie dwie pieczenie na jednym ogniu, Marrone powinien odejsc w Parmie będzie miał pole do grania, poza tym widać, że Conte żąda wzmocnien po bokach, ciekawi mnie tez ten Wakaso. na PNA prezentował sie naprawdę dobrze.
Wydaje mi się, że jednak Zuniga to melodia przyszych wakcji ADL go nie pusci.

No i już wszystko jasne. W zasadzie dwie pieczenie na jednym ogniu, Marrone powinien odejsc w Parmie będzie miał pole do grania, poza tym widać, że Conte żąda wzmocnien po bokach, ciekawi mnie tez ten Wakaso. na PNA prezentował sie naprawdę dobrze.
Wydaje mi się, że jednak Zuniga to melodia przyszych wakcji ADL go nie pusci.
- Lucas87
 - Juventino

Ludzie bez żartów z tym Babianym. Przecież on jest na poziomie Motty. Nie wierze, że Marotta chce zepsuć dotychczasowe dobre wrażenie. Już lepiej w tego Janmaata - zainwestować by można było co jakiś czas temu o nim mówiono :C

- Machnes
 - Juventino

Biabiany ? nie za bardzo lubię nasze alternatywy alternatyw i tym razem też nie widzę w tym większego sensu. Z tego co się orientuję to zawodnik raczej dość ofensywny, a więc w jaki sposób ma pasować na naszą pozycję wingbacka? Przyznaje się jednak bez bicia, że wielkiej uwagi na niego nie zwróciłem i może przegapiłem jego dobre walory defensywne. Jak ktoś się orientuję niech sprostuje 
 Na pewno wyróżniał się dynamiką i szybkością, ale czy to wystarczy, aby zająć pozycję lewego pomocnika w 3-5-2? Czy nie lepszy na tą pozycję byłby już Giaccherini?
Zastanawiają mnie głosy mówiące o powrocie Kwadwo na środek pomocy. Jakoś bardziej jestem przekonany do tego, że to Asa będzie trzymał lepszy poziom niż obecny jeszcze gracz Parmy. W tym roku nie ma PNA co tylko działa na korzyść reprezentanta Ghany
Edit.
Racja, Biabiany gra na prawej stronie także to widocznie coś w rodzaju alternatywy Diamantiego (wiiem, że Marotta zaprzeczył
 ) Lub zawodnik, który w razie słabej formy Pepe będzie tym brakującym ogniwem do grania 4-3-3 lub tego dziwnego 3-3-4. Dywagację o zastępstwie dla Asy można wsadzić do kosza. 
Prawdopodobnie nie uda się pozyskać Kolarova i Zunigi, kto będzie w końcu grał na tej lewej stronie? Mam nadzieję, że zmiana pozycji dla Asamoah to tylko plotki w taki razie

Zastanawiają mnie głosy mówiące o powrocie Kwadwo na środek pomocy. Jakoś bardziej jestem przekonany do tego, że to Asa będzie trzymał lepszy poziom niż obecny jeszcze gracz Parmy. W tym roku nie ma PNA co tylko działa na korzyść reprezentanta Ghany
Edit.
Racja, Biabiany gra na prawej stronie także to widocznie coś w rodzaju alternatywy Diamantiego (wiiem, że Marotta zaprzeczył
Prawdopodobnie nie uda się pozyskać Kolarova i Zunigi, kto będzie w końcu grał na tej lewej stronie? Mam nadzieję, że zmiana pozycji dla Asamoah to tylko plotki w taki razie
					Ostatnio zmieniony 21 lipca 2013, 14:04 przez Machnes, łącznie zmieniany 1 raz.

- Marat87
 - Juventino

- Podziekował: 20 razy
 - Otrzymał podziękowanie: 43 razy

Czyli DeCe w całości do Sampy, Biabiany w całości do Juve, a połówka Marrone do Parmy. Całkiem zgrabny deal, nawet jak się Biabiany nie sprawdzi to trudno, bo z Paolo i tak nie ma pożytku, a Marrone niech sie lepiej ogrywa.
Panowie, ale po co wy tu piszecie o Asamoahu, skoro Biabiany to nie jego pozycja, on gra na prawym ataku, także co najwyżej może się sprawdzić w tym dziwnym wymyśle 3-3-4.

Panowie, ale po co wy tu piszecie o Asamoahu, skoro Biabiany to nie jego pozycja, on gra na prawym ataku, także co najwyżej może się sprawdzić w tym dziwnym wymyśle 3-3-4.
					Ostatnio zmieniony 21 lipca 2013, 14:04 przez Marat87, łącznie zmieniany 1 raz.

- Robaku
 - Juventino

http://www.whoscored.com/Teams/82/Show/-Parma
Wg tejze strony to najlepszy zawodnik Parmy w poprzednim sezonie, jesli cyferki nie robią szału, to jednak na czyms ten rating musiał nabic,
i po rozmiarze Francuza widać, ze to ma byc taki mimo wszystko następca Gacka, jesli tak jak pisze Marat by to wyszlo, to za darmo dostajemy niezlego zawodnika, ktory pewnei bedzie sie pojawial z taka czestotliwoscia na boisku jak Gacek.

Wg tejze strony to najlepszy zawodnik Parmy w poprzednim sezonie, jesli cyferki nie robią szału, to jednak na czyms ten rating musiał nabic,
i po rozmiarze Francuza widać, ze to ma byc taki mimo wszystko następca Gacka, jesli tak jak pisze Marat by to wyszlo, to za darmo dostajemy niezlego zawodnika, ktory pewnei bedzie sie pojawial z taka czestotliwoscia na boisku jak Gacek.
- szczypek
 - Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 36 razy

Przejrzałem na szybko statystyki zawodnika Parmy i powiem, że w sezonie 2011/2012 całkiem nieźle współpracowało mu się z Giovinco. Giovinco asystował 5 razy przy golach Francuza, Biabiany 3 razy przy golach Włocha. Może nie jest to taki zły pomysł?

- Machnes
 - Juventino

To dobrze wróży, bo w tym sezonie Giovinco nie rozumiał sie z nikimszczypek pisze:Przejrzałem na szybko statystyki zawodnika Parmy i powiem, że w sezonie 2011/2012 całkiem nieźle współpracowało mu się z Giovinco. Giovinco asystował 5 razy przy golach Francuza, Biabiany 3 razy przy golach Włocha. Może nie jest to taki zły pomysł?
- Ouh_yeah
 - Qualità Juventino

Za Del Neriego zrobił się z Parmy drugi Juventus, teraz zrobimy u siebie Parmę  8)  trochę bez sensu: nie mieć przekonania do Giovinco i jeszcze dokupować do niego Biabianiego... no ale ja się nie znam.

- Robaku
 - Juventino

O już nie przesadzaj wiadomo, że Bibiany będzie miał okazje do pokazania się własnie w meczu z Sassuolo lub innym Chievo w Pucharze Włoch, podobnie jak Giovinco, wiec szeroka ławka się przyda. A DeCeglie nam jest zbedny, zaś Marrone w zeszlym sezonie nie zrobił zbyt duzego postępu. On potrzebuje regularnej gry, wiec gdyby to wyszlo to wszyscy powinni byc zadowoleni.Ouh_yeah pisze:Za Del Neriego zrobił się z Parmy drugi Juventus, teraz zrobimy u siebie Parmę 8) trochę bez sensu: nie mieć przekonania do Giovinco i jeszcze dokupować do niego Biabianiego... no ale ja się nie znam.