Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA
- dr.DeV
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
“They all wanted him as a new Bianconero symbol and then… #theGodofMoneyAlwaysWins #NoWords”.MRN pisze:A co takiego wrzuciła robalowi siostra Kielona bo przez to ciśnienie mi umknęło ?
Chcieli żeby był symoblem, kapitanem Juventusu a potem...
#pieniądzezawszezwyciężają #braksłów"

A co jak będzie fail na Medicalach? :rotfl:
42 miliony i 8 w kontrakcie dla Bonucciego
Ja mam info o 42 bez bonusów żadnychCavAllano pisze:40.2 w bonusach, przy czym nie powinniśmy im nam zaraz doliczać, bo to może być na przykład strefa LM albo zdobycie Scudetto. :smile

Ostatnio zmieniony 14 lipca 2017, 20:04 przez dr.DeV, łącznie zmieniany 1 raz.

- Juvefanatp
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
No tak, Caldara jak przyjdzie do nas to pogra sobie przy dobrych wiatrach 1000 minut. Drugie 1000 rozegra Rugani, a razem na boisku zrobią 180. Jak nic wyrośnie z nich para na miarę Baresi-Costacurta, dzięki najlepszemu treningowi, jakim wg Allegriego jest grzanie ławki rezerwowych i obserwowanie ruchów stu letniego Barzagliego.
Kto mi powie dlaczego ani Bayern, ani Barcelona, ani Atletico, a zwłaszcza Real nie posiadają w kadrze 5 środkowych obrońców? I to wszystko w sytuacji w której są oni w stanie, w odróżnieniu od nas, zgłosić 25 zawodników, bo liczba wychowanków w kadrze się zgadza. Mimo wszystko jednak im wszystkim żal marnotrawić miejsce w kadrze na dodatkowego stopera. Jak spojrzałem, to w ciągu ostatnich 4 sezonów, wśród tych klubów tylko 2 razy doszło do katastrofy związanej z kontuzjami na tej pozycji, raz w Barcelonie i raz w Bayernie. Statystycznie wychodzi, że raz na osiem sezonów może być ciężko. Zazwyczaj były jednak narzekania, że czwarci do gry Lucas Hernandez, Bartra, czy Nacho grali za mało i to w sytuacji gdzie Nacho i Lucas grają jeszcze na bokach obrony. Dlaczego wiec tylko niemogący poradzić sobie z ograniczeniami kadrowymi Juventus stwierdza, że jest paląca potrzeba posiadania aż 5 stoperów? To jest najnormalniej w świecie niegospodarność! Real z mega kontraktem Ramosa, wydawał na swój środek obrony takie same pieniądze co my w zeszłym sezonie. Teraz dodatkowo gruby kontrakt Pepe został zastąpiony pensją "głodową" Vallejo, my w tym czasie będziemy płacić grube siano do tej pory zbędnemu Benatii, a nasz rezerwowy bramkarz będzie siedział za dwukrotność tego, za co Navas gra. Najlepsze jest w tym wszystkim to, ze grający od święta Rugani i Caldara mają się niby rozwinąć, podczas gdy wszyscy najlepsi obrońcy świata, w ich wieku trzaskali regularnie po 3000 minut :doh:
Kto mi powie dlaczego ani Bayern, ani Barcelona, ani Atletico, a zwłaszcza Real nie posiadają w kadrze 5 środkowych obrońców? I to wszystko w sytuacji w której są oni w stanie, w odróżnieniu od nas, zgłosić 25 zawodników, bo liczba wychowanków w kadrze się zgadza. Mimo wszystko jednak im wszystkim żal marnotrawić miejsce w kadrze na dodatkowego stopera. Jak spojrzałem, to w ciągu ostatnich 4 sezonów, wśród tych klubów tylko 2 razy doszło do katastrofy związanej z kontuzjami na tej pozycji, raz w Barcelonie i raz w Bayernie. Statystycznie wychodzi, że raz na osiem sezonów może być ciężko. Zazwyczaj były jednak narzekania, że czwarci do gry Lucas Hernandez, Bartra, czy Nacho grali za mało i to w sytuacji gdzie Nacho i Lucas grają jeszcze na bokach obrony. Dlaczego wiec tylko niemogący poradzić sobie z ograniczeniami kadrowymi Juventus stwierdza, że jest paląca potrzeba posiadania aż 5 stoperów? To jest najnormalniej w świecie niegospodarność! Real z mega kontraktem Ramosa, wydawał na swój środek obrony takie same pieniądze co my w zeszłym sezonie. Teraz dodatkowo gruby kontrakt Pepe został zastąpiony pensją "głodową" Vallejo, my w tym czasie będziemy płacić grube siano do tej pory zbędnemu Benatii, a nasz rezerwowy bramkarz będzie siedział za dwukrotność tego, za co Navas gra. Najlepsze jest w tym wszystkim to, ze grający od święta Rugani i Caldara mają się niby rozwinąć, podczas gdy wszyscy najlepsi obrońcy świata, w ich wieku trzaskali regularnie po 3000 minut :doh:
Ostatnio zmieniony 14 lipca 2017, 19:51 przez Juvefanatp, łącznie zmieniany 1 raz.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Dziękuję Wam. Umknęło mi bo nie ukrywam, że oprócz tego, że ciesze się z odejścia tego robala to jest mi jednocześnie smutno, jestem bardzo sentymentalny. Ale szybko o nim zapomnimy bo wierzę, wiem, że Marotta nam to wynagrodzi. Musieli go opchnąć i z perspektywy czasu każdy to zrozumie ale i tak będzie się starał to usprawiedliwić świetnym transferem.

- szymken
- Juventino
Bakayoko ponoć nie oblał testów, nawet chyba dziś potwierdzenie.
Także droga do Matica otwarta, zresztą i tak mu pozwolili nie trenować z drużyną, jak i Diego wcześniej.Bouhafsi: Tiémoué #Bakayoko had the Chelsea medical this morning, regulation of final details between Chelsea and the player. Signing tonight
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Tylko chwilę ? Ja do tej pory mam, szczególnie, że przegraliśmy prawdopodobnie przez takich jełopów jak Bonu, wielkiego Juventino.Vincitore pisze:Miałem po Cardiff chwile załamki

- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Juvefanapt@
Zgadzam się bo na dobrą sprawę Juve ma tylko 2 wychowanków(Markiz i Pinsoglio) także 2 miejsca są tracone na miejscu. Także trzeba to logicznie rozdzielić żeby potem nie brakowało graczy do przodu. Z finansami też pełna zgoda, wszyscy się oburzają na Real ale wg mnie to idealnie prowadzony klub w ostatnich latach pod względem sportowym i finansowym. W Juve jak już wspominałem finansowo jest tak sobie bo w ostatnich latach jednak wysawane są krocie i spora część tej kasy to sa niestety gracze tylko na ławkę a kosztują często (transfer+pensja) gruby szmal.
Zgadzam się bo na dobrą sprawę Juve ma tylko 2 wychowanków(Markiz i Pinsoglio) także 2 miejsca są tracone na miejscu. Także trzeba to logicznie rozdzielić żeby potem nie brakowało graczy do przodu. Z finansami też pełna zgoda, wszyscy się oburzają na Real ale wg mnie to idealnie prowadzony klub w ostatnich latach pod względem sportowym i finansowym. W Juve jak już wspominałem finansowo jest tak sobie bo w ostatnich latach jednak wysawane są krocie i spora część tej kasy to sa niestety gracze tylko na ławkę a kosztują często (transfer+pensja) gruby szmal.
- jarmel
- Redaktor
U mnie ten kac normalnie odżywa jak widzę ten syf z Bonuccim i pomyślę sobie, że po części przez jednego gwiazdora nasze marzenia wzięły w łeb..MRN pisze:Tylko chwilę ? Ja do tej pory mam, szczególnie, że przegraliśmy prawdopodobnie przez takich jełopów jak Bonu, wielkiego Juventino.Vincitore pisze:Miałem po Cardiff chwile załamki
#AllegriOut
- Virgil
- Juventino
Jak przyjdzie Matic to mamy bardzo fajny środek, nie jest to TOP ale ciężko wskazać kogoś kto na tej pozycji dla nas byłby dostępny a tak dobrze uzupełniał to co mamy :
Matic to ogromna siła fizyczna, ale też dynamika i potrafi podać czy strzelić. Bardzo bym go chciał.
Jak Shick to nas nie trafia to trzeba uderzać po Keitę.
Na prawą stronę widziałbym Perreirę i MDS jako uzupełnienie na oba boki obrony.
W jakiejś bajeczne transfery do pomocy nie wierzę szczególnie jak przyjdzie Matic bo na Kroosa ani Saula nie ma szans.
Matic to ogromna siła fizyczna, ale też dynamika i potrafi podać czy strzelić. Bardzo bym go chciał.
Jak Shick to nas nie trafia to trzeba uderzać po Keitę.
Na prawą stronę widziałbym Perreirę i MDS jako uzupełnienie na oba boki obrony.
W jakiejś bajeczne transfery do pomocy nie wierzę szczególnie jak przyjdzie Matic bo na Kroosa ani Saula nie ma szans.
- Cabrini_idol
- Juventino
Do zobaczenia Leoś. Na J-Stadium zdrajco.

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
40.dr.DeV pisze: 42 miliony i 8 w kontrakcie dla Bonucciego

Czyli zostałem wprowadzony w błąd z tymi medicalami. W takim razie powalczyć o niego, jeśli nas nie stać na większe nazwisko. Na pewno lepszy niż Matuidi i idealnie pasowałby nam do ustawienia.
Ostatnio zmieniony 14 lipca 2017, 20:15 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 81 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Spójrz na wiek naszych obrońców po odejściu Bonucciego - Barzagli (36), Chiellini (za miesiąc 33), Benatia (30). U nas piątka obrońców była niezbędna z dwóch względów: 1) graliśmy systemem 3-5-2, a dopiero w trakcie sezonu zmieniliśmy ustawienia na 4 obrońców, ale i tak często wracaliśmy do trójki w defensywie 2) podatność na kontuzje Chielliniego i Benatii, a i Barza oraz Rugani mieli dłuższe przerwy w zeszłym sezonie.Juvefanatp pisze:No tak, Caldara jak przyjdzie do nas to pogra sobie przy dobrych wiatrach 1000 minut. Drugie 1000 rozegra Rugani, a razem na boisku zrobią 180. Jak nic wyrośnie z nich para na miarę Baresi-Costacurta, dzięki najlepszemu treningowi, jakim wg Allegriego jest grzanie ławki rezerwowych i obserwowanie ruchów stu letniego Barzagliego.
Osobiście jestem za tym, abyśmy pozostawili jeszcze na sezon Caldarę w Atalancie gdzie miałby pewny plac gry, a dodatkowo otrzaskałby się przynajmniej w 6 meczach LE. Dodatkowo optowałbym za sprowadzeniem Manolasa, głównie ze względu na wiek naszych defensorów i perspektywę odejścia na emeryturę Barzagliego i Chielliniego. Wtedy zostalibyśmy z czwórką środkowych obrońców w osobach doświadczonego Benatii, bardzo dobrego Manolasa, mam nadzieję że będącego już na wyższym poziomie Ruganiego oraz perspektywicznego Caldary.
Ostatnio zmieniony 14 lipca 2017, 20:08 przez dimebag11, łącznie zmieniany 1 raz.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- Cabrini_idol
- Juventino
Już jest wysyp wpisów na tweecie. Dużo niepochlebnych w stronę Bonuciego. Tutaj fajne tweet od Chevantona.

- LukaszG / DLuGi
- Juventino
Matia zaczynał na prawej i tam radził sobie dobrze. Po stopniowym przerzucaniu go właśnie na lewą stronę zaczął gasnąć.Yaro417 pisze: Co do M. De Sciglio, to moim zdaniem jest on rozpatrywany bardziej jako konkurent dla A. Sandro (w zamian za Asę), a na prawą obronę będziemy się starać ściągnąć kogoś lepszego.
Ktoś wspomniał o tym, że posiadanie 5 stoperów na 2 pozycje jest chore. Zgadzam się w 100%. Na tą chwilę podstawową parą będzie zapewne Giorgio i Barzagli. Pierwszy do wejścia Benatia, więc Rugani znowu nie pogra.. co dopiero Caldara.
Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
- Vimes
- Juventino