Serie A: MERCATO 2017
- Kiss
- Juventino
Oby lepiej niż Internacional:Dgpl88 pisze:@up
Milan zagra w LE więc ławka się przyda
Swoja droga to slabo widze kolejny sezon wloskich druzyn. Wyprzedana Atalanta, oslabiona Roma, jak zwykle przeciętne Lazio. Napoli pewnie koniec imprezy w 1/8. Jak Milan nie poszaleje to nam liga francuska powoli powoli może zacząć zagrazac.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Bez przesady po tym sezonie szansę są,że SerieA wyprzedzi angielską,Francuzi musieliby na przestrzeni 3 kolejnych sezonów być ciutke lepsi co wg mnie jest mało realne.Kiss pisze:Oby lepiej niż Internacional:Dgpl88 pisze:@up
Swoja droga to slabo widze kolejny sezon wloskich druzyn. Wyprzedana Atalanta, oslabiona Roma, jak zwykle przeciętne Lazio. Napoli pewnie koniec imprezy w 1/8. Jak Milan nie poszaleje to nam liga francuska powoli powoli może zacząć zagrazac.
- Akha72
- Laziale
Mercato dopiero ruszyło, nie ma chyba jeszcze sensu stawiać takich tez, tzn mnie np zupełnie nie zachwyca dotychczasowe okienko w wykonaniu Milanu, ale nie zdecydowałbym się na jakieś określenie ich pozycji na koniec sezonu 17/18 (akurat ta drużyna jest dla mnie zupełną zagadką, w przypadku innych wiele może się zmienić nawet w ostatnim dniu okienka, etc.)Kiss pisze: Swoja droga to slabo widze kolejny sezon wloskich druzyn. Wyprzedana Atalanta, oslabiona Roma, jak zwykle przeciętne Lazio. Napoli pewnie koniec imprezy w 1/8. Jak Milan nie poszaleje to nam liga francuska powoli powoli może zacząć zagrazac.
Dobry ruch z zabraniem nam Portanovy - utalentowany chłopak i liczyłem, że nazwisko zwiąże go z nami na dłużej, ale widocznie dostał ładne pieniądze. Zobaczymy jak się rozwinie, bo na ten moment myślę, że to potencjalnie nasza największa strata.
Ps przeciętne Lazio czeka w Superpucharze :papa:
- gpl88
- Milanista
Jeszcze wam wyrwiemy Biglie, kogoś na skrzydło i mamy mercato z głowy, może i nie zachwyca ale to już jest najlepsze okienko Milanu od ładnych paru lat a to jeszcze nie koniec zakupów. I balast powoli też upłynniamy, Poli i Kucka już out.Akha72 pisze:Mercato dopiero ruszyło, nie ma chyba jeszcze sensu stawiać takich tez, tzn mnie np zupełnie nie zachwyca dotychczasowe okienko w wykonaniu Milanu(...)
P. S. Kupiliśmy Bargiela z Ruchu za 350k€, ktoś może o nim coś powiedzieć? Jakaś gazeta nazwała go "Polskim Dybalą" a dla mnie to no name kompletny.
- Kiss
- Juventino
Jak bez przesady? Już w ostatnim sezonie France ugraly praktycznie tyle samo pkt co Seriea, a Juventus nie będzie gral co roku w finale LM, niestety.AdiJuve pisze:Bez przesady po tym sezonie szansę są,że SerieA wyprzedzi angielską,Francuzi musieliby na przestrzeni 3 kolejnych sezonów być ciutke lepsi co wg mnie jest mało realne.Kiss pisze:Oby lepiej niż Internacional:Dgpl88 pisze:@up
Jeśli tendencja się utrzyma,a jest ona wyrazna, to Italia może się długo z 4 miejsc w LM nie nacieszyć. Swoja droga bez Juventusu to Italia bilaby się teraz o miejsca z Rosja i Portugalia, nie przesadzam.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Co najmniej 3 kolejne sezony Francja nie ma większych szans wyprzedzić Włochów.Kiss pisze:Jak bez przesady? Już w ostatnim sezonie France ugraly praktycznie tyle samo pkt co Seriea, a Juventus nie będzie gral co roku w finale LM, niestety.AdiJuve pisze:Bez przesady po tym sezonie szansę są,że SerieA wyprzedzi angielską,Francuzi musieliby na przestrzeni 3 kolejnych sezonów być ciutke lepsi co wg mnie jest mało realne.Kiss pisze:
Oby lepiej niż Internacional:D
Jeśli tendencja się utrzyma,a jest ona wyrazna, to Italia może się długo z 4 miejsc w LM nie nacieszyć. Swoja droga bez Juventusu to Italia bilaby się teraz o miejsca z Rosja i Portugalia, nie przesadzam.
Na chwilę obecną to Wlosi są bliżej wyprzedzenia Anglików po tym sezonie.
- Piti
- Juventino
- gpl88
- Milanista
Spoko, będą musieli sie zadowolić Fabinho, Douglasem Costą, Di Marią i Nainggollanem

- Medzeer
- Juventino
Czy ktoś zwrócił uwagę co oficjalne konto Milanu wrzuca na Twittera? Informacje o tym, ze walczą o Aubameyanga(?) z Borussi... Już ze 2-3 tweety były na ten temat. Jak dla mnie musza być naprawdę już blisko... inaczej byliby pośmiewiskiem. Taki transfer byłby, jak to mówi Hajto, prawdziwa truskawka na torcie
Jestem już teraz pod wrażeniem ich mercato, jak uda im się z gabonczykiem, to mamy silnego rywala w walce o scudetto

Jestem już teraz pod wrażeniem ich mercato, jak uda im się z gabonczykiem, to mamy silnego rywala w walce o scudetto
- deszczowy
- Juventino
Matkobosko, Milan kupił Calhanoglu? :shock: Chyba jestem mocno przepracowany, bo przeoczyłem to kompletnie...
- pumex
- Juventino
Przecież to byłby bezsens. Ze strony Milanu zwykły strzał czysto marketingowy, całkowicie zbędny na tym etapie rozwoju. Sprowadzili za 30 milionów Andre Silvę, ciągle mają Bakkę. Nawet jeśli pozbyliby się Kolumbijczyka, to przecież nie po to inwestowali w Portugalczyka, żeby permanentnie przyspawać go do ławki, a tak musiałoby się to skończyć, skoro dodatkowo zainwestowaliby 60-70 milionów euro w Aubę z gażą na poziomie 6-7 milionów euro rocznie. Kilkuletnią wartość tego transferu Milan spokojnie mógłby spożytkować w dużo rozsądniejszy sposób. Patrząc od strony Gabończyka, ten ruch również wydawałoby się lekkim absurdem. Przy całym szacunku do Rossonerich, San Siro to ciągle półka niżej niż Borussia, mniej atrakcyjna liga, brak Champions League. Jestem przekonany, że Aubameyang ma na stole oferty z ciekawszych miejsc niż Mediolan, zarówno pod względem sportowym, marketingowym jak i czysto finansowym.
Wake up!deszczowy pisze:Matkobosko, Milan kupił Calhanoglu? :shock: Chyba jestem mocno przepracowany, bo przeoczyłem to kompletnie...

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Zwłaszcza, że pisało się o zainteresowaniu jego osobą ze strony Realu, sam chciał tam się zresztą przenieść. Milan to spory zjazd i choć kasa może przekonać BVB tak nie chce mi się wierzyć, że chłopak chciałby zanotować regres. Zobaczymy.pumex pisze:Patrząc od strony Gabończyka, ten ruch również wydawałoby się lekkim absurdem. Przy całym szacunku do Rossonerich, San Siro to ciągle półka niżej niż Borussia, mniej atrakcyjna liga, brak Champions League. Jestem przekonany, że Aubameyang ma na stole oferty z ciekawszych miejsc niż Mediolan, zarówno pod względem sportowym, marketingowym jak i czysto finansowym.