Mercato (2012-2014)
- Piti
- Juventino
no nie dogodzisz..nie bede pisał tego samo co koledzy wyżej, ale...o co ci chodzi tak wlasciwie? kogo ty chcesz zebysmy pozyskali do Juve z tego co nam zostalo? Jovetic odpada, Higuain odpada, Ibra odpada, o Cavanim nie wspomne, no kogo ty bys chcial jeszcze? Jedyne czego nam brakuje, to porządnego lewego wingbacka I TYLE!!!iltalismano pisze:Jezeli tak sie zakonczy mercato , to z hucznych zapowiedzi wyjdzie na to ze nasz atak wzmocnił Tevez za 9 milionow. Jak zwykle, pompowanie balonika.
mowicie, ze "łapie kontuzje Tevez i wracamy do punktu wyjścia" nie traktujmy Vucinicia jako jakiegoś leszcza bądź co bądź w pilke akurat grac potrafi zresztą z takim atakiem zdobyliśmy mistrzostwo..Vucinić + Llorente tez tragicznie nie wygląda.
- kamil cierniak
- Juventino
D-Rose pisze:Dochodze do wniosku, ze niektorzy nie patrza sie na to KTO przychodzi tylko za ILE.
Tevez - 25mln
Llorente - 20mln
Jovetic - 25mln
I pol forum w ekskrementach :lol:
A po 6 miesiacach:I po wydaniu 70mln jestesmy tam gdzie bylismy przed wydaniem takiej kwoty a nawet gorzej bo przy takiej kwocie trzeba byłoby sprzedac leniwego Mirka, Matriego i być moze Fabio Q. :lol:
- Tevez sfochany chce do Boca Juniors,
Jovetic standardowo połamany
Llorente łapie "Amauriego"
Nie dogodzisz :lol:
nalazłem kogoś kto mnie rozumie! 9 mil za Teveza i Llorente to super dill nawet jak nie strzelą po 20 bramek... Tevez to uznana marka na całym świecie - więc nawet mógłby wypierniczać do Argentyny, ale za przynajmniej z 8 mln, a Llorente to świetny napastnik, pokazuje to, że ma sporo występów w reprezentacji (która jest najlepsza na świecie - tego nikt nie zaprzeczy), a tam słabiaków nie biorą...
- Orkos
- Juventino
Nie dogodzisz. Już niedługo kanapowi Janusze będą prawić i zwalniać Marotte bo mógł wyciągnąć Lewandowskiego za 10 mln :doh:Bazyliszek pisze: no nie dogodzisz..nie bede pisał tego samo co koledzy wyżej, ale...o co ci chodzi tak wlasciwie?
- FelekJUVE
- Juventino
http://psgfc.pl/news/show/jednak-coentrao
Kurde Koncentrat może przejść do PSG za kwotę do 15 mln... Czemu nasi się nie zainteresują? Była by to fantastyczna opcja.
Kurde Koncentrat może przejść do PSG za kwotę do 15 mln... Czemu nasi się nie zainteresują? Była by to fantastyczna opcja.
- wagner
- Juventino
bo skupiamy się na Zunidze lub Kolarovie ? :roll:FelekJUVE pisze:Kurde Koncentrat może przejść do PSG za kwotę do 15 mln... Czemu nasi się nie zainteresują? Była by to fantastyczna opcja.
Konkretów nie ma ale dogadujemy się z Interem kto weźmie kogo.. Mało konkretne rzeczywiścieFelekJUVE pisze:Jak na razie to konkretów nie ma... Ale jak ściągniemy jednego z nich to spoko.

Ostatnio zmieniony 12 lipca 2013, 01:03 przez wagner, łącznie zmieniany 2 razy.
- FelekJUVE
- Juventino
- Arbuzini
- Juventino
Jednak Coentrao to przynajmniej półka wyżej niż Kolarov i Zuniga, a pieniądze takie jak za naszego świeżo upieczonego rezerwowego. O ile w tych doniesieniach jest choćby trochę prawdy. Osobna kwestia to wymagania płacowe zawodnika. Portugalczyk obecnie w Realu pobiera ok. 2 mln E więc teoretycznie moglibyśmy nawet delikatnie przebić te warunki. Tylko z PSG nie ma sensu siłować się na pieniądze, bo tu zawsze polegniemy.
- brzeczyszczykiewicz
- Juventino
No na pieniądze nie ma sensu się siłować, tylko może Coentrao ma jakieś ambicje i wolałby iść do JUVE.
- couec
- Juventino
:doh:brzeczyszczykiewicz pisze:No na pieniądze nie ma sensu się siłować, tylko może Coentrao ma jakieś ambicje i wolałby iść do JUVE.
Wiadoma sprawa, nie ma za grosz ambicji. Jak on może wogóle myśleć o grze w arabskim klubie. Hańba mu!
Ostatnio zmieniony 12 lipca 2013, 09:40 przez couec, łącznie zmieniany 1 raz.
- @D@$
- Juventino
Tyle, że Nesta wymiatał przed przyjściem do Milanu, bodajże w Lazio. Nie wiem ile kosztował, może 30 mln €, ale tamto euro to było inne euro niż teraz...zoff pisze:Kiedyś Nesta kosztował Milan 30 mln €ale to były piękne czasy. Barzagli się starzeje, Chiello jest podatny na urazy. Dzisiaj 15 mln € to dużo, ale jeśli Angelo zostałby naszym obrońcą na długie lata ten transfer będziemy odczuwać zupełnie inaczej.
Podobnie jak Vimes jestem sceptycznie nastawiony na transfer Ogbonny za 13+2 mln. Świetnie tanim kosztem wzmocniliśmy atak a teraz wydajemy tyle na zawodnika do rotacji (nie czarujmy się, przynajmniej na początku bedzie grzał).
Także zachwycony nie jestem, ale nie skreślam, patrząc szerzej może się okazać w przyszłości, że to świetny ruch. Kto wie, może za 3 lata będziemy grać Ogbonna-Bonucci-Caceres, to też może być sygnał, że Conte myśli przyszłościowo i jeszcze ładnych kilka lat tu zabawi.
Pytanie tylko czy faktycznie gość jest tak dobry, by tak szybko zamykać transfer w sumie za stosunkowo dużą kwotę...
Wychodzi na to, że Ogbonna był jednym z priorytetów na to mercato, wyraźnie nam zależało. Podobnie jak rok temu pakiet Asamoah+Isla był ważny, a nie tak jak się wydawało (wtedy) napastnik.Arbuzini pisze:Czasem inaczej się nie da, a po co Antek ma chodzić sfochowany na zarząd?
Słuszna uwaga w sumie. Jakby nie patrzec, kupiliśmy gościa taniej i to nawet dzieląc na połówki, koles był rezerwowym a lekko na nim zarobiliśmy, tak patrząc, akcja na plus.Crunny pisze:Odnośnie Giaccheriniego to może jest nadzieja, bo na Transfermarkt prawdopodobieństwo jego transferu spadło przed momentem z 98% na 97%Kiedy ostatni raz sprzedaliśmy kogoś drożej niż kupiliśmy?
Ja bym z tym PK nie przesadzał. Równie dobrze można powiedzieć, że turniej pokazał, że Gilardino jest lepszy od "Szarego". Ogólnie Giacch to bardziej zawodnik zadaniowy, bo WB w nim Conte nie widział, w sumie ciężko ich z Diamantim porównać. A Prandelli też chciał trochę różne ustawienia popróbować a nie w każdym meczu cisnąć 11 jaką planuje na pierwszy mecz w MŚ.Lucas87 pisze:Jak dla mnie Puchar Konfederacji pokazał, że Giaccherini>Diamanti.
A co byś jeszcze chciał? Ja tam na totalną rewolucję ataku nie liczyłem i w sumie takiego Vucinicia bym nie ruszał.iltalismano pisze:Jezeli tak sie zakonczy mercato , to z hucznych zapowiedzi wyjdzie na to ze nasz atak wzmocnił Tevez za 9 milionow. Jak zwykle, pompowanie balonika.
Poza tym powinienes się cieszyć, że Giacch odchodzi, pamiętam jak marudziłeś, że gra on a nie Elia

Przy okazji ciekawe że "wywołujesz" kontuzję Teveza, ja jakbym miał obstawiać, to "wytypowałbym" Czarnogórca jako tego który ma wiekszą szansę coś sobie szybko zrobić...
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
GIOVINCO ZA DIAMANTIEGO... Dzisiejszy niusio...
Oczywiście Seba nie zgodzi się na takie rozwiązanie. Apstrahójonc jednak od tego warto się zastanowić nad sensem takiej wymiany.
Zyskujemy:
- gracza w lepszej formie (ale czy lepszego?),
- jednak zwiększamy elastyczność taktyczną (prawdziwy skrzydłowy),
- pierwszą lewą nogę w ofensywie.
Tracimy:
- młodości trochę (chociaż nie wiem czy to takie ważne)
- wychowanka (w przypadku odejścia Cegły będzie trzeba wpisywać na listę primaverowców)
Jestem zwolennikiem sprowadzenia Diamantiego, ale raczej kosztem Mirko (lubię go najbardziej z napadziorów, ale nie pogra za dużo i tylko za niego można wyciągnąć dobry hajs) lub FaQa (w obecnym układzie jest ostatni do wejścia, a to miejsce powinien zajmować Seba właśnie).
Matri, Llorente
Tevez, Diamanti, Giovinco
Tak to powinno wyglądać jak dla mnie.
Za to nie wiem kto w Twoim wariancie zastąpi Llorente...
Oczywiście Seba nie zgodzi się na takie rozwiązanie. Apstrahójonc jednak od tego warto się zastanowić nad sensem takiej wymiany.
Zyskujemy:
- gracza w lepszej formie (ale czy lepszego?),
- jednak zwiększamy elastyczność taktyczną (prawdziwy skrzydłowy),
- pierwszą lewą nogę w ofensywie.
Tracimy:
- młodości trochę (chociaż nie wiem czy to takie ważne)
- wychowanka (w przypadku odejścia Cegły będzie trzeba wpisywać na listę primaverowców)
Jestem zwolennikiem sprowadzenia Diamantiego, ale raczej kosztem Mirko (lubię go najbardziej z napadziorów, ale nie pogra za dużo i tylko za niego można wyciągnąć dobry hajs) lub FaQa (w obecnym układzie jest ostatni do wejścia, a to miejsce powinien zajmować Seba właśnie).
Matri, Llorente
Teveza zastąpi Diamanti.iltalismano pisze:Moj Ty Boże. Oddac nasza jedyna nadzieje w czasie kontuzji Teveza za Diamantiego.yanquez pisze: Matri, Llorente
Do odstrzału jest przede wszystkim Matri i Fabio/Giovinco. TYLKo za gotówke.
Za to nie wiem kto w Twoim wariancie zastąpi Llorente...
Ostatnio zmieniony 12 lipca 2013, 10:20 przez yanquez, łącznie zmieniany 1 raz.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Moj Ty Boże. Oddac nasza jedyna nadzieje w czasie kontuzji Teveza za Diamantiego.yanquez pisze:
Matri, Llorente
Do odstrzału jest przede wszystkim Matri i Fabio/Giovinco. TYLKo za gotówke.
A odnosnie chlopców pytających czego bym chciałi rzucających horrendalne ceny.
Chciałbym 3 NOWYCH klasowych napastników. Mamy 2 za 9 milionow,wiec chyba stać nas na zakup kogos takiego jak Jovetic, o ktorym Conte sie wypowiadal tak, jak by to naprawde bylo jego marzenie.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- couec
- Juventino
Co ten Marotta najlepszego wyrabia, zakupił 2 klasowych napastników za marne 9mln. Toć to wstyd, w taki sposób to my nigdy nie dorównamy takiemu np. Bayernowi.iltalismano pisze: Mamy 2 za 9 milionow,wiec chyba stać nas na zakup kogos takiego jak Jovetic, o ktorym Conte sie wypowiadal tak, jak by to naprawde bylo jego marzenie.
- pumex
- Juventino
Ej, Yanq, bez przesady. Jeszcze byłbym w stanie zrozumieć poświęcenie Krasnala dla Diamantiego, ale ofiara złożona z Mirka, żeby sprowadzić 30-letniego zioma z Bologni? Daj spokójyanquez pisze:Jestem zwolennikiem sprowadzenia Diamantiego, ale raczej kosztem Mirko

- Virgil
- Juventino
Ale po co nam 3 klaoswych napastników ?
To tylko powoduje zamieszanie w szatni, a niektórzy zawodnicy po prostu lepiej grają kiedy wiedzą, że są pewnym punktem zespołu a takiej gwarancji nie miałby ani Jovetic, ani Tevez ani Llorente. Idealna sytuacja to dwóch światy klasowej napastników + wartościowi rezerwowi. Może Llorenete to nie jest klasa światowa a półka niżej ale nikim innym na "szpicę" się nie interesowaliśmy a wiemy , że Conte lubi mieć takiego zawodnika w składzie i często na niego stawia.
A zmienników mamy świetnych zarówno Vucninic, Matri jak i Giovinco (+ewentualnie Diamanti) z ławki naprawdę potrafią dać dużo więcej niż od 1 minuty i raczej przy mądrej rotacji nie będą za bardzo płakać na taką rolę.
A co do Teveza (wg wielu kibiców City i dziennikarzy najlepszy w poprzednim sezonie zawodnik City z formacji ofensywnej) to jest w tej chwili zawodnikiem lepszym, bardziej doświadczonym i dużo bardziej odpowiednim taktycznie do taktyki i stylu gry Conte niż Jovetic, więc bez zastanowienia wolę Apacza za 9mln niż Jo-Jo za 30.
Akurat ja byłem zagorzałym przeciwnikiem Marotty i jego działań, ale już teraz chylę czoła
- dwóch klasowych napastników
- bardzo potrzebny zmiennik Chelliniego
- dalsze inwestycje w utalentowanych juniorów
brakuje wisienki na torcie czyli Kolarova, jeżeli on przyjdzie + ewnetualnie jeszcze jakieś zakupy juniorów i Diamanti to nic tylko na stojąco bić brawo a nie pisać głupoty o niespełnionych obietnicach i pompowaniu balonika, bo to ociera się o mocny trolling.

A zmienników mamy świetnych zarówno Vucninic, Matri jak i Giovinco (+ewentualnie Diamanti) z ławki naprawdę potrafią dać dużo więcej niż od 1 minuty i raczej przy mądrej rotacji nie będą za bardzo płakać na taką rolę.
A co do Teveza (wg wielu kibiców City i dziennikarzy najlepszy w poprzednim sezonie zawodnik City z formacji ofensywnej) to jest w tej chwili zawodnikiem lepszym, bardziej doświadczonym i dużo bardziej odpowiednim taktycznie do taktyki i stylu gry Conte niż Jovetic, więc bez zastanowienia wolę Apacza za 9mln niż Jo-Jo za 30.
Akurat ja byłem zagorzałym przeciwnikiem Marotty i jego działań, ale już teraz chylę czoła
- dwóch klasowych napastników
- bardzo potrzebny zmiennik Chelliniego
- dalsze inwestycje w utalentowanych juniorów
brakuje wisienki na torcie czyli Kolarova, jeżeli on przyjdzie + ewnetualnie jeszcze jakieś zakupy juniorów i Diamanti to nic tylko na stojąco bić brawo a nie pisać głupoty o niespełnionych obietnicach i pompowaniu balonika, bo to ociera się o mocny trolling.