Żużel - wszystko o speedway'u
- juvetar
- Juventino
Widać, jak bardzo się myliłeś... "Pewny" zwycięzca CKM zajął ostatnie miejsce. Wygrał Apator, srebrny medal dla Unii Tarnów! :-D :-DBuffo pisze:Czy tak ciekawie. Wygra pewnie CKM. A raczej napewno...Toruń będzie 2, a reszta się będzie bić o 3...
-= UNIA Tarnów żużlowym DMP 2004 i DMP 2005 !!!! =-
(Już coraz mniej, ale ciągle...) Ciężki jest los kibica Interu Mediolan => |LICZNIK|
(Już coraz mniej, ale ciągle...) Ciężki jest los kibica Interu Mediolan => |LICZNIK|
- Buffo
- Juventino
Ckm by wygrał gdyby nie Ułamek. Zresztą sam sobie winny, słabe przygotowanie kondycyjne dało o sobie znać.
Zaskoczyła mnie postawa drużyn I-ligowych. Choć po cichu liczyłem, że GKS zrobi niespodzianke;]
Ciesze, się ze zwycięstwa Apatora oraz bardzo dobrej postawy Wiesia
(szkoda, że nie komplet:P)
ps. Zauważyliście, że jechały 3 teamy złożone z torunian:
Gkm Grudziądz (Pawlikowski i Puszakowski)
GKS Gdańsk (Chrzanowski i Kościecha)
No i Toruń chociaż Pepe to z Bydgoszczy a raczej z Zielonej Góry ;p
Zaskoczyła mnie postawa drużyn I-ligowych. Choć po cichu liczyłem, że GKS zrobi niespodzianke;]
Ciesze, się ze zwycięstwa Apatora oraz bardzo dobrej postawy Wiesia

ps. Zauważyliście, że jechały 3 teamy złożone z torunian:
Gkm Grudziądz (Pawlikowski i Puszakowski)
GKS Gdańsk (Chrzanowski i Kościecha)
No i Toruń chociaż Pepe to z Bydgoszczy a raczej z Zielonej Góry ;p
- Ulisses
- Qualità Juventino
Ciekawe jak Tomuś Gollob sobie kiedyś złamie raczke lub obojczyk co powiesz... Bedziesz wylewał łzy litrami i mówił o ciężkim pechu... Juz Rickardsson nie pojechał w Częstochowie i słyszałem tłumaczenie, że porażka przez niego (a wszyscy łacznie z T. Golobbem cienko jechali)... Nie patrzysz obiektywnie... Pomyśl sobie o wyjazdach np. do Wrocławia lub Torunia bez czołowego zawodnika (tylko jednego - i nie mów mi tu o "lolku" Jackujuvetar pisze:"Pewny" zwycięzca CKM zajął ostatnie miejsce. Wygrał Apator, srebrny medal dla Unii Tarnów! :-D :-D

http://klej.net/~qba/index.php?action=n ... cfda24c0c9Buffo pisze:Ckm by wygrał gdyby nie Ułamek...
(żródło:http://klej.net/~qba/index.php)
"0" pkt. Ułamek (złamał obojczyk - już drugi raz w tym sezonie). Nie ma się co dziwić z ostatniej pozycji.
Ten turniej mnie wcale nie martwi i jego wynik. Najgorsza jest absencja Ułamka przez długi czas (za pewne
- juvetar
- Juventino
Co do kontuzji to gadanie, że jakiś klub wyjątkowo prześladują kontuzje, jest bez sensu. W Tarnowie w tym sezonie kontuzjowani już byli wszyscy poza Tomkiem Gollobem: Rickardsson, Burza, Jacek Gollob, Kołodziej, Marcin Rempała, Wardzała, Grzegorz Rempała i Paweł Baran...
- Sobi666
- Juventino
To akurat juz Tomka spodkało wystarczy przypomnieć sbie złoty kask 1999 i okropny wypadek z pepe co odebrało MŚ Tomkowi a Poloni MP (bez 2 postawowych zawoników dostaliśmy wialkie lanie z Gdańskiem...)Ulisses pisze:Ciekawe jak Tomuś Gollob sobie kiedyś złamie raczke lub obojczyk co powiesz... Bedziesz wylewał łzy litrami i mówił o ciężkim pechu...
- tak tylko mi sie nasuneło....szkoda kontuzji każdego zawodnika bo to na prawde może zmienić wynik ale cóz taki sport:(
Co do wyników zawdów... niestety ale wygrali ci któzy nie mieli- to fakt

- RuTeK
- Juventino
Ale mowa teraz jest o Tym sezone a nie o tym co sie dzialo 5 lat temu :? Jak bys poczytal dokladnie poprzdnie posty to bys sie domyslil :-D A wracajac do tematu to uwazam ze Wlokniarz wcale nie przegral w tych zawodach !! Mieli " pecha "! Ułamek nalapal sie kontuzji a Osumka dorwal defektSobi666 pisze:To akurat juz Tomka spodkało wystarczy przypomnieć sbie złoty kask 1999 i okropny wypadek z pepe co odebrało MŚ Tomkowi a Poloni MP (bez 2 postawowych zawoników dostaliśmy wialkie lanie z Gdańskiem...)Ulisses pisze:Ciekawe jak Tomuś Gollob sobie kiedyś złamie raczke lub obojczyk co powiesz... Bedziesz wylewał łzy litrami i mówił o ciężkim pechu...
- tak tylko mi sie nasuneło....szkoda kontuzji każdego zawodnika bo to na prawde może zmienić wynik ale cóz taki sport:(
Co do wyników zawdów... niestety ale wygrali ci któzy nie mieli- to fakt:D:D:D

- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "
WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
- Ulisses
- Qualità Juventino
Sorry, co to za kontuzje?? Potłuczenie itd. ?? Faktycznie. Tylko Burza miał poważniejszą (wyeliminowała go na dłuższy czas). Odnośnie zawodnika Paweł Baran - na pewno bardzo osłabił Unie swoją "kontuzją"juvetar pisze:Co do kontuzji to gadanie, że jakiś klub wyjątkowo prześladują kontuzje, jest bez sensu. W Tarnowie w tym sezonie kontuzjowani już byli wszyscy poza Tomkiem Gollobem: Rickardsson, Burza, Jacek Gollob, Kołodziej, Marcin Rempała, Wardzała, Grzegorz Rempała i Paweł Baran...

-Sławomir Drabik
-Jarosław Hampel
-Krzysztof Cegielski
To przez te "braki kadrowe" (dłuższe) WTS nie może walczyc skutecznie o DMP. Umiejętności nie brakuje im na pewno.
Takiego pecha w tym sezonie ma również ZKŻ Zielona Góra
- Rafał Okoniewski
- Rafał Kurmański
Nie trzeba komentowac chyba ich pozycji w tabeli,a mieli walczyć o pierwsza 4-kę
Ciekawe co by zrobiła Unia i jaka byłaby jej pozycja w tabeli, gdyby taki Rickardsson lub T. Gollob był uziemiony przez 2 miesiące (odpukując)... Oto mi chodzi... I nie porównuj uszkodzonego kręgosłupa, łamanego wielokrotnie obojczyka do bólu brzucha, czy potłuczenia...
- RuTeK
- Juventino
No to tu masz Ulisses w 101% racje!! Biedy Cegielski bendzie jeszcze jezdzil tylko szkoda ze na wozku!

A tak swietnie sie zapowiadal!!!!!!!
- Sobi666
- Juventino
Należałoby troszke wspomnieć o DPŚ gdzie Polacy zajeli 3 miejsce...
Polska 39 pkt
1. Tomasz Gollob 14 (1,3,6,2,2)
2. Jarosław Hampel 9 (1,2,1,2,2,1)
3. Grzegorz Walasek 6 (3,1,1,t,1)
4. Janusz Kołodziej 5 (1,2,1,-,1)
5. Krzysztof Kasprzak 5 (3,1,w,1,w)
Szkoda ze pozaostali zawodnicy ie dorównali do poziomu Tomka bo byłoby na pewno lepiej!!! Nasuwa sie tylko jedno pytanie GDZI E JESt TORUŃ GDZIE JEST??? Czy tak potężni zawodnicy apatora jak jagus i pepe muszą pokazywać swoją niechęć do Tomka ( lub swoje krzyżackie pochodzenie :twisted: :lol: :lol: ) brakiem szacunku dla barw narodowych?? bo chyba to jest najważniejsze.....przynajmniej mi sie tak wydaje...Klase pokazał jedynie Grzegorz który mimo niechęci do Tomka jechał ( z różnym skutkiem) ale nie opuścił reprezentacji!!!
a drugiej strony moze dobrze że krzyżacy nie jecali bo moze byśmy byli nawet za węgrami :lol: 8)
w kazym razie trzeba liczyć na lepszą postawę "biało-czerwonych" w barażu...
Polska 39 pkt
1. Tomasz Gollob 14 (1,3,6,2,2)
2. Jarosław Hampel 9 (1,2,1,2,2,1)
3. Grzegorz Walasek 6 (3,1,1,t,1)
4. Janusz Kołodziej 5 (1,2,1,-,1)
5. Krzysztof Kasprzak 5 (3,1,w,1,w)
Szkoda ze pozaostali zawodnicy ie dorównali do poziomu Tomka bo byłoby na pewno lepiej!!! Nasuwa sie tylko jedno pytanie GDZI E JESt TORUŃ GDZIE JEST??? Czy tak potężni zawodnicy apatora jak jagus i pepe muszą pokazywać swoją niechęć do Tomka ( lub swoje krzyżackie pochodzenie :twisted: :lol: :lol: ) brakiem szacunku dla barw narodowych?? bo chyba to jest najważniejsze.....przynajmniej mi sie tak wydaje...Klase pokazał jedynie Grzegorz który mimo niechęci do Tomka jechał ( z różnym skutkiem) ale nie opuścił reprezentacji!!!
a drugiej strony moze dobrze że krzyżacy nie jecali bo moze byśmy byli nawet za węgrami :lol: 8)
w kazym razie trzeba liczyć na lepszą postawę "biało-czerwonych" w barażu...
- juvetar
- Juventino
Polacy awansowali do finału DPŚSZWECJA 49
Mikael MAX 5
Tony RICKARDSSON 11
Antonio LINDBAECK 8
Andreas JONSSON 12
Peter KARLSSON 13
POLSKA 43
Grzegorz WALASEK 5 (3,1,0,1,0)
Jarosław HAMPEL 10 (3,2,3,1,1)
Tomasz GOLLOB 12 (2,3,2,3,2)
Janusz KOŁODZIEJ 9 (1,2,1,2,3)
Krzysztof KASPRZAK 7 (2,0,3,0,2)
AUSTRALIA 42
Ryan SULLIVAN 7
Steve JOHNSTON 6
Leigh ADAMS 14
Jason CRUMP 12
Craig BOYCE 3
CZECHY 17
Tomas TOPINKA 5
Ales DRYML 4
Bohumil BRHEL 1
Lukas DRYML 6
Josef FRANC 1

Warto tutaj zauważyć, że czołowe role w reprezentacji Polski odgrywają żużlowcy Unii Tarnów (Tomek Gollob i Janusz Kołodziej), a w finale za jeżdżącego poniżej swoich możliwości Walaska pojedzie Marcin Rempała!

Specjalne "podziękowania" dla naszych dumnych i honorowych rodaków, którzy odmówili reprezentowania kraju w DPŚ, czyli: Protasiewicza, Ułamka i Jagusia... (że niby mają kłopoty zdrowotne) :evil:
- RuTeK
- Juventino
Ale Ty jestes zadufanu w sobie !! ZYgac mi sie chce jak czytam taki komentarz !!!!!!! Stary jestes chyba dzieckiem ktory ma 12 lat ;/ Kolodziej<lol> On odegral glowna role;/ 5 pkt i 9. glowna rola !! Daj spokjo i idzi dalej ogladaj pokemony!!!!!
Pierwszy do ostrzezenia...
kouba
Pierwszy do ostrzezenia...
kouba
- juvetar
- Juventino
Haha, widzę, że nieustannie odczuwasz potrzebę, żeby udowodnić wszystkim, jakim jesteś burakiem. Raz za razem używasz słów, których nie rozumiesz - wielki LOLFanJuventusu pisze:Ale Ty jestes zadufanu w sobie !!

Buhahah! To nie czytajZYgac mi sie chce jak czytam taki komentarz !!!!!!!

Ale pisz. Pisz jeszcze, chętnie poczytam(y), mistrzu, jak się powinno tworzyć logicznie spójne komentarze :lol: :twisted:

Wszystko co napisałeś - teraz i wcześniej - wskazuje, że jesteś nastolatkiem lub (o zgrozo!) dorosłym zakompleksionym internetowym krzykaczem, który bez ładu i składu bluzga naokoło. W pierwszym przypadku jestem w stanie zrozumieć (musisz się wyszumieć przed komputerem), w drugim - radzę sobie dać spokój z wszelkimi forami. Zaoszczędzisz sobie wstydu, bo grono osób, które mają z ciebie tzw. niezłą polewkę, stale rośnieStary jestes chyba dzieckiem ktory ma 12 lat ;/

Janusz Kołodziej zdobył 9 cennych punktów, spisał się dużo lepiej od Walaska i Kasprzaka, którzy angielskie tory znają bardzo dobrze (w przeciwieństwie do Janusza).Kolodziej<lol> On odegral glowna role;/ 5 pkt i 9. glowna rola !!
Dla człowieka o twoim poziomie intelektualnym jest to najodpowiedniejsza rozrywka :-DDaj spokjo i idzi dalej ogladaj pokemony!!!!!

... i drugi.
kouba
- Ulisses
- Qualità Juventino
Hmmm... Nie wiem czy genialna, nie oglądałem akurat zawodów, żeby to komentować.juvetar pisze:(m.in. dzięki genialnej jeździe Golloba w XXV wyścigu przeciwko Crumpowi). W finale przeciwnikami naszych Orłów będą Brytyjczycy, Duńczycy i Szwedzi.
Nie wiem czy należy się cieszyć, że pojedzie Marcin Rempała - zobaczymy jak mu "pójdzie". Rozumiem, że chcialeś zaznaczyć tu, że to już nie reprezentacja Polski tulko "Unia Tarnów" pojedzie w finale przeciwko Szwecji i reszcie. Ciekawe, bo w tam jedzie też Hampel i Kasprzak, którzy wcale źle nie wypadli.Co do Walaska,to każdy żużlowiec może słabiej pojechać, zwłaszcza, że 15. sierpnia u nas jest Finał IMP i z pewnością Grzesiek myśli już o medalu, a jutro mecz - bardzo ważny w Toruniu, bo jedziemy bez kontuzjowanego Ułamka i potrzebujemy bardzo zwyciestwa.juvetar pisze:Warto tutaj zauważyć, że czołowe role w reprezentacji Polski odgrywają żużlowcy Unii Tarnów (Tomek Gollob i Janusz Kołodziej), a w finale za jeżdżącego poniżej swoich możliwości Walaska pojedzie Marcin Rempała!
:shock: :shock: :shock: Sorry, ale tutaj przyznam rację "Fan-owiJuventusu". Zaczyna przemawiać przez Ciebie pewność, złośliwość i zapatrzenie w zespół i zawodników. Jaka "niby" kontuzja Ułamka?? Co Ty w ogóle mówisz?? Wiadomości nie czytasz?? Nawet w postach wyżej jest napisane, że ma złamany obojczyk (chyba wiesz co to jest "obojczyk") i nie wystąpi w żadnych meczach przez około 4 tyg. (podda się laserowemu łączeniu kości), w przypadku operacji miałby zakończony sezon. Po tym poście jedno wyszło na jaw i muszę to z przykrością stwierdzić - jesteś typowym przygodnym kibicem żużlowym, który pojawił się wraz z pieniedzmi i "gwiazdami", które napłynęły do klubu. Do tej pory za pewne chodziłeś na mecze żużlowe i oglądałeś je jak zwykły "piknikowicz" na poziomie 1 ligi. Nic dodać, nic ująć. Wg. mnie ośmieszyłeś się w tym poście... Wracając do postawy Protasiewicza i Jagusia - na pewno jest naganna, ale sam nie wiem jakbym się zachował, gdybym miał jeżdzić z chamskim Gollobem.juvetar pisze:Specjalne "podziękowania" dla naszych dumnych i honorowych rodaków, którzy odmówili reprezentowania kraju w DPŚ, czyli: Protasiewicza, Ułamka i Jagusia... (że niby mają kłopoty zdrowotne) :evil:
P.S. Zapomniałbym życzyć Twoim super "asom" powodzenia w Częstochowie na IMP

P.S."2" Oczywiście trzymam kciuki za WTS w meczu z Tarnowem

- juvetar
- Juventino
Więc oglądnijUlisses pisze:Hmmm... Nie wiem czy genialna, nie oglądałem akurat zawodów, żeby to komentować.

Chciałem zaznaczyć, że żuzlowcy z Tarnowa zostali słusznie docenieni i nie boją się reprezentować kraju w międzynarodowych imprezach.Nie wiem czy należy się cieszyć, że pojedzie Marcin Rempała - zobaczymy jak mu "pójdzie". Rozumiem, że chcialeś zaznaczyć tu, że to już nie reprezentacja Polski tulko "Unia Tarnów" pojedzie w finale przeciwko Szwecji i reszcie. Ciekawe, bo w tam jedzie też Hampel i Kasprzak, którzy wcale źle nie wypadli.
Wyszła tutaj Twoja nieznajomość faktów. Gdybyś dokładnie śledził wiadomości, to wiedziałbyś, że Ułamek zrezygnował ze startu w DPŚ przed startem w finale MPPK w Toruniu, gdzie nabawił się kontuzji! (było to opisywane w licznych portalach sportowych):shock: :shock: :shock: Sorry, ale tutaj przyznam rację "Fan-owiJuventusu". Zaczyna przemawiać przez Ciebie pewność, złośliwość i zapatrzenie w zespół i zawodników. Jaka "niby" kontuzja Ułamka?? Co Ty w ogóle mówisz?? Wiadomości nie czytasz?? Nawet w postach wyżej jest napisane, że ma złamany obojczyk (chyba wiesz co to jest "obojczyk") i nie wystąpi w żadnych meczach przez około 4 tyg. (podda się laserowemu łączeniu kości), w przypadku operacji miałby zakończony sezon. Po tym poście jedno wyszło na jaw i muszę to z przykrością stwierdzić - jesteś typowym przygodnym kibicem żużlowym, który pojawił się wraz z pieniedzmi i "gwiazdami", które napłynęły do klubu. Do tej pory za pewne chodziłeś na mecze żużlowe i oglądałeś je jak zwykły "piknikowicz" na poziomie 1 ligi. Nic dodać, nic ująć. Wg. mnie ośmieszyłeś się w tym poście... Wracając do postawy Protasiewicza i Jagusia - na pewno jest naganna, ale sam nie wiem jakbym się zachował, gdybym miał jeżdzić z chamskim Gollobem.
Pozostałe uwagi przemilczę...
Szkoda, że dostosowujesz się do poziomu tego buraka z Wrocławia, bo jeszcze niedawno miałem Cię za kompetentnego kibica.P.S. Zapomniałbym życzyć Twoim super "asom" powodzenia w Częstochowie na IMP
P.S."2" Oczywiście trzymam kciuki za WTS w meczu z Tarnowem
- Ulisses
- Qualità Juventino
Chciałbym zauważyć, że Ułamek - fakt może i tak powiedział - ale caly sezon jest łamany i poobijany, a że wystartował w tym turnieju nic nie oznacza ( i też w końcu źle zrobił). Przeciez jest tylu "wspaniałych" żużlowców, a Ulamek jest przecież nie w formie w tym sezonie, więc może chciał zostawic miejsce lepszym. Poza tym nie dziwie się z drugiego powodu - jazda w zespole z T. Gollobem nie należy do spełnienia marzeń... Poza tym nie wierze zbytnio portalom internetowym, bo lubią duzo przekręcac - zwłaszcza w żużlu. Przykład?? Teraz napisali (o ile nie poprawili):
"Dziś ktoś potrzebuje pomocy, jutro mogę to być ja" - mówi Robert Dowhan, prezes I-ligowego klubu ZKŻ quick-mix Zielona... ?
http://sport.onet.pl/1020839,dyscyplina.html
O ile wiem, to ZKŻ jeszcze nie spadł do I-ligi :shock: :shock: :shock:
Wracając do poziomu - nie dopasowuje go do kogokolwiek. Wybacz, ale mam swoje zdanie a to, że częściowo komuś przyznałem rację, to nic nie oznacza odnośnie poziomu moich wypowiedzi. Jak zauważyłem, to wypowiadasz się głównie w tym temacie, więc może przyjżyj się innym moim komentarzom w innych topicach.
Co do P.S.- ów... Sprawa IMP jest otwarta, ale żużlowcom Unii nie jezdzi sie u nas wygodnie, wiec zobaczymy jaką "klasę" pokażą. Mogę trzymać kciuki za kogo chce, a chyba ważne dla Częstochowy, aby Unia poległa we Wrocławiu, więc nie wiem czemu to "cytowałeś".
"Dziś ktoś potrzebuje pomocy, jutro mogę to być ja" - mówi Robert Dowhan, prezes I-ligowego klubu ZKŻ quick-mix Zielona... ?
http://sport.onet.pl/1020839,dyscyplina.html
O ile wiem, to ZKŻ jeszcze nie spadł do I-ligi :shock: :shock: :shock:
Wracając do poziomu - nie dopasowuje go do kogokolwiek. Wybacz, ale mam swoje zdanie a to, że częściowo komuś przyznałem rację, to nic nie oznacza odnośnie poziomu moich wypowiedzi. Jak zauważyłem, to wypowiadasz się głównie w tym temacie, więc może przyjżyj się innym moim komentarzom w innych topicach.
Co do P.S.- ów... Sprawa IMP jest otwarta, ale żużlowcom Unii nie jezdzi sie u nas wygodnie, wiec zobaczymy jaką "klasę" pokażą. Mogę trzymać kciuki za kogo chce, a chyba ważne dla Częstochowy, aby Unia poległa we Wrocławiu, więc nie wiem czemu to "cytowałeś".