Pytania male i mniej znaczace (inne tematy)

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
Jędruś

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2005, 15:53

Więc i ja mam pytanie.Jak sie otwiera, tudzież rozpakowuje pliki o rozszerzeniu bin i cue?.

Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2005, 19:09

Ja mam taką sprawe: znacie może jakieś strony, z których mozna ściągać stare polskie kultowe seriale ? chodzi mi o takie seriale jak "Alternatywy 4" czy też "Zmiennicy". Domyślam się, że da się to zdobyć poprzez DC czy też Emule, aczkolwiek ja się kompletnie na tych programach nie znam i nie potrafie się nimi posługiwac :P więc jeśli ktoś zna stronke, z której można zassać jakieś odcinki z w/w seriali to byłbym wdzięczny za pomoc ;)

M.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2005, 19:23

Zmiennicy
Alternatywy 4

Mam pytanie odnośnie siatkówki. Czy as serwisowy jest tylko wtedy, gdy żaden zawodnik z drużyny przeciwniej nie dotknie piłki, a ona spadnie w polu, czy też jest gdy zawodnik przyjmie piłkę, ale np. wyrzuci ją w aut po bardzo mocnym serwisie?

:roll:
STAN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2005, 21:20

Witam!Mam pytanko i jesli ktos zna odpowiedz to prosze o pomoc, mianowicie: Czy wie ktoś jak zmienic kompresje wideo z Xvida na Divix?Ael znacie jakis program konwertujący tego rodzaju pliki?Prosze o pomoc.Pozdro

Solaris

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2005, 21:59

Mam pytanie czy ma ktoś wszystkie pliki (MP3,Video) z JP Download na komputerze, bo bym chętnie kupił gdyż mam małe lącze ewentualnei ile kto by za takie coś chciał??

Ja-JUVE-nek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2005, 17:22

Mam dwie sprawy:

1. Czy wie ktoś jak zrobić coś takiego jak pop-up (albo coś w tym stylu)???

Konkretniej chodzi mi o to, żeby po wejściu na strone główną (index) wyświetlało mi sie okienko w którym mógłbym umieścić napisy lub obrazek.

2 Czy zna ktoś jakieś strony na których można znaleźć kompozycje pulpitu (dla Win XP - oprócz tych standardowych trzech : oliwkowozielony, niebieski, srebrny) ????

Obrazek
KwiAtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2005, 14:59

Ja-JUVE-nek pisze: 2 Czy zna ktoś jakieś strony na których można znaleźć kompozycje pulpitu (dla Win XP - oprócz tych standardowych trzech : oliwkowozielony, niebieski, srebrny) ????
Polecam stronki www.wincustomize.com oraz www.xpthemes.com.

"Gypsy, give me your tears. If you will not give them to me, I will take them from you!"
Ole(k)Juve!

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2005, 20:28

Ja-JUVE-nek pisze:. Czy wie ktoś jak zrobić coś takiego jak pop-up (albo coś w tym stylu)???

Konkretniej chodzi mi o to, żeby po wejściu na strone główną (index) wyświetlało mi sie okienko w którym mógłbym umieścić napisy lub obrazek.
Wiem o co ci chodzi. sprawa jest skomplikowana mysle ze trzebaby troche pokombinowac z warstwami. chociaz ta dziedzina html'a niegdy sie jescze nie trudzilem.
dam ci kilka adresów stron webmasterskich, tam mozesz sie spytac na forum:

http://www.webhelp.pl
http://www.kurshtml.boo.pl
http://www.webagent.za.pl
http://www.siteql.pl
Diego pisze:Mam pytanie odnośnie siatkówki. Czy as serwisowy jest tylko wtedy, gdy żaden zawodnik z drużyny przeciwniej nie dotknie piłki, a ona spadnie w polu, czy też jest gdy zawodnik przyjmie piłkę, ale np. wyrzuci ją w aut po bardzo mocnym serwisie?
Ja zawsze ogladajac mecze bylem przekonany, ze as to ja pierzwszym dotknieciem nie przyjmie dobrze pilki, czyli jak wyrzuci na aut to tez. Tak wynikalo przynajmniej z tego co mowil komentator. moj tata raz sie o to ze mna spieral, takze nie mam 100-procentowej pewnosci co do tego

Kluska

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 czerwca 2005, 17:08

Jak przekształcić plik TLF-GAME-07.23.03.Street_Legal_Racing_Redline-iMMERSiON-ENG w format zdolny do zainstalowania
Czyli ściągnąłem obraz gry i chciałbym ją zainstalować pomóżcie mi

BIGGI

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 czerwca 2005, 17:19

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 czerwca 2005, 20:11

Mam sprawę... ostatnio w tv pojawiła się reklama Kamer Sony DVD jest tam pewna pieśń gdybym mógł tytuł znać tytuł tej pieńni byłbym wdzieczny .. problem wtym że koonstruuje pewne filmiki w Movie Makerze i ta piosenka pasuje jak ulał!!

Z góry
THX!

Pawciosss

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 czerwca 2005, 20:42

Diego pisze:Twoja rada niestety nic nie dała, ale problem już rozwiązałem :-D . Pamiętam, że robiłem prezentację z rok temu i wtedy wszystko samo "weszło" do dokumentu (ale wtedy pracowałem na innym Office, a teraz robiłem na XP). Szukałem po różnych forach i zauważyłem, że wiele osób ma z tym problem. Rozwiązaniem jest Przenośna prezentacja :wink: .
Niby wszystko OK, zrobiłem sobie przenośną prezentację, ale kto mi powie czym otworzyć to ustrojstwo. Rozszerzenie *.ppz jak ktoś chciałby wiedzieć. Ktoś wie ? :>

EDIT: Dobra, już sie skapłem o co tam chodzi :p

Alexa Del Piero

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 czerwca 2005, 22:18

Pelson pisze:Mam sprawę... ostatnio w tv pojawiła się reklama Kamer Sony DVD jest tam pewna pieśń gdybym mógł tytuł znać tytuł tej pieńni byłbym wdzieczny
Stereo Total - "I Love You, Ono"

Fieri dopo la vittoria, fedeli dopo la sconfitta

FORZA JUVE !
Wessal

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 czerwca 2005, 13:39

czy moglby mi ktos napisac jak sie nazywa program ktory byl w niezbedniku ze moglo sie ustawiac co podczas startu windowsa sie uruchamia. i ewentualnie prosilbym podac linka skad mozna to sciagnac

Yari

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 czerwca 2005, 18:14

Wessal pisze:czy moglby mi ktos napisac jak sie nazywa program ktory byl w niezbedniku ze moglo sie ustawiac co podczas startu windowsa sie uruchamia. i ewentualnie prosilbym podac linka skad mozna to sciagnac
A nie lepiej zrobić tak ? :
start --> uruchom ----> i wpisujesz msconfig
Przynajmniej nie trzeba niczego instalować :).

ODPOWIEDZ