Mercato (Lato 2016)
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Tak. Ten Quintero co rok zagrał w Pescarze. Nie to żebym go uważał za jakiegoś kota, ale lepsza opcja imo niż Soriano za 15 mln bo dalej młody, zdolny a Porto odda go na wypożyczenie.
jakku, a to czemu nie wspomnisz o tym trzecim dzisiejszym newsie na VS w takim razie? Strach przed masowymi samobójstwami na JP?
Marottowy standard to motanie się pod koniec okienka, liczne próby chwycenia kilku piłkarzy na raz żeby ostatecznie oczy skierować ku alternatywie alternatywy trzeciej czy czwartej opcji. Kończmy to wreszcie bo ja nawet na dzień dzisiejszy to mercato, w przeciwieństwie chyba do wielu, oceniam pozytywnie.
jakku, a to czemu nie wspomnisz o tym trzecim dzisiejszym newsie na VS w takim razie? Strach przed masowymi samobójstwami na JP?

Marottowy standard to motanie się pod koniec okienka, liczne próby chwycenia kilku piłkarzy na raz żeby ostatecznie oczy skierować ku alternatywie alternatywy trzeciej czy czwartej opcji. Kończmy to wreszcie bo ja nawet na dzień dzisiejszy to mercato, w przeciwieństwie chyba do wielu, oceniam pozytywnie.
- Arbuzini
- Juventino
Nie sądzę więc żeby Allegri miał się obrażać za Khedirę lub Mandżukicia
. To naprawdę niegłupie transfery i co by nie było - zawodnicy rozpoznawalni na całym świecie oraz o uznanej marce w Europie.
Nad tym, że dostaliśmy już niemały hajs za Vidala, Ogbonnę, Berardiego (!) i niedługo dojdą środki z Llorente oraz być może Isli, a dalej nie jesteśmy w stanie pozyskać pożądanego przez trenera trequartisty, dziwimy się od jakichś 20 stron tematu

Nad tym, że dostaliśmy już niemały hajs za Vidala, Ogbonnę, Berardiego (!) i niedługo dojdą środki z Llorente oraz być może Isli, a dalej nie jesteśmy w stanie pozyskać pożądanego przez trenera trequartisty, dziwimy się od jakichś 20 stron tematu

- jakku1
- Juventino
Mówisz o Hernanesie?RICTOR pisze: jakku, a to czemu nie wspomnisz o tym trzecim dzisiejszym newsie na VS w takim razie? Strach przed masowymi samobójstwami na JP?![]()
No cóż... Myślę, że do przekazywania takich informacji najodpowiedniejszym kandydatem byłby Pumex

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- RICTOR
- Juventino
jakku1 pisze:Mówisz o Hernanesie?
No cóż... Myślę, że do przekazywania takich informacji najodpowiedniejszym kandydatem byłby Pumex.

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Jestesmy kibicami wielkiego klubu, Mistrza Wloch i finalisty LM, a brane sa pod uwage takie nazwiska jak Soriano, Saponara czy tez, o zgrozo, Hernanes.
To jest zdaje sie jakis stan umyslu, bo jesli prawda jest zainteresowanie z naszej strony takimi ogorami, to nie da sie tego okreslic inaczej.
Najbardziej przerazajacy jest chyba jednak fakt, ze czesc uzytkownikow takie nazwiska satysfakcjonuja i szukaja dobrych stron takich posuniec.

- RICTOR
- Juventino

Edit: Ja nie twierdzę, że mamy pierwszy skład obsadzony na tyle dobrze, że możemy sobie pozwolić na wywalanie pieniędzy w kosztownych rezerwowych. Jedynie, że te głosy o pozytywnych stronach potencjalnych transferów panów na literę S to raczej w większości głosy, które zakładają, że mieliby być oni jedynie rezerowymi.
Ostatnio zmieniony 14 sierpnia 2015, 23:47 przez RICTOR, łącznie zmieniany 1 raz.
- Piotrekmmz
- Juventino
A mamy dobrze obsadzony pierwszy skład, że szukamy opcji na rezerwę?
- Bulentus
- Juventino
Panowie, naprawdę podziwiam, że macie siłę się aż tak przejmować i irytować tymi wszystkimi doniesieniami. Owszem, śledzę to mercato, jak każde inne, ale, podobnie jak niektórzy koledzy, wolę się na nic konkretnego nie nastawiać i miło zaskoczyć. Bo co się z tygodnia na tydzień coraz bardziej potwierdza - nikt ze słynnych "ekspertów" nie ma w tym roku bladego pojęcia co się za kulisami dzieje. I to mnie absolutnie fascynuje...
I jak by nie było, kto by nie przyszedł, będzie dobrze. Żaden top nie przyjdzie? Trudno, mamy skład na mistrza. Przyjdzie ktoś? Tym lepiej.
Powoli zaczynam sobie myśleć, że nasza wielka przebudowa składu jest rozkładana na dwa lata. W tym roku skład mocno odmłodzony, ale większość najważniejszych postaci została. Będziemy obserwować jak się nowi spisują, w szczególności Dybala i na co go stać, będą się chłopaki razem zgrywać. Ten sezon jeszcze przekoczujemy ze staruszkami na bokach obrony i trochę improwizacją z przodu. A za rok zaatakujemy 3 ważne postacie - LO, PO i Treq. Może Marotta jest już po słowie z Sandro?
Kasa jest, kadra nadal mocna a nie ma co pośpiesznie wydawać kupę szmalu na kogoś, kto nie do końca pasuje do konceptu i zespołu. Za parę miesięcy będziemy widzieć, Marotta z Allegrim też, gdzie gra kuleje i już przed przyszłorocznym mercato dogadają nowe "bomby".
Ot, takie moje piątkowe przemyślenia po piwku

I jak by nie było, kto by nie przyszedł, będzie dobrze. Żaden top nie przyjdzie? Trudno, mamy skład na mistrza. Przyjdzie ktoś? Tym lepiej.
Powoli zaczynam sobie myśleć, że nasza wielka przebudowa składu jest rozkładana na dwa lata. W tym roku skład mocno odmłodzony, ale większość najważniejszych postaci została. Będziemy obserwować jak się nowi spisują, w szczególności Dybala i na co go stać, będą się chłopaki razem zgrywać. Ten sezon jeszcze przekoczujemy ze staruszkami na bokach obrony i trochę improwizacją z przodu. A za rok zaatakujemy 3 ważne postacie - LO, PO i Treq. Może Marotta jest już po słowie z Sandro?

Kasa jest, kadra nadal mocna a nie ma co pośpiesznie wydawać kupę szmalu na kogoś, kto nie do końca pasuje do konceptu i zespołu. Za parę miesięcy będziemy widzieć, Marotta z Allegrim też, gdzie gra kuleje i już przed przyszłorocznym mercato dogadają nowe "bomby".
Ot, takie moje piątkowe przemyślenia po piwku
- pumex
- Juventino
Jakku ma takie same zdanie jak pumex :naughty: Dwóch pieprzonych pesymistów siejących ferment na forum. Tfu <spluwa na ziemię> psia ich mać, niech ich czort.jakku1 pisze:Jestem raczej sceptyczny, jeśli chodzi o jakieś grubsze transfery pod koniec okienka (...) Może i sprowadzimy jeszcze 2 piłkarzy, ale raczej będą to gracze właśnie w stylu Soriano, Siqueirygucio_juve pisze:No?jakku1 pisze:Nie chcesz znać mojej opinii na temat tego, jak skonczy sie to mercato w naszym wykonaniu, uwierz mi
We wrześniu z pełnym przekonaniem będę mógł stwierdzić, że miałem rację tj po sprzedaży Vidala Marotta nie sprowadzi(ł) nikogo z górnej półki.Marian. pisze:No i co Ci da wrzesień? Ocenisz nabytki po 2 spotkaniach?pumex pisze:Nie będąc gorszym sparafrazuję klasyka: zobaczymy we wrześniu.
PS. te źródła z VS są zarąbiste - zazwyczaj wyglądają za zasadzie "wyimaginowany przyjaciel będący blisko klubu powiedział mi przy owsiance, że..." :lol: Choć mówiąc już całkiem serio, opieranie się na ich rzekomej wiedzy jest równie 'zasadne' jak śledzenie newsów z rozpoznawalnych mediów.

- annihilator1988
- Juventino
Z Kunem było męczenie buły przez całe okienko. Inna opcja? Saponara?jakku1 pisze: Swoją drogą, mam od jakiegoś czasu nieodparte wrażenie, że sam Draxler jest dla nas tylko i wyłącznie opcją B, a cały czas pracujemy nad jakąś inną transakcją. To byłoby bardzo dziwne, gdyby cały nasz sztab kilka tygodni pracował nad tym, czy zaoferujemy Schalke 9m bonusu czy 12m.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- wojczech7
- Juventino
Naprawdę daje Ci to aż tyle radości? Nie masz ciekawszych perspektyw na czerpanie satysfakcji z życia?pumex pisze:Jakku ma takie same zdanie jak pumex :naughty: Dwóch pieprzonych pesymistów siejących ferment na forum. Tfu <spluwa na ziemię> psia ich mać, niech ich czort.jakku1 pisze:Jestem raczej sceptyczny, jeśli chodzi o jakieś grubsze transfery pod koniec okienka (...) Może i sprowadzimy jeszcze 2 piłkarzy, ale raczej będą to gracze właśnie w stylu Soriano, Siqueirygucio_juve pisze:No?
We wrześniu z pełnym przekonaniem będę mógł stwierdzić, że miałem rację tj po sprzedaży Vidala Marotta nie sprowadzi(ł) nikogo z górnej półki.Marian. pisze:No i co Ci da wrzesień? Ocenisz nabytki po 2 spotkaniach?pumex pisze:Nie będąc gorszym sparafrazuję klasyka: zobaczymy we wrześniu.
Draxler brzmi podobnie do Dexter, a to fajny serial był.
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- jakku1
- Juventino
Tak wyglądaja, ale zdziwiłbyś się ile z tych "newsów na VS" staje się później "newsami na tmw"pumex pisze: PS. te źródła z VS są zarąbiste - zazwyczaj wyglądają za zasadzie "wyimaginowany przyjaciel będący blisko klubu powiedział mi przy owsiance, że..." :lol: Choć mówiąc już całkiem serio, opieranie się na ich rzekomej wiedzy jest równie 'zasadne' jak śledzenie newsów z rozpoznawalnych mediów.

O proszę, pojawiła się informacja o Hernanesie!
Dziennikarze roznego sortu, roznych portali, roznych stacji, czytaja te rzeczy na VS i później sprzedają niektore newsy jako własne. Pisze to po to, aby ludzie tutaj wiedzieli jak to wyglada w praktyce.
Dlatego tak wazne jest, aby mniej wiecej wiedziec kto faktycznie ma jakies wtyki i jest wiarygodny na VS, a kto nie. Dlatego tez bez Agrestiego wszyscy strzelaja slepakami i nie wiadomo co sie dzieje. Bo on, jedyny, faktycznie mial stałe dojścia do konkretnych informacji.

- sebatiaen
- Juventino
Pamiętacie jak się jaraliśmy Cuadrado/ Draxlerem i Goetze? że niby wszyscy przyjdą? ale spadamy na ziemie;).
Jak pisałem że nie przyjdą wszyscy a duet Draxler Goetze razem u nas to jakiś żart to mnie wielu zjechało;)
Jak pisałem że nie przyjdą wszyscy a duet Draxler Goetze razem u nas to jakiś żart to mnie wielu zjechało;)
- jakku1
- Juventino
Najpierw się obraził, za to, jak go potraktowano po sprawie z Verrattim. Jak wiadomo transfer na ostatniej prostej spalił na panewce i ludzie zaczeli go odsadzac od czci i wiary. Bo przeciez jak to? Mial byc Verratti (tak jakby to Agresti negocjowal ten transfer...)!stahoo pisze:@jakku
Ja nie w temacie - co się stało z człowiekiem 'wtyką' Agrestim?
W miedzyczasie jeszcze zaczal pisac do goal.com, wiec sila rzeczy, mimo powrotu na VS facet przestał pisac tak czesto i puszczac rozne ciekawe informacje na forum. Ostatnio juz w ogole rzadko pisze cokolwiek. A jesli juz, to raczej jest to tylko pare ogolnych zdan, bez konkretow, bez opisania kontekstu, itd.
Szkoda, bo mowiac szczerze do tej pory pamietam okienka, kiedy Agresti miał 100% skutecznosci (!!!). Jasne, zdarzaly sie tez wpadki (Giovinco), zdarzalo sie, ze Agresti nie wiedział co się święci albo z grubsza tylko informował kim jestesmy zainteresowani. Czasami podawał dluga liste kandydatkow, a i tak konczylo sie na alternatywie alternatywy.
PS. Podobno to Allegri postawił veto w sprawie Siquiery. Rzekomo, nasz trener chce albo naprawde klasowych graczy, albo nikogo.