Wszystko o Interze
- wojczech7
- Juventino
Dokładnie. Palacio crackiem nie jest, ale co sezon +15 bramek zdobywa. Solidne wzmocnienie, aczkolwiek jeżeli kosztem Lavezzi'ego, to jest się z czego zacieszyć.ewerthon pisze:Nie cieszyłbym się tak. Palacio jest na dzień dzisiejszy lepszym zawodnikiem niż Matri, Quagliarella i Borriello. Wiadomo, że ma już swoje lata, ale trochę bramek dla interu na pewno strzeli. Ma doświadczenie w Serie A, dlatego raczej nie będzie niewypałem jak Forlan. Trzy lata temu również sprowadzili podstarzałego snajpera z Genoi i doskonale na tym wyszli.Ouh_yeah pisze: Oby tak dalej.
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- SKAr7
- Juventino
Milito miał 29 lat, kiedy przechodził do Interu to raz.ewerthon pisze:Nie cieszyłbym się tak. Palacio jest na dzień dzisiejszy lepszym zawodnikiem niż Matri, Quagliarella i Borriello. Wiadomo, że ma już swoje lata, ale trochę bramek dla interu na pewno strzeli. Ma doświadczenie w Serie A, dlatego raczej nie będzie niewypałem jak Forlan. Trzy lata temu również sprowadzili podstarzałego snajpera z Genoi i doskonale na tym wyszli.Ouh_yeah pisze: Oby tak dalej.
Dwa, że ściągnęli też rok temu całkiem młodego i dorodnego Włocha z Sampy, który już takim Bogiem nie był. Nie mówię, że nie, bo jestem fanem Palacio jeszcze z czasów Boca, ale nie tacy piłkarze nie mogli pokazać nawet ćwiartki swoich umiejętności w tym klubie. Poza tym w jakimś tam stopniu zmniejsza to szansę na transfer Lavezziego, a zwiększa naszą na Cavaniego.
Cały Inter. Nie wiem kogo kupić, to kupim kogoś z Genoi.Ouh_yeah pisze:Inter już podobno ustalił warunki transferu Palacio o tu o tym piszą.
Oby tak dalej. Ciekawe czy on wyklucza Lavezziego i Destro.
Ciekawi mnie pensja. 2 mln? 2,2?
- strong return
- Juventino
Zamiatanie kłopotów pod dywan w wykonaniu Interu. I tak Milito będzie raczej tym pierwszym, ważniejszym. Nie ma jak odmładzać skład. Castaignos na wypożeczenie.
(to po co go kuopowali, tak jak i wielu innych)

- pumex
- Juventino
Spokojna Wasza rozczochrana. Palacio będzie piękną stratą pieniędzy. W tym sensie, że 11mln to spora kwota jak na obecne warunki SerieA i ten transfer mocno zawęzi pole manewru przy dalszych wzmocnieniach Interu. Wątpię, żeby Inter bez LM było stać na dodatkowe dokupienie Lavezziego i Lucasa, jak to się pisze w mediach. Palacio może i w następnym sezonie będzie grał dobrze, ale wydawanie na ponad 30-latka 11mln jest bezsensowne. Ucieszył mnie ten transfer, mocno, bo oznacza to, że Inter znowu skupuje piłkarzy na 'już', na rok. Ot takie doraźnie rozwiązanie i przy tym niezły ubytek w sejfie...
Obyśmy tak nie robili

- ewerthon
- Juventino
Argument którego nie ma. Żeby dokładniej do tego podejść:SKAr7 pisze:Milito miał 29 lat, kiedy przechodził do Interu to raz.ewerthon pisze:Nie cieszyłbym się tak. Palacio jest na dzień dzisiejszy lepszym zawodnikiem niż Matri, Quagliarella i Borriello. Wiadomo, że ma już swoje lata, ale trochę bramek dla interu na pewno strzeli. Ma doświadczenie w Serie A, dlatego raczej nie będzie niewypałem jak Forlan. Trzy lata temu również sprowadzili podstarzałego snajpera z Genoi i doskonale na tym wyszli.Ouh_yeah pisze: Oby tak dalej.
Milito w momencie transferu do interu miał 30 lat i 1 miesiąc. Palacio ma teraz 30 lat i 4 miesiące.
Nie twierdzę, że Palacio jest jakimś rewelacyjnym transferem, tylko nie rozumiem deprecjonowania jego umiejętności przez kibiców klubu, który poza Vuciniciem wcale lepszych strikerów nie posiada.
Natomiast 11 mln, to lekkie przegięcie. Jeśli miałoby to oznaczać rezygnację z Lavezziego, to bardzo się cieszę, natomiast skakał z radości nie będę, dopóki Palacio nie zakończy swojego pierwszego sezonu.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
To, że Interowi wypalił niesamowicie Milito nie znaczy, że teraz każdy czereśniak z 30tką na karku zdobędzie w Interze złotego buta
Oczywiście Palacio czereśniakiem nie jest i gole strzelać potrafi ale po tych doniesieniach o Lavezzim już się bałem, że Inter wzmocni swój atak prawdziwą armatą.

Do pomocy pewnie przyjdzie Kucka 8)alina pisze:Cały Inter. Nie wiem kogo kupić, to kupim kogoś z Genoi.
Ja wiem czy on taki cwany... ostatnio mu coś interesy nie wychodzą.badecki pisze:cwany Enrico Preziosi
Ostatnio zmieniony 22 maja 2012, 17:12 przez Ouh_yeah, łącznie zmieniany 1 raz.
- SKAr7
- Juventino
A to wybacz, musiałem trafić na złą datę urodzenia.ewerthon pisze:Argument którego nie ma. Żeby dokładniej do tego podejść:SKAr7 pisze:Milito miał 29 lat, kiedy przechodził do Interu to raz.ewerthon pisze: Nie cieszyłbym się tak. Palacio jest na dzień dzisiejszy lepszym zawodnikiem niż Matri, Quagliarella i Borriello. Wiadomo, że ma już swoje lata, ale trochę bramek dla interu na pewno strzeli. Ma doświadczenie w Serie A, dlatego raczej nie będzie niewypałem jak Forlan. Trzy lata temu również sprowadzili podstarzałego snajpera z Genoi i doskonale na tym wyszli.
Milito w momencie transferu do interu miał 30 lat i 1 miesiąc. Palacio ma teraz 30 lat i 4 miesiące.
Ale wciąż, to nie podstarzały zawodnik. Milito wtedy, teraz Palacio to gracze mający jeszcze kilka lat gry na najwyższym poziomie przed sobą.
A Branca... ma celność analogiczną do Desagany Diopa z Bobcats z osobistych. Nawet jeśli coś naszym laickim okiem wydaje się niezłym pomysłem, to potem okazuje się, że w 4 na 5 przypadków to kompletny niewypał.
- francois
- Juventino
Palacio swego czasu zaliczany był do ogromnych talentów, przecież nie raz jeszcze grając w Boca był przymierzany do nas. Transfer do Europy przydarzył mu się za późno. W Genoi był wyróżniającą się postacią. Reasumując, obawiam się, że w Interze pokaże pełnie swoich możliwości...
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- Vincitore
- Juventino
Palacio poziomem nie odbiega od Pazziniego czy Zarate, którzy w Interze grają przeciętnie. Napastnik jak na włoskie standardy spoko, ale nic nowego nie wymyśli, jeżeli na nim chcą oprzeć swoją ofensywę w przyszłym sezonie to ja osobiście tego nie widzę.
- Lypsky
- Juventino
Jedyne czego obawiam się to to, że zgarną Levezziego, a tym samym zamkną nam drogę do Cavaniego. Lavezzi odejdzie, było widać to w finale CI, który ewidentnie był jego pożegnaniem.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- pan Zambrotta
- Juventino
bitch, please... w naszych czasach królowalo Juve, Real i ManU, w obecnych czasach idolami dla małych chłopców są kopacze z Barsy, Interu, czy MCity. żadna bogata tradycja, po prostu zawsze kibicuje się tym, co są na topie.wojczech7 pisze:hmm, może trochę spłycę, ale dostrzegam pewną analogię:
Bracia kibicujący klubom z bogatą tradycją/historią/sukcesami:
starszy (Juventus)
starszy (Real)
starszy (MU)
"Sezonowcy" (?):
młodszy (Inter)
młodszy (Barcelona)
młodszy (MC)
![]()
atak Palacio-Lavezzi wygląda całkiem ok, a co z Forlanem, Milito, czy Zarate? masowa ewakuacja?
- pumex
- Juventino
Lavezzi odejdzie, tak, jak mówi Lypsky, ale wątpię, żeby jego nowym klubem był Inter. Wątpię, że stać ich na wydanie ok 35-40mln na duet Palacio-Lavezzipan Zambrotta pisze:atak Palacio-Lavezzi wygląda całkiem ok

- annihilator1988
- Juventino
Jak przyjdzie ochota, to i pies kota wyłomotapumex pisze:Lavezzi odejdzie, tak, jak mówi Lypsky, ale wątpię, żeby jego nowym klubem był Inter. Wątpię, że stać ich na wydanie ok 35-40mln na duet Palacio-Lavezzi