Mecze przez internet (problemy i instrukcje)
- Mati
- Juventino
Mam problem z SopCastem i sprawa jest dosyć pilna bo bez tego mogę mieć spore problemy z obejrzeniem dzisiejszego meczu (no i proszę bez zbędnych komentarzy)
Otóż po formatowaniu dysku SopCast przestał działać.Włącza się, ale gdy podłączam się do jakiegoś kanału to bufferuje normalnie, ale gdy już się podłączy , buffer wynosi 100% i jest napisane "playing" mam czarny obraz.
Nie ma ani obrazu ani dźwięku kanału.Co jakiś czas tylko czarny kolor tak mignie.
Nie wiecie czego może mi w kompie brakować ?
Aha najważniejsze, gdy nie działała stara wersja odinstalowałem ją i zainstalowałem najnowszą.Sytuacja się nie zmieniła, problem wciąż istnieje.
Mam jave i jakieś tam kodeki (które o tej pory wystarczały)
Otóż po formatowaniu dysku SopCast przestał działać.Włącza się, ale gdy podłączam się do jakiegoś kanału to bufferuje normalnie, ale gdy już się podłączy , buffer wynosi 100% i jest napisane "playing" mam czarny obraz.
Nie ma ani obrazu ani dźwięku kanału.Co jakiś czas tylko czarny kolor tak mignie.
Nie wiecie czego może mi w kompie brakować ?
Aha najważniejsze, gdy nie działała stara wersja odinstalowałem ją i zainstalowałem najnowszą.Sytuacja się nie zmieniła, problem wciąż istnieje.
Mam jave i jakieś tam kodeki (które o tej pory wystarczały)
- m-a-t-t-e-o
- Juventino
Ale tylko ten jeden kanał ci nie działa, czy na wszystkich wygląda to tak samo? Może po prostu ten jeden kanał jest zepsuty... Próbowałeś włączyć inne kanały?
Ew możesz oglądać mecz za pomocą innego programu, nie jesteś przecież uzależniony od Sopcasta...
EDIT:
Btw: Kojarzy ktoś sposób odbierania meczu z ostatniego linka z tej strony (chodzi o ten link do MP...) Mnie pojawie się teraz po zainstalowaniu tej wtyczki czarny ekran... Tak ma być?
EDIT 2:
Dobrze mi się jednak wydawało... W miejsce czarnego ekranu pojawił się właśnie mecz...
Ew możesz oglądać mecz za pomocą innego programu, nie jesteś przecież uzależniony od Sopcasta...

EDIT:
Btw: Kojarzy ktoś sposób odbierania meczu z ostatniego linka z tej strony (chodzi o ten link do MP...) Mnie pojawie się teraz po zainstalowaniu tej wtyczki czarny ekran... Tak ma być?

EDIT 2:
Dobrze mi się jednak wydawało... W miejsce czarnego ekranu pojawił się właśnie mecz...

Ostatnio zmieniony 16 lutego 2008, 20:34 przez m-a-t-t-e-o, łącznie zmieniany 1 raz.
- Axel
- Juventino
Ja mam inny problem lecz także dotyczący SopCast'a, a mianowicie nowa wersja włącza mi się jedynie do okna logowania(ściągałem ją kilkakrotnie z różnych źródeł) natomiast starsze wersje wogóle nie buferują kanałów ;/
"Grazie o Signore per avermi la Juventus"
- CzarnyZkultury
- Juventino
kupcie sobie SKY STAR 2 (wydatke rzedu 150zl wraz z antena) i bedziecie ogladac kazdy mecz Juve w jakosci obrazu cyfrowego! ja tez sie meczylem z sopcastami i innymi <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, ale kupilem i moge spokojnie ogladac mecze Juve. pierwszy taki sezon ze nie opuscilem zadnego meczu Juve(w ogladaniu i to liga i puchar). naprawde zastanowcie sie nad tym wydatkiem, bo do tego mozecie ogladac jeszcze inne najlepsze ligi europy i lige mistrzow. i to bez zadnch kosztow, tylko placicie z za karte SKY STAR 2 i antene satelitarna..
- darek
- Juventino
Wystarczy tylko raz zaplacic 150 zl i juz sie oglada?CzarnyZkultury pisze:kupcie sobie SKY STAR 2 (wydatke rzedu 150zl wraz z antena) i bedziecie ogladac kazdy mecz Juve w jakosci obrazu cyfrowego! ja tez sie meczylem z sopcastami i innymi <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, ale kupilem i moge spokojnie ogladac mecze Juve. pierwszy taki sezon ze nie opuscilem zadnego meczu Juve(w ogladaniu i to liga i puchar). naprawde zastanowcie sie nad tym wydatkiem, bo do tego mozecie ogladac jeszcze inne najlepsze ligi europy i lige mistrzow. i to bez zadnch kosztow, tylko placicie z za karte SKY STAR 2 i antene satelitarna..
To jest do TV czy jak?

- Axel
- Juventino
hmm...czyli trzeba kupić kartę Skystar2
http://www.allegro.pl/item307897734_sky ... a_vat.html
i np taką antenę(?):
http://www.allegro.pl/item310167873_cza ... rnetu.html
Całość to troszkę ponad 200zł
i np taką antenę(?):

"Grazie o Signore per avermi la Juventus"
- CzarnyZkultury
- Juventino
jak kupujesz wszytko nowe to tak ci wyjdzie, ja kupilem 3letnia karte i smiga az miloAxel pisze:hmm...czyli trzeba kupić kartę Skystar2
i np taką antenę(?):

tak to jest TV cyfrowa tylko ogladasz na kompieTo jest do TV czy jak?

http://forum.juvepoland.com/viewtopic.php?t=10775 temat odpowiedni na JuvePoland(tu sie dowiedzialem o tej karcie) i forum z ktorego korzystam FORUM
- gawron
- Juventino
denerwuje mnie oglądanie meczów przez neta na justin.tv..
strasznie uciążliwe jest co kilkanaście minut wyskakiwanie jakiś kompilacji o Lazio Rzym ,czy innych dupereli. Pytanie: czy da się coś z tym zrobić? Żeby hmm... te "nieproszone rzeczy" się nie pojawiały co jakiś czas i przerywały oglądania meczu?
*edit:
hehe sprawa przedawniona. Już wiem, że to zależy od kanału i człeka, który to ciśnie w sieć.
strasznie uciążliwe jest co kilkanaście minut wyskakiwanie jakiś kompilacji o Lazio Rzym ,czy innych dupereli. Pytanie: czy da się coś z tym zrobić? Żeby hmm... te "nieproszone rzeczy" się nie pojawiały co jakiś czas i przerywały oglądania meczu?
*edit:
hehe sprawa przedawniona. Już wiem, że to zależy od kanału i człeka, który to ciśnie w sieć.
Ostatnio zmieniony 28 lutego 2009, 22:31 przez gawron, łącznie zmieniany 1 raz.
- oliver
- Juventino
Mam problem.
Zawsze oglądałem mecze przez SopCast i nie było żadnych problemów, aż do wczoraj.
Chciałem obejrzeć mecz Violi i podczas logowania cały czas wyskakuje mi
brak dostepu do serwisu Sopcast
Kompletnie nie wiem o co chodzi.
Proszę o pomoc i z góry dziękuje.

Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.
koniec iti
koniec iti
- gawron
- Juventino
Odinstaluj cały program i zainstaluj go jeszcze raz. Powinno pomóc.oliver pisze:Mam problem.Zawsze oglądałem mecze przez SopCast i nie było żadnych problemów, aż do wczoraj.
- Chiellini3
- Juventino
http://img359.imageshack.us/my.php?imag ... tuuxz5.png
Nie wychodzi nawet na print screenie ale nie wazne w miejsce czarnego obrazu zamaist tego mam niebieskie tło poziome paski ( niebieskie) niewazne jednym slowem kaszana zawsze bez problemu odpalalem sopcast a teraz dzialaja mi tylko niektore kanaly a przy niektorych robi sie cos takiego i przy meczu Chievo- Juve robi sie tak na kazdym kanale wiec nie mgoe tego meczu obejrzec pomożcie brakuje mi pewnie jakiegos kodeka jakiego???
mam Kazza Lite codec pack
Nie wychodzi nawet na print screenie ale nie wazne w miejsce czarnego obrazu zamaist tego mam niebieskie tło poziome paski ( niebieskie) niewazne jednym slowem kaszana zawsze bez problemu odpalalem sopcast a teraz dzialaja mi tylko niektore kanaly a przy niektorych robi sie cos takiego i przy meczu Chievo- Juve robi sie tak na kazdym kanale wiec nie mgoe tego meczu obejrzec pomożcie brakuje mi pewnie jakiegos kodeka jakiego???

- JuveFilip_8_
- Juventino
Panowie mam bardzo powazny problem...
Mysle ze ktos kto sie zna na pewno mi doradzi...
Wiec tak,
Mam bardzo szybkiego neta... wyniki ze stron typu speedtest.net speedtest.pl pokazuja wynik okolo 6mb/s, ale Sopcast, JustinTV i inne sposoby ogladania meczu przez neta okropnie sie scinaja lub wogole sie nie buforuja??
Specjalnie dla porownania kolega ktory ma 1mb wlaczyl ta sama relacje co ja na sopcascie, on mial bufor w granicach 75-85 a ja 6-9...
Moj net nie wypada tak dobrze tylko przy testach, strony otwieraja sie ponizej sekundy grubo i to zawsze, z rapidshare sciagam ok. 800kb/s... w czym jest problem
PROSZE O POMOC
!!!
Mysle ze ktos kto sie zna na pewno mi doradzi...
Wiec tak,
Mam bardzo szybkiego neta... wyniki ze stron typu speedtest.net speedtest.pl pokazuja wynik okolo 6mb/s, ale Sopcast, JustinTV i inne sposoby ogladania meczu przez neta okropnie sie scinaja lub wogole sie nie buforuja??
Specjalnie dla porownania kolega ktory ma 1mb wlaczyl ta sama relacje co ja na sopcascie, on mial bufor w granicach 75-85 a ja 6-9...
Moj net nie wypada tak dobrze tylko przy testach, strony otwieraja sie ponizej sekundy grubo i to zawsze, z rapidshare sciagam ok. 800kb/s... w czym jest problem

PROSZE O POMOC