Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Il Fenomeno

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 marca 2018, 08:47

ForzaItanimulli3vujcm pisze: Więc proszę niech się wypowiedzą eksperci: Spinazzola - jako wychowanek, czy nie.
Ja zadnym ekspertem nie jestem, ale z cala pewnoscia odpowiem Ci, ze nie jest. Wychowanek musi spędzić przed 21 urodzinami 3 pelne sezony w danym klubie. Leonardo ma tych sezonow w Juve 2, a czas na wypożyczeniu się nie liczy.

ForzaItanimulli3vujcm pisze:
Il Fenomeno pisze:Romagna
Jak cała masa innych dzieciaków z których miało cokolwiek być, a jest gucio... Więc ja jestem zdania że albo teraz albo nigdy. Jak wszyscy wiemy, ogrywanie zawodników w słabych klubach Serie A nie daje nam wymiernych korzyści. Rugani grzejący ławę to jedyny wyjątek, gdyby nie on bym napisał - ŻADNYCH! Więc Romagna do nas teraz - jak najlepsze kluby w Europie biorą młodszych do kadry
Romagna to młody środkowy obronca, on musi grać, musi popełniac błędy i uczyc się. Co daloby mu siedzenie na lawce Juventusu jako czwarty-piaty stoper? Nic. Co dalyby mu przykladowo 4 gry w sezonie z ogorkami? 2 razy z Benevento, 2 z innym Spal? Juventus ma już Ruganiego, a w przyszlym sezonie również Caldare i to dla nich będzie musial szukac minut. Kolejny, jeszcze młodszy, z małym doświadczeniem nie ma tu aktualnie czego szukać. Filippo w Cagliari gra regularnie, mierzy sie z ofensywa Napoli czy Romy i sie rozwija.
Mowa o srodku obrony. Chiellini mial szanse na regularna gre, bo Juventus byl w Serie B, Bonucci mial okazje kopac sie po glowie w pierwszych sezonach, bo bylo wowczas na to miejsce, chyba nie musze przypominac. Teraz np. mlody Romagnoli jest od 2 sezonow podstawowym obronca Milanu, bo poza bardzo duzym talentem zaistnialy w klubie ku temu możliwości, a i sam wczesniej udawadnial wartosc w Sampdorii.

ForzaItanimulli3vujcm pisze: Młodzi powinni unikać podpisania kontraktu z Juventusem jak pijany wsiadania z kierownice.
Romagna zostal sprzedany do Cagliari, nie ciąży nad nim teraz klątwa ;) chociaz prawdopodobnie z opcja odkupu jak przypadku Romy i Pellegriniego.

Nie mowie, ze to bedzie pilkarz na miare Juventusu i kiedys tu jeszcze wroci, ale gosc ma papiery na granie i przykucie go do lawki w Turynie nie daloby nic ani jemu ani klubowi.

Obrazek
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 28 marca 2018, 16:49

Ciekawostka: Transfermarkt uaktualnił właśnie ceny piłkarzy.

Według portalu wartość naszego składu wzrosła o ok. 50 mln w ciągu pół roku. Głównie za sprawą Dybali, który teraz jest wyceniany na 100 mln. Wzrosła też wartość Pjanica, A.Sandro, Bernardeschiego, D.Costy i Benatii. Spadła za to Marchisio i Sturaro. Z wypożyczonych najbardziej wzrosła wartość Mandragory z 4 do 7 mln.

Twórcy Transfermarkt zauważli chyba ostatnio, że ich ceny w ogóle nie mają pokrycia z rzeczywistością. Są po prostu mocno zaniżone. Dlatego podnoszą je w przypadku wszystkich top graczy. W ogólnym rozrachunku jesteśmy na słabym, 10-tym miejscu:
https://www.transfermarkt.pl/spieler-st ... ktwertetop

Tutaj wartości w całej Serie A:
https://www.transfermarkt.pl/serie-a/ma ... bewerb/IT1
Mocno dyskusyjne, bo wątpię, by za 28-letniego Immobile ktoś dał więcej, niż za 19-letniego Donnarummę czy 24-letniego Bernardeschiego lub Belottiego.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2018, 17:11

Mnie bardzo dziwi wzrost ceny Alexa Sandro, który notuje szczerze słaby sezon jak na swoje możliwości. Tamten miał znacznie lepszy, jednak to w tym właśnie osiągnął swoją rekordową cenę na tym portalu. Dziwne!

Co do Immobile cóż, strzela bramki i to wystarczy by podnieść jego wartość. Tak jak Dybala, strzelił kilka ważnych bramek i to szczerze one go wywindowały tak bardzo.

Jednak jak Sam zauważyłeś ceny z transfermarkt nie maja często pokrycia w rzeczywistości. ;)

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 29 marca 2018, 10:05

Tuttosport bredzi, że jesteśmy na pole position w wyścigu o Martiala. Kozak na lewą stronę.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 marca 2018, 12:00

to nie jest takie głupie, bo Mandzur, Asa i być może Sandro odejdą, wiec tam wysoko nie będzie miał kto grać.
Na prawej Berna i Costa, w Juana już nie wierze.

Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 marca 2018, 13:30

Robaku pisze:to nie jest takie głupie, bo Mandzur, Asa i być może Sandro odejdą, wiec tam wysoko nie będzie miał kto grać.
Na prawej Berna i Costa, w Juana już nie wierze.
Zapomniałeś o Dybali ;) Na prawej bym widział Dybalę/Bernę a na lewej Costę i Martiala <ogień intensifies> Pjaca by robił za rezerwę Igły.

Still, to by się wiązało z dużymi hajsami, przy założeniu, że wzięlibyśmy młodego Francuza i kogoś ogarniętego na prawą obronę, że nie wspomnę o pomocy. Zakładam, że Sandro jednak zostanie. Może Chińczycy odpalą trochę za Mandzu no i może wreszcie pozbędziemy się Juana. Może tez jakieś drobniaki wpadną za Khedirę.

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 marca 2018, 13:45

Poprostu pisze:Tuttosport bredzi, że jesteśmy na pole position w wyścigu o Martiala. Kozak na lewą stronę.
Co rok pojawiają się pewniaczki transferowe w okolicach kwietnia, po czym w lecie okazuje się że do transferu nie dochodziło lub nigdy go nie zakładano. Jeśli chodzi o kandydaturę Martiala to widziałem jego występy w każdym z sezonów spędzonych z MU i raz potrafił mnie zaskoczyć by innym razem rozczarować. Niemniej jednak Francuz to ciekawe kandydatura. Ja sam uważam, że transfer z PL do Juve jest mocno nierealistyczny ze względu na pieniądze, które tam są oczekiwane. Oczywiście abstrahując od zawodników, których Anglia przemieli i wypluje (tj. Darmian).

kd pisze:Milan wyrwał tylko cegiełkę z naszego muru, u nas mur stoi z małą dziurą, oni postawili ta cegłę i myślą że mają mur.
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 29 marca 2018, 14:08

Obrazek
notquitemytempo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 marca 2018, 21:04

Pojawiają się doniesienia, że następcą Griezmanna w Atletico ma być... Dybala, tymczasem my sprowadzimy Martiala, przechodząc tym samym na 4-3-3. Chociaż brzmi to nieprawdopodobnie (kierunek dla Dybali), szczerze mówiąc nic mnie już nie zdziwi, jeżeli chodzi o naszą politykę transferową. Ciężko byłoby przełknąć taki ruch. Rozumiem Real czy Barcelonę, ale Atletico? :doh:

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 29 marca 2018, 21:19

notquitemytempo pisze:Pojawiają się doniesienia, że następcą Griezmanna w Atletico ma być... Dybala, tymczasem my sprowadzimy Martiala, przechodząc tym samym na 4-3-3. Chociaż brzmi to nieprawdopodobnie (kierunek dla Dybali), szczerze mówiąc nic mnie już nie zdziwi, jeżeli chodzi o naszą politykę transferową. Ciężko byłoby przełknąć taki ruch. Rozumiem Real czy Barcelonę, ale Atletico? :doh:
Samo info, że Atletinchce dać Savicia w rozliczenie równa ten news z poziomem N.

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 marca 2018, 21:31

Gdyby nasi wiedzieli że Sandro odejdzie to zapewne daliby lepszy kontrakt murzynkowi a on sam też nie chciałby zamieniać Juventusu na Inter.Wychodzi na to,że Sandro zostanie i nastąpi tylko zmiana na pozycji jego dublera z Asy na Spinazolle.

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 marca 2018, 21:34

notquitemytempo pisze:Pojawiają się doniesienia, że następcą Griezmanna w Atletico ma być... Dybala, tymczasem my sprowadzimy Martiala, przechodząc tym samym na 4-3-3. Chociaż brzmi to nieprawdopodobnie (kierunek dla Dybali), szczerze mówiąc nic mnie już nie zdziwi, jeżeli chodzi o naszą politykę transferową. Ciężko byłoby przełknąć taki ruch. Rozumiem Real czy Barcelonę, ale Atletico? :doh:
A) lepsza kasa dla Dybali
B) większa niż za Sandro kasa dla Juve
C) następca już w kadrze - Bernsrdeschi
D) kasa za Dybale na SMSa i 4-3-3

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 29 marca 2018, 21:41

Ale jak to ? Przecież Dybala podobno w Juve nie czuje radości z gry a miałby pójść do Atletico gdzie jest większy topór niż u nas ? Chyba nie, w ten kierunek nie wierzę podobnie jak w większą kasę od Atleti. Chociaż gdyby za Dybale mieli przyjść Matrial - SMS to z pocałowaniem w rękę oddałbym Pawełka ale zapomnijcie o tym. Może lepiej już niech Dybala zostanie bo jak będziemy co roku pozbywać się najważniejszych ogniw to nigdy LM nie wygramy. Jedyna opcja to dwaj zawodnicy za niego powyżej ale o ile w Matriala jestem w stanie uwierzyć to SMS jest dla nas poza zasięgiem.

Obrazek
notquitemytempo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 marca 2018, 21:51

Jeżeli chodzi o Savica (tego z Atletico) to pewnie, jest to kuriozalne info, podane tylko dla ubarwienia historii. Nie potrzebujemy środkowych obrońców, tym bardziej tak przeciętnych. Chodziło mi o samo sedno tych plotek, czyli transfer Dybali. Jestem w stanie uwierzyć, że przy sprzedaży Argentyńczyka bylibyśmy w stanie sprowadzić SMSa i Martiala (z odrobiną dobrej woli Lotito). Sęk w tym, że chyba wolałbym zatrzymać wszystkich kluczowych graczy i wprowadzić drobne korekty (Can, Pellegrini, powrót Caldary i Spinazzoli, Pjaca/ jakiś inny ciekawy prospekt na "9".) Powinniśmy skończyć z wybieraniem mniejszego zła i przyjmowaniem za pewnik tego, że co lato ktoś kluczowy od nas odejdzie.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 marca 2018, 23:19

Jeśli następcą Dybali faktycznie miałby być Martial to chyba nie za bardzo zmartwiłaby mnie sprzedaż Argentyńczyka. Taka wymiana pokazałaby, że bez wątpienia przechodzimy na 433, chociaż Francuz może grać też na nominalnej pozycji Paula, czyli jako cofnięty napastnik. Nie ma co ukrywać, że przydałby się jakiś prawonożny zawodnik do ataku nadający się do gry na lewym skrzydle. Szkoda Dybali, ale jeśli jego sprzedaż otworzyłaby nam finansową możliwość na sprowadzenie Martiala oraz SMSa to byłby to majstersztyk Marotty i prosta droga do powtórzenia genialnego mercato z 2011 roku.

Higuain, Bernardeschi i Costa to jak dla mnie pewniaki na przyszły sezon. Cuadrado, Mandżukić, Pjaca i Dybala przy odpowiednich ofertach mogą, a nawet powinni zostać sprzedani. Tutaj przy nazwisku Argentyńczyka powinienem postawić gwiazdkę z dopiskiem: "przy zapewnieniu odpowiedniego następcy". Z tym jak wiemy różnie u nas bywa.

Zablokowany