LM 16/17 (1/4): JUVENTUS 3-0 Barcelona

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Hed

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 80 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2017, 15:11

CavAllano pisze:
Viking bez wsparcia takze dzisiaj. :facepalm:
Znowu puste krzesła? Dalej chodzi o ten transparent co im nie pozwolili wnieść? Mogliby sobie chłopcy dać spokój, bez przesady, dzisiaj są potrzebni.

Trzymam kciuki i ... wierzę. FJ

P.s Its time :juve:

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2017, 15:14

Hed pisze:Znowu puste krzesła? Dalej chodzi o ten transparent co im nie pozwolili wnieść? Mogliby sobie chłopcy dać spokój, bez przesady, dzisiaj są potrzebni.
Caly czas to samo. W kule leca, wielcy kibice.

Hypeman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2017, 15:22

Danielpiero pisze:Taka analiza zawodników w ocenie 1-10, uwzględniając obecną formę.

JUVENTUS Buffon 8; Dani Alves 6,5 , Bonucci 8, Chiellini 8, Alex Sandro 9; Khedira 7,5, Pjanic 7; Cuadrado 8, Dybala 8, Mandzukic 8; Higuain 9

SUMA 87.

BARCELONA : Ter Stegen 7; Sergi Roberto 7, Piqué 7,5, Umtiti 7,5, Alba 7; Rakitic 7, Gomes 5,5, Iniesta7; Messi8,5, Luis Suarez 9, Neymar 9

SUMA 82
Ja rozumiem bycie zaślepionym miłością do klubu ale te oceny nijak mają się do rzeczywistości. Jeżeli w ogóle by podchodzić do twojego tworu racjonalnie, to Mandżu mający ocenę tylko o pół mniejszą od Messiego a o 1 od Neymara i Suareza to niezły żart. Cuadrado który gra jak każdy widzi z ósemką to też powód dla którego nieźle się uśmiałem :prochno:

jakiś kretyn na forum Manchesteru United pisze:Wg. La Gazzetto dello Sport Juve interesuje się Milikiem. Za Moratę. W sumie dla niego byłby fajny kierunek, bo na Leicester za wcześnie jeszcze
borysfcb

Katalończyk
Katalończyk

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2017, 15:27

Taki to już urok, że się swoje drużyny i piłkarzy ceni wyżej. Ja od Was widziałbym w obecnej Barcelonie tylko Alvesa :) problemem Barcy nie jest pierwsza jedenastka, ktora cierpi tylko na brak prawego obrońcy, a ławka, której słaba gra powoduje zajechanie pierwszej drużyny. Dlatego wygrywamy trudne mecze z ligową czołówką, a zbieramy baty od dołu tabeli i dlatego jest to "najsłabsza Barca od lat" (trzech).

Dunio333

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2017, 15:29

Dawno się tak nie czułem przed meczem. Takie dziwne uczucie czekania na ten mecz. Oj oby to był dobry mecz z dobrym wynikiem dla nas.

LordRahl

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2017, 15:33

Hypeman pisze:
Danielpiero pisze:Taka analiza zawodników w ocenie 1-10, uwzględniając obecną formę.

JUVENTUS Buffon 8; Dani Alves 6,5 , Bonucci 8, Chiellini 8, Alex Sandro 9; Khedira 7,5, Pjanic 7; Cuadrado 8, Dybala 8, Mandzukic 8; Higuain 9

SUMA 87.

BARCELONA : Ter Stegen 7; Sergi Roberto 7, Piqué 7,5, Umtiti 7,5, Alba 7; Rakitic 7, Gomes 5,5, Iniesta7; Messi8,5, Luis Suarez 9, Neymar 9

SUMA 82
Ja rozumiem bycie zaślepionym miłością do klubu ale te oceny nijak mają się do rzeczywistości. Jeżeli w ogóle by podchodzić do twojego tworu racjonalnie, to Mandżu mający ocenę tylko o pół mniejszą od Messiego a o 1 od Neymara i Suareza to niezły żart. Cuadrado który gra jak każdy widzi z ósemką to też powód dla którego nieźle się uśmiałem :prochno:
Trochę to takie czepianie się o szczegóły ;)
Nawet obniżając ocenę Mandzu i Juana, jaką dostali od kolegi do 6 i tak nasza ekipa prezentuje się lekko lepiej. Zwłaszcza w aspekcie obrony. Pomoc porównywalna, atak w sumie mamy może minimalnie słabszy.
Parząc na to całościowo, jeśli Juve nie da ciała w tyłach to wygramy, bo jedyną formacją, na która Barca naprawdę może liczyć jest 3 w ataku.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2017, 15:42

No bo Barca obecnie to nie jest drużyna kiedy się z nią grało 3-6 lat temu i mówiło ,,,WOW'''. Messi to nadal MEssi ale to już nie ten sam Messi co 4 -7 lat temu. Wg mnie oczywiście. Pomoc kompletnie poziom/dwa w dół w porównaniu do tego co mieli w 2009 czy 2015 roku. Obrona... tam już boki nie są te same co kiedyś. A w środku jest Pique i chimeryczny murzyn czy rudy a nie Puyol.

Oczywiście nadal są baaardzo groźni, ale nie ma strachu nie ma tego efektu WOW i mam nadzieję, wiem to, że nasi zawodnicy tez o tym wiedzą jak i Allegri.

Pędzę po whisky, lód i zaczynamy :ok:

Obrazek
Kiss

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2017, 15:44

borysfcb pisze:Taki to już urok, że się swoje drużyny i piłkarzy ceni wyżej. Ja od Was widziałbym w obecnej Barcelonie tylko Alvesa problemem Barcy nie jest pierwsza jedenastka, ktora cierpi tylko na brak prawego obrońcy, a ławka, której słaba gra powoduje zajechanie pierwszej drużyny. Dlatego wygrywamy trudne mecze z ligową czołówką, a zbieramy baty od dołu tabeli i dlatego jest to "najsłabsza Barca od lat" (trzech)
Alvesa czyli imo naszego najsłabszego piłkarza na boisku, no chyba ze Mandzur pogra stojane i zrobi mu konkurencje albo Max zaszaleje z Asamoahem.
Hmmm. Patrzac na mecze z druzynami, które cos w Europie znacza: Atletico 1xW 1xR, Real 1xR, ManC 1xW 1xP, PSG 1xW 1xP.
Ogolnie 11 punktów na 21 możliwych. Tylka mi te wyniki nie urwaly. Z drugiej strony my mamy 0 punktów na 0 punktów i wlasnie o ten brak doświadczenia bym się jedynie martwil:)

Kruczenzo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2017, 16:22

Ja mam srednie odczucia co do meczu, wg mnie styl Barcelony wybitnie nam nie leży i z trójki Real Barca Bayern ich najbardziej nie chciałem.

Pozytywem największym jest z pewnościa powrót do formy Higuaina i Dybali, od nich tak naprawde wszystko zalezy, musimy strzelić dużo goli w tym dwumeczu jezeli chcemy zameldowac sie w polfinale. Dotychczas za czasów nowej ery grajac z wielka trojka zawsze tracilismy bramke, gdzie tylko z Realem tracilismy dwa razy tylko po jednej. Nie ma co sie oszukiwac zarowno dzisiaj jak i na Camp Nou cos stracimy, i teraz pytanie tylko czy jestesmy w stanie wystarczajaco duzo samemu strzelic. Szkoda bardzo wlasnie brak Pjacy, moglbyc decydujacy dzisiaj w koncowce na wymeczonego rywala. Jezeli chcemy grac dalej to te minimum 5 bramek trzeba strzelic.

vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2017, 16:37

Mati1990 pisze:
blackadder pisze:
vitoo pisze:Pytanie dla zorientowanych. Wszędzie media podkreślają, że Messi nie strzelił jeszcze bramki Buffonowi. Ile w sumie było meczów, w których obaj panowie się mierzyli? Bo ja poza finałem nie przypominam sobie żadnego. :co?:
Debiut Messiego w Barcelonie, mecz o Puchar Gampera, 2005 rok. Wygraliśmy 2-2 w karnych.
Wtedy bronił Abbiati chyba.
Dzięki, pany, za odpowiedź. :ok:

Mnie tam nawet 2:1 dzisiaj by zadowoliło, a to dlatego, że na Camp Nou jesteśmy spokojnie w stanie coś wcisnąć i spodziewam się tam podobnego meczu do rewanżu z Realem przed dwoma laty. O ile, oczywiście, dzisiejszy mecz zakończy się pomyślnym dla nas rezultatem.

Antichrist

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2017, 16:39

Nie mogę się już doczekać. Również uważam, że nie ma co tutaj nas stawiać w roli jakiegoś kopciuszka. Jeżeli chcemy poważnie myśleć o wygranej w CL to musimy ogrywać takie zespoły jak Barcelona, która jest oczywiście przeciwnikiem z najwyższej, światowej półki i na bank będzie to ciężka przeprawa.

FORZA JUVE!!!

The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2017, 17:09

Ja uwierzę w siłę Juve jak dzisiaj wygrają do 0.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2017, 17:17

Shadow Marshall pisze:Ja uwierzę w siłę Juve jak dzisiaj wygrają do 0.
Trochę nie fair ocenianie, bo jakby nie patrzeć, gramy z najlepszym atakiem świata, na którego czele stoi jeden z najlepszych zawodników w historii tego sportu. Strata bramki wcale nie będzie jakaś uwłaczająca.

Mi wystarczy, że się postawimy i zaatakujemy. Nie oczekuje rozdzwania kart, bo chyba nikt w to nie wierzy, ale liczę, że Max, jak i chłopaki, nie wyjdą dziś tylko z jednym celem - nie stracić bramki. Z takim nastawieniem nawet nie mają po co wychodzić z szatni.

Obrazek
borysfcb

Katalończyk
Katalończyk

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2017, 17:29

Kiss pisze:
borysfcb pisze:Taki to już urok, że się swoje drużyny i piłkarzy ceni wyżej. Ja od Was widziałbym w obecnej Barcelonie tylko Alvesa problemem Barcy nie jest pierwsza jedenastka, ktora cierpi tylko na brak prawego obrońcy, a ławka, której słaba gra powoduje zajechanie pierwszej drużyny. Dlatego wygrywamy trudne mecze z ligową czołówką, a zbieramy baty od dołu tabeli i dlatego jest to "najsłabsza Barca od lat" (trzech)
Alvesa czyli imo naszego najsłabszego piłkarza na boisku, no chyba ze Mandzur pogra stojane i zrobi mu konkurencje albo Max zaszaleje z Asamoahem.
Hmmm. Patrzac na mecze z druzynami, które cos w Europie znacza: Atletico 1xW 1xR, Real 1xR, ManC 1xW 1xP, PSG 1xW 1xP.
Ogolnie 11 punktów na 21 możliwych. Tylka mi te wyniki nie urwaly. Z drugiej strony my mamy 0 punktów na 0 punktów i wlasnie o ten brak doświadczenia bym się jedynie martwil:)
Alvesa dlatego, że nawet w obecnej formie byłby u nas podstawowym PO. Np. taki Bonu to kapitalny stoper, jeden z najlepszych na świecie, ale piłką operuje gorzej niż nasz "chimeryczny <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>", więc dzięki. My mamy swój styl, Wy swój. Takie wybieranie sobie graczy ze składu przeciwnika, którzy mogliby wzmocnić zespół ma niewielki sens.

Co do meczów z drużynami, które coś w Europie znaczą:
- z Atleti 2W 2R
- City w Europie nic nie znaczy, ale jeśli bierzemy ich pod uwagę, to taką Sevillę też (4W)
- zauważ, że wszystkie te dwumecze (w tym te hipotetyczne) wygraliśmy, a to w kontekście tego co nas czeka akurat może mieć znaczenie.

Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2017, 17:31

Jak tam humorek? U mnie tradycyjnie całkiem luźno. Pewnie zacznę się denerwować tuż przed meczem :mad2:

Mnie zastanawia czy Juve podoła kondycyjnie.

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Zablokowany