Serie A: MERCATO 2017

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
gpl88

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 07 lipca 2017, 18:40

@up

Milan zagra w LE więc ławka się przyda ;)

Kiss

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 lipca 2017, 19:37

gpl88 pisze:@up

Oby lepiej niż Internacional:D
Swoja droga to slabo widze kolejny sezon wloskich druzyn. Wyprzedana Atalanta, oslabiona Roma, jak zwykle przeciętne Lazio. Napoli pewnie koniec imprezy w 1/8. Jak Milan nie poszaleje to nam liga francuska powoli powoli może zacząć zagrazac.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 07 lipca 2017, 20:32

Kiss pisze:

Swoja droga to slabo widze kolejny sezon wloskich druzyn. Wyprzedana Atalanta, oslabiona Roma, jak zwykle przeciętne Lazio. Napoli pewnie koniec imprezy w 1/8. Jak Milan nie poszaleje to nam liga francuska powoli powoli może zacząć zagrazac.
Bez przesady po tym sezonie szansę są,że SerieA wyprzedzi angielską,Francuzi musieliby na przestrzeni 3 kolejnych sezonów być ciutke lepsi co wg mnie jest mało realne.

Akha72

Laziale
Laziale
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2017, 20:36

Kiss pisze: Swoja droga to slabo widze kolejny sezon wloskich druzyn. Wyprzedana Atalanta, oslabiona Roma, jak zwykle przeciętne Lazio. Napoli pewnie koniec imprezy w 1/8. Jak Milan nie poszaleje to nam liga francuska powoli powoli może zacząć zagrazac.
Mercato dopiero ruszyło, nie ma chyba jeszcze sensu stawiać takich tez, tzn mnie np zupełnie nie zachwyca dotychczasowe okienko w wykonaniu Milanu, ale nie zdecydowałbym się na jakieś określenie ich pozycji na koniec sezonu 17/18 (akurat ta drużyna jest dla mnie zupełną zagadką, w przypadku innych wiele może się zmienić nawet w ostatnim dniu okienka, etc.)
Dobry ruch z zabraniem nam Portanovy - utalentowany chłopak i liczyłem, że nazwisko zwiąże go z nami na dłużej, ale widocznie dostał ładne pieniądze. Zobaczymy jak się rozwinie, bo na ten moment myślę, że to potencjalnie nasza największa strata.

Ps przeciętne Lazio czeka w Superpucharze :papa:

gpl88

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 07 lipca 2017, 21:42

Akha72 pisze:Mercato dopiero ruszyło, nie ma chyba jeszcze sensu stawiać takich tez, tzn mnie np zupełnie nie zachwyca dotychczasowe okienko w wykonaniu Milanu(...)
Jeszcze wam wyrwiemy Biglie, kogoś na skrzydło i mamy mercato z głowy, może i nie zachwyca ale to już jest najlepsze okienko Milanu od ładnych paru lat a to jeszcze nie koniec zakupów. I balast powoli też upłynniamy, Poli i Kucka już out.

P. S. Kupiliśmy Bargiela z Ruchu za 350k€, ktoś może o nim coś powiedzieć? Jakaś gazeta nazwała go "Polskim Dybalą" a dla mnie to no name kompletny.

Kiss

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 lipca 2017, 22:17

AdiJuve pisze:
Kiss pisze:

Bez przesady po tym sezonie szansę są,że SerieA wyprzedzi angielską,Francuzi musieliby na przestrzeni 3 kolejnych sezonów być ciutke lepsi co wg mnie jest mało realne.
Jak bez przesady? Już w ostatnim sezonie France ugraly praktycznie tyle samo pkt co Seriea, a Juventus nie będzie gral co roku w finale LM, niestety.
Jeśli tendencja się utrzyma,a jest ona wyrazna, to Italia może się długo z 4 miejsc w LM nie nacieszyć. Swoja droga bez Juventusu to Italia bilaby się teraz o miejsca z Rosja i Portugalia, nie przesadzam.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 07 lipca 2017, 23:21

Kiss pisze:
AdiJuve pisze:
Kiss pisze:
Jak bez przesady? Już w ostatnim sezonie France ugraly praktycznie tyle samo pkt co Seriea, a Juventus nie będzie gral co roku w finale LM, niestety.
Jeśli tendencja się utrzyma,a jest ona wyrazna, to Italia może się długo z 4 miejsc w LM nie nacieszyć. Swoja droga bez Juventusu to Italia bilaby się teraz o miejsca z Rosja i Portugalia, nie przesadzam.
Co najmniej 3 kolejne sezony Francja nie ma większych szans wyprzedzić Włochów.
Na chwilę obecną to Wlosi są bliżej wyprzedzenia Anglików po tym sezonie.

Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 08 lipca 2017, 18:44

Wiecie jak z punktami do rankingu? Jeśli nadal za udział w fazie grupowej LM jest piątak to ten układ będzie nie do ruszenia. ;)

calma calma
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 lipca 2017, 19:58

gpl88

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 08 lipca 2017, 22:20

Spoko, będą musieli sie zadowolić Fabinho, Douglasem Costą, Di Marią i Nainggollanem :prochno:

Medzeer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2017, 11:40

Czy ktoś zwrócił uwagę co oficjalne konto Milanu wrzuca na Twittera? Informacje o tym, ze walczą o Aubameyanga(?) z Borussi... Już ze 2-3 tweety były na ten temat. Jak dla mnie musza być naprawdę już blisko... inaczej byliby pośmiewiskiem. Taki transfer byłby, jak to mówi Hajto, prawdziwa truskawka na torcie ;)

Jestem już teraz pod wrażeniem ich mercato, jak uda im się z gabonczykiem, to mamy silnego rywala w walce o scudetto

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2017, 11:47

Matkobosko, Milan kupił Calhanoglu? :shock: Chyba jestem mocno przepracowany, bo przeoczyłem to kompletnie...

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2017, 11:51

Przecież to byłby bezsens. Ze strony Milanu zwykły strzał czysto marketingowy, całkowicie zbędny na tym etapie rozwoju. Sprowadzili za 30 milionów Andre Silvę, ciągle mają Bakkę. Nawet jeśli pozbyliby się Kolumbijczyka, to przecież nie po to inwestowali w Portugalczyka, żeby permanentnie przyspawać go do ławki, a tak musiałoby się to skończyć, skoro dodatkowo zainwestowaliby 60-70 milionów euro w Aubę z gażą na poziomie 6-7 milionów euro rocznie. Kilkuletnią wartość tego transferu Milan spokojnie mógłby spożytkować w dużo rozsądniejszy sposób. Patrząc od strony Gabończyka, ten ruch również wydawałoby się lekkim absurdem. Przy całym szacunku do Rossonerich, San Siro to ciągle półka niżej niż Borussia, mniej atrakcyjna liga, brak Champions League. Jestem przekonany, że Aubameyang ma na stole oferty z ciekawszych miejsc niż Mediolan, zarówno pod względem sportowym, marketingowym jak i czysto finansowym.
deszczowy pisze:Matkobosko, Milan kupił Calhanoglu? :shock: Chyba jestem mocno przepracowany, bo przeoczyłem to kompletnie...
Wake up!

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 09 lipca 2017, 11:55

pumex pisze:Patrząc od strony Gabończyka, ten ruch również wydawałoby się lekkim absurdem. Przy całym szacunku do Rossonerich, San Siro to ciągle półka niżej niż Borussia, mniej atrakcyjna liga, brak Champions League. Jestem przekonany, że Aubameyang ma na stole oferty z ciekawszych miejsc niż Mediolan, zarówno pod względem sportowym, marketingowym jak i czysto finansowym.
Zwłaszcza, że pisało się o zainteresowaniu jego osobą ze strony Realu, sam chciał tam się zresztą przenieść. Milan to spory zjazd i choć kasa może przekonać BVB tak nie chce mi się wierzyć, że chłopak chciałby zanotować regres. Zobaczymy.

Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2017, 12:23

Ale to samo pisaliście o Pogbę i MU. A Auba też kiedyś już w Milanie chasał, więc mógłby chcieć tak jak Paul tam wrócić i potwierdzić swoją wartość. Zresztą pieniądze z Chin też swoje robią.

ODPOWIEDZ