Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
dr.DeV

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 14 lipca 2017, 19:43

MRN pisze:A co takiego wrzuciła robalowi siostra Kielona bo przez to ciśnienie mi umknęło ?
“They all wanted him as a new Bianconero symbol and then… #theGodofMoneyAlwaysWins #NoWords”.

Chcieli żeby był symoblem, kapitanem Juventusu a potem...
#pieniądzezawszezwyciężają #braksłów"

:whistle:

A co jak będzie fail na Medicalach? :rotfl:
42 miliony i 8 w kontrakcie dla Bonucciego
CavAllano pisze:40. ;) 2 w bonusach, przy czym nie powinniśmy im nam zaraz doliczać, bo to może być na przykład strefa LM albo zdobycie Scudetto. :smile
Ja mam info o 42 bez bonusów żadnych :)
Ostatnio zmieniony 14 lipca 2017, 20:04 przez dr.DeV, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Juvefanatp

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 14 lipca 2017, 19:46

No tak, Caldara jak przyjdzie do nas to pogra sobie przy dobrych wiatrach 1000 minut. Drugie 1000 rozegra Rugani, a razem na boisku zrobią 180. Jak nic wyrośnie z nich para na miarę Baresi-Costacurta, dzięki najlepszemu treningowi, jakim wg Allegriego jest grzanie ławki rezerwowych i obserwowanie ruchów stu letniego Barzagliego.

Kto mi powie dlaczego ani Bayern, ani Barcelona, ani Atletico, a zwłaszcza Real nie posiadają w kadrze 5 środkowych obrońców? I to wszystko w sytuacji w której są oni w stanie, w odróżnieniu od nas, zgłosić 25 zawodników, bo liczba wychowanków w kadrze się zgadza. Mimo wszystko jednak im wszystkim żal marnotrawić miejsce w kadrze na dodatkowego stopera. Jak spojrzałem, to w ciągu ostatnich 4 sezonów, wśród tych klubów tylko 2 razy doszło do katastrofy związanej z kontuzjami na tej pozycji, raz w Barcelonie i raz w Bayernie. Statystycznie wychodzi, że raz na osiem sezonów może być ciężko. Zazwyczaj były jednak narzekania, że czwarci do gry Lucas Hernandez, Bartra, czy Nacho grali za mało i to w sytuacji gdzie Nacho i Lucas grają jeszcze na bokach obrony. Dlaczego wiec tylko niemogący poradzić sobie z ograniczeniami kadrowymi Juventus stwierdza, że jest paląca potrzeba posiadania aż 5 stoperów? To jest najnormalniej w świecie niegospodarność! Real z mega kontraktem Ramosa, wydawał na swój środek obrony takie same pieniądze co my w zeszłym sezonie. Teraz dodatkowo gruby kontrakt Pepe został zastąpiony pensją "głodową" Vallejo, my w tym czasie będziemy płacić grube siano do tej pory zbędnemu Benatii, a nasz rezerwowy bramkarz będzie siedział za dwukrotność tego, za co Navas gra. Najlepsze jest w tym wszystkim to, ze grający od święta Rugani i Caldara mają się niby rozwinąć, podczas gdy wszyscy najlepsi obrońcy świata, w ich wieku trzaskali regularnie po 3000 minut :doh:
Ostatnio zmieniony 14 lipca 2017, 19:51 przez Juvefanatp, łącznie zmieniany 1 raz.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 14 lipca 2017, 19:47

Dziękuję Wam. Umknęło mi bo nie ukrywam, że oprócz tego, że ciesze się z odejścia tego robala to jest mi jednocześnie smutno, jestem bardzo sentymentalny. Ale szybko o nim zapomnimy bo wierzę, wiem, że Marotta nam to wynagrodzi. Musieli go opchnąć i z perspektywy czasu każdy to zrozumie ale i tak będzie się starał to usprawiedliwić świetnym transferem.

Obrazek
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lipca 2017, 19:51

Miałem po Cardiff chwile załamki, ale ten transfer tak mnie rozjuszył, że chcę grać ligę już jutro. Dawaj Marotta, kompletuj kadrę jeszcze dwoma dużymi nazwiskami i jedziemy z tym syfem jeszcze raz.

szymken

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 lipca 2017, 19:51

Bakayoko ponoć nie oblał testów, nawet chyba dziś potwierdzenie.
Bouhafsi: Tiémoué #Bakayoko had the Chelsea medical this morning, regulation of final details between Chelsea and the player. Signing tonight
Także droga do Matica otwarta, zresztą i tak mu pozwolili nie trenować z drużyną, jak i Diego wcześniej.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 14 lipca 2017, 19:53

Vincitore pisze:Miałem po Cardiff chwile załamki
Tylko chwilę ? Ja do tej pory mam, szczególnie, że przegraliśmy prawdopodobnie przez takich jełopów jak Bonu, wielkiego Juventino.

Obrazek
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 14 lipca 2017, 19:57

Juvefanapt@
Zgadzam się bo na dobrą sprawę Juve ma tylko 2 wychowanków(Markiz i Pinsoglio) także 2 miejsca są tracone na miejscu. Także trzeba to logicznie rozdzielić żeby potem nie brakowało graczy do przodu. Z finansami też pełna zgoda, wszyscy się oburzają na Real ale wg mnie to idealnie prowadzony klub w ostatnich latach pod względem sportowym i finansowym. W Juve jak już wspominałem finansowo jest tak sobie bo w ostatnich latach jednak wysawane są krocie i spora część tej kasy to sa niestety gracze tylko na ławkę a kosztują często (transfer+pensja) gruby szmal.

jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lipca 2017, 19:58

MRN pisze:
Vincitore pisze:Miałem po Cardiff chwile załamki
Tylko chwilę ? Ja do tej pory mam, szczególnie, że przegraliśmy prawdopodobnie przez takich jełopów jak Bonu, wielkiego Juventino.
U mnie ten kac normalnie odżywa jak widzę ten syf z Bonuccim i pomyślę sobie, że po części przez jednego gwiazdora nasze marzenia wzięły w łeb..

#AllegriOut
Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lipca 2017, 20:02

Jak przyjdzie Matic to mamy bardzo fajny środek, nie jest to TOP ale ciężko wskazać kogoś kto na tej pozycji dla nas byłby dostępny a tak dobrze uzupełniał to co mamy :
Matic to ogromna siła fizyczna, ale też dynamika i potrafi podać czy strzelić. Bardzo bym go chciał.

Jak Shick to nas nie trafia to trzeba uderzać po Keitę.

Na prawą stronę widziałbym Perreirę i MDS jako uzupełnienie na oba boki obrony.

W jakiejś bajeczne transfery do pomocy nie wierzę szczególnie jak przyjdzie Matic bo na Kroosa ani Saula nie ma szans.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lipca 2017, 20:02

Do zobaczenia Leoś. Na J-Stadium zdrajco.

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 14 lipca 2017, 20:03

dr.DeV pisze: 42 miliony i 8 w kontrakcie dla Bonucciego
40. ;) 2 w bonusach, przy czym nie powinniśmy ich nam zaraz doliczać, bo to może być na przykład strefa LM albo zdobycie Scudetto. :smile:

Czyli zostałem wprowadzony w błąd z tymi medicalami. W takim razie powalczyć o niego, jeśli nas nie stać na większe nazwisko. Na pewno lepszy niż Matuidi i idealnie pasowałby nam do ustawienia.
Ostatnio zmieniony 14 lipca 2017, 20:15 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 81 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 14 lipca 2017, 20:06

Juvefanatp pisze:No tak, Caldara jak przyjdzie do nas to pogra sobie przy dobrych wiatrach 1000 minut. Drugie 1000 rozegra Rugani, a razem na boisku zrobią 180. Jak nic wyrośnie z nich para na miarę Baresi-Costacurta, dzięki najlepszemu treningowi, jakim wg Allegriego jest grzanie ławki rezerwowych i obserwowanie ruchów stu letniego Barzagliego.

Kto mi powie dlaczego ani Bayern, ani Barcelona, ani Atletico, a zwłaszcza Real nie posiadają w kadrze 5 środkowych obrońców? I to wszystko w sytuacji w której są oni w stanie, w odróżnieniu od nas, zgłosić 25 zawodników, bo liczba wychowanków w kadrze się zgadza. Mimo wszystko jednak im wszystkim żal marnotrawić miejsce w kadrze na dodatkowego stopera. Jak spojrzałem, to w ciągu ostatnich 4 sezonów, wśród tych klubów tylko 2 razy doszło do katastrofy związanej z kontuzjami na tej pozycji, raz w Barcelonie i raz w Bayernie. Statystycznie wychodzi, że raz na osiem sezonów może być ciężko. Zazwyczaj były jednak narzekania, że czwarci do gry Lucas Hernandez, Bartra, czy Nacho grali za mało i to w sytuacji gdzie Nacho i Lucas grają jeszcze na bokach obrony. Dlaczego wiec tylko niemogący poradzić sobie z ograniczeniami kadrowymi Juventus stwierdza, że jest paląca potrzeba posiadania aż 5 stoperów? To jest najnormalniej w świecie niegospodarność! Real z mega kontraktem Ramosa, wydawał na swój środek obrony takie same pieniądze co my w zeszłym sezonie. Teraz dodatkowo gruby kontrakt Pepe został zastąpiony pensją "głodową" Vallejo, my w tym czasie będziemy płacić grube siano do tej pory zbędnemu Benatii, a nasz rezerwowy bramkarz będzie siedział za dwukrotność tego, za co Navas gra. Najlepsze jest w tym wszystkim to, ze grający od święta Rugani i Caldara mają się niby rozwinąć, podczas gdy wszyscy najlepsi obrońcy świata, w ich wieku trzaskali regularnie po 3000 minut :doh:
Spójrz na wiek naszych obrońców po odejściu Bonucciego - Barzagli (36), Chiellini (za miesiąc 33), Benatia (30). U nas piątka obrońców była niezbędna z dwóch względów: 1) graliśmy systemem 3-5-2, a dopiero w trakcie sezonu zmieniliśmy ustawienia na 4 obrońców, ale i tak często wracaliśmy do trójki w defensywie 2) podatność na kontuzje Chielliniego i Benatii, a i Barza oraz Rugani mieli dłuższe przerwy w zeszłym sezonie.
Osobiście jestem za tym, abyśmy pozostawili jeszcze na sezon Caldarę w Atalancie gdzie miałby pewny plac gry, a dodatkowo otrzaskałby się przynajmniej w 6 meczach LE. Dodatkowo optowałbym za sprowadzeniem Manolasa, głównie ze względu na wiek naszych defensorów i perspektywę odejścia na emeryturę Barzagliego i Chielliniego. Wtedy zostalibyśmy z czwórką środkowych obrońców w osobach doświadczonego Benatii, bardzo dobrego Manolasa, mam nadzieję że będącego już na wyższym poziomie Ruganiego oraz perspektywicznego Caldary.
Ostatnio zmieniony 14 lipca 2017, 20:08 przez dimebag11, łącznie zmieniany 1 raz.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lipca 2017, 20:07

Już jest wysyp wpisów na tweecie. Dużo niepochlebnych w stronę Bonuciego. Tutaj fajne tweet od Chevantona.

Obrazek
LukaszG / DLuGi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 lipca 2017, 20:13

Yaro417 pisze: Co do M. De Sciglio, to moim zdaniem jest on rozpatrywany bardziej jako konkurent dla A. Sandro (w zamian za Asę), a na prawą obronę będziemy się starać ściągnąć kogoś lepszego.
Matia zaczynał na prawej i tam radził sobie dobrze. Po stopniowym przerzucaniu go właśnie na lewą stronę zaczął gasnąć.

Ktoś wspomniał o tym, że posiadanie 5 stoperów na 2 pozycje jest chore. Zgadzam się w 100%. Na tą chwilę podstawową parą będzie zapewne Giorgio i Barzagli. Pierwszy do wejścia Benatia, więc Rugani znowu nie pogra.. co dopiero Caldara.

Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lipca 2017, 20:15

Obrazek

Kibic Juventusu w oczekiwaniu na triumf w Lidze Mistrzów.

Przepraszam chłopaki, ale póki nie wychowamy lub nie kupimy sobie nowego Messiego lub Ronaldo to uszaty puchar będziemy oglądać jak świnia niebo.

Transfer Bonucciego jest bez znaczenia.

Obrazek
Zablokowany