Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA
- Virgil
- Juventino
Tak tylko Barzargli ma 36 lat, a Benatii i Chelliniego kontuzje nie omijają i drobne urazy biorąc to pod uwagę Caldara jest idealnym rozwiązaniem.LukaszG / DLuGi pisze:Matia zaczynał na prawej i tam radził sobie dobrze. Po stopniowym przerzucaniu go właśnie na lewą stronę zaczął gasnąć.Yaro417 pisze: Co do M. De Sciglio, to moim zdaniem jest on rozpatrywany bardziej jako konkurent dla A. Sandro (w zamian za Asę), a na prawą obronę będziemy się starać ściągnąć kogoś lepszego.
Ktoś wspomniał o tym, że posiadanie 5 stoperów na 2 pozycje jest chore. Zgadzam się w 100%. Na tą chwilę podstawową parą będzie zapewne Giorgio i Barzagli. Pierwszy do wejścia Benatia, więc Rugani znowu nie pogra.. co dopiero Caldara.
- LukaszG / DLuGi
- Juventino
W sumie racja.. to już "stare chłopy" 

Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
- wojczech7
- Juventino
<brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, stary, weź jeszcze zarzuć cytatem po chińsku...Cabrini_idol pisze:
Już jest wysyp wpisów na tweecie. Dużo niepochlebnych w stronę Bonuciego. Tutaj fajne tweet od Chevantona.

Już wszyscy wiemy, że jesteś poliglota, wystarczy.
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Sprawa Bakayoko podobno stoi w miejscu, bo Chelsea nie dostała jeszcze wszystkich dokumentów od Monaco. Ale także informowali, że nie przeszedł testów.
http://chelsea24news.pl/2017/07/matic-k ... ze-sandro/
Ale słuchajcie najlepszego... Dla nich Matić to karta przetargowa w sprawie Sandro! :lol:
Ale słuchajcie najlepszego... Dla nich Matić to karta przetargowa w sprawie Sandro! :lol:
Ostatnio zmieniony 14 lipca 2017, 20:31 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.
- Mati1990
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Najbardziej boli fakt, że inni cenowo nas dymają, a nasi dalej sprzedają po promocji :doh:
Niech idzie i nigdy nie wraca, dla mnie legendą nie będzie już mimo tych 6 mistrzostw. A zarząd swoją drogą obrał sobie taki widocznie cel, co sezon kogos w promocji oddać. Nie ma co się łudzić, za rok do sprzedaży w promocji Sandro bądź Dybala.
Denerwuje też fakt, że oprócz klepniętego Costy i testów ( które póki co nic nie dają) Schicka to zapadła cisza, albo tak ostro nasi pracują, nikt sie nie wypowiada i mają już kogoś klepnietego po cichu, albo siedzą i rozmyślają co to będzie
Prasa od tygodni już pisała, że "kolejny tydzień będzie decydujacy" i tak od 4 tygodni w sprawie Bernadeschiego, Szczęsnego, a póki co żadnego u nas nie widać. A do obstawienia pozostaje prawa obrona, defensywny pomocnik no i teraz środkowy obrońca...
Niech idzie i nigdy nie wraca, dla mnie legendą nie będzie już mimo tych 6 mistrzostw. A zarząd swoją drogą obrał sobie taki widocznie cel, co sezon kogos w promocji oddać. Nie ma co się łudzić, za rok do sprzedaży w promocji Sandro bądź Dybala.
Denerwuje też fakt, że oprócz klepniętego Costy i testów ( które póki co nic nie dają) Schicka to zapadła cisza, albo tak ostro nasi pracują, nikt sie nie wypowiada i mają już kogoś klepnietego po cichu, albo siedzą i rozmyślają co to będzie

Prasa od tygodni już pisała, że "kolejny tydzień będzie decydujacy" i tak od 4 tygodni w sprawie Bernadeschiego, Szczęsnego, a póki co żadnego u nas nie widać. A do obstawienia pozostaje prawa obrona, defensywny pomocnik no i teraz środkowy obrońca...
- pumex
- Juventino
Nie zauważyłem, żeby ktoś kogoś zwalniał, ktoś kogoś wyzywał czy rzucał błotem w stronę zarządu. Masz jakieś urojenia, albo nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. Co najwyżej są pewne jednostki, w tym ja, które na pewne kwestie patrzą krytycznie, w pewnych kwestiach mają inne zdanie, które próbują jakoś uargumentować. That's all, póki co nie jest to zabronione i nie jesteśmy zobligowani do wpatrywania się jak w święty obraz. Pozdrówki.mibor pisze:Leo jaki usmiechniety szczesliwy... heh smród straszny... tm bardziej, że go lubiłem. Ale popieram Juve, pewne wartości są ponadczasowe, czytając tu pumexy i inne jęczytyłki zastnawiam sie po co Ci ludzie kibicuja Juve ? Przecież to dla nich masochizm, co do CL wygramy ją prędzej czy pózniej ale wygramy... Czytając forum Juventuz mam wrażenie że mam do czynienia z innymi ludzmi, którzy nie jęczą co 5 sek... cóż.. powtórze mam 14 lipca a Marotta i Max są już zwalniani i obrzucani Błotem....
Juvefanatp pisze:Kto mi powie dlaczego ani Bayern, ani Barcelona, ani Atletico, a zwłaszcza Real nie posiadają w kadrze 5 środkowych obrońców? I to wszystko w sytuacji w której są oni w stanie, w odróżnieniu od nas, zgłosić 25 zawodników, bo liczba wychowanków w kadrze się zgadza. Mimo wszystko jednak im wszystkim żal marnotrawić miejsce w kadrze na dodatkowego stopera. Jak spojrzałem, to w ciągu ostatnich 4 sezonów, wśród tych klubów tylko 2 razy doszło do katastrofy związanej z kontuzjami na tej pozycji, raz w Barcelonie i raz w Bayernie. Statystycznie wychodzi, że raz na osiem sezonów może być ciężko. Zazwyczaj były jednak narzekania, że czwarci do gry Lucas Hernandez, Bartra, czy Nacho grali za mało i to w sytuacji gdzie Nacho i Lucas grają jeszcze na bokach obrony. Dlaczego wiec tylko niemogący poradzić sobie z ograniczeniami kadrowymi Juventus stwierdza, że jest paląca potrzeba posiadania aż 5 stoperów? To jest najnormalniej w świecie niegospodarność! Real z mega kontraktem Ramosa, wydawał na swój środek obrony takie same pieniądze co my w zeszłym sezonie. Teraz dodatkowo gruby kontrakt Pepe został zastąpiony pensją "głodową" Vallejo, my w tym czasie będziemy płacić grube siano do tej pory zbędnemu Benatii, a nasz rezerwowy bramkarz będzie siedział za dwukrotność tego, za co Navas gra. Najlepsze jest w tym wszystkim to, ze grający od święta Rugani i Caldara mają się niby rozwinąć, podczas gdy wszyscy najlepsi obrońcy świata, w ich wieku trzaskali regularnie po 3000 minut :doh:

- szymken
- Juventino
Bouhafsi to dobre źródło, ale cholera wie.CavAllano pisze:Sprawa Bakayoko podobno stoi w miejscu, bo Chelsea nie dostała jeszcze wszystkich dokumentów od Monaco. Ale także informowali, że nie przeszedł testów.
Więcej niż pewne, że tak będą pisać w sprawie Matica

- mrozzi
- Juventino
To, że oni tego chcą nie znaczy, że na to pójdziemy.szymken pisze:Bouhafsi to dobre źródło, ale cholera wie.
Więcej niż pewne, że tak będą pisać w sprawie MaticaObawiam się, że może być ciężko, a szkoda bo pasowałby. Ale byś,my mieli bałkańską mieszankę

- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Pesymista ? Wy jestescie nie powazni. Wystarczy ze ktos probuje spojrzec na temat od innej strony, to dla Was jest juz pesymista, gorszym kibicem i ... wie co jeszcze.Zizou_1989 pisze: nie, lepiej być takim jak TY pesymistą i znawcą wszystkiego. Jaka prawda w oczy ... milanista wchodzi na nasze forum tylko po to żeby nam pojechać, więc ja nie potrafie być spokojnym i cierpliwie znosić ich śmieszne teorie o kompleksach w europie. Niech się cieszą nikomu tego nie bronie ale nikt ich tu nie zapraszał na nasze forum.
Napisalem ze cos jest nie tak z klubem i to nie sa domysly. Skoro dwoch zawodnikow opuszcza klub i gdzies tam sie przebakuje o ambicji itd to cos jest na rzeczy. Pisze ze jak bylo sie nigdy nie dowiemy, ale patrzac na bezjajecznosc Marotty, czy czasem dziwne zachowanie Maxa to co sie pisze jest jak najbardziej mozliwe. Ale nie wy <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> na Bonu wiecie lepiej, bo to on jest pajacem, zdrajca itd. Pisalem ze moze nie bylo juz odwrotu po finale, po tym zachowaniu i zarzad musial go wywalic, ale wy woliciie przeczytac swieza str, niz zerknac co kto napisal wczesniej i polaczyc w jedna calosc. A na dole nst

Smieszny czlowieczku to jestes ty, probujac za wszelka cene przeinaczac wypowiedzi, lub dopisujac sobie do nich jakies drugie dno.mibor pisze:Leo jaki usmiechniety szczesliwy... heh smród straszny... tm bardziej, że go lubiłem. Ale popieram Juve, pewne wartości są ponadczasowe, czytając tu pumexy i inne jęczytyłki zastnawiam sie po co Ci ludzie kibicuja Juve ? Przecież to dla nich masochizm, co do CL wygramy ją prędzej czy pózniej ale wygramy... Czytając forum Juventuz mam wrażenie że mam do czynienia z innymi ludzmi, którzy nie jęczą co 5 sek... cóż.. powtórze mam 14 lipca a Marotta i Max są już zwalniani i obrzucani Błotem....co do wypowiedzi Babola, śmierdzi fejkiem, ale jesli to prawda i część osób mu tu przytakuje i przyklaskuje, to zalatuje zwykłą hipokryzją.. kibicuja klubowi bez ambicji, który wychodzac na boisko przegrywa.... żałosne, jak 3/4 userów tutaj...
Juvefanatp Bo przeca defensywa sie wygrywa LM

Ostatnio zmieniony 14 lipca 2017, 20:43 przez Alexinhio-10, łącznie zmieniany 1 raz.
- szymken
- Juventino
Nie no tego Beppe nie zrobi. Szarpać się mogą, jakby co jest Nzonzi z klauzulą . Tylko nie Matuidi.CavAllano pisze:To, że oni tego chcą nie znaczy, że na to pójdziemy.szymken pisze:Bouhafsi to dobre źródło, ale cholera wie.
Więcej niż pewne, że tak będą pisać w sprawie MaticaObawiam się, że może być ciężko, a szkoda bo pasowałby. Ale byś,my mieli bałkańską mieszankę
Aż tacy głupi w klubie ludzie nie pracują. Alves nas zaskoczył, Bonucci zrobił syf, ale starczy.
- Juvefanatp
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
Graliśmy trochę trójką, a i tak Rugani nazbierał minut tyle co kot napłakał. Obecnie gramy dwoma stoperami, wiec szans na grę jest jeszcze mniej a Rugani i Caldara są w wieku, w którym już bez dyskusji powinni grać wszystko od deski do deski. Ściągnięcie kogoś w miejsce Bonucciego, skomplikuje ich sytuację jeszcze bardziej, zwłaszcza że Chiellini jednak na emeryturę się po sezonie nie wybiera. Nie przeżywał bym tego, ale Rugani jak grał to był najlepszy,a w nagrodę dalej siedział na ławie, bardzo często w imię niedomagającego Barzagliego czy grającego słabiej od niego Benatii (Bonucci i Chiellini mają status taki, że prucie się o nich sobie odpuszczę, bo żaden trener zdrowych by nie posadził na ławce). Grając raz na jakiś czas, nikt nie rozwinie się nigdy na wystarczający poziom. Jeśli musimy mieć 5 środkowych obrońców bo Barzagli jest stary, Chiellini stary i szklany a Benatia szklany, to znaczy, że nasz zarząd się skompromitował dając za Marokańczyka 20 mln€, tylko po to żeby zabezpieczać się przed jego słabym zdrowiem, jeszcze jednym dodatkowym zawodnikiem. Kadra jest ograniczona i trzeba umieć ją budować, a najwidoczniej Marotta ma z tym problem, skoro rok w rok brakuje nam gdzieś solidnych opcji na rezerwie. Jak już koniecznie muszą, to lepiej ściągnąć na 1 sezon jakiegoś starego dziada zarabiającego grosze, co odciąży resztę w spotkaniach bez ryzyka i uzbiera sobie 700 minut nic nie blokując Ruganiemu.dimebag11 pisze:Spójrz na wiek naszych obrońców po odejściu Bonucciego - Barzagli (36), Chiellini (za miesiąc 33), Benatia (30). U nas piątka obrońców była niezbędna z dwóch względów: 1) graliśmy systemem 3-5-2, a dopiero w trakcie sezonu zmieniliśmy ustawienia na 4 obrońców, ale i tak często wracaliśmy do trójki w defensywie 2) podatność na kontuzje Chielliniego i Benatii, a i Barza oraz Rugani mieli dłuższe przerwy w zeszłym sezonie.
Osobiście jestem za tym, abyśmy pozostawili jeszcze na sezon Caldarę w Atalancie gdzie miałby pewny plac gry, a dodatkowo otrzaskałby się przynajmniej w 6 meczach LE. Dodatkowo optowałbym za sprowadzeniem Manolasa, głównie ze względu na wiek naszych defensorów i perspektywę odejścia na emeryturę Barzagliego i Chielliniego. Wtedy zostalibyśmy z czwórką środkowych obrońców w osobach doświadczonego Benatii, bardzo dobrego Manolasa, mam nadzieję że będącego już na wyższym poziomie Ruganiego oraz perspektywicznego Caldary.
Caldara pełna zgoda. Rozegrał na razie jeden pełny sezon w najwyższej klasie rozgrywkowej, a my już byśmy chcieli mu zabijać ciągłość gry. Tak to się nikogo nie wychowa... Nie wiem, może taki jest nasz cel. Do podstawy zawsze sobie kupimy jakiegoś ogranego u innych kozaka, a na ławie siedzieć będą solidni zawodnicy, którzy dawniej byli uznawani za wielkie talenty, ale coś nie wypaliło (coś, czyli grali ochłapy) i stali się idealni na ławkę.
Ostatnio zmieniony 14 lipca 2017, 20:59 przez Juvefanatp, łącznie zmieniany 1 raz.
- mrozzi
- Juventino
Mnie tam nic w to okno już nie zdziwi. Ewidentnie trzymamy środki. Pytanie, czy je wydamy.
Schick na kupno raczej odpada, najprędzej wypożyczenie (choć tu być może zarzucimy sieci na Keitę, a to ok. 20 mln), Costa wypożyczenie 6 mln, do tego wykup Cuadrado, Benatii, jeszcze kilka płatności było. Ale oddany Bonucci, do tego puścimy jeszcze prawdopodobnie Sturaro (ponoć Fiorentina chce go w zamian za Bernardeschiego, jako część zapłaty) plus Lemina, który musi być spieniężony, bo nie będzie już dla niego miejsca. Może i faktycznie coś szykujemy jak twierdzą ci, którzy już dawno pisali o transferze Bonucciego.
W poniedziałek ma się ponoć odbyć konferencja Costy.
Costa już czuje klimat.

W poniedziałek ma się ponoć odbyć konferencja Costy.
Costa już czuje klimat.

Ostatnio zmieniony 14 lipca 2017, 21:05 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 81 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Tylko przypomnij sobie, że w na początku sezonu, gdy Benatia miał jakiś uraz i pojawiła się szansa, by Rugani sobie pograł, to niestety też był kontuzjowany. Pod koniec sezonu reprezentant Włoch też nie miał szczęścia, bo gdy graliśmy praktycznie co 3 dni, to pechowo znów nie był dostępny do dyspozycji trenera.Juvefanatp pisze:
Graliśmy trochę trójką, a i tak Rugani nazbierał minut tyle co kot napłakał. Obecnie gramy dwoma stoperami, wiec szans na grę jest jeszcze mniej a Rugani i Caldara są w wieku, w którym już bez dyskusji powinni grać wszystko od deski do deski. Ściągnięcie kogoś w miejsce Bonucciego, skomplikuje ich sytuację jeszcze bardziej, zwłaszcza że Chiellini jednak na emeryturę się po sezonie nie wybiera. Nie przeżywał bym tego, ale Rugani jak grał to był najlepszy,a w nagrodę dalej siedział na ławie, bardzo często w imię niedomagającego Barzagliego czy grającego słabiej od niego Benatii (Bonucci i Chiellini mają status taki, że prucie się o nich sobie odpuszczę, bo żaden trener zdrowych by nie posadził na ławce). Grając raz na jakiś czas, nikt nie rozwinie się nigdy na wystarczający poziom. Jeśli musimy mieć 5 środkowych obrońców bo Barzagli jest stary, Chiellini stary i szklany a Benatia szklany, to znaczy, że nasz zarząd się skompromitował dając za Marokańczyka 20 mln€, tylko po to żeby zabezpieczać się przed jego słabym zdrowiem, jeszcze jednym dodatkowym obrońcą. Kadra jest ograniczona i trzeba umieć ją budować, a najwidoczniej Marotta ma z tym problem, skoro rok w rok brakuje nam gdzieś solidnych opcji na rezerwie. Jak już koniecznie muszą, to lepiej ściągnąć na 1 sezon jakiegoś starego dziada zarabiającego grosze, co odciąży resztę w spotkaniach bez ryzyka i uzbiera sobie 700 minut nic nie blokując Ruganiemu.
Caldara pełna zgoda. Rozegrał na razie jeden pełny sezon w najwyższej klasie rozgrywkowej, a my już byśmy chcieli mu zabijać ciągłość gry. Tak to się nikogo nie wychowa...
Odnośnie Benatii, to też nie byłem za jego wykupieniem, ale możliwe, że sytuacja z Bonuccim pogarszała się już od dłuższego czasu, a po drugie, to czy przypadkiem nie byliśmy zobligowani do wykupienia Marokańczyka z Bayernu po spełnieniu pewnych warunków?
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 81 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Tylko przypomnij sobie, że w na początku sezonu, gdy Benatia miał jakiś uraz i pojawiła się szansa, by Rugani sobie pograł, to niestety też był kontuzjowany. Pod koniec sezonu reprezentant Włoch też nie miał szczęścia, bo gdy graliśmy praktycznie co 3 dni, to pechowo znów nie był dostępny do dyspozycji trenera.Juvefanatp pisze:
Graliśmy trochę trójką, a i tak Rugani nazbierał minut tyle co kot napłakał. Obecnie gramy dwoma stoperami, wiec szans na grę jest jeszcze mniej a Rugani i Caldara są w wieku, w którym już bez dyskusji powinni grać wszystko od deski do deski. Ściągnięcie kogoś w miejsce Bonucciego, skomplikuje ich sytuację jeszcze bardziej, zwłaszcza że Chiellini jednak na emeryturę się po sezonie nie wybiera. Nie przeżywał bym tego, ale Rugani jak grał to był najlepszy,a w nagrodę dalej siedział na ławie, bardzo często w imię niedomagającego Barzagliego czy grającego słabiej od niego Benatii (Bonucci i Chiellini mają status taki, że prucie się o nich sobie odpuszczę, bo żaden trener zdrowych by nie posadził na ławce). Grając raz na jakiś czas, nikt nie rozwinie się nigdy na wystarczający poziom. Jeśli musimy mieć 5 środkowych obrońców bo Barzagli jest stary, Chiellini stary i szklany a Benatia szklany, to znaczy, że nasz zarząd się skompromitował dając za Marokańczyka 20 mln€, tylko po to żeby zabezpieczać się przed jego słabym zdrowiem, jeszcze jednym dodatkowym obrońcą. Kadra jest ograniczona i trzeba umieć ją budować, a najwidoczniej Marotta ma z tym problem, skoro rok w rok brakuje nam gdzieś solidnych opcji na rezerwie. Jak już koniecznie muszą, to lepiej ściągnąć na 1 sezon jakiegoś starego dziada zarabiającego grosze, co odciąży resztę w spotkaniach bez ryzyka i uzbiera sobie 700 minut nic nie blokując Ruganiemu.
Caldara pełna zgoda. Rozegrał na razie jeden pełny sezon w najwyższej klasie rozgrywkowej, a my już byśmy chcieli mu zabijać ciągłość gry. Tak to się nikogo nie wychowa...
Odnośnie Benatii, to też nie byłem za jego wykupieniem, ale możliwe, że sytuacja z Bonuccim pogarszała się już od dłuższego czasu, a po drugie, to czy przypadkiem nie byliśmy zobligowani do wykupienia Marokańczyka z Bayernu po spełnieniu pewnych warunków?
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli