Mercato (2012-2014)
- Ivory
- Juventino
Bardzo enigmatyczne. I co znowu Marotta wykona magiczny telefon do Manchesteru (jak w wypadku Teveza), jak po pierwsze nie widać czyszczenia przedpola, czyli wytransferowania jakiegoś naszego gracza non-ue do drużyny spoza Włoch, żeby zrobiło się miejsce dla Kolarova?gucio_juve pisze:Napisałem, że brak wiadomości o lewych skrzydłowych, to paradoksalnie może być dobra wiadomość, bo coś może się zdarzyć w kwestii transferu.
Czy może wykona magiczny telefon do któregoś zespołu z Ligue 1 czy Bundesligi i wyciągnie stamtąd w miarę klasowego lewego wingbacka jak królik z kapelusza.
Podziel się tą wiedzą z forumowiczami, albo chociaż wskaż wariant, bo nie wiem czy inni userzy mają ochotę czytać po raz setny banały typu "bo coś może się zdarzyć w kwestii transferu".
- Piti
- Juventino
Di Marzio podaje ze osiągneliśmy porozumienie z Galatasaray, cena: 5mln €. Nawet nieźle ale ciekawe czy to prawda.
- Pan Mietek
- Juventino
Sorry za czepialstwo ale zadawanie takich pytań świadczy o sporym lenistwie. To można bardzo łatwo sprawdzić.Pawełek pisze:Melo ma jakieś obywatelstwo poza brazylijskim? Jeśli nie to ten ruch otworzyłby nam furtkę do sprowadzenia Kolarova.
Jeśli to prawda, to jest bardzo dobrze ale nie zdziwię się jak saga z psem Filipem jeszcze trochę potrwa.
Jeśli chodzi o Islę, to uważam, że dobrze, że nie sprzedaliśmy go do Interu. Jestem zdania, że ten piłkarz się prędzej czy później odbuduje i dużo da drużynie. Chociaż nie wykluczone, że gdybyśmy go puścili to wyświadczylibyśmy naszym czarno-niebieskim przyjaciołom niedźwiedzią przysługę.
- Mateuszello
- Juventino
Też uważam, że puszczenie teraz Chilijczyka nie byłoby dobrym pomysłem. Wątpię, żeby grał taką samą padakę jak do tej pory, a nawet wierzę, że jeśli nawet nie osiągnie dawnej formy z Udinese(gdzie wtedy Isla>Lichsteiner) to przynajmniej trochę zbliży się poziomem do Szwajcara i da mu częstsze zmiany. Tak czy owak, pomijając ten rok, nie myślałbym o nim na dłuższą perspektywę. Jest krnąbrny i wiele wspominał o chęci gry w innych zespołach. Można by go sprzedać, ale dopiero za rok/dwa... czy nawet trzy, gdzie zyskalibyśmy raczej więcej niż w to okienko.Pan Mietek pisze:eśli chodzi o Islę, to uważam, że dobrze, że nie sprzedaliśmy go do Interu. Jestem zdania, że ten piłkarz się prędzej czy później odbuduje i dużo da drużynie. Chociaż nie wykluczone, że gdybyśmy go puścili to wyświadczylibyśmy naszym czarno-niebieskim przyjaciołom niedźwiedzią przysługę.
-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero

-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą

-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Ehem. Melo > Vidal i inni Tytani.Mateuszello pisze:(gdzie wtedy Isla>Lichsteiner)..
Zegnaj Joveticu. Zobaczymy sie za 2 lata.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- zahor
- Juventino
Nie chcę się bawić we wróżenie z fusów, ale będę zdziwiony jeżeli Isla wróci do dawnej dyspozycji, a już wręcz zszokowany, jeżeli uda mu się tego dokonać w Juventusie. Po czym wnioskuję? Po jego wypowiedziach. Powrót do pełni formy po długich problemach zdrowotnych wymaga wielkiej determinacji, zaangażowania i po prostu charakteru. Trzeba zacisnąć zęby i na treningach pracować trzy razy ciężej niż reszta zespołu. Mam ogromny szacunek do sportowców, którzy potrafią przeciwstawić się przeciwnościom losu i znaleźć w sobie tyle zapału żeby tego dokonać. Problem jest taki, że jak czytam wypowiedzi Isli, jego skargi na brak minut na boisku i narzekania, to szczerze wątpię czy jest sens na niego liczyć. Na moje oko nie są to wypowiedzi człowieka, który zostaje po treningu w Vinovo żeby indywidualnie potrenować dodatkowo siłę/równowagę/szybkość/zwinność/kontrolę nad piłką/wydolność/co on tam jeszcze stracił. Rzecz jasna mogę się mylić, po tych jego wszystkich lamentach mogę być do niego uprzedzony - we will say what the time will tell.
- pęto
- Juventino
Chyba "the" nasz narodowy lingwista nie użył.zahor pisze: we will say what the time will tell.
Tak czy inaczej Isla ma dla siebie i dla Juve sezon prawdy. Albo zostanie skutecznym roleplejerem i będzie w razie Niemca zastępował Ryśka albo kogoś ze środka, albo poleci na łeb na szyje, za rok wypożyczenie, za dwa wypożyczenie, za trzy bój o odejście za czapkę śliwek. Póki jest to Juventini, to trzeba mu kibicować w dwójnasób, żeby wszystkich jeszcze zadziwił.
We will say what time will tell....
Verbum Labile debet non esse stabile.
Verbum Labile debet non esse stabile.
- Robaku
- Juventino
Du*a, du*a a nie cały sezon, jesli Juve pozyska Kolarova lub Zunige, transfer ruszy, wiec może się okazać, że 25 sierpnia pożegnamy bez żalu Mauricio. Zablokowanie tego transferu może znaczyć również to, że podobnie jak z Llorente, mamy Zunigę dogadane na przyszły rok, a teraz Bepe załuje hajsu na Kolumbijczyka, co znaczy, że może mamy jeszcze inne cele transferowe.pęto pisze:Chyba "the" nasz narodowy lingwista nie użył.zahor pisze: we will say what the time will tell.
Tak czy inaczej Isla ma dla siebie i dla Juve sezon prawdy. Albo zostanie skutecznym roleplejerem i będzie w razie Niemca zastępował Ryśka albo kogoś ze środka, albo poleci na łeb na szyje, za rok wypożyczenie, za dwa wypożyczenie, za trzy bój o odejście za czapkę śliwek. Póki jest to Juventini, to trzeba mu kibicować w dwójnasób, żeby wszystkich jeszcze zadziwił.
Pojawiaja się plotki, że Zenit chce Motte- no byłoby milo, jakby poszli razem (razem raźniej z Mirasem do Petersburga.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Jeżeli Viola go kupi, to mozemy sie pozegnac z Naturalnym nastepca Pirlo"Fiorentina have met with the agent of PSG midfielder Marco Verratti, who is reportedly unsettled in France. The young Italy midfielder is keen on a move to Florence."

Tak na szybko kilka plotek:
- Ibra chce odejsc do Realu - Ancelotti nie chce Ibry w Realu.
- Rooney chce odejść, Mou chce bardzo Rudego u Siebie,Man Utd nie odda go nawet jak zlozy podanie o transfer.
- Hulk za 60 milionow w Monaco
- Damiao za 25 milionow w Neapolu, Chca za kolejne 25 pozyskać Igłe.
- BAle raczej zostaje, Spursi oferuja nowy kontrakt w wysokosci 9 mil sezon.
- Suarez chce odejsc, Real gotowy jest 30 mil wylozyc.
- Napoli chce Buraka jak nie wypali 2 powyzej.
- Norwich jest zdesperowane na Fabio, podobno moga zwiekszyc oferte

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- juvemaroko
- Juventino
Kto to jest ten Igle?iltalismano pisze:Jeżeli Viola go kupi, to mozemy sie pozegnac z Naturalnym nastepca Pirlo"Fiorentina have met with the agent of PSG midfielder Marco Verratti, who is reportedly unsettled in France. The young Italy midfielder is keen on a move to Florence."
Tak na szybko kilka plotek:
- Ibra chce odejsc do Realu - Ancelotti nie chce Ibry w Realu.
- Rooney chce odejść, Mou chce bardzo Rudego u Siebie,Man Utd nie odda go nawet jak zlozy podanie o transfer.
- Hulk za 60 milionow w Monaco
- Damiao za 25 milionow w Neapolu, Chca za kolejne 25 pozyskać Igłe.
- BAle raczej zostaje, Spursi oferuja nowy kontrakt w wysokosci 9 mil sezon.
- Suarez chce odejsc, Real gotowy jest 30 mil wylozyc.
- Napoli chce Buraka jak nie wypali 2 powyzej.
- Norwich jest zdesperowane na Fabio, podobno moga zwiekszyc oferte
- juvemaroko
- Juventino
Ok dziekuje.meda11 pisze:Higuainjuvemaroko pisze:Kto to jest ten Igle?
Ponad Ancelotti chce zeby Higuin pozostal w Real Madrid.
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Kolega literówkę sypnął. Chodzi o Igloo. Podobno śmieci w lodzie dłużej zachowują świeżość.juvemaroko pisze:Kto to jest ten Igle?
iltalismano, super wszystko fajnie, ale raz - jak już podajesz jakieś ciekawe plotki to miło byłoby gdybyś uraczył nas źródłem, dwa - plotki związane z Napoli do tematu o transferach w Serie A a z Monaco i inne Suarezy do transferów w Europie. Byle jak, ale się zachowuj.
Nie jestem zwolennikiem wyciągania wniosków na podstawie wypowiedzi czy to piłkarzy, agentów, trenerów czy działaczy, ale w tym wypadku muszę się zgodzić. Mauricio się chyba wydaje, że coś mu się należy, tymczasem w tym Juventusie trzeba sobie na pewne rzeczy zapracować.zahor pisze:Nie chcę się bawić we wróżenie z fusów, ale będę zdziwiony jeżeli Isla wróci do dawnej dyspozycji, a już wręcz zszokowany, jeżeli uda mu się tego dokonać w Juventusie. Po czym wnioskuję? Po jego wypowiedziach.