Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
kapusniaczek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lipca 2017, 21:11

Bonucci potwierdzony przez Milan. Brakuje tylko testów medycznych.

https://www.acmilan.com/en/news/officia ... -statement

Piotr Juvefan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lipca 2017, 21:13

kapusniaczek pisze:Bonucci potwierdzony przez Milan. Brakuje tylko testów medycznych.

https://www.acmilan.com/en/news/officia ... -statement
Specjalnie mu ten puchar nadmuchali czy jak?

Obrazek
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 39 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 14 lipca 2017, 21:16

A tak w ogóle to ogarnia ktoś co jest z tym Pereira czy jak mu tam było co braliśmy z Empoli, żeby non-eu uniknąć?

Ivory

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lipca 2017, 21:19

Rubryka towarzysko-transferowa: Bonucci, nowo upieczony kapitan i architekt nowego Milanu zadzwonił do swojego przyjaciela Alvaro Moraty w celu przekonania go do transferu do Rossonerich.
Ostatnio zmieniony 14 lipca 2017, 21:50 przez Ivory, łącznie zmieniany 1 raz.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lipca 2017, 21:19

Gdzieś przeczytałem, że Juve kupi jakiegoś TOPa, który nie był wymieniany w prasie.

Może Nainnggolan? Serio, po transferze Bonucciego do Milanu mnie już nic nie zdziwi...no może jedynie transfer Buffona do interu.

ps. Krychowiak nie zgłoszony na tournee, więc jest na wylecie. Po taniości można by spróbować.

Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 14 lipca 2017, 21:21

Poprostu pisze:A tak w ogóle to ogarnia ktoś co jest z tym Pereira czy jak mu tam było co braliśmy z Empoli, żeby non-eu uniknąć?
Zimą zabraliśmy go i teraz biega w naszej primce

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 14 lipca 2017, 21:22

Poprostu pisze:A tak w ogóle to ogarnia ktoś co jest z tym Pereira czy jak mu tam było co braliśmy z Empoli, żeby non-eu uniknąć?
Był pół roku w primce ale wg transfermarkt wrócił do Empoli. Szalu raczej nie było.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 14 lipca 2017, 21:25

Wojtek pisze:ps. Krychowiak nie zgłoszony na tournee, więc jest na wylecie. Po taniości można by spróbować.
Nainggolan to robak, ale świetny piłkarz i idealnie by do nas pasował. Zaraz by zmienił śpiewkę i na kolanach do nas przyszedł, gdybyśmy się dogadali z Romą.

Ale Polak? Przecież ten gość jest tak słaby, że wylądował w Paryżu na trybunach. My się mamy wzmacniać, a nie brać kogoś takiego.

kapusniaczek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lipca 2017, 21:26

Mehehehe pisze:
Zimą zabraliśmy go i teraz biega w naszej primce
Grosso chciał go wypożyczyć do Bari + dodatkowo jakiegoś innego zawodnika. Stylem gry bardzo przypomina Ricky Álvarez, byłego gracza Interu, teraz chyba Sampy. W fm'ie 2016 był kotem ;)

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 14 lipca 2017, 21:31

Ten tweet Chevantona to po francusku, coś jak :

"Nie obiecuj wiecznej miłości skoro wiesz, że pewnego dnia nie będziesz w stanie obietnicy dotrzymać"

Trzeba podkreślić, że bardzo mądry wpis :ok:

Obrazek
gpl88

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 14 lipca 2017, 21:36

Zizou_1989 pisze:
Alexinhio-10 pisze:zizou, mrozzi Niestety prawda w oczy kole, a Wy nie potraficie zareagowac normalnie, tylko jak dzieci w piaskownicy. Zebysmy sie wszyscy nie zdziwili, jak to Milan lub Inter wczesniej wygraja LM.

MRN napisalem przeczytac wszystkie moje wypowiedzi, zebym nie powtaezal dwa razy, ale nie Ty jestes madrzejszy.

Zalozmy ze sytuacja o defensywnym nastawieniu Maxa w przerwie byla prawda.

Jestes nakrecony przed meczem, zmotywowany. W meczu walczysz , pomijajac bramki na jego koncie, bo bledy nie maja nic wspolnego z motywacja i ambicja. Jest remis, do upragnionego pucharu brakuje jednej bramki, a trener w szatni mowi zeby zagrac defensywnie...mnie by ... strzelil.

Ja bylem z kumplami nabuzowany przed i w trakcie finalu, a co do piero np taki Bonu ?

Jestescie wkurzeni raz na Bonu, raz na zarzad, ale nie potraficie popatrzec na to z innej strony.
nie, lepiej być takim jak TY pesymistą i znawcą wszystkiego. Jaka prawda w oczy ... milanista wchodzi na nasze forum tylko po to żeby nam pojechać, więc ja nie potrafie być spokojnym i cierpliwie znosić ich śmieszne teorie o kompleksach w europie. Niech się cieszą nikomu tego nie bronie ale nikt ich tu nie zapraszał na nasze forum.
Jestem na forum od jakiegoś czasu i nie po to żeby komuś jechać, skoro jest opcja poniżej nicka "Milanista" to widocznie mogę tu być. I o ile pamiętam to pierwszy był pocisk na Milan, ja odpowiedziałem. Wy szczycicie się 6 scudetto z rzędu a o naszych 7 LM, że to historia. A jak rozumiem scudetto sprzed 6, 5,4 lat itd to nie jest już historia? Wy możecie śmiać się z nas w serie a mając wiecej pucharów krajowych, my z was jeśli chodzi o LM, tyle. Nie wiem po co ta spina. Bo ja nawet nie zaryzykuję stwierdzenia, że powalczymy z wami o Scudetto bo dalej dzieli nas przepaść.

LukaszG / DLuGi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 lipca 2017, 21:39

Nawet nie żartujcie z tym Krychowiakiem :prochno: :rotfl:

Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 14 lipca 2017, 21:48

gpl88 pisze:Jestem na forum od jakiegoś czasu i nie po to żeby komuś jechać, skoro jest opcja poniżej nicka "Milanista" to widocznie mogę tu być. I o ile pamiętam to pierwszy był pocisk na Milan, ja odpowiedziałem. Wy szczycicie się 6 scudetto z rzędu a o naszych 7 LM, że to historia. A jak rozumiem scudetto sprzed 6, 5,4 lat itd to nie jest już historia? Wy możecie śmiać się z nas w serie a mając wiecej pucharów krajowych, my z was jeśli chodzi o LM, tyle. Nie wiem po co ta spina. Bo ja nawet nie zaryzykuję stwierdzenia, że powalczymy z wami o Scudetto bo dalej dzieli nas przepaść.
Nie uważasz, że prowokacją są także Twoje słowa i to w stosunku do wszystkich na forum? Albo nie reaguj na takie zaczepki w ogóle, albo skorzystaj z dostępnej opcji PRYWATNA WIADOMOŚĆ, by sobie to wyjaśnić. Automatycznie atakujesz Juventus i narażasz się, że zostaniesz zaraz słownie zjedzony przez wszystkich uczestniczących w dyskusji, bo po prostu może się pojawić riposta. Nie tłumaczę kolegi, bo niepotrzebnie to robi, ale sam też nie rób tu chlewu.

Może faktycznie ten Sturaro przejdzie w naszych rozmowach z Fiorentiną. Źródła florenckie już piszą, Fiołki są nim zainteresowane i doszło do pierwszych kontaktów z jego agentem. ;) Mam nadzieję, że się chłopina nie postawi i zgodzi na transfer. Mielibyśmy tego pana z głowy i w dodatku zbilibyśmy cenę za Bernę - cudownie. :)

Problem z Maticiem może być taki, że choć chcą oddać gościa za granicę, to wtrącić się może Inter. Jakie to ma znaczenie? Pamiętajmy o tym, że odmówiliśmy im w kwestii Sandro, więc te stosunki mogą być chłodne. Zdaniem Sky będzie teraz naszym głównym celem.
Ostatnio zmieniony 14 lipca 2017, 21:56 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.

Juvefanatp

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 14 lipca 2017, 21:48

dimebag11 pisze:Tylko przypomnij sobie, że w na początku sezonu, gdy Benatia miał jakiś uraz i pojawiła się szansa, by Rugani sobie pograł, to niestety też był kontuzjowany. Pod koniec sezonu reprezentant Włoch też nie miał szczęścia, bo gdy graliśmy praktycznie co 3 dni, to pechowo znów nie był dostępny do dyspozycji trenera.
Odnośnie Benatii, to też nie byłem za jego wykupieniem, ale możliwe, że sytuacja z Bonuccim pogarszała się już od dłuższego czasu, a po drugie, to czy przypadkiem nie byliśmy zobligowani do wykupienia Marokańczyka z Bayernu po spełnieniu pewnych warunków?
Doskonale o tym pamiętam, tylko patrząc na to jak był do tej pory traktowany przez Allegriego, uważam, że wiele by to w ogólnym rozrachunku nie zmieniło i Rugani nadal grałby tylko wtedy kiedy jest to konieczne z powodu stanu fizycznego pozostałych. Z takim statusem nigdy nie złapie ciągłości, bo zawsze dodatkowo będzie zmuszony dzielić te resztki z kimś jeszcze. Uważam, że już w zeszłym sezonie Daniele powinien mieć status taki jak Varane dawniej w Realu, czyli zawodnik rezerwowy, ale absolutnie pierwszy do wejścia w razie konieczności (a nie raz on, raz Carvalho), a także bardzo często grający w pierwszym składzie pomimo zdrowych podstawowych stoperów.
Tak jeszcze trochę obok, to Manolas (lub ktoś tego typu) zabija taką możliwość, bo o ile jestem w stanie dopuścić do siebie myśl, że Allegri postawiłby na Ruganiego kosztem Benatii czy Barzagliego, jako podstawowego obrońcę (i tym samym grałby naprawdę sporo), to będąc rezerwowym dla zawodnika kupionego za 40 mln€, dzieliłby na 100% równo pozostałe minuty z resztą rezerwowych.

Nie wiem czy wykup był obowiązkowy, wydaje mi się , że oficjalnie nie, ale za kulisami Marotta mógł złożyć taka obietnicę. Mnie osobiści wykup Benatii przestał boleć, natychmiast z odejściem Bonucciego. Sportowo było dobrze, nawet cena ujdzie, skoro Bayern opłacał połowę pensji. Natomiast zacznie mnie natychmiastowo uwierać ponownie w momencie kupna nowego środkowego obrońcy, bo to naprawdę chore, żeby ktoś z pary Rugani-Benatia (lub obaj) był czwartym/piątym do gry.

MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 14 lipca 2017, 21:54

to co się dzieje ewidentnie wskazuję że daleko nam, do wielkiej trójki. Nikt nie wyprzedaje swoich największych gwiazd, a my to robimy co roku. Głupie i nawine tłumaczenie że się pokłócił z Allegrim i do dlatego jest po prostu śmieszne. Od lat wyprzedajemy nasze gwiazdy za mega, mega śmieszne pieniądze i zawsze jest bardzo głupia wymówka. Vidal - pijak i awanturnik, Tevez - uparł się i jest głupi, Pogba się uparł i dobrze bo gwiazdorzył, Bonucci pokłócił się z trenerem. A Wy łykacie te brednie jak młode pelikany. Pomijając transfer Pogby gdzie de facto zarobiliśmy niewiele ponad 70 mln a nie 105 jak się mówi, to reszta sprzedaży jest po prostu żałosna. Sprzedajemy prawdopodobnie najlepszego obrońcę na świecie a z pewnością jednego z TOP 3 w wieku jak dla obrońcy najlepszym, to jest włoski obrońca Bonucci w wieku 30-32 lat osiągnie swój optymalny rozwój, a wy go oceniacie jak jakiegoś brazylijskiego napastnika. Z tym klubem jest coś nie tak. zobaczcie że oprócz Vidala żadna z naszych gwiazd nie poszła do klubu wyżej sportowego. Wszyscy spadają o 2 jak nie 3 półki. O ile potrafimy kupować to utrzymać piłkarzy i sprzedać nie potrafimy. 2 lata temu została rozmontowana nasza najsilniejsza formacja -pomoc, teraz znów rozmontujemy naszą najlepszą formację - obronę, założę się że z Costą i Bernardeschim za rok najlepszy będzie atak i sprzedamy albo Higuaina albo Dybalę. Polityka klubu jest o tyle zgubna ze taką polityką nigdy nie wygramy LM.
Ja sprzedaży Bonucciego nie rozumiem, nie wierzę w nią do tej pory dałbym sobie rękę uciąć żę on i Buffon zostaną, że inni odejdą, prędzej Chiellini niż Bonucci miał być legendą jak Scirea, miał być kapitanem i kolejnym pomnikiem wielkiego Juve. Okazał się zdrajcą i zwykłym niewdzięcznikiem. Gdyby przeszedł do Realu, Baternu nawet Chelsea to bym zrobumiał skok sportowy ew. powrót to Conte który go niejako stworzył ale Milan........ szok !!

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
Zablokowany