Mercato (2012-2014)
- Virgil
- Juventino
italismano sam chyba nie czytasz tego co piszesz, właśnie zarówno Tevez jak i Lorente to jest to czego oczekiwałeś skok jakościowy w stosunku do tego co mamy, większy w wypadku Teveza, ale Llorente jest co najmniej o klasę lepszy niż nasi snajperzy, a gadka że Bask to zagadka jest po prostu głupie, bo pewnie za Higuainem byś fapał przez kilka dni a byłby taką samą zagadką jak Llorente tylko pod każdym względem dużo droższą.
- Lucas87
- Juventino
Ludzie bez przesady. Przecież pojawiło się dwóch graczy, którzy teoretycznie powinni podnieść poziom ataku o 200%. Gwarancji to na dobrą sprawę nie ma nigdy, obojętnie kogo by nie sprowadzić.
Ponadto nie jest winą Marotty, że Fiorentina twardo trzyma się swojego stanowiska 30 baniek i ani grosza mniej. Okaże się niebawem- jaka to prawda z tym City i 32 milionami. Przecież im koniecznie zależy, aby nam wepchnąć kolesia za tyle ile chcą, więc odstawiają te cyrki.
Diamanti to nie żaden skok jakościowy, a co najwyżej możliwość większego pola manewru dla Conte przy ustaleniach taktycznych.
Jest bardzo dobrze, jak przyjdzie Kolarov i odejdzie paru po stokroć tysięcy tutaj przeklinanych - będzie super
Ponadto nie jest winą Marotty, że Fiorentina twardo trzyma się swojego stanowiska 30 baniek i ani grosza mniej. Okaże się niebawem- jaka to prawda z tym City i 32 milionami. Przecież im koniecznie zależy, aby nam wepchnąć kolesia za tyle ile chcą, więc odstawiają te cyrki.
Diamanti to nie żaden skok jakościowy, a co najwyżej możliwość większego pola manewru dla Conte przy ustaleniach taktycznych.
Jest bardzo dobrze, jak przyjdzie Kolarov i odejdzie paru po stokroć tysięcy tutaj przeklinanych - będzie super

- Kamex22
- Juventino
iltalismano pisze:Po zapowiedziach Marotty, liczyłem na 2 zawodników ktorzy GWARANTUJĄ skok jakościowy.
Nikt w dzisiejszej piłce nożnej nie jest PEWNIAKIEM. Równie dobrze moglibyśmy kupić Messi'ego, który zacząłby grać mocno przeciętnie we Włoszech, albo Rasiaka, który okazałby się królem strzelców.
Zuninga się przyda. Kolarov też.
Ale moja teza jest oparta na Twoich, przypominających właśnie oderwanego od rzeczywistości gimnazjalistę, wypowiedziach. Nie wiem z czym próbujesz teraz walczyć, przecież ja sobie tamtych Twoich słów nie wymyśliłem.iltalismano pisze:Twoja teza, jak i poprzedników jest na powyższym poziomie ; )
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Eric6666
- Juventino
"problem" z Juveticiem byłby taki, że Conte teoretycznie zmuszony zostałby do zmiany na 4-3-3. Antonio w końcu dostał wieżę, której tak długo szukał, więc Llorente będzie pewniakiem do pierwszego składu, zaś nie wierzę, że siedziałby ktoś z dwójki Jovetic-Tevez. Z drugiej strony ciężko będzie sprzedać Mitrę i Quaglię.
- w 4-3-3 mielibyśmy 4 obrońców - Kielon, Bonnuci, Barzagli, Ogbonna, gdzie dwóch musiałoby siedzieć na ławeczce.
- plusem na pewno byłby Lichy, który w czteroosobowej obronie był naszym najlepszym zawodnikiem.
- 3-5-2 zwojowało Serie A i sprawiło spore kłopoty w LM, moim zdaniem Juventus w tej formacji był naprawdę niesamowity. Duże posiadanie piłki, sporo zawodników w środkowej części boiska, brakowało tylko napastnika, który potrafiłby pograć z pomocnikami/zrobić coś sam.
- kolejnym faktem jest, że ostatnie lata i zmienianie ustawienia pod zawodnika nie wychodziły nam dobrze, nawet ostatnio pod Pogbę graliśmy piach, bo Markiz był niesamowicie marnowany, jako cofnięty "napastnik".
Ps. Jovetic miał już wczoraj być Citizensem a tu nic?
współczuje mu jak zostanie w Violi, chociaż wtedy za rok przyjdzie do nas za darmo, ale atmosferę przez rok będzie miał jak Llorente;x
Ps2. Gdzieś czytałem, że Igła był na testach w Arsenalu, ale ich nie ukończył przez astmę
- w 4-3-3 mielibyśmy 4 obrońców - Kielon, Bonnuci, Barzagli, Ogbonna, gdzie dwóch musiałoby siedzieć na ławeczce.
- plusem na pewno byłby Lichy, który w czteroosobowej obronie był naszym najlepszym zawodnikiem.
- 3-5-2 zwojowało Serie A i sprawiło spore kłopoty w LM, moim zdaniem Juventus w tej formacji był naprawdę niesamowity. Duże posiadanie piłki, sporo zawodników w środkowej części boiska, brakowało tylko napastnika, który potrafiłby pograć z pomocnikami/zrobić coś sam.
- kolejnym faktem jest, że ostatnie lata i zmienianie ustawienia pod zawodnika nie wychodziły nam dobrze, nawet ostatnio pod Pogbę graliśmy piach, bo Markiz był niesamowicie marnowany, jako cofnięty "napastnik".
Ps. Jovetic miał już wczoraj być Citizensem a tu nic?

Ps2. Gdzieś czytałem, że Igła był na testach w Arsenalu, ale ich nie ukończył przez astmę

"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Mark Twain
- Piti
- Juventino
Quagliarella ponoć do Realu Sociedad i zyczylbym mu z całego serca, zeby się tam przeniósł, mógłby grać znów w LM, ponadto mają kase za Illarcośtam, więc z 10-12 mln mogliby sypnąć na dobrą sprawe
Matri? chcialbym zeby poszedl do Sunderlandu, do Di Canio 8)
Jedno jest pewne, jesli odejdzie Matri i Quag na raz, to na bank będziemy szukać jeszcze jakiejś okazji i nie musi być to koniecznie Jovetić, tylko ktoś bardziej zbliżony do Llorente, ktoś kto mógłby być do rotacji za Baska. Szkoda ze Immobile nie weźmiemy, może i miał kijowy sezon, ale do rotacji u nas mógłby być, miałby lepszych asystentów niż w Genoi itd ale niestety wylądował w tej gorszej części Turynu
Kogo byscie proponowali jako tego 5tego napastnika? może nasi zbierają hajsik na Higuaina? niby idzie do Arsenalu, ale do tego Arsenalu coś zbyt długo idzie, bo już trzeci tydzien. Za Matriego, Isle, Quaga, Gacka, Melo mogłaby się uzbierać całkiem przyzwoita sumka, ale za Pipite nie dałbym więcej niż 20-25 mln.
Jedno jest pewne, jesli odejdzie Matri i Quag na raz, to na bank będziemy szukać jeszcze jakiejś okazji i nie musi być to koniecznie Jovetić, tylko ktoś bardziej zbliżony do Llorente, ktoś kto mógłby być do rotacji za Baska. Szkoda ze Immobile nie weźmiemy, może i miał kijowy sezon, ale do rotacji u nas mógłby być, miałby lepszych asystentów niż w Genoi itd ale niestety wylądował w tej gorszej części Turynu
Kogo byscie proponowali jako tego 5tego napastnika? może nasi zbierają hajsik na Higuaina? niby idzie do Arsenalu, ale do tego Arsenalu coś zbyt długo idzie, bo już trzeci tydzien. Za Matriego, Isle, Quaga, Gacka, Melo mogłaby się uzbierać całkiem przyzwoita sumka, ale za Pipite nie dałbym więcej niż 20-25 mln.
- Zawidowianin
- Juventino
Przecież on ma jeszcze 3 lata kontraktu.
onliforpipul
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
The sun pisze ze za Fabio daja 8 , a za Matriego nie wiecej niz 10, a my chcemy 12.Bazyliszek pisze:Quagliarella ponoć do Realu Sociedad i zyczylbym mu z całego serca, zeby się tam przeniósł, mógłby grać znów w LM, ponadto mają kase za Illarcośtam, więc z 10-12 mln mogliby sypnąć na dobrą sprawe
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Piti
- Juventino
Quaglairelle mogą za darmo nawet wziąć, pod warunkiem jak w drugą strone pójdzie Griezmann 8)iltalismano pisze:
The sun pisze ze za Fabio daja 8 , a za Matriego nie wiecej niz 10, a my chcemy 12.
za Matriego chcą 10 to się zgodzić zanim się rozmyślą, jak za takiego pseudo snajpera to i tak dużo.
Ciekawe czy w przypadku sprzedaży obu, Marotta rozważa Higuaina? to byłaby wtedy miazga gdybysmy goscia kupili za 20+ bonusy

Wczoraj gdzieś był news, że w przypadku sprzedaży Matriego i Quaga Marotta może zrobić jeszcze jedno podejście pod Jovetica, jeśli nie będzie już za poźno ( City ).
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Sorry ale według mnie i myślę że nie tylko 3-5-2 jedynie "wystarczało" na słabą SerieA, a na LM było zbyt słabe i nie chodzi mi tylko o mecz z Bayernem. Cały czas będę obstawał że na boisku musi być po dwóch skrzydłowym na stronę. Lichy w sezonie 2011/12 grał zdecydowanie lepiej bo miał z kim grać na prawej stronie, a w 3-5-2 jest osamotniony, Mirko to samo lepiej gra schodząc do środka niż odwrotnie i ogółem gra wyglądała zdecydowanie lepiej. Nie bez powodu wszystkie czołowe kluby grają 4-2-3-1 lub 4-3-3.Eric6666 pisze: - 3-5-2 zwojowało Serie A i sprawiło spore kłopoty w LM, moim zdaniem Juventus w tej formacji był naprawdę niesamowity. Duże posiadanie piłki, sporo zawodników w środkowej części boiska, brakowało tylko napastnika, który potrafiłby pograć z pomocnikami/zrobić coś sam.
- zahor
- Juventino
Również nie bez powodu Conte unika jak ognia grania czwórką z tyłu. Wystarczy już w kadrze tych eksperymentów, po których Chiellini z Barzaglim, na co dzień niezawodni, gubią się jak dzieci we mgle. Jak Italia gra trójką z tyłu, traci góra jednego gola. Jak Prandelli się uprze na czterech defensorów, Buffon może wyciągać piłkę z siatki i cztery razy. Zresztą kto u nas miałby grać na lewej obronie? Chiellini? Ogbonna? Peluso? Asamoah? Wolne żarty.Alexinhio-10 pisze:Nie bez powodu wszystkie czołowe kluby grają 4-2-3-1 lub 4-3-3.
- Machnes
- Juventino
Ps 1. Ktoś Ci już odpowiedział, że Stevan ma dłuższy kontraktEric6666 pisze:
Ps. Jovetic miał już wczoraj być Citizensem a tu nic?współczuje mu jak zostanie w Violi, chociaż wtedy za rok przyjdzie do nas za darmo, ale atmosferę przez rok będzie miał jak Llorente;x
Ps 2. Nie sądziłem, że ktoś się na takie coś wkręci :o
Higuain apparently failed his medical at Arsenal because he developed asthma due to the dust in Arsenal's trophy cabinet.
Przetłumaczyć, czy dasz radę?
- PrzemasJuve
- Juventino
de ceglie!zahor pisze:Zresztą kto u nas miałby grać na lewej obronie? Chiellini? Ogbonna? Peluso? Asamoah? Wolne żarty.

mi w JUVE 4 z tylu nie przeszkadza, co wiecej bym byl za, znowu mielibysmy czolowego prawego obronce nie tylko w serie a, bo do 3-5-2 skrzydlowych nie mamy, tylko 2 forrestow
Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
- Eric6666
- Juventino
Przepraszam moja wina, na drugi raz nie będę używał emotikonów, bo najwyraźniej nie są dla wszystkich zrozumiałe. :lol:Machnes pisze:Ps 1. Ktoś Ci już odpowiedział, że Stevan ma dłuższy kontraktEric6666 pisze:
Ps. Jovetic miał już wczoraj być Citizensem a tu nic?współczuje mu jak zostanie w Violi, chociaż wtedy za rok przyjdzie do nas za darmo, ale atmosferę przez rok będzie miał jak Llorente;x
Ps 2. Nie sądziłem, że ktoś się na takie coś wkręci :o
Higuain apparently failed his medical at Arsenal because he developed asthma due to the dust in Arsenal's trophy cabinet.
Przetłumaczyć, czy dasz radę?
Co do Negredo i jego niedocenianiem, to najbardziej niedocenionym napastnikiem z Hiszpanii, który byłby do wyciągnięcia jest Soldado.
Arsenal francuski, City hiszpańskie, United niech zrobi się holenderskie;d a Anglia dalej będzie czekała na triumf na Euro/MŚ.
"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Mark Twain